chicken32 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Σε έναν παλιό υπολογιστή: 1)αποθηκεύονται μόνο αρχεία word και pdf (οπότε ψάχνω μικρής χωρητικότητας ssd) 2)τα αρχεία είναι σημαντικά (οπότε θέλω 2 ssd για raid 0) 3)η Site: μητρική είναι παλιά 478 με δύο sata 1 υποδοχές και δεν υπάρχουν drivers για ahci παρα μόνο για raid Σκεφτόμουν πχ. να βάλω 2 ocz vertex2 αν τους βρω κάπου φθηνά και να γίνει ο υπολογιστής γρήγορος (δηλαδή αισθητά περισσότερο απ ότι με τους IDE σκληρούς), ήσυχος και τα συναφή. Θέλω να μάθω, αν μπορείτε να με βοηθήσετε: α)κατα πόσο είναι εφαρμόσιμη η παραπάνω διάταξη β)αν είναι, θα δω διαφορά σε εκκίνηση και φόρτωμα γ)θα χάσω σε επιδόσεις και ποιότητα των ssd λόγω της μη ύπαρξης support για trim (παρόλο που θα μπουν windows 7) Όλες οι απόψεις και εμπειρίες ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ!
Ntinaras Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 βαλε εναν,θα ειναι υπεραρκετος και γενικα το raid δε λεει σε ssd
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 βαλε εναν,θα ειναι υπεραρκετος και γενικα το raid δε λεει σε ssd Μα το θέλει για copy όχι για ταχύτητα... Αν και με ένα απλό προγραμματάκι folder sync που να γράφει τα αρχεία σε δυο τρεις δίσκους/φακέλους/usb ότιναναι με το που γράφονται θα ήταν καλυμμένος.
chicken32 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ntinara τι εννοείς ακριβώς? επειδή δεν θα το χρησιμοποιώ εγώ αλλά άτομα που δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τις γνώσεις για sync και backup, σκέφτηκα το raid, παρόλο που απ ότι έχω διαβάσει δεν υποκαθιστά το backup σαν τεχνική, ενώ άλλες φορές αν ψοφήσει ο ένας δίσκος χάνονται τα δεδομένα και στον άλλον επίσης δεν παίζει αλλαγή μητρικής οπότε τι λέτε για το παραπάνω σχέδιο?
TheELF Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 α) είναι εφαρμόσιμο αν και ακριβό να βάλεις δυο ssd, χωρίς λόγο ουσιαστικά β) χαοτική διαφορά,ιδίως αν τώρα έχει παλιούς δίσκους γ) το trimm δηλώνει σαν άδειο ένα τομέα του δίσκου μόλις σβηστούν από πάνω του τα δεδομένα,χωρίς το trimm απλά πριν ξανά μπορέσει να γράψει σε κάποιο τομέα θα πρέπει να τον σβήσει δίνοντας μια ελάχιστη καθυστέρηση στην εγγραφή,δύσκολα να το καταλάβεις καν ακόμα και αν το ξέρεις. (γιατί όμως νομίζεις ότι δεν έχεις υποστήριξη για trimm) επειδή δεν θα το χρησιμοποιώ εγώ αλλά άτομα που δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τις γνώσεις για sync και backup Να πληρώσουν κάποιον που έχει της γνώσεις...αν χάσουν με την μία την δουλειά μιας εβδομάδας να δεις πόσο χρόνο θα έχουν μετά. 1
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ntinara τι εννοείς ακριβώς? επειδή δεν θα το χρησιμοποιώ εγώ αλλά άτομα που δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τις γνώσεις για sync και backup, σκέφτηκα το raid, παρόλο που απ ότι έχω διαβάσει δεν υποκαθιστά το backup σαν τεχνική, ενώ άλλες φορές αν ψοφήσει ο ένας δίσκος χάνονται τα δεδομένα και στον άλλον επίσης δεν παίζει αλλαγή μητρικής οπότε τι λέτε για το παραπάνω σχέδιο? υπαρχουν 2 βασικα ειδη raid το stripe και το Mirror εσυ θες Mirror ,ετσι ωστε ο,τι γραφει ο ενας σσδ να γραφει και ο αλλος. 1
chicken32 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 α) είναι εφαρμόσιμο αν και ακριβό να βάλεις δυο ssd, χωρίς λόγο ουσιαστικά β) χαοτική διαφορά,ιδίως αν τώρα έχει παλιούς δίσκους γ) το trimm δηλώνει σαν άδειο ένα τομέα του δίσκου μόλις σβηστούν από πάνω του τα δεδομένα,χωρίς το trimm απλά πριν ξανά μπορέσει να γράψει σε κάποιο τομέα θα πρέπει να τον σβήσει δίνοντας μια ελάχιστη καθυστέρηση στην εγγραφή,δύσκολα να το καταλάβεις καν ακόμα και αν το ξέρεις. (γιατί όμως νομίζεις ότι δεν έχεις υποστήριξη για trimm) Να πληρώσουν κάποιον που έχει της γνώσεις...αν χάσουν με την μία την δουλειά μιας εβδομάδας να δεις πόσο χρόνο θα έχουν μετά. γι αυτό κοιτάω μήπως βρω 2 φθηνούς sata2 64gb στα €50-60 αλλά μάλλον δύσκολο τουλάχιστον αν λες ότι η διαφορά θα είναι χαοτική, παρόλο το sata1 της μητρικής, κάτι είναι και αυτό για το trim το λέω επειδή υπάρχουν drivers της μητρικής μέχρι xp 64, νομίζω από 7 και πάνω βγήκε το trim...μπορώ βέβαια να δοκιμάσω να βάλω 7 και να δω αν τα κρατάει υπαρχουν 2 βασικα ειδη raid το stripe και το Mirror εσυ θες Mirror ,ετσι ωστε ο,τι γραφει ο ενας σσδ να γραφει και ο αλλος. σωστά, αυτό έχω στο μυαλό μου να κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα