Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! 

Στο σπίτι μου έχω Μωσαϊκό και Παρκέ που έχουν θαμπώσει λόγω χρόνου και τα δυο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να τα επαναφέρω όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική τους κατάσταση με κάποιο ιδικό υγρό ίσως;;

• Like 1
Δημοσ.

Το πάτωμα τρίβεται και περνιέται με προστατευτικό βερνίκι ύστερα.

Το μωσαϊκό τρίβεται επίσης και γυαλίζει.

Βρίσκεις πατωματζή δηλαδή κι υπομένεις τη φασαρία, εφόσον μπορείς να διώξεις προσωρινά τα έπιπλα.

• Like 3
Δημοσ.

Σκεφτόμουν κάτι πιο απλό κάποιο ίσως υγρό, δεν μας παίρνει τώρα για τέτοια έξοδα να πάμε σε εταιρεία..
Καπου διάβασα για το μωσαικο λευκο ξυδι και σόδα..ισχυει;;

Δημοσ.

Σκεφτόμουν κάτι πιο απλό κάποιο ίσως υγρό, δεν μας παίρνει τώρα για τέτοια έξοδα να πάμε σε εταιρεία..

Καπου διάβασα για το μωσαικο λευκο ξυδι και σόδα..ισχυει;;

Για δοκιμασε καμμια αυτογυαλιστη παρκετινη για μωσαικα..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον , δοκιμασα παρκετινη για μαρμαρα .Κανουν δουλεια ΑΛΛΑ θελει προσοχη στην ομοιομορφη εφαρμογη.Το πανι που δοκιμασα ηταν λαθος , η πανινη παρκετιερα στο δευτερο χερι μια ιδεα καλυτερη με αποτελεσμα να μην ειναι ομοιομορφο το αποτελεσμα.Ακομα και ετσι ομως το προτιμω (!) απο την σχετικα μικρη θολουρα (που σου εδινε την αισθηση βρωμιας) που υπηρχε.Ποσο θα κρατησει θα δουμε.Η παρκετινη που δοκιμασα ειναι αντιολισθητικη και δεν κανει επιφανειακο φιλμ.Την επομενη φορα θα παρω την ειδικη βουρτσα .Πιθανοτατα. θα καθαρισω με καποιο απο τα  ειδικα καθαριστικα τα οποια υπολλειματα της υπαρχουσας παρκετινης για καλυτερο αποτελεσμα.Για οποιον μπορει να του φανει χρησιμο..

Πριν την παρκετινη υπαρχουν και ειδικα καθαριστικα , αδιαβροχοποιητικα κλπ κλπ για μεγαλυτερη προστασια και καλυτερη εφαρμογη , αναλογα βεβαια με την κατασταση του πατωματος 

Δημοσ.

Καλημέρα! 

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να τα επαναφέρω όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική τους κατάσταση με κάποιο ιδικό υγρό ίσως;;

μην δοκιμασεις να το κανεις μονος σου αν δεν το χεις ξανακανει κι αλλες φορες,θα γινει χαλια.Το ξερω απο προσωπικη πειρα οταν ειχα κανει ανακαινιση.Θελει μηχανηματα για τριψιμο και γυαλισμα που και να τα βρεις μονος σου ειναι δυσκολα στη χρηση και με μια λαθος κινηση θα σου καταστρεψει το πατωμα.Ασε που τα υλικα + το κοστος ενοικιασης των μηχανηματων θα σου ερθουν οσο περιπου θα σου παρει ο μαστορας.Ενδεικτικα πριν 6-7 χρονια μου ειχε παρει περιπου 100ε το δωματιο,τωρα θα ειναι στη μιση τιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρασε ένα απαλό υγρό καθαρισμού μετά ένα λούστρο εμποτισμου και τέλος.

Αν βάλεις μηχανή να το τριψει και έχει πρόβλημα το.μωσαϊκό θα στο κάνει φιτιλια

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλησπερα σας και καλη χρονια να εχουμε!

Αυτο τον καιρο και εμενα με απασχολει το γυαλισμα του μωσαικου..

Εχω ενα παλιο σπιτι και επειδη τα οικονομικα δεν το επιτρεπουν 

σκεφτομαι να γυαλισω το μωσαικο, η να του κανω αδιαβροχοποιηση...

Το προβλημα ειναι οτι σε ενα σημειο στη κουζινα υπαρχει μια διχρωμια..

μαλλον υπαρχει καποιος σωληνας απο κατω....

Σας παραθετω μια φωτογραφια αν καποιος γνωριζει

η εχει καποια ιδεα και μπορουσε να με βοηθησει......

Αν τολμησω να το γυαλισω λετε να φτιαξει με το τριψιμο....??

Ευχαριστω για το χρονο σας!!

post-326995-0-77921200-1420997710_thumb.jpg

Δημοσ.

Απο τη φωτό φαίνεται πως υπάρχει και υψομετρική διαφορά (έχει κάτσει το μωσαϊκό σε εκείνο το σημείο) Σωστά βλέπω?

Δημοσ.

Kαλησπερα σας και καλη χρονια να εχουμε!

Αυτο τον καιρο και εμενα με απασχολει το γυαλισμα του μωσαικου..

Εχω ενα παλιο σπιτι και επειδη τα οικονομικα δεν το επιτρεπουν 

σκεφτομαι να γυαλισω το μωσαικο, η να του κανω αδιαβροχοποιηση...

Το προβλημα ειναι οτι σε ενα σημειο στη κουζινα υπαρχει μια διχρωμια..

μαλλον υπαρχει καποιος σωληνας απο κατω....

Σας παραθετω μια φωτογραφια αν καποιος γνωριζει

η εχει καποια ιδεα και μπορουσε να με βοηθησει......

Αν τολμησω να το γυαλισω λετε να φτιαξει με το τριψιμο....??

Ευχαριστω για το χρονο σας!!

δεν βλεπεις οτι ειναι διαφορετικη τελειως πετρα; δεν προκειται να αλλαξει το χρωμα οτι και να του κανεις.

Δημοσ.

Εγω επειδη μενω σε οροφο ψηλα και το μπαλκονι ειναι εκτεθειμενο σε ηλιο βροχη κ.τ.λ εχει κατασταφει και απο κατω(που ειναι η οροφη του μπαλκονιου του κατω οροφου) εχει βγαλει λιγη υγρασια και ξεφλουδισματα στο χρωμα και ολο φωναζει να το φτιαξω...!Μου ειπαν θελει επισμαλτωση εμενα δεν με ενδιαφερει να γινει ομορφο απλα να μην περναει υγρασια απο κατω το πλακακι θα ηταν λυση η τι μπορει να γινει που να ειναι πιο οικονομικο.

@gogo296

(οσο για την φωτο παραπανω εμενα μου δειχνει σαν να εσπασαν το μωσαικο να κανουν κατι απο κατω και μετα το εφτιαξαν οπως-οπως και δεν νομιζω να υπαρχει λυση σε αυτο με γυαλισμα κ.τ.λ.).

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω :) Και εγω αυτα σκεφτομουν...

....απλα τωρα επιβεβαιωθηκα οτι εχει γινει καποια επεμβαση στο μωσαικο.....

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα! 

H γνωστή γερμανική λουστραλοιφή πάλι διαθέσιμη!

http://thomopoulosstore.com/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%86%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-cg8-%CE%BD%CE%BF12-500ml-1758-1758-detail

thomopoulosstore.com

Καλημέρα! 

H γνωστή γερμανική λουστραλοιφή πάλι διαθέσιμη!

http://thomopoulosstore.com/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%86%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-cg8-%CE%BD%CE%BF12-500ml-1758-1758-detail

thomopoulosstore.com

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...