Galatea Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Το έχουμε ψιλοσυζητήσει το θέμα και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο thread ήδη. Γενικά στις εταιρίες που έχω αναζητήσει εργασία στο αντικείμενό μου και γενικότερα στον τομέα της τεχνολογίας έχω βρει κλειστές πόρτες, από την αγγελία και μόνο: "Ζητείται προγραμματιστής/τεχνικός/μηχανικός ΑΝΔΡΑΣ". Τώρα για το κλείσιμο της πόρτας μετά τη συνέντευξη, δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο. Αντίστοιχα όσες φορές έχω επισκεφθεί σπίτια για επισκευές, πάντα βλέπεις τον πατέρα της οικογένειας ΠΑΝΩ απ'το κεφάλι μου. "Τι κάνεις εκεί; Τι είναι αυτό; Γιατί εμφανίστηκε αυτό; Δε θα ανοίξεις το κουτί; Γιατί ανοίγεις το κουτί; Γιατί η γη γυρίζει;". Κι αφού κάνω τη δουλειά μου και φύγω, αν συμβεί κάτι άλλο, παντελώς άσχετο με αυτό που έκανα εγώ "Έλα κοπελιά, τι το φτιαξες εκείνο; Τώρα ξέρεις τι έπαθα;". Και το κερασάκι στην τούρτα ενώ δουλεύω: -Εσείς κορίτσι πράμα... -Ναι. -Και υπολογιστές, ε; -Ναι. -Σας αρέσει, ε; -Ναι. -Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς. - ΚΥΡΙΑ! -Και το σπουδάσατε; -Το σπουδάζω. -Και τι δουλειά λέτε να κάνετε μετά; -Αυτήν που κάνω. -Όχι, αφήστε το, σκληρή δουλειά για κορίτσι. Η στωικότητα δεν είναι αρκετή, ειδικά τη στιγμή της πληρωμής μου. Γι'αυτό και καιρό τώρα το σταμάτησα και δουλεύω σε κάτι τελείως διαφορετικό. Παρ'όλα αυτά, γνωρίζω πως σε αυτό θα απορροφηθώ αν θέλω να εξελιχθώ ως επαγγελματίας. Και δεν είναι ότι γνωρίζω τα πάντα, αντιθέτως που διαβάζω και ψάχνω κι εδώ έχω θέσει ερωτήματα και γενναιόδωρα μου δώσατε τα φώτα σας. Αλλά θεωρώ ότι το 'χω και γνωρίζω πολλές ακόμα γυναίκες με έφεση στον προγραμματισμό, άλλες είναι άριστες τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων αλλά βρίσκουν μόνο άρνηση μπροστά τους. Τι γνώμη έχετε για τις γυναίκες τεχνικούς ή και προγραμματιστές ή μηχανικούς τεχνολογικού τομέα; Και το κυριότερο, θεωρείτε ότι στην αγορά εργασίας, υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη;
mathsrule Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 -Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς. - ΚΥΡΙΑ! Είσαι παντρεμένη και μας το έκρυβες;
Gtr34 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Είναι μεγάλη ξεφτίλα να κρίνεις έναν επαγγελματία από το φύλο του.Όσο αφορά την εμπιστοσύνη, αν έχεις να κάνεις με Σόβαρη εταιρία και Επαγγελματίες δεν θα υπάρχει πρόβλημα . 4
Toufas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Αυτο το λεμε "δοκιμαστε τι τρωμε τοσο καιρο οι αντρε" 1
Antwni Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Εμ και εσύ τι πήγες και σπούδασες αυτό; Ντροπή σου. Καλά σου λένε. Μήπως θες να πας να δουλέψεις και σε κανένα ταξί? Πέρα από την πλάκα, τόσο πολύ στην λένε ρε συ? Δεν ντρέπονται λίγο? Κοίταξε άμα ήθελα να φωνάξω και εγώ τεχνικό και ήταν γυναίκα, θα σκάλωνα λίγο.Από την άλλη άμα κάνει καλά την δουλειά της, θα την ξαναπροτιμήσω φυσικά.Από την άλλη πάλι, έχω στο μυαλό μου ότι θα είναι γυναίκα οπότε ό,τι στραβή τύχει θα λέω ότι αυτή δεν το έκανε σωστά.Όπως το παράδειγμά σου. Και σε εταιρία να πας να δουλέψεις πιστεύω θα πέσει πολύ ρατσισμός.Αλλά όλα αυτά είναι στην αρχή μόνο. Μετά παίρνεις το κολάι πιστεύω και συνηθίζεις. Edit:Εγώ είμαι και λίγο κλειστόμυαλος βέβαια από ότι μου λένε ε
gatokoritso Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 λολ πριν χρονια ειχα παρει μια καρτα γραφικων και γυρναει ο πωλητης και λεει φερτε μας το μηχανημα να την εγκαταστησουμε.του λεω θα τη βαλω μονη μ.μονο που στο πατωμα δεν επεσε :P λεει ακομα και αγορια δυσκολευονται.λεω σιγα την πυρηνική φυσικη απο μουσακα σιγουρα ποιο ευκολο ειναι.δεν μιλησε εφυγε.αχαχαχχαααα!! παντως για τους πατεραδες και ο δικος μου το κανει σε ολους τους τεχνικους.μην το παρεξηγεις.. 4
Anorymous Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δεν ξερω για εσας αλλα στο ΤΕΙ ηλεκτρολογιας το πρωτο ή απο τα πρωτα που ελεγαν οι καθηγητες στις κοπελες ειναι αν δεν το βλεπεις μονο ακαδημαικα ή δεν εχεις δικια σου δουλεια ή καποιο γνωστο να σε παρει τοτε ΤΣΑΜΠΑ σπουδαζεις.
Lucifer Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Κόμπλεξ μέσου σεξιστομαλάκα μεσήλικα που ένα γκομενέτο ξέρει να κάνει κάτι που αυτός δε μπορεί. Και θα πρέπει να της δώσει και λεφτά μετά. 20
paylidis Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Τι γνώμη έχετε για τις γυναίκες τεχνικούς ή και προγραμματιστές ή μηχανικούς τεχνολογικού τομέα; Και το κυριότερο, θεωρείτε ότι στην αγορά εργασίας, υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη; Ναι στο πρώτο (αλλα θέλουμε και γυναίκες υδαυλικούς-ηλεκτρολόγους), ναι στο 2ο (θεωρώ οτι οταν θέλετε -ορισμένες- εχετε πιο δομημένη σκέψη που είναι απολύτως χρήσιμη για τον προγραμματισμό), όχι για το 3ο (δε σας παίρνει το πεδιο/γιαπί/εργοτάξιο... εκ κατασκευής, απλό!) κατα τα άλλα κομπλεξ ελληνων "επιχειρηματιών"...
gatokoritso Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δεν ξερω για εσας αλλα στο ΤΕΙ ηλεκτρολογιας το πρωτο ή απο τα πρωτα που ελεγαν οι καθηγητες στις κοπελες ειναι αν δεν το βλεπεις μονο ακαδημαικα ή δεν εχεις δικια σου δουλεια ή καποιο γνωστο να σε παρει τοτε ΤΣΑΜΠΑ σπουδαζεις. νταξει τραγικο. 4
Anorymous Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 νταξει τραγικο. Το ξερω ρε αλλα οι πιο πολλοι το ελεγαν γιατι ηθελαν να μαθουν οι κοπελες τι τις περιμενει βεβαια υπηρχαν και μερικοι μαλακες. Φυσικα ομως φταιτε και εσεις γιατι ποτε δεν φταει μονο ενας ειχα κοπελες στην σχολη που περνανε 5αρι γιατι κουναγαν τον κωλο τους οποτε λογικο ως ενα σημειο να υπαρχει απαξια στις γυναικες μηχανικους.
Anorymous Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Θα μας τρελάνεις ρε; Γυναίκα τις περνούσε; Δεν ειχαμε γυναικα καθηγητρια στην σχολη μονο βοηθους βασικα ειχαμε μια την αγγλικου αλλα σε ολα τα υπολοιπα μαθηματα τους βαθμους τους εβαζαν αντρες. Γενικα εκτος την αγγλικου που ειχε 4 μαθηματα (αγγλικα 1-2-3-4 και με την αλλαγη εγιναν ενα ακα τεχνικη ορολογια στα αγγλικα) οπως ειπα οι αλλες ηταν βοηθοι και μονο στο θεωριτικο μερος και σε λιγα εργαστηρια που ηταν ψηφιακα, σχεδιο , ΕΗΕ, φυσικη και ηλεκτροχημεια.
DrLo Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Και το κερασάκι στην τούρτα ενώ δουλεύω: -Εσείς κορίτσι πράμα... -Ναι. -Και υπολογιστές, ε; -Ναι. -Σας αρέσει, ε; -Ναι. -Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς. - ΚΥΡΙΑ! -Και το σπουδάσατε; -Το σπουδάζω. -Και τι δουλειά λέτε να κάνετε μετά; -Αυτήν που κάνω. -Όχι, αφήστε το, σκληρή δουλειά για κορίτσι. Τι στενόμυαλοι άνθρωποι ! ... δε μπορούν να δουν πέρα από τα στερεότυπα. Στη θέση σου θα του έφερνα το Marie Claire στο κεφάλι 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα