Star_Light Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όποια συμπεριφέρεται χυδαία, πρόβλημά της και πρόβλημα κυρίως αυτών που την εξυπηρετούν. Εμείς οι υπόλοιπες τι φταίμε δεν ξέρω. Επίσης, στα μαθήματα, μετά λυπης μου διαπίστωσα κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει προκατάληψη. Τι μπορείς να κάνεις όμως; Αποδεικνύεις με το ήθος και τις δυνατότητές σου ότι κάνουν λάθος. Στη σχολή το ανέχομαι και το παλεύω, με μπριζώνει και μου δίνει κίνητρο. Αλλά στον εργασιακό χώρο, αν δε μου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσω στο αντικείμενό μου, με φοβίζει Δεν ειναι μονο θεμα του χαρακτηρα της γυναικας. Ειναι θεμα οτι αμα εχεις μια επιχειρηση και δουλευουν πες σε ενα τμημα 7-8 αντρες αμα βάλεις 1-2 γυναικες μεσα ξερεις τι εχει να γινει? αντε να δουλεψουν αυτοι μετα.
we_will_rise Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όποια συμπεριφέρεται χυδαία, πρόβλημά της και πρόβλημα κυρίως αυτών που την εξυπηρετούν. Εμείς οι υπόλοιπες τι φταίμε δεν ξέρω. Επίσης, στα μαθήματα, μετά λυπης μου διαπίστωσα κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει προκατάληψη. Τι μπορείς να κάνεις όμως; Αποδεικνύεις με το ήθος και τις δυνατότητές σου ότι κάνουν λάθος. Στη σχολή το ανέχομαι και το παλεύω, με μπριζώνει και μου δίνει κίνητρο. Αλλά στον εργασιακό χώρο, αν δε μου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσω στο αντικείμενό μου, με φοβίζει Δεν ειναι μονο θεμα του χαρακτηρα της γυναικας. Ειναι θεμα οτι αμα εχεις μια επιχειρηση και δουλευουν πες σε ενα τμημα 7-8 αντρες αμα βάλεις 1-2 γυναικες μεσα ξερεις τι εχει να γινει? αντε να δουλεψουν αυτοι μετα. Το political correct εφοσον μιλαμε για γραφειο ειναι το 50-50 Sent from my iPhone using Insomnia 1
Karkabilios Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Στην δουλειά μου, στο τμήμα που είμαι, είμαστε 10 άτομα, 9 γυναίκες και εγώ. Το καλό με τα παπούδια που έχουμε για διευθυντές είναι οτι θα πάρω θέση προϊσταμένου πριν απο αυτές όπως και στα άλλα τμήματα.
NickTG Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Όχι, πάντα Αυτοματισμού. Απλώς τώρα το άλλαξαν σε Μηχανικών Αυτοματισμού. Πειραιά. Έχουμε και γυναίκες στη ΣΤΕΦ πλέον? Εξέλιξη!
Galatea Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Στην δουλειά μου, στο τμήμα που είμαι, είμαστε 10 άτομα, 9 γυναίκες και εγώ. Το καλό με τα παπούδια που έχουμε για διευθυντές είναι οτι θα πάρω θέση προϊσταμένου πριν απο αυτές όπως και στα άλλα τμήματα. Χαίρομαι που θα πάρεις προαγωγή αλλά όχι για τη λογική σας.
Pantelwolf Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ο άλλος λέει δε θεωρεί τους μηχανικούς πληροφορικής και όλοι αβαβά το περάσατε. Συγνωμη μάστορα, θα σε ρωτήσουμε την άλλη φορά. Στη δουλειά είναι 15 άτομα στην ομάδα μου ( environments ops) και όλοι άντρες. Παρακαλάμε να μπει καμια γυναίκα να μην είναι η γειτονιά μας sausage fest αλλά ούτε για συνεντεύξεις δεν έρχονται. Δίπλα μας οι infrastructure ops, άλλοι 15 έχουν μια(!!) γυναίκα network engineer. Οι secops καμία, και το support είναι μοιρασμένο 50/50. 1
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν ειναι μονο θεμα του χαρακτηρα της γυναικας. Ειναι θεμα οτι αμα εχεις μια επιχειρηση και δουλευουν πες σε ενα τμημα 7-8 αντρες καραγκιόζηδες αμα βάλεις 1-2 γυναικες μεσα ξερεις τι εχει να γινει? αντε να δουλεψουν αυτοι μετα. FTFY. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτό που έγραψες είναι το νορμάλ, τα λόγια μ' εγκαταλείπουν. 2
evabb Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Γενικά στις εταιρίες που έχω αναζητήσει εργασία στο αντικείμενό μου και γενικότερα στον τομέα της τεχνολογίας έχω βρει κλειστές πόρτες, από την αγγελία και μόνο: "Ζητείται προγραμματιστής/τεχνικός/μηχανικός ΑΝΔΡΑΣ". Τώρα για το κλείσιμο της πόρτας μετά τη συνέντευξη, δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο. -Εσείς κορίτσι πράμα... -Ναι. -Και υπολογιστές, ε; -Ναι. -Σας αρέσει, ε; -Ναι. -Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς. - ΚΥΡΙΑ! -Και το σπουδάσατε; -Το σπουδάζω. -Και τι δουλειά λέτε να κάνετε μετά; -Αυτήν που κάνω. -Όχι, αφήστε το, σκληρή δουλειά για κορίτσι. Τι γνώμη έχετε για τις γυναίκες τεχνικούς ή και προγραμματιστές ή μηχανικούς τεχνολογικού τομέα; Και το κυριότερο, θεωρείτε ότι στην αγορά εργασίας, υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη; σαφεστα σκληρη δουλεια. πιο σκληρη κι απο ορυχειο. ξερεις τι δυσκολο που ειναι να πατας κουμπια σε ενα πληκτρολογιο; νομιζω καπως ετσι πρεπει να τους απαντας. γενικως σε τεχνικα επαγγελματα ως γυναικα δεν αρκει να εισαι απλως καλη, πρεπει να εισαι η καλυτερη για να αποδειξεις οτι το εχεις. δυστυχως ακομα και στις μερες μας υπαρχει αρκετος σεξισμος και ειδικα σε χωρες που ειναι λιγο πισω στην νοοτροπια τους ή εστω οταν ερχεσαι σε επαφη με κωλογερους. σε νιωθω. 1
kfyros Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Οι πάγιοι λόγοι που αποφεύγουν να παίρνουν γυναίκες σε επιχειρήσεις είναι κατά σειρά προτεραιότητας οι παρακάτω : 1. Εγκυμοσύνες - Μητρότητα - Οικογένεια, κατά κανόνα απρόβλεπτες απουσίες από τη δουλειά που δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση.Το έχω δει σε πολλές επιχειρήσεις με προσωπικό γυναίκες, ειδικά αυτή η μάστιγα με την 'κακή κύηση' και τις πολυήμερες άδειες έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο.. 2. ψυχολογικά - γκομενίστικα (η πλειοψηφία των γυναικών δυστυχώς έχει συμπεριφορά κότας εκεί που εργάζεται, και συνήθως τα κάνει μπουρδέλο. Ο κλασσικός κανόνας, ότι σε όποιο τμήμα δουλεύουν μαζί περισσότερες από μία γυναίκες γίνεται κοτέτσι, δυστυχώς ισχύει .. 3. Εξαιτίας των στερεοτύπων των πελατών, ο επιχειρηματίας δεν θέλει να διαχειρίζεται και τέτοιου είδους προβλήματα με τους πελάτες του. 4. Στερεότυπα - υποτίμηση του γυναικείου φύλου (μαλ....ες).. Προσωπικά έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με γυναίκες στο χώρο (προγραμματίστριες - integrators κυρίως), οι οποίες κατά κανόνα είναι αξιόλογες. Και στην τωρινή δουλειά υπάρχει γυναίκα προγραμματίστρια (σε σύνολο τριών), πολύ καλή μάλιστα..Η αλήθεια είναι ότι τεχνικό γυναίκα δεν έχω συναντήσει.. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η υποστήριξη χρήσης υπολογιστών σε end users είναι ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνη της.Έχεις τον κάθε άσχετο να το παίζει παντογνώστης, είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας..Και πολύ συχνά , οι γυναίκες δεν εμπιστεύονται τις γυναίκες περισσότερο από ότι οι άντρες..
Daemonos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Και καλά επειδή η επισκευή του υπολογιστή θεωρείται "μαστόρεμα" και επειδή η μαστοριά (ο μάστορας) έχει συνδυαστεί με την αντρίλα, για αυτό μοιάζει παράξενο που μια κοπέλα φτιάχνει pc. Πάντως εγώ πιστεύω ότι μια χαρά δουλειά μπορούν να κάνουν και ακόμα καλύτερα από άνδρες τις περισσότερες φορές, αν αναλογιστείς ότι η κοπέλα, σαν κοπέλα είναι πιο delicate, θα σε προσέξει περισσότερο και θα βάλει μεγαλύτερη "αγάπη" σε αυτό που κάνει. Η μήπως να μιλήσω για περισσότερη συνέπεια και φιλότιμο, πχ: Η κοπελιά θα έρθει στο ραντεβού της, και αν χρειαστεί να έρθει ξανά θα το κάνει... Ο άνδρας τεχνικός, θα έρθει μετά από 2-3 ώρες, και αν χρειαστεί να ξανάρθει θα έρθει μετά από 3-4 μέρες και μετά από 2-3 ώρες... Been there.. 1
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 σαφεστα σκληρη δουλεια. πιο σκληρη κι απο ορυχειο. ξερεις τι δυσκολο που ειναι να πατας κουμπια σε ενα πληκτρολογιο; νομιζω καπως ετσι πρεπει να τους απαντας. Νομίζω πως μ' αυτό τον τρόπο δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, ίσα ίσα από τη μία προκαλείς σύγκρουση με τον ίδιο τον πελάτη σου και από την άλλη απαξιώνεις η ίδια τη δουλειά που κάνεις. Δε θα το έκανα ποτέ. Ίσως "ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά αυτή τη δουλειά δεν την επέλεξα με κριτήριο το αν θα χαλάνε τα νύχια μου". Μπατσάκι, όχι τσαμπουκάς. 2. ψυχολογικά - γκομενίστικα (η πλειοψηφία των γυναικών δυστυχώς έχει συμπεριφορά κότας εκεί που εργάζεται, και συνήθως τα κάνει μπουρδέλο. Ο κλασσικός κανόνας, ότι σε όποιο τμήμα δουλεύουν μαζί περισσότερες από μία γυναίκες γίνεται κοτέτσι, δυστυχώς ισχύει .. Πάντως εγώ πιστεύω ότι μια χαρά δουλειά μπορούν να κάνουν και ακόμα καλύτερα από άνδρες τις περισσότερες φορές, αν αναλογιστείς ότι η κοπέλα, σαν κοπέλα είναι πιο delicate, θα σε προσέξει περισσότερο και θα βάλει μεγαλύτερη "αγάπη" σε αυτό που κάνει. Η μήπως να μιλήσω για περισσότερη συνέπεια και φιλότιμο, πχ: Η κοπελιά θα έρθει στο ραντεβού της, και αν χρειαστεί να έρθει ξανά θα το κάνει... Παιδιά αυτό το πράγμα, ακόμα κι όταν το κάνεις με καλή πρόθεση, είναι διαιώνιση στερεοτύπων. Και η Γαλάτεια δεν πρόκειται να σταματήσει να έχει πρόβλημα μέχρι να εκλείψει τελείως. @kfyros αυτό που λες δε συμβαδίζει με την άποψη που φαίνεται να έχεις πως όλα καλά είμαστε cool. Σα να λες δεν έχω κανένα θέμα με τους Αλβανούς γενικά αλλά η πλειοψηφία είναι κλέφτες/χαραμοφάηδες. Does not compute. Κρίνε την κάθε μία ξεχωριστά σαν επαγγελματία, όπως κάνεις και με τους άντρες. @Daemonos το στερεότυπο είναι στερεότυπο ακόμα κι όταν το λες για κοπλιμαν. Και σε αντίθεση με το στερεότυπο, το κοπλιμάν αύριο δε θα το θυμάται κανείς.
evabb Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Οι πάγιοι λόγοι που αποφεύγουν να παίρνουν γυναίκες σε επιχειρήσεις είναι κατά σειρά προτεραιότητας οι παρακάτω : 1. Εγκυμοσύνες - Μητρότητα - Οικογένεια, κατά κανόνα απρόβλεπτες απουσίες από τη δουλειά που δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση. Το έχω δει σε πολλές επιχειρήσεις με προσωπικό γυναίκες, ειδικά αυτή η μάστιγα με την 'κακή κύηση' και τις πολυήμερες άδειες έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο.. 2. ψυχολογικά - γκομενίστικα (η πλειοψηφία των γυναικών δυστυχώς έχει συμπεριφορά κότας εκεί που εργάζεται, και συνήθως τα κάνει μπουρδέλο. Ο κλασσικός κανόνας, ότι σε όποιο τμήμα δουλεύουν μαζί περισσότερες από μία γυναίκες γίνεται κοτέτσι, δυστυχώς ισχύει .. 3. Εξαιτίας των στερεοτύπων των πελατών, ο επιχειρηματίας δεν θέλει να διαχειρίζεται και τέτοιου είδους προβλήματα με τους πελάτες του. 4. Στερεότυπα - υποτίμηση του γυναικείου φύλου (μαλ....ες).. κοτετσι; σοβαρα; για εναν περιεργο λογο στην δουλεια μου δεν ειμαστε κοτετσι κι ειμαστε 50-50 αντρες γυναικες μην σου πω και 60-40 1
kfyros Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 @kfyros αυτό που λες δε συμβαδίζει με την άποψη που φαίνεται να έχεις πως όλα καλά είμαστε cool. Σα να λες δεν έχω κανένα θέμα με τους Αλβανούς γενικά αλλά η πλειοψηφία είναι κλέφτες/χαραμοφάηδες. Does not compute. Κρίνε την κάθε μία ξεχωριστά σαν επαγγελματία, όπως κάνεις και με τους άντρες. Δεν αναφέρομαι στερεοτυπικά επειδή 'έτσι άκουσα', απλώς καταγράφω γεγονότα σε χώρους εργασίας που τα έχω ζήσει. Δεν θα κρίνω εγώ άνθρωπο που θα προσλάβω από το φύλο- την ηλικία- το χρώμα - την καταγωγή, αλλά από το πόσο καλύπτει τις ανάγκες μου. Όντας business software consultant - integrator επί δεκαπενταετία, έχω γυρίσει εταιρίες κι εταιρίες, από μαγαζιά λιανικής μέχρι βιομηχανίες. Είμαστε κάτι σαν τους εξομολόγους στις επιχειρήσεις, αφού ο καθένας μας λέει τον πόνο του.. Λοιπόν, η πλειοψηφία του θαψίματος γίνεται από γυναίκες. Ανεξαρτήτως σύνθεσης του προσωπικού. Και αφορά τους πάντες. Για άλλες και άλλους συναδέλφους, προϊσταμένους, εξωτερικούς συνεργάτες. Και φυσικά, και για μένα όταν έφευγα (σε άλλους). Κυρίως όμως για γυναίκες συναδέλφους. 'Τι κούκλα που είσαι σήμερα χρυσή μου', και μόλις κλείνει η πόρτα να ακούς πράγματα να σου φεύγει το καφάσι. Η έτσι, η μπήξε η δείξε, ο τάδε , ο άσχετος, που μου είπε εμένα αυτό που μου έκανε το άλλο. Σε σημείο να απορώ πως μπορούν και συνεργάζονται με όλα αυτά που άκουγα. Όχι μια και δυο αυτά. Μιλάμε για κανόνα.. κοτετσι; σοβαρα; για εναν περιεργο λογο στην δουλεια μου δεν ειμαστε κοτετσι κι ειμαστε 50-50 αντρες γυναικες μην σου πω και 60-40 Δεν λέω ότι ισχύει πάντα, λέω τι έχω δει.. Ο καθένας γνωρίζει αυτό που έχει ζήσει. Απλά λόγω δουλειάς, έχω δει πολλά εργασιακά περιβάλλοντα..
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν αναφέρομαι στερεοτυπικά επειδή 'έτσι άκουσα', απλώς καταγράφω γεγονότα σε χώρους εργασίας που τα έχω ζήσει. Δεν λέω ότι ισχύει πάντα, λέω τι έχω δει.. Ο καθένας γνωρίζει αυτό που έχει ζήσει. Απλά λόγω δουλειάς, έχω δει πολλά εργασιακά περιβάλλοντα.. Πολύ ωραία. Απλά επισημαίνω ότι νωρίτερα (εκεί που έκανα παράθεση) λες "η πλειοψηφία των γυναικών" και πως "ο κλασικός κανόνας ισχύει". Αυτό ακούγεται κάπως. Αν έλεγες "σε πολλές περιπτώσεις έτυχε να δω" δε θα το σχολίαζα γιατί είναι προσωπική μαρτυρία. Η πλειοψηφία σαν έκφραση είναι στερεοτυπική, και δύσκολα θα μαντέψει ο άλλος ότι δεν το εννοείς έτσι. 2
Star_Light Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 FTFY. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτό που έγραψες είναι το νορμάλ, τα λόγια μ' εγκαταλείπουν. Εσυ δεν ησουν που την άλλη φορά έγραφες οτι ειχες δει μια στο αεροδρομιο ή γενικα κάπου έξω και ηθελες να της την πέσεις ή γενικα οτι εισαι του καμακιου? τωρα τι έγινε? σοβαρεψαμε ξαφνικα και λεμε τους αλλους καραγκιοζηδες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα