Cossutius. Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μαγκια κλανια στους μικροτερους και αδυναμους.Τυχαιο ειναι που εφθασε σε αυτη την κατασταση η χωρα ? Η ιδια μαγκιά κλανιά συμβαίνει ανεξαιρέτος σε όλο τον κόσμο. Ναι ακομα και στη μεγάλη Γερμανία. Το πως έφθασε η χωρα εκεί που έφθασε δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά κάποιων ανθρωπων. Εκτος και αν πιστευεις οτι οι Γερμανοί ειναι οι καλύτεροι άνθρωποι με παιδεία κτλ κτλ και γιαυτο έχουν πάει μπροστά. Για να στο θέσω και διαφορετικά ο χειρότερος συνήθως επιβιώνει, όχι ο αυτός που συμπεριφέρεται με το γάντι. Νόμος της φύσης.
bluesattack Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Εγω να στο θεσω αλλιως.Εχω ενα μλκ γειτονα που εχω τσακωθει γιατι δεν μαζευει το κοπροσκυλο του το οποιο ορμαει να δαγκωσει οποιοδηποτε.Ενα αλλο μλκ πιο περα που επισης δεν μαζευει το σκυλι του , για τι ειναι ησυχο και δεν ''πειραζει'' κανενα.Κατι αλλους μλκες που ενοχλουνται αλλα θελουτν να βαλουν εμενα σαν μεσαζοντα γιατι αυτοι θελουν ''να τα εχουν καλα''.Μια γρια διπλα εκανε παραπονα επειδη τα δεντρα εχουν μπει στον κηπο της.Εντωμεταξυ τα δεντρα ειναι του γειτονα ενω το δικο της αναριχομενο εχει καβαλησει την μαντρα μου.Εχω και ενα Γερμανο που εχει ενα σκυλακι, με λουρακι που μαζευει και απλωνει, και καθε φορα που το παει βολτα βγαζει τα ειδικα γαντι και το ειδικο σακουλι και μαζευει τα κακα του. Κατσε εσυ τωρα να κανεις αναλυσεις για την Γερμανια του μεσοπολεμου.. Ο σεβασμος τους μαρανε.
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Η ιδια μαγκιά κλανιά συμβαίνει ανεξαιρέτος σε όλο τον κόσμο. Ναι ακομα και στη μεγάλη Γερμανία. Το πως έφθασε η χωρα εκεί που έφθασε δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά κάποιων ανθρωπων. Εκτος και αν πιστευεις οτι οι Γερμανοί ειναι οι καλύτεροι άνθρωποι με παιδεία κτλ κτλ και γιαυτο έχουν πάει μπροστά. Για να στο θέσω και διαφορετικά ο χειρότερος συνήθως επιβιώνει, όχι ο αυτός που συμπεριφέρεται με το γάντι. Νόμος της φύσης. 1
bluesattack Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Για να στο θέσω και διαφορετικά ο χειρότερος συνήθως επιβιώνει, όχι ο αυτός που συμπεριφέρεται με το γάντι. Νόμος της φύσης. Την εβγαλες την διαγνωση.Ποια διαγνωση,νομο ολοκληρο.Τωρα που ερχεται καλοκαιρακι ας πεταξουμε και κανα χαρτι στην παραλια..μην μας πουν και ακροδεξιους (σαν τους Γερμανους η τους Σουηδους) 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Για να στο θέσω και διαφορετικά ο χειρότερος συνήθως επιβιώνει, όχι ο αυτός που συμπεριφέρεται με το γάντι. Νόμος της φύσης.Kαλη τυχη σε οσους ακολουθουν τους νομους της φυσης πιστα, ιδιαιτερα σε θεματα συμπεριφορας. Πρεπει να αναγνωρισεις και να αποδεχτεις ομως, οτι υπαρχουν εδω και χρονια πολλοι θιασωτες της αποψης οτι ο ανθρωπος ως ανωτερο νοητικα ον απο τα υπολοιπα στην γη, εξελισσεται. Οχι μονο τεχνολογικα/γνωσιακα κλπ αλλα και σε θεμα πολιτισμου. Ως εκ τουτου υπαρχουν και αυτοι που αναπροσδιοριζουν τον τροπο συμπεριφορας τους , σε σχεση με τους "κανονες της φυσης". Εξαλλου εχουμε αποδεχτει κι εμεις οτι θα υπαρχουν παντα αυτοι που ζουν, λειτουργουν και συμπεριφερονται "με τους νομους της φυσης". Ειδικα τωρα τελευταια εχουν αρχισει να γινονται και λαοφιλεις στην Ελλαδα, ως πολιτικη οντοτητα. 1
ghostman13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Εγω να στο θεσω αλλιως.Εχω ενα μλκ γειτονα που εχω τσακωθει γιατι δεν μαζευει το κοπροσκυλο του το οποιο ορμαει να δαγκωσει οποιοδηποτε.Ενα αλλο μλκ πιο περα που επισης δεν μαζευει το σκυλι του , για τι ειναι ησυχο και δεν ''πειραζει'' κανενα.Κατι αλλους μλκες που ενοχλουνται αλλα θελουτν να βαλουν εμενα σαν μεσαζοντα γιατι αυτοι θελουν ''να τα εχουν καλα''.Μια γρια διπλα εκανε παραπονα επειδη τα δεντρα εχουν μπει στον κηπο της.Εντωμεταξυ τα δεντρα ειναι του γειτονα ενω το δικο της αναριχομενο εχει καβαλησει την μαντρα μου.Εχω και ενα Γερμανο που εχει ενα σκυλακι, με λουρακι που μαζευει και απλωνει, και καθε φορα που το παει βολτα βγαζει τα ειδικα γαντι και το ειδικο σακουλι και μαζευει τα κακα του. Κατσε εσυ τωρα να κανεις αναλυσεις για την Γερμανια του μεσοπολεμου.. Ο σεβασμος τους μαρανε. Κλασσική ελλαδάρα. Εγώ στην θέση σου θα περίμενα μέχρι ο σκύλος να με δαγκώσει και θα του έκανα μήνυση μετά και θα ζητούσα και αποζημίωση για να τον βάλω στην θέση του. Στην γριά πες της οτι δέντρο είναι του γείτονα, αν δεν ακούει άστη να γκρινιάζει. Δυστυχώς με αυτά πρέπει να μάθουμε να ζούμε, εγώ δεν θα κάθομαι να χαλάω την ψυχολογία μου για τις παρλαπίπες των άλλων.
Orion_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μια μικρή παρεμβολή και από μένα.. Διάβαζα στις πρώτες σελίδες που γινόταν αναφορά στην παραχώρηση θέσεων στα ΜΜΜ, και βλέπω γενικότερα πως υπάρχει μια αντίληψη ότι οι μικρότεροι σε ηλικία πρέπει να παραχωρούμε τις θέσεις μας and that is that. Εγώ πιστεύω ότι εφόσον δε μπορείς να ξέρεις από τι μέρα/δουλειά προέρχεται ο άλλος τη στιγμή που τον πετυχαίνεις εσύ να "στρογγυλοκάθεται" στα ΜΜΜ, δεν έχεις το "δικαίωμα" να του ζητήσεις την θέση του, πόσο μάλλον να την απαιτήσεις. Και εξηγούμαι. Δουλεύω σε μια δουλειά που το ωράριο μου αρχίζει στην καλύτερη 00:00 και τελειώνω 08:00, έχοντας 1 ώρα πήγαινε και άλλη 1 έλα από το σπίτι στην δουλειά. Τυχαίνει επίσης πολλές φορές να πέφτει πολύ τρέξιμο στη δουλειά, σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν εξαντλητικό ακόμα και σε πιο normal ώρες. Τυχαίνει επίσης να είμαι και φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές η μέρα μου δεν τελειώνει όταν σχολάσω, αλλά πρέπει να συνεχίσω το πρωί κάνοντας άλλες υποχρεώσεις. Ειδικά άμα τύχουν και τίποτα εφορίες/ΙΚΑ/whatever ενδιάμεσα, μπορεί να είμαι με 2 ώρες ύπνο στην καλύτερη. Για να μην αναφέρω τις 5 εγχειρήσεις που έχω κάνει στο γόνατο πράγμα που θα 'πρεπε να μου δίνει free-pass για μια θέση στα ΜΜΜ. Παρόλα αυτά, δε ζητάω ΠΟΤΕ θέση. Άμα βρω καλώς, αλλιώς υπομονή, 140/70 cents πληρώνω. Πώς έρχεται λοιπόν η κάθε "κυρία" η οποία αποφάσισε 8 η ώρα το πρωί καθημερινής να ντυθεί, να στολιστεί, να βαφτεί και να πάει βόλτα στην φίλη της την Φιφίκα να πιουν ένα καφέ και να δουν τον Αυτιά και απαιτεί από εμένα να σηκωθώ; Ναι οκ όντας μεγαλύτερη έχει βιώσει περισσότερες φορές κούραση απ' ότι εγώ, αλλά αυτό δε συσσωρεύεται. Φαντάζομαι οι περισσότεροι κάπου εδώ θα μου πείτε "ναι οκ ρε φίλε σε τέτοια φάση, εξήγησε στον γέρο την κατάσταση και δεν πρόκειται να επιμείνει. Αν επιμείνει απλά γράφτον". Γιατί όμως να πρέπει να αναλύω την καθημερινότητά μου και τα προβλήματα μου στον ΚΑΘΕ άσχετο, για ν-οστή φορά, ΚΑΘΕ μέρα; Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρώ δεδομένο ότι όσοι κάθονται και δεν παραχωρούν τις θέσεις τους από μόνοι τους, θα έχουν κάποιο σημαντικό λόγο. Επίσης θεωρώ ότι τα ΜΜΜ δεν είναι μέρος για να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε (τις ανάγκες μας), οπότε καταλήγω στο ότι είναι άτοπο να "ζητάει" κανείς θέση. Φυσικά και υπάρχουν και οι κακομαθημένοι κάθε ηλικίας που δεν παραχωρούν τις θέσεις τους "γιατί έτσι", με αυτούς όμως δεν έχει νόημα να μπεις σε διαδικασία συζήτησης για κάτι τέτοιο. 2
rus Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Εχουμε εξαντλησει το θεμα του σεβασμου προς τους μεγαλυτερους αποκλειστικα στη παραχωρηση της θεσης. Αλλος τροπος για να εκφραστει ο σεβασμος δεν υπαρχει? μονο η θεση στο λεωφορειο ειναι?
rus Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δεν ειναι απαραιτητο να τους κανουμε κατι. Νομιζω το θεμα ειναι τι σταση κραταμε, πως αντιμετωπιζουμε καποιον που σεβομαστε. Ακουστηκε και η αποψη οτι ενας μεγαλυτερος μας ειναι το ιδιο αξιοσεβαστος με καποιον συνομιληκο μας. Εσυ λαμβανεις το ιδιο υποψη σου τη γνωμη ενος μεσηλικα και ενος τινεϊτζερ, εδω να εστιασουμε.
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δε λαμβάνω κανενός τη γνώμη υπ' όψιν μου αν δεν τον ξέρω. Το πότε θα πεθάνει υπό ΚΣ δεν είναι κριτήριο νοημοσύνης, ποιότητας χαρακτήρα ή άλλων στοιχείων που συμβάλλουν στον σεβασμό μου. 2
LogokrisiaGR Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Εισαι 24 ειπες. Το "σεβασμος στους μεγαλυτερους" ισχυε οσο ησουν παιδακι και καλως στο λεγανε να το κανεις, για διαφορους λογους. Τωρα καλα ειναι να σεβεσαι by default και να μην αντιμιλας by default σε ανθρωπους ηλικιωμενους, αλλα απο κει και κατω προφανως μπορεις να λες τη γνωμη σου οταν διαφωνεις με υφος αναλογο με αυτο που σου αντιμιλουν και οι αλλοι . ΟΜΩΣ: Καλα ολα αυτα, αλλα εισαι 24. Μολις μεγαλωσεις λιγο ακομη θα καταλαβεις οτι θα εχεις να αντιμετωπισεις ΠΟΛΛΟΥΣ και ΠΟΛΥ καταναγκαστικοτερους "σεβασμους" απο αυτους που σου επεβαλαν οσο ησουν μικρος. Κοινως, καποτε στο λεγανε να το κανεις για λογους παιδειας και συμπεριφορας, σε λιγο που θα το κανεις απο μονος σου για λογους κοινωνικους/οικονομικους να δεις τι φαση που θα εχει...Κι εκει σιγουρα δεν θα ανοιγεις τοπικ να ρωτησεις αν πρεπει να το κανεις ή οχι καλά εσύ τώρα του λες να σκύβει το κεφάλι... ο καθένας όπως έμαθε... από εκεί και πέρα TS κανένας σεβασμός ούτε σε ηλικία ούτε σε τίποτα, σεβασμός σε αυτούς που η συμπεριφορά τους έχει δείξει ότι τον αξίζουν
Ison_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Βασικά η σωστή λέξη δεν είναι σεβασμός, αλλά κατανόηση. Οι ηλικιωμένοι είναι μίζεροι λόγω της κατάστασης τους. Δεν το κάνουν επίτηδες, αλλά τα προβλήματα υγείας και η φθορά χρόνου αλλάζουν το σώμα και το μυαλό τους προς το χειρότερο. Αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο σεβασμό ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά στους ηλικιωμένους λαμβάνουμε υπόψιν και τα "τεχνικά" προβλήματα που έχουν.
rus Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δε λαμβάνω κανενός τη γνώμη υπ' όψιν μου αν δεν τον ξέρω. Το πότε θα πεθάνει υπό ΚΣ δεν είναι κριτήριο νοημοσύνης, ποιότητας χαρακτήρα ή άλλων στοιχείων που συμβάλλουν στον σεβασμό μου. Aν τον ξερεις, λεμε. Τι ειναι το ΚΣ? Διαβασα πολες φορες τη δευτερη φραση σου αλλα μου φαινεται ασυναρτητη. Βασικά η σωστή λέξη δεν είναι σεβασμός, αλλά κατανόηση. Οι ηλικιωμένοι είναι μίζεροι λόγω της κατάστασης τους. Δεν το κάνουν επίτηδες, αλλά τα προβλήματα υγείας και η φθορά χρόνου αλλάζουν το σώμα και το μυαλό τους προς το χειρότερο. Εσυ θεωρεις οτι ενας ηλικιωμενος εχει χειροτερο μυαλο λογω φθορας του χρονου? (τα προβληματα υγειας ας τα αφησουμε εξω) Η λεξη "εμπειρια" δε σου λεει τιποτα? Αν επροκειτο να παρεις την αποψη δυο ανθρωπων για ενα σοβαρο ζητημα, ποιον θα ακουγες, εναν 50ρη ή εναν 20ρη?
Ison_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Εσυ θεωρεις οτι ενας ηλικιωμενος εχει χειροτερο μυαλο λογω φθορας του χρονου? (τα προβληματα υγειας ας τα αφησουμε εξω) Η λεξη "εμπειρια" δε σου λεει τιποτα? Αν επροκειτο να παρεις την αποψη δυο ανθρωπων για ενα σοβαρο ζητημα, ποιον θα ακουγες, εναν 50ρη ή εναν 20ρη? Θα ζητούσα την άποψη και την εμπειρία ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει. Δεν θα κοιτούσα δηλαδή το ηλικιακό για να πάρω συμβουλή, αλλά ποιό άτομο είναι πιο κατάλληλο να μου τη δώσει. Παλιότερα ίσχυε αυτό που λες: ο κόσμος δεν άλλαζε σχεδόν καθόλου και η γνώση αποκτιώταν με τα χρόνια. Έτσι οι ηλικιωμένοι ήταν πάντα πολύ σοφότεροι από τους άβγαλτους νέους. Πλέον, η εμπειρία των ηλικιωμένων είναι χρήσιμη σε ελάχιστους τομείς της ζωής. Για αυτό είπα ο σεβασμός να είναι ίσος ανεξαρτήτως ηλικίας και ίσως μόνο λίγη κατανόηση και υπομονή παραπάνω με τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα