Ison_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Aλλιως τιθεται το ερωτημα. Εστω οτι ειχες να αντιμετωπισεις ενα προβλημα και ακουγες τη γνωμη ενος νεαρου και ενος εμπειρου (μεσηλικα ή υπερηλικα), ποια γνωμη θα λάμβανες περισσοτερο υποψη σου? και των δυο το ιδιο? Εγω δεν λεω κατι, ρωταω. Το Εφετειο ομως για ενορκους ζηταει μονο ανω των 40 ετων. Θεωρεις οτι το Εφετειο κανει λαθος? Αν εκδικαζοταν μια υποθεση σου και εψαχνες να βρεις το δικιο σου, θα εμπιστευοσουνα περισσοτερο για ενορκο ενα 19χρονο γκομενακι ή εναν 50ρη κυριο/κυρια Αν έχω μπροστά μου δύο νούμερα μόνο, το 19 και το 50, τότε προφανώς το 50. Αλλά σε ποιες περιπτώσεις ζητάς συμβουλές από τυχαία άτομα με μόνο γνωστό την ηλικία;
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Αν ειναι και οι δυο το ιδιο σχετικοι με το αντικειμενο? Θα τους σεβαστώ το ίδιο. Όσο για το "εμπειρία=ηλικία", να πάμε να ρωτήσουμε κανέναν καλόγερο συμβουλές για σωστό μπηξίδι.
Orion_ Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Θα τους σεβαστώ το ίδιο. Όσο για το "εμπειρία=ηλικία", να πάμε να ρωτήσουμε κανέναν καλόγερο συμβουλές για σωστό μπηξίδι. Ή κανέναν 60άρη για το τι να ψηφίσουμε... 1
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Εμπειρια=ηλικια, με τον ορθο ορισμο. Ενα μαστορας, πχ. ενας μπογιατζης 60 ετων εχει μεγαλυτερη εμπειρια στο μπογιατισμα απο ενα συναδελφο του 30 ετων. Και οι δυο ξεκινησαν τη δουλεια απο την ιδια ηλικια, εννοειται. Μπορει να εχει μπορει και να μην εχει.Μπορει 60 χρονια να κανει τις ιδιες μλκ και να μην ψαχτηκε ποτε παραπανω. Σε λιγο θα απαξιωσουμε και τα πτυχια και θα υποκλινομαστε ολοι στην ''λαικη σοφια'' (των μεγαλυτερων). Αν εκδικαζοταν μια υποθεση σου και εψαχνες να βρεις το δικιο σου, θα εμπιστευοσουνα περισσοτερο για ενορκο ενα 19χρονο γκομενακι ή εναν 50ρη κυριο/κυρια? Το 19 χρονο γκομενακι.Ποιον θα εμπιστευομουνα ? Αυτον που μπορει επι 50 χρονια να κουναγε κομματικα σημαιακια,η επαιζε και ''σφαλιαρες'' σε τιποτα κομματικα καφενεια μπας και διοριστει σε καμμια θεσουλα ? .Οχι το γκομενακι, ακομα και το μοχιτο που θα κραταγε το γκομενακι θα ηταν πιο αξιοπιστο απο τις..εμπειριες ζωης του μεγαλυτερου. Και γιατι το 19χρονο να ειναι γκομενακι και οχι νεαρος.Το γκομενακι ειναι πιο χαζουλι ?
rus Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αν έχω μπροστά μου δύο νούμερα μόνο, το 19 και το 50, τότε προφανώς το 50. Αλλά σε ποιες περιπτώσεις ζητάς συμβουλές από τυχαία άτομα με μόνο γνωστό την ηλικία; Ποιος ειπε τυχαια ατομα? Θα τους σεβαστώ το ίδιο. Όσο για το "εμπειρία=ηλικία", να πάμε να ρωτήσουμε κανέναν καλόγερο συμβουλές για σωστό μπηξίδι. Εννοειται οτι γενικα σεβομαστε το ιδιο ολο το κοσμο. Αλλο πραγμα ρωτησα. Ποιανου τη γνωμη θα λαμβανες περισσοτερο υποψη σου, εαν απαιτειτο. Οταν λαμβανεις υποψη σου τη γνωμη καποιου σημαινει οτι τον σεβεσαι. Οταν δεν την λαμβανεις υποψη σημαινει οτι τον γραφεις στ @ρχιδια σου Το 19 χρονο γκομενακι.Ποιον θα εμπιστευομουνα ? Αυτον που μπορει επι 50 χρονια να κουναγε κομματικα σημαιακια,η επαιζε και ''σφαλιαρες'' σε τιποτα κομματικα καφενεια μπας και διοριστει σε καμμια θεσουλα ? .Οχι το γκομενακι, ακομα και το μοχιτο που θα κραταγε το γκομενακι θα ηταν πιο αξιοπιστο απο τις..εμπειριες ζωης του μεγαλυτερου. Και γιατι το 19χρονο να ειναι γκομενακι και οχι νεαρος.Το γκομενακι ειναι πιο χαζουλι ? Αρα εσυ λες οτι τα δικαστηρια κακως ζητανε ενορκους απο 30 και πανω και στο εφετειο απο 40 και πανω... Κατα τη γνωμη σου θα επρεπε να ζητανε και γκομενακια των 19 (ή νεαρους των 19, για να μη κολας στο φυλλο) Μπορει να εχει μπορει και να μην εχει.Μπορει 60 χρονια να κανει τις ιδιες μλκ και να μην ψαχτηκε ποτε παραπανω. Σε λιγο θα απαξιωσουμε και τα πτυχια και θα υποκλινομαστε ολοι στην ''λαικη σοφια'' (των μεγαλυτερων). Ολα μπορει, εμεις σκεφτομαστε για το ποιο ειναι πιθανοτερο. Συνηθως τα "μπορει" αυτα ειναι οι εξαιρεσεις. Το σχεση εχουν τα πτυχια με τα μαστοριλικια? Αμα θελω νομικη αποψη θα ρωτησω δικηγορο εστω και νεοβγαλτο στο επαγγελμα, δε θα ρωτησω τσαγκαρη.
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχει σημασία ποιος μου το λέει ρε αδερφέ. Άμα βγάζει νόημα, θα το ζυγίσω και θα αποφασίσω βάσει του τι είναι λογικότερο, ας ήρθε και από 12χρονο η γνώμη. 1
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αρα εσυ λες οτι τα δικαστηρια κακως ζητανε ενορκους απο 30 και πανω και στο εφετειο απο 40 και κατω... Κατα τη γνωμη σου θα επρεπε να ζητανε και γκομενακια των 19 Να σου πω την αληθεια δεν το γνωριζα.Τωρα που το εμαθα εχω σοβαρες ενστασεις. Εσυ που ξερεις οτι καποτε δεν θα αλλαξει το ηλικιακο οριο ? Εδω καποτε δεν ψηφιζαν οι γυναικες επειδη οι ανδρες τιτανες της πολιτικης θεωρουσαν οτι μονο αυτοι εχουν την τετραγωνη λογικη (μη χεσω) να ασκησουν αυτο το δικαιωμα και πολυ περισσοτερο το ευγενες αυτο (μην..) αθλημα.
rus Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχει σημασία ποιος μου το λέει ρε αδερφέ. Άμα βγάζει νόημα, θα το ζυγίσω και θα αποφασίσω βάσει του τι είναι λογικότερο, ας ήρθε και από 12χρονο η γνώμη. Μα δε λεμε να το ζυγισεις, τι να ζυγισεις? Ποιον θα εμπιστευτεις περισσοτερο λεμε. Το νεαρο που δεν εχει μαθει ακομα πολλα απ τη ζωη ή εναν εμπειρο ανθρωπο? Να σου πω την αληθεια δεν το γνωριζα.Τωρα που το εμαθα εχω σοβαρες ενστασεις. Εσυ που ξερεις οτι καποτε δεν θα αλλαξει το ηλικιακο οριο ? Εδω καποτε δεν ψηφιζαν οι γυναικες επειδη οι ανδρες τιτανες της πολιτικης θεωρουσαν οτι μονο αυτοι εχουν την τετραγωνη λογικη (μη χεσω) να ασκησουν αυτο το δικαιωμα και πολυ περισσοτερο το ευγενες αυτο (μην..) αθλημα. Εγω πιστευω οτι τα δικαστηρια ζητανε πανω απο 30 και 40 ετων γιατι οταν αποφασιζεις για τη ζωη ενος κατηγορουμενου και γενικα ολων των αντιδικων πρεπει να εχεις εμπειρια απ τη ζωη, ωστε να βγαλεις σωστη αποφαση. Οι γυναικες δε ψηφιζαν για αλλους λογους. Επειδη η κοινωνια ηταν ανδροκρατουμενη και ηθελε να τις εχει στο περιθωριο. Ακομα και σημερα υπαρχουν χωρες οπου οι γυναικες οχι μονο δε ψηφιζουν αλλα θεωρουνται και ζωα.
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Εγω πιστευω οτι τα δικαστηρια ζητανε πανω απο 30 και 40 ετων γιατι οταν αποφασιζεις για τη ζωη ενος κατηγορουμενου και γενικα ολων των αντιδικων πρεπει να εχεις εμπειρια απ τη ζωη, ωστε να βγαλεις σωστη αποφαση. Δηλαδη ο 29 χρονος δεν εχει ''εμπειρια''.Θα επρεπε ας πουμε να εμπιστευτουμε τον Μπρειβικ που καλυπτει και το οριο ξερω γω.Αυτος προφανως θα ηταν καταλληλοτερος να υπερασπιστει την ζωη του κατηγορουμενου.
rus Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δηλαδη ο 29 χρονος δεν εχει ''εμπειρια''.Θα επρεπε ας πουμε να εμπιστευτουμε τον Μπρειβικ που καλυπτει και το οριο ξερω γω.Αυτος προφανως θα ηταν καταλληλοτερος να υπερασπιστει την ζωη του κατηγορουμενου. Παλι θα παμε στην εξαιρεση και τη περιπτωσιολογια?
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Aς μην παμε στην τοσο τραβηγμενη εξαιρεση.Μου εξηγεις γιατι μια αγραμματη γιαγια θα ηταν καταλληλοτερη ενορκος απο ενα φοιτητη νομικης ?
rus Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δε παιρνουν αγραμματους, φιλε μου. Στη σελιδα της wiki υπαρχει ολη η πληροφορηση.
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Να το αλλαξω.Μου εξηγεις γιατι μια 40χρονη νοικοκυρα που εχει τελειωσει το λυκειο ειναι καταλληλοτερη ενορκος απο ενα φοιτητη νομικης ? Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει καποια ιδιαιτερη εξηγηση περα απο ενα ''λογικο'' οριο που απλα που εχουν βαλει και που καποια στιγμη μπορει και να αλλαξει.Ενα οριο που λεει οτι με την ψηφο σου μπορεις να κρινεις την πορεια της χωρας (λεμε τωρα ) αλλα για να κρινεις την τυχη ενος ανθρωπου θα πρεπει να περασουν πολλα χρονια ''εμπειριας'' ακομα.Εμπειριας σε τι αραγε ? Σε δικαστηρια , δικες, κακουργηματα και αποδεικτικα στοιχεια ?
Ison_ Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ποιος ειπε τυχαια ατομα? Αν δεν είναι τυχαία, τότε σημαίνει ότι κάτι ξέρω γι' αυτούς. Άρα θα τους εμπιστευτώ και με άλλα κριτήρια κι όχι μόνο με την ηλικία, όπως ζήταγες στο παράδειγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα