Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@luci

Δικαιούται. Άλλο η εξυπηρέτηση σε κάποιον που μέχρι να κάνει ένα βήμα εσύ είσαι στο τσιγάρο μετά κι άλλο το τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του. Το πρώτο χαρακτηρίζει εσένα και το δεύτερο αυτόν.

Και in all fairness, η συγκεκριμένη γραία παίζει την εποχή που σηκωνόταν αυτή για να κάτσουν άλλοι (πράγμα που γινόταν πριν μπουν καν οι άλλοι στο τραμ γιατί αλλιώς ξύλο) να άκουγε τέτοιες παρατηρήσεις τόσο συχνά που αυτό της έχει μείνει σαν αντίληψη για το πως λειτουργεί ο κόσμος. Δε λέω βέβαια πως καλά έκανε, αλλά δε νομίζω ότι ήταν τόσο άσχημο αυτό που έκανε (άκομψο ίσως αλλά άσχημο?).

Δημοσ.

Ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος έχει δικαίωμα να κάτσει ανεξαρτήτως συνθηκών εκεί που ήδη κάθομαι εγώ, είναι αυτός που κυοφορείται από μια έγκυο. Ούτε καν η ίδια η έγκυος γιατί έκανε την επιλογή της να είναι εκεί.

Πάντως ομολογώ πως είμαι αρνητικά προκατειλημμένος με τα γερόντια στα ΜΜΜ. Έχω γίνει πολλές φορές σαρδέλα επειδή βγαίνανε τσάρκα οι γέροι και οι γριές που δεν έχουν τι να κάνουν σπίτια τους. Δε μιλάω για επιβάτες τύπου "πήγα στη λαϊκή και κουβαλάω τα ψώνια", μιλάω για τους κλασσικούς γέρους που όταν εγώ πήγαινα στη σχολή/δουλειά με 40 βαθμούς, αυτοί κάνανε τη βόλτα τους με μειωμένο εισιτήριο άσκοπα, γιατί τι_άλλο_να_κάνουν.

• Like 4
Δημοσ.

Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να σε πετάξει έξω αν δεν το κάνεις.

Στις ουρές ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να παραχωρήσεις τη θέση σου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ποιος τα λεει αυτα ?

• Moderators
Δημοσ.

κλασσικούς γέρους που όταν εγώ πήγαινα στη σχολή/δουλειά με 40 βαθμούς, αυτοί κάνανε τη βόλτα τους με μειωμένο εισιτήριο άσκοπα, γιατί τι_άλλο_να_κάνουν.

Καλα αυτο δεν παλεύεται ε. Και λοκαρουν στις ωρες αιχμης ξερωγω, λες και δεν μπορουν να περιμένουν ας πουμε λιγο.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα κανείς δε θα σε υποχρεώσει να σηκωθείς (μπορεί να κάνω και λάθος παλιότερα το πάσο έλεγε ρητά ότι οφείλεις να σηκωθείς).

Αλλά παρόλο που δε νομίζω ότι το εννοείς σε extreme βαθμό το "εγώ έκατσα πρώτος και δε σηκώνομαι για κανένα λόγο", αν όντως το πάμε στα άκρα αυτός που λειτουργεί έτσι είναι kind of μαλάκας ε;

- "Κάντε σας παρακαλώ λίγο στην άκρη να περάσω"

- "Δεν πάω πουθενά τράβα απ' την άλλη ή περίμενε να μου κάνει κούκου"

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι 24 ειπες.

Το "σεβασμος στους μεγαλυτερους" ισχυε οσο ησουν παιδακι και καλως στο λεγανε να το κανεις, για διαφορους λογους. Τωρα καλα ειναι να σεβεσαι by default και να μην αντιμιλας by default σε ανθρωπους ηλικιωμενους, αλλα απο κει και κατω προφανως μπορεις να λες τη γνωμη σου οταν διαφωνεις με υφος αναλογο με αυτο που σου αντιμιλουν και οι αλλοι .

ΟΜΩΣ:

Καλα ολα αυτα, αλλα εισαι 24. Μολις μεγαλωσεις λιγο ακομη θα καταλαβεις οτι θα εχεις να αντιμετωπισεις ΠΟΛΛΟΥΣ και ΠΟΛΥ καταναγκαστικοτερους "σεβασμους" απο αυτους που σου επεβαλαν οσο ησουν μικρος. Κοινως, καποτε στο λεγανε να το κανεις για λογους παιδειας και συμπεριφορας, σε λιγο που θα το κανεις απο μονος σου για λογους κοινωνικους/οικονομικους να δεις τι φαση που θα εχει...Κι εκει σιγουρα δεν θα ανοιγεις τοπικ να ρωτησεις αν πρεπει να το κανεις ή οχι ;)

Έζησα για να διαβάσω νουθεσίες savoir vivre  απο εσένα..! :P

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έτρωγα, δεν έχω θέμα.

...«ξινή» γριά;;; :shock: Σε ζηλεύω ρε φίλε! Ούτε από κατοχές θα χαμπάριαζες, ούτε από τίποτα...

Δημοσ.

δε σέβομαι κανέναν μόνο λυπάμαι
βλέπω ενα γέρο η μια γριά που τρέμει ο κώλος τους κ απο λύπηση μπορεί να σηκωθώ να κάτσουν αλλα καμια φορά δε το κάνω γιατι προλαβαίνουν να αρχίσουν τη μουρμούρα κ με τσαντίζουν. Προσωπικά σε εμένα δε μου έχει πει κανένας τίποτα , λες κ νιώθουν οτι θα φανε παναγίες .

σέβομαι οποιον με σέβεται , ολοι οι άλλοι μια τρίχα απ τα τέτοια μου
έχουμε γεμίσει τα ΜΜΜ γέρους με καρτες ελευθέρας που κόβουν βόλτες απο βαρεμάρα και διαλέγουν ώρες που πάει ο κόσμος στη δουλειά/σχολείο του για να πάνε Πάτρα (για την περιοχή μ μιλάω) και τα επόμενα λεωφορεία 15-20 λεπτά μετά ειναι άδεια
άρα ή θα πας αργοποριμένος , η θα ξυπνήσεις απ τα χαράματα ή θα κάτσεις όρθιος σα το ζώο στοιβαγμένος με κάμποσους άλλους προσπαθόντας να βρεις να κρατηθείς κ τα πτώματα να βγάζουν λόγο για το που πάει αυτή η χώρα.

Μόνο στις έγκυες σηκώνομαι πάντα.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδες, εξαντλησαμε το θεμα "Σεβασμος προς τους μεγαλυτερους" αποκλειστικα στο θεμα παραχωρησης  θεσης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τι αλλο υπαρχει ? Σεβασμος στην απεραντη σοφια που απεκτησαν με τα χρονια ? Την διαθεση τους για αλληλεγγυη και την παλη τους για αξιοκρατια και κοινωνικη δικαιοσυνη ?  :-D

Ξερεις ποσοι παιρνουν την συνταξη τους, το παιζουν νοικοκυραιοι και λενε τεμπεληδες τους σημερινους νεους που δεν βρισκουν δουλεια ?

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ.

Έζησα για να διαβάσω νουθεσίες savoir vivre  απο εσένα..! :P

Αυτο δεν ειναι τιποτα.

Σκεψου οτι αλλοι ζουν για να διαβαζουν επι 5 χρονακια, εσενα να κανεις μπασκετικες αναλυσεις :lol:

Δημοσ.

Food for thought.

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι φαντάζονται τον εαυτό τους στα 70 ακόμα πιο γαμάτο απ' ότι είναι σήμερα.

Αυτοί λοιπόν δε θα περάσουν καθόλου καλά όταν ακούσουν τις χριστοπαναγίες από τους μελλοντικούς εικοσάρηδες γιατί είμαι νέος και βράζει το αίμα μου και χέστηκα λείψανο τι έχεις κάνει στη ζωή σου, άκου τα από μένα.

Μάγκες, ο σεβασμός στους πρεσβύτερους είναι ένα cheat για να τους φέρεσαι όπως θα έπρεπε και θα όπως θα έκανες if you had a fucking clue. Which you don't, at least not yet. Όπως εσύ σκέφτεσαι ότι δε δέχομαι και δε σέβομαι τίποτα χωρίς αδιάσειστα στοιχεία, έτσι κι ο 40-50-60-70ρης σκέφτεται ότι έχει πιο χρήσιμα πράγματα να κάνει απ' το να αποδεικνύει για νιοστή φορά την αξία του στο κάθε παιδάκι που δεν έχει πήξει ακόμα το μυαλό του.

• Like 4
Δημοσ.

Να ρωτησω, πως οριζεται γενικα ο σεβασμος?

Α γ@μ#σου ρε στόρμρεην θα μας ρωτήσεις και πως ορίζεται ο σεβασμός να πούμε, τζιτζιφιόγκο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...