Luxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τι κερδος εχει καποιος εαν δεν κοψει μια αποδειξει; Ολη την αξια του ΦΠΑ ή κατι διαφορετικο; Επισης σε μερικα προϊοντα, οπως η paysafecard, ποιος ο λογος να κοβουν αποδειξεις, απο την στιγμη που ο περιπτερας δεν παιρνει καθολου ποσοστα απο την καθε καρτα; Εχουν μηδενικο ΦΠΑ;
angmar Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 1) κρατάει το ΦΠΑ για πάρτη του 2) τα χρήματα που εισέπραξε δεν φαίνονται προφανώς πουθενά, συνεπώς δηλώνει λιγότερα έσοδα και άρα πληρώνει μικρότερο φόρο (ή καθόλου) 3) ... 4) μπουρδέλο η χώρα.
arc Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Όταν πληρώνεις κάτι, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ και φπα. Αν κόψεις αποδειξη, το φπα αποδίδεται στο κράτος και ο επιχειρηματίας φορολογειται με βάση τα έσοδα του. Αν δεν σου κόψει αποδειξη, χωρίς παράλληλα να σου κάνει έκπτωση, τότε παρακρατεί το φπα προς όφελος του. Αν ακόμα δεν κατάλαβες, το ΦΠΑ δεν είναι το κέρδος του επιχειρηματια, αλλά το εισπράτει απο σένα για το κράτος. Ποιος σου είπε οτι ο περιπτερας δεν εχει κερδος απο τις paysafe; Το κάνει επειδή σε γουστάρει;
παπι Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μεγαλο κερδος. πχ ενας που ειναι οκ. Αγοραζει 1000 καρεκλες στη τιμη των 10ε με τιμολογιο, δηλαδη 1000 * 10 * .23 (φπα) = 12300ε Πουλαει τις 1000 καρεκλες στη τιμη των 15ε με αποδειξη δηλαδη 1000 * 15 * .23 (φπα) = 18 450ε Παει στην εφορια και δινει το φπα του 3450ε και παιρνει (λεμε καμια μαλακια) την επιστροφη του φπα (τιμολογιο) 2300ε. Δηλαδη δινει στην εφορια 1150ε φπα. Κερδιζει 5000ε απο αυτα τα 5000ε η εφορια θα παρει ενα 26% φορο (οχι φπα, απλα φορο) αρα 3700ε στο παντελονι. Ο αλλος που δεν κοβει Αγοραζει 1000 καρεκλες στη τιμη των 10ε με τιμολογιο, 12300ε Πουλαει 500καρεκλες στη τιμη των 15 ευρω αρα 9225 με αποδειξη Πουλαει τις αλλες 500 καρεκλες χωρις αποδειξη στα 15ε δλδ 9225 Παει στην εφορια και δινει 1725ε φπα, παιρνει 1725ε φπα επιστροφη απο το τιμολογιο, δλδ δινει στην εφορια τα αρχιδια μου τα δυο. Κερδος -3075ε φορος 26% στις ζημιες δεν υπαρχει, δηλαδη τα αρχιδια μου τα δυο και παλι
kage Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) το φπα αγορας το εχει δωσει ηδη οταν αγοραζει προιοντα.δηλ.για ενα προιον πληρωνεις 2 φορες φπα. παρολ αυτα εν ολιγης αν καποιος βγαλει 100χιλ η φορολογια του θα ειναι 30χιλ.ε(τα πρωτα 50χιλ με 26% και τα υπολοιπα με 33%) +10% αν αυτα που μεινουν μεταφερθουν σε ιδιοκτητες.(και μετα ατομικη φορολογια) αρα σχεδον τα μισα καθαρα κερδη τα ειπρατει το κρατος(pimp) -περα απο το φπα που δεν του ανηκει- εν καιρω κρισης αποφασισαν να κανουν αυξηση(οε,εε,επε,ελευθερων επαγγελματιων) φορολογιας 80% απο το 2012... Ταυτοχρονα οι διεθνεις εταιρειες που χουν θυγατρικες με διαφορους τροπους πληρωνουν αν θελησουν κοντα στο 0% Στην αγγλια με νεα εταιρεια(νομιζω εως 10χρονων) μεχρι 60χιλ λιρες εχει tax free Ας αφησουμε την πλακα οτι φταιει το φπα για την σημερινη καταντια.Πεταξαν διαφημισεις πριν κανα χρονο με τις αποδειξεις και τσιμπησαν τα προβατα και αλληλοθαβονται... ποιος θα βγαλει εσοδα ενω χρωστανε 380χιλ οαεε+350χιλ ικα+50χιλ τμεδε κτλ.Προσθεσε οτι ~500χιλ. σπιτια+μαγαζια δεν εχουν καν ρευμα.Φανταστειτε ποσοι χρωστανε περα απο ασφαλιστικες εισφορες και στην εφορια!!!Οποτε οσο δεν κινειτε χρημα μεταξυ μας τοσο πιο βαθια σκαβουν τον λακο... Επεξ/σία 8 Μαΐου 2014 από kage
Luxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δλδ τι κερδος εχει σε μια paysafecard των 100 ευρω ο περιπτερας; Και στα τσιγαρα γιατι εχω ακουσει οτι το κερδος τους ειναι απειροελαχιστο; Παιζει αναλογα και με τα προϊοντα;
arc Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Καταρχήν κατάλαβες τι είναι το ΦΠΑ; Σε ρωτώ γιατί εχω την εντύπωση οτι μέχρι σήμερα νόμιζες οτι το ΦΠΑ ειναι το σταθερό κέρδος επι των τιμών αγοράς από τον προμηθευτή. Δλδ τι κερδος εχει σε μια paysafecard των 100 ευρω ο περιπτερας; Και στα τσιγαρα γιατι εχω ακουσει οτι το κερδος τους ειναι απειροελαχιστο; Παιζει αναλογα και με τα προϊοντα; Δεν είμαι περιπτερας για να ξέρω τα ακριβή ποσοστα, αλλά για την paysafe θέλω να ελπιζω οτι τους δίνουν κέρδος τουλάχιστον 3,5-7%. Ειδικότερα για τα τσιγάρα, πρόσφατα ρώτησα περιπτερα και μου έλεγε οτι το αν ο περιπτερας καπνίζει ένα πακέτο από την κουτα (ίσως και μισό δεν θυμάμαι καλά) τότε μπαίνει μέσα, άρα το μεικτό κέρδος ανα κουτα είναι λιγότερο από 10% το κέρδος ειναι 3% (βλ επομενη απαντηση). Μου έλεγε οτι παλιά ένα περιπτερο ζούσε μόνο από τα τσιγάρα, αλλά πλέον είναι κράχτης για άλλα προϊόντα, π.χ. πιάσε 2 πακέτα ταδε, δυο πακέτα τσίχλες και μια κοκα κολα. Κέρδος ικανοποιητικό έχουν μόνο από τα τσιχλο/ζαχαροειδή/γαριδάκια. Αν θες ακριβή ποσοστά ρωτα τον περιπτερα της γειτονιάς σου. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2014 από arc
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δλδ τι κερδος εχει σε μια paysafecard των 100 ευρω ο περιπτερας; Και στα τσιγαρα γιατι εχω ακουσει οτι το κερδος τους ειναι απειροελαχιστο; Παιζει αναλογα και με τα προϊοντα; Στα τσιγάρα το κέρδος είναι 3%. όπως λεει ο απο πάνω τα τσιγάρα είναι απλα κράχτης για να πάρεις άλλα προιόντα με μεγαλύτερο κερδος.
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τι κερδος εχει καποιος εαν δεν κοψει μια αποδειξει; Ολη την αξια του ΦΠΑ ή κατι διαφορετικο; Στην περίπτωση που πρόκειται για παροχή υπηρεσιών όχι μόνο βάζει στην τσέπη ολόκληρη την αξία του ΦΠΑ, αλλά γλιτώνει και από τη φορολογία εισοδήματος(υπόψιν η φορολογία στην παροχή υπηρεσιών είναι μεγαλύτερη από τη φορολογία στο εμπόριο). Πχ ο κουρέας που χρεώνει το κούρεμα 10€(μαζί με το ΦΠΑ εννοείται) αν δεν σου κόψει απόδειξη δεν θα αποδώσει στο κράτος το 1,87€, ούτε θα φορολογηθεί για το υπόλοιπο 8,13€. Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για εμπόριο αγαθών θα βάλει στην τσέπη μόνο το ΦΠΑ που αναλογεί στο κέρδος του(μια και το ΦΠΑ το έχει πληρώσει ήδη πάνω στην τιμή αγοράς), και επίσης δεν θα φορολογηθεί για το ποσοστό κέρδους του. Πχ ο περιπτεράς αγοράζει οικογενειακή συσκευασία παγωτού 6€ + ΦΠΑ και πουλάει 10€, οπότε το κέρδος του είναι 2.13€. Αν δεν κόψει απόδειξη τότε θα βάλει στην τσέπη του 49 λεπτά ΦΠΑ και δεν θα φορολογηθεί για τα 2.13€. Επισης σε μερικα προϊοντα, οπως η paysafecard, ποιος ο λογος να κοβουν αποδειξεις, απο την στιγμη που ο περιπτερας δεν παιρνει καθολου ποσοστα απο την καθε καρτα; Εχουν μηδενικο ΦΠΑ; Δεν γνωρίζω περί paysafecard, αλλά αποκλείεται ο περιπτεράς να έχει μηδενικό κέρδος, δεν θα τις έφερνε καθόλου.
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δλδ τι κερδος εχει σε μια paysafecard των 100 ευρω ο περιπτερας; Και στα τσιγαρα γιατι εχω ακουσει οτι το κερδος τους ειναι απειροελαχιστο; Παιζει αναλογα και με τα προϊοντα; τα τσιγαρα ειναι ηδη φορολογημενα με αλλο ποσοστο,οποτε δεν εχουν φπα.
yioula Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 υπαρχουν πραγματα που φερνει ο περιπτερας με ελαχιστο ή μηδενικο κερδος [ καρτες κινητης?] αλλα ελπιζει να αγορασεις και κατι αλλο, δηλ να μπεις απλα στο μαγαζι του.... οι πιο σχετικοι να πειτε-δρομολογησετε και το τι γινεται τελικα το ΦΠΑ που εισπρατει το κρατος: [ποσοστωσεις σε -χειροτερη στην Ευρωπη- παιδεια, υγεια, εξοπλιστικα, μιζες,επενδυσεις και βεβαιως-βεβαιως αποπληρωμη τοκων των δανειστων μας για τις επομενες δεκαετιες]
arc Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) yioula το τι γίνεται το φπα είναι τελειως διαφορετικό θέμα συζήτησης. Ο luxx ήθελε να μάθει πως το ΦΠΑ κέρδος του περιπτερά σχετίζεται με το κέρδος του. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2014 από arc
status Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 υπαρχουν πραγματα που φερνει ο περιπτερας με ελαχιστο ή μηδενικο κερδος [ καρτες κινητης?] αλλα ελπιζει να αγορασεις και κατι αλλο, δηλ να μπεις απλα στο μαγαζι του.... οι πιο σχετικοι να πειτε-δρομολογησετε και το τι γινεται τελικα το ΦΠΑ που εισπρατει το κρατος: [ποσοστωσεις σε -χειροτερη στην Ευρωπη- παιδεια, υγεια, εξοπλιστικα, μιζες,επενδυσεις και βεβαιως-βεβαιως αποπληρωμη τοκων των δανειστων μας για τις επομενες δεκαετιες] Πλέον με τα μηχανάκια και όχι με τις ξυστές κάρτες έχουν ένα κέρδος, πριν, φαφάρια μέντολες.
kage Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ειδικότερα για τα τσιγάρα, πρόσφατα ρώτησα περιπτερα και μου έλεγε οτι το αν ο περιπτερας καπνίζει ένα πακέτο από την κουτα (ίσως και μισό δεν θυμάμαι καλά) τότε μπαίνει μέσα, άρα το μεικτό κέρδος ανα κουτα είναι λιγότερο από 10% το κέρδος ειναι 3% (βλ επομενη απαντηση)...τωρα αν ειναι με ή χωρις τιμολογιο το κερδος ειναι 1 πακετο ανα κουτα(10πακετα)...να εχουν αλλαξει τα πραγματα τοσο οσο λεει το παρακατω ποστ χλωμο... http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/09/blog-post_2830.html
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 τωρα αν ειναι με ή χωρις τιμολογιο το κερδος ειναι 1 πακετο ανα κουτα(10πακετα)...να εχουν αλλαξει τα πραγματα τοσο οσο λεει το παρακατω ποστ χλωμο... http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/09/blog-post_2830.html Κέρδος 1 πακέτο ανά κούτα(ποσοστό κέρδους 10% δλδ) οι περιπτεράδες δεν είχαν ποτέ. Ξέρω από πρώτο χέρι πως παλιότερα είχαν 8% και πλέον έχει μειωθεί πάρα πολύ, δεν ξέρω πόσο όμως. Όσο για την αναγνώστρια του τρομακτικού, μόλις είδα "ΟΤΕ 100 ευρω" σταμάτησα να διαβάζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα