CowMeGG Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν ξέρω αν έπρεπε να το ανεβάσω εδώ ... Γενικά τον τελευταίο καιρό έχω απελπιστεί ... Ενώ ήμουν κρυωμένος μετά από 5 μέρες μου έφυγε το κρύωμα Έπαιρνα Panadol Cold & Flu έστυβα πορτοκάλια για φυσικό χυμό.Μου έφυγε το κρύωμα και ένιωσα ωραία επειδή νόμιζα πως πλέον μπορώ να το αντιμετωπίσω .. Είμαι εδώ και 2 μήνες με μπουκωμένη μύτη ... Μπορεί αύριο και για τις επόμενες μέρες να είμαι καλά, και μετά ξανά το ίδιο Φυσάω την μύτη μου και βγάζω κιτρινίλες και σκέφτηκα ίσως φταίει το παθητικό κάπνισμα που κάνω (καπνίζει ο πατέρας μου στο σπίτι) Έχω πάρει και ένα Vicks Sinex είναι σαν το Ronal ένα πράμα που σε βοηθάει με την μύτη ... Μέχρι και προχθές μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αλλά χθες με το που γύρισα σπίτι μπούκωσε η μύτη μου τόσο πολύ που δεν μπορώ ούτε αυτό να βάλω ... Προτείνεται κάτι ? Δεν αντέχω άλλο
doctorkostis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ειναι η εποχη της αλλεργικης ρινιτιδας. Μπορει ολο αυτο το μπουκωμα να μην οφειλεται σε κρυολογημα. Μηπως να πας σε γιατρο? 1
CowMeGG Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αν συνεχίσει αυτό το πράγμα θα πάω ... Βασικά με έχει πιάσει και η Αλλεργία στα μάτια και πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσαν ένα Allergotin (σταγόνες για τα μάτια) Λες απλά να με έχει πιάσει αλλεργία και στην μύτη?
doctorkostis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 H εποχικη αλλεργικη ρινιτιδα μπορει να συνδυαζεται και με επιπεφυκιτιδα (αλλεργια στα ματια που λες). Ειναι συχνοτερη την ανοιξη με την ανθοφορια και μετα το φθινοπωρο. Καλοκαιρι και χειμωνα ειναι πιο ηπια τα συμπτωματα. Υπαρχει και ολοετης αλλεργικη ρινιτιδα. Το σιγουρο ειναι οτι αν την εχεις, θελει αγωγη για ολο αυτο το διαστημα με αντιισταμινικα η/και ρινικα στεροειδη. Τα αποσυμφορητικα τυπου ronal/otrivin το μονο που θα πετυχουν ειναι μια ωραιοτατη φαρμακευτικη ρινιτιδα οταν τα χρησιμοποιεις για πανω απο 7-10 μερες. Να πας σε γιατρο, διαγνωση ονλαιν δε γινεται. Το φαρμακειο θελει να πουλησει, παντα κατι θα σου δωσει, δεν ειναι σωστη τακτικη. Δωσε 20-30 ευρω και πηγαινε σε εναν ιδιωτη παθολογο αν δεν εχεις αλλεργιολογο.
katiepie Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αρχικά μην πηγαίνεις σε φαρμακεία να σου δίνει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Αν είναι αλλεργικό θέλει κορτιζόνη, τέλος. Τουτέστιν συγκεκριμένα φάρμακα ευρέως γνωστά και για λίγες μέρες. Εκτός αυτού τα αλλεργικά συνήθως συνοδεύονται και με δυσκολία εισπνοής, βήχα, πόνο στον πνεύμονα κάτι. Αν βάζεις 2 μήνες βλακείες στη μύτη σου ναι θα έχει προκληθεί εξάρτηση κτλ. Αν έχεις πόνο στη μύτη μπορεί και να ναι ιγμορίτιδα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά. Κόφτα όλα και μάτια και μύτη για μια βδομάδα και αν συνεχίζουν τα συμπτώματα κάτι έχεις ναι. Αν θες να βάλεις κάτι για το placebo effect πάρε φυσικά δάκρυα για τα μάτια και φυσιολογικό ορό για τη μύτη, αλλά σημαντικό να μη βάλεις καθόλου φάρμακα. Η λογική του πάω στο φαρμακείο και παίρνω ότι μου δώσει ο άλλος είναι ανάλογη με το να σου πούμε ο καθένας από ένα φάρμακο που ενδέχεται να μας βοήθησε σε ανάλογη κατάσταση.
doctorkostis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αρχικά μην πηγαίνεις σε φαρμακεία να σου δίνει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Αν είναι αλλεργικό θέλει κορτιζόνη, τέλος. Τουτέστιν συγκεκριμένα φάρμακα ευρέως γνωστά και για λίγες μέρες. Εκτός αυτού τα αλλεργικά συνήθως συνοδεύονται και με δυσκολία εισπνοής, βήχα, πόνο στον πνεύμονα κάτι. Αν βάζεις 2 μήνες βλακείες στη μύτη σου ναι θα έχει προκληθεί εξάρτηση κτλ. Αν έχεις πόνο στη μύτη μπορεί και να ναι ιγμορίτιδα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά. Κόφτα όλα και μάτια και μύτη για μια βδομάδα και αν συνεχίζουν τα συμπτώματα κάτι έχεις ναι. Αν θες να βάλεις κάτι για το placebo effect πάρε φυσικά δάκρυα για τα μάτια και φυσιολογικό ορό για τη μύτη, αλλά σημαντικό να μη βάλεις καθόλου φάρμακα. Η λογική του πάω στο φαρμακείο και παίρνω ότι μου δώσει ο άλλος είναι ανάλογη με το να σου πούμε ο καθένας από ένα φάρμακο που ενδέχεται να μας βοήθησε σε ανάλογη κατάσταση. Εεεεε, αυτο δεν εκανες μολις?
evabb Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 κοψε σε πρωτη φαση το σπρει για την μυτη και πηγαινε σε γιατρο να σε δει. τα σπρει για την μυτη οσο πιο πολυ τα παιρνεις τοσο πιο πολυ σου μπουκωνουν την μυτη μετα.
katiepie Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εεεεε, αυτο δεν εκανες μολις? Το φάρμακο που το δες ακριβώς;;; στο φυσιολογικό ορό ή στα δάκρυα; μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν δραστική ουσία αλλά υπάρχουν στον οργανισμό σου, αυτά είναι για να δει αν όντως έχει κάτι ή έχει εξάρτηση απ το φάρμακο. Συνετίσου...
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Η λογική του πάω στο φαρμακείο και παίρνω ότι μου δώσει ο άλλος είναι ανάλογη με το να σου πούμε ο καθένας από ένα φάρμακο που ενδέχεται να μας βοήθησε σε ανάλογη κατάσταση. Λες ψέματα ... εγώ πιστέυω τον πρόεδρο των φαρμακοποιών που έλεγε ότι τα φαρμακεία δε λειτουργούν σαν ΣΜ και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας βάζοντας πάνω από το κέρδος τους την υγεία του πελάτη τους θέλωντας να απκτήσουν κάποτε 2 μέγάλα ολολευκα φτερά και ένα φωτοστέφανο (and/or 72 παρθένες) ontopic Η αδελφή μου επί χρόνια είχε καταντήσει "πρεζάκι" με αυτά για τη μύτη ενώ στην ουσία δεν είχα τίποτα σοβαρό. 1
doctorkostis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το φάρμακο που το δες ακριβώς;;; στο φυσιολογικό ορό ή στα δάκρυα; μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν δραστική ουσία αλλά υπάρχουν στον οργανισμό σου, αυτά είναι για να δει αν όντως έχει κάτι ή έχει εξάρτηση απ το φάρμακο. Συνετίσου... Στις οδηγιες αναφερομαι. Εγω μια χαρα συνετος ειμαι, το να δινεις οδηγιες ονλαιν με βαση τις γενικες γνωσεις σου σιγουρα δεν ειναι.
katiepie Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Στις οδηγιες αναφερομαι. Εγω μια χαρα συνετος ειμαι, το να δινεις οδηγιες ονλαιν με βαση τις γενικες γνωσεις σου σιγουρα δεν ειναι. Όχι αγόρι δεν είναι γενικές γνώσεις, είναι απλές οδηγίες γιατρού που νοιάζεται για τον ασθενή και δεν θα δώσει φάρμακα έτσι. Ας δει πρώτα αν έχει εξάρτηση και μετά να πάει σε γιατρό του είπα δεν έδωσα γνώμη για τη φαρμακευτική αγωγή που θα κάνει. Επίσης, εσύ του μιλάς για αλλεργίες κτλ ενώ δεν ξέρουμε καν τι και άν έχει κάτι, εγώ του είπα ότι μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζει αλλά πολλά άλλα, μη βγάλουμε να μετρήσουμε ποιος είναι πιο φάουλ.
doctorkostis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Παραβλεπω τα "συνετισου, αγορι, κλπ" που δεν τιμουν την κουβεντα. Προτεινεις να δει αν εχει μονος του εξαρτηση (?) απο τα αποσυμφορητικα με το να κοψει καθε φαρμακο που παιρνει. Ποτε και πως θα διαπιστωσει μονος του το προβλημα? Οταν συμβει τι? Αλλα να βαλει κατι για το placebo effect, να νομιζει οτι κατι κανει δηλαδη. Αλλα αν ειναι αλλεργικο, θελει κορτιζονη. Οκ. Εγω ειπα, μπορει να εχεις αλλεργικη ρινιτιδα (που ειναι αυτο και αυτο), δε γινεται να βγει διαγνωση απο το ιντερνετ, πηγαινε σε γιατρο. Δεν εχω ορεξη να μετρησουμε τιποτα. Καλη σου μερα.
katiepie Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Παραβλεπω τα "συνετισου, αγορι, κλπ" που δεν τιμουν την κουβεντα. Προτεινεις να δει αν εχει μονος του εξαρτηση (?) απο τα αποσυμφορητικα με το να κοψει καθε φαρμακο που παιρνει. Ποτε και πως θα διαπιστωσει μονος του το προβλημα? Οταν συμβει τι? Αλλα να βαλει κατι για το placebo effect, να νομιζει οτι κατι κανει δηλαδη. Αλλα αν ειναι αλλεργικο, θελει κορτιζονη. Οκ. Εγω ειπα, μπορει να εχεις αλλεργικη ρινιτιδα (που ειναι αυτο και αυτο), δε γινεται να βγει διαγνωση απο το ιντερνετ, πηγαινε σε γιατρο. Δεν εχω ορεξη να μετρησουμε τιποτα. Καλη σου μερα. Τώρα σοβαρά τι πότε και πώς; Σε 3 μέρες με μια βδομάδα, το να πάει σε γιατρό αμέσως αν δεν είναι 100% έμπιστος ο γιατρός(που αν είχε εναν τέτοιο θα πήγαινε πριν τα cold and flu, τα φαρμακεία και τις ιστορίες άρα δεν έχει κάποιον που να παρακολουθείται χρόνια και να ξέρει τον οργανισμό του) θα καταλήξει στο να παίρνει άλλα φάρμακα που είναι λάθος. ας αντέξει 3 μέρες και ας πάει μετά δεν έχει τραγικά συμπτώματα που θα πάει και στα επείγοντα πχ. εγώ δεν υπέθεσα ποτέ ότι έχει κάτι, εσύ το υπέθεσες, του έδωσα οδηγίες για να δει ΑΝ έχει όντως κάτι, και αν έχει τότε γιατρό για να δει ΤΙ είναι.
tzizzz Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 μεγΑΛΕ .. 2 + ΜΗΝΕς τι περιμενεις για να πας σε ενα γιατρο? να σου το πει καποιος απο εδω μεσα πρωτα ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις