Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Θέλω να κάνω ένα νέο σύστημα, που θα κάνει multi-tasking και θα τρέχει 2-3 βαριά προγράμματα μαζί. Βάση της τιμής και των προδιαγραφών επέλεξα τον FX 8320. Όμως δε θέλω Gaming pc γιατί δεν παίζω παιχνίδια. Θέλω μόνο τις εργασίες που προανέφερα. Υπάρχει διαφορά για την εργασία που το θέλω ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

αν υπάρχει το budget τότε πας σε intel , είναι πάντα καλύτεροι.

Δεν υπάρχει. Όμως πάνω-κάτω οι ίδιοι δεν είναι;

Δημοσ.

Αν τα "βαριά" προγράμματα που λες είναι multithreaded τότε κατα πάσα πιθανότητα ο 8320 να είναι καλύτερος. Αν όχι τότε οι πιθανότητες είναι ο ίντελ να του παίρνει τα βρακιά μιας και σε single thread η δύναμη τους είναι κοντά στο +50%.

Και όπως σου είπε ο GiannisWalker, αν το budget δεν είναι περιορισμένο, τότε πήγαινε για ιντελ.

Και αυτά στα λέω όχι σαν ιντελ φανμποι, FX 8350 έχω. Απλά οι εφαρμογές που οι AMD είναι καλύτεροι, είναι περιορισμένες, οπότε μέχρι να μας πείς τι ακριβώς θες να τρέχεις, οι πιθανότητες είναι ο i5 να σε καλύψει καλύτερα.

• Like 3
Δημοσ.

Αν τα "βαριά" προγράμματα που λες είναι multithreaded τότε κατα πάσα πιθανότητα ο 8320 να είναι καλύτερος. Αν όχι τότε οι πιθανότητες είναι ο ίντελ να του παίρνει τα βρακιά μιας και σε single thread η δύναμη τους είναι κοντά στο +50%.

Και όπως σου είπε ο GiannisWalker, αν το budget δεν είναι περιορισμένο, τότε πήγαινε για ιντελ.

Και αυτά στα λέω όχι σαν ιντελ φανμποι, FX 8350 έχω. Απλά οι εφαρμογές που οι AMD είναι καλύτεροι, είναι περιορισμένες, οπότε μέχρι να μας πείς τι ακριβώς θες να τρέχεις, οι πιθανότητες είναι ο i5 να σε καλύψει καλύτερα.

Photoshop

After Effects

Premiere

Αυτά τα προγράμματα θέλω να τρέξω!

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, τότε πας στον i5.
Αν μιλάμε για i5 4670, τότε πας σε αυτόν καθώς έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Όλα αυτά αν δεν σε πειράζουν τα 60€ παραπάνω από τον 8320.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα μικρό hijack με μια μικρή ερωτησούλα: Για Virtualbox machines ποίος εκ των 2 είναι καλύτερος; Ο fx8320 ή ο i5; 

Δημοσ.

Ειναι, αλλά ο i5 4670 είναι πιο γρήγορος και με διαφορά 60€.

Αν ήθελε παιχνίδια θα λέγαμε 8320.

Για games 8320 > ι5 4670 δηλαδή;

Γιατί εγώ ήξερα ειδικά στο gaming είναι προτιμότερο να πας για Intel.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό που εννοούν τα παιδιά, είναι ότι εφόσον δεν σκοπεύεις να παίξεις παιχνίδια είναι προτιμότερο να πας στο i5 εφόσον έχει ενσωματωμένα γραφικά. Αν πήγαινες για παιχνίδια θα ήταν καλό να πας στο 8320 για να σου έμεναν λεφτά για καλύτερη κάρτα γραφικών.

Σε performance πιστεύω πάνω κάτω τα ίδια είναι, ακόμη και σε Multi-threaded, ίσως ο 8320 να είναι πιο άνετος λόγω 8 πυρήνων. Σε single έχει πλεονέκτημα ο 4670.

Εγώ θα πήγαινα για 8320 και μια φθηνή κάρτα, καθώς με τον 8320 έχεις και το πλεονέκτημα του OC αν σε ενδιαφέρει τώρα ή στο μέλλον. 

• Like 3
Δημοσ.

Ένα μικρό hijack με μια μικρή ερωτησούλα: Για Virtualbox machines ποίος εκ των 2 είναι καλύτερος; Ο fx8320 ή ο i5; 

Εγώ σε 8320 με μπόλικη ram θα πήγαινα για τέτοια χρήση.

Δημοσ.

Στα games παίζει ελάχιστο ρόλο ο επεξεργαστής αλλά παρόλα αυτά αυτά ο 83xx είναι ένας πάρα πολύ γρήγορος επεξεργαστής σε μία σύγχρονη πλατφόρμα. Αυτό που χρειάζονται δηλαδή απαιτητικά προγράμματα και games. Με λίγα λόγια ότι έχεις γρήγορο, από Chipset, RAM, CPU βοηθάει, είναι θέμα πλατφόρμας.

Ο λόγος που προτείνω Intel είναι ότι ο 4670, είναι αυτός που αναφέρει και ο φίλος sellanx, δηλαδή από τη στιγμή που δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια ας εκμεταλλευτεί πλήρως το budget του για ένα CPU έστω και όχι με τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση σε αυτό που θέλει να κάνει κερδίζοντας επιπλέον χρήματα από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Αν πάρει τον AMD θα πρέπει να δαπανήσει κάποια χρήματα για κάρτα γραφικών, έτσι η διαφορά των 60€ θα μειωθεί, οπότε δεν αξίζει.

Νομίζω ότι αυτό που εννοούν τα παιδιά, είναι ότι εφόσον δεν σκοπεύεις να παίξεις παιχνίδια είναι προτιμότερο να πας στο i5 εφόσον έχει ενσωματωμένα γραφικά. Αν πήγαινες για παιχνίδια θα ήταν καλό να πας στο 8320 για να σου έμεναν λεφτά για καλύτερη κάρτα γραφικών.

Σε performance πιστεύω πάνω κάτω τα ίδια είναι, ακόμη και σε Multi-threaded, ίσως ο 8320 να είναι πιο άνετος λόγω 8 πυρήνων. Σε single έχει πλεονέκτημα ο 4670.

Εγώ θα πήγαινα για 8320 και μια φθηνή κάρτα, καθώς με τον 8320 έχεις και το πλεονέκτημα του OC αν σε ενδιαφέρει τώρα ή στο μέλλον. 

Για να κάνει OC τον 8320 και να είναι τυπικός μέσα στο εύρος θερμοκρασιών που είναι ασφαλή, θα πρέπει να αγοράσει επιπλέον ψύκτρα.

Εγώ σε 8320 με μπόλικη ram θα πήγαινα για τέτοια χρήση.

Και εγώ αυτό έχω κάνει. Ότι θέλω κάνω με το σύστημα μου, από επαγγελματική επεξεργασία Video μέχρι απαιτητικά παιχνίδια. Με οποιαδήποτε σύγχρονη πλατφόρμα κάνει κάποιος τη δουλειά του.

Τυπικά προτείνω i5, για τους λόγους που είπα παραπάνω.

Αν κάποιος κάνει δουλειά χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα και βγάζει πολλά λεφτά από αυτό δεν τίθεται θέμα επιλογής. Πας σε i7 ή σε Xeon. Όταν τα Project είναι τεράστια και το κάθε λεπτό είναι χρήματα, δεν το συζητάμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...