Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Εχω την παρακατω μητρικη http://www.msi.com/product/mb/790GXG65.html#/?div=Basicμε 2 modules Ram των 2GB οπως φαινεται και στα παρακατω ss

ram_zps54c333f4.jpg

slot1_zps69fb87c9.jpg

Θελω να βαλω αλλα 2 modules για να εχω 8GB Ram.

Αυτες εδω πιστευετε οτι θα ειναι οκ?  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.552258

Εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο???

Ευχαριστω :)

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι θα ησουν πιο σίγουρος αν έβαζες 2 χ 4GB. Ορισμένες φορές προκύπτουν θέματα οταν γεμίζεις ολα τα slot. 

Google it... 

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι θα ησουν πιο σίγουρος αν έβαζες 2 χ 4GB. Ορισμένες φορές προκύπτουν θέματα οταν γεμίζεις ολα τα slot. 

Google it... 

Αν αγορασω 2x4 θα μου μεινουν οι αλλες στο χερι....Γιαυτο και θελω 2x2. Thx για τις απαντησεις παιδια :)

Δημοσ.

Δε λέω οτι έχεις άδικο και εγώ αυτό θα έκανα αν είχα ήδη 2 χ 2 GB. Ομως επειδή έχω και εγω 4 χ 2 GB σε σύστημα 4ετιας, είχα πρόβλημα με ασυμβατότητες. Για παράδειγμα αν και οι μνήμες μου ηταν 1333αρες μου έβγαζε συνέχεια blue screen(bsod). Αν αντιμετωπίσεις παρόμοιο πρόβλημα να ξέρεις, ή τις κατεβάζεις ενα step down(τις 1333 στα 1066) ή ανεβάζεις τα volt στις ram.

Μάλλον δε θα αντιμετωπίσεις καποιο πρόβλημα αλλα καλου, κακου έχε τα στο νου σου...

Δημοσ.

Τελικα τη πατησα παιδες :(. Αγορασα τα 2 modules τα εβαλα πανω και τιποτα νεκρο το συστημα. Επαιξα αρκετα βαζοντας μια το ενα, μια το αλλο, αλλαζοντας θεσεις, ριχνοντας τη ταχυτητα αλλα τιποτα και παλι. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι πανω απο τα slots των RAM η μητρικη εχει κατι ledakia. Οταν δουλεουν οι 2 μνημες(αυτες που ειχα ηδη πανω) ειναι ολα αναμενα. Οταν ειχα και τις αλλες 2 πανω ηταν αναμενα μονο τα 2 led (τα 2 πρωτα που ητανε και οι παλιες ram) και φυσικα το pc δεν bootare ποτε. Μετα απο κοπο και διαφορες αλλαγες καταφερε να ξεκινησει και να μπω στο bios με 3 modules πανω αλλα ματαια γιατι ενω αναγνωριζε το 3ο module δεν ξεκινουσαν ποτε τα windows. Οι ερωτησεις λοιπον ειναι πλεον 2 :

- Εχετε κατι να προτεινετε συμφωνα με οσα ειπα παραπανω για να δοκιμασω μπας και δουλεψουν??

- Αν δωσω κατι παραπανω και αγορασω 1 module των 8GB θα ειμαι καλυμενος??? Αν ναι θα ηθελα να μου προτεινετε κατι απο το e-shop για να καταφερω να επιστρεψω τις παλιες και να παρω το 8ρι.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Πολύ περίεργο που δεν δουλεύουν ολα ειναι συμβατά ανάμεσα στην motherboard το chipset και την ram σου, δηλαδη ειτε με το 1 καινούργιο dimm ή και τα 2 σε διαφορετικές θέσεις δεν ανάβει το pc ;

Δημοσ.

Κοιτα τα 2 παλι modules ουτε που τα εβγαλα. Επαιξα στις 2 κενες θεσεις. Δηλαδη στις 2 πρωτες θεσεις ειναι οι παλιες ram και στις 2 επομενες επαιξα με τα 2 καινουρια. Δεν εβαλα ποτε το pc να αναψει με τα 2 καινουρια μονο γιατι φοβηθηκα μη γινει καμια στραβη και μεινω χωρις pc. Αν βαλω 1 module των 8GB θα ειμαι οκ??

Δημοσ.

Δεν θα γίνει καμια στραβή δοκίμασε πανω με τα καινούργια modules και τα 2 μαζί αρχικά και αν δεν ανάβει με το καθε 1 ξεχωριστά να δουμε τι κανει, επισης δοκίμασε τις ram που εχεις πανω τώρα στις θέσεις που έβαζες τις καινούργιες και δεν έπαιζαν , γενικά κανε συνδιασμούς και δοκιμές να δουμε τι φταίει

Δημοσ.

Λοιπον 3 εναλλακτικες λυσεις:

1) Βγαζω 2x4GB modules που εχω στο pc στη δουλεια και τα δοκιμαζω. Αν δουλεψουν ειμαι μια χαρα

2) Κανω update το bios και ξαναδοκιμαζω οπως ειπαν απο πανω οι spank+Ntinaras

3) Επιστρεφω τα 2 modules, αγοραζω ενα 8ρι και μου μενουν στο χερι οι αλλες 2

Δημοσ.

Κανε το bios update πρώτα που ειπε ο Ntinaras και  μετα κανε ολες τις δοκιμές με τις ram να δουμε ποιος ειναι ο υπαίτιος

Δημοσ.

Λοιπον αργησα λιγο να σας ενημερωσω στο τι εγινε γιατι ειχαμε εξελιξεις. Καποιος γνωστος πηρε τις δικες μου ram και μου εδωσε 2x4GB Kingston HyperX στα 1600. Απολυτα συμβατες με τη mobo μου. Τις βαζω πανω και παλι τα ιδια. Μπηκα στο bios, τις αναγνωρισε κανονικα αλλα δεν bootare το συστημα. Αποφασισα λοιπον για bios update. Σπαει ο διαολος το ποδι του και επεσε το site της msi την ωρα που εψαχνα να κατεβασω το update :/

Τελικα με λιγο κοπο εφτιαξα ενα bootable usb, πεταξα μεσα το bios και εκανα old school update μεσω dos. Ενα load optimal settings απο το νεο bios και ολα μια χαρα. Υποθετω λοιπον οτι αν ειχα κανει το update απο την αρχη θα δεχοταν και τα αλλα 2 modules. Anyway τελος καλο ολα καλα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...