allocer Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν για εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε κατάστημα, χρειάζεται εξουσιοδοτημένη εταιρία γι'αυτό; Θέλει ένας γνωστός μου να βάλει στο κατάστημά του και μου ζήτησε να του κάνω την εγκατάσταση..απλά δε θέλω να βρει/βρω κανά μπελά...
41ex Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δε χρειάζεται πιστοποιημένη εταιρεία, χρειάζεται όμως άδεια από την αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων, ευλογη δικαιολογία (για να του δώσουν άδεια) και πινακίδες ενημέρωσης του κοινού. και φυσικά τοποθέτηση μόνο σε χώρους κοινής χρήσης! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Θέλει ένας γνωστός μου να βάλει στο κατάστημά του χρειάζεται όμως άδεια από την αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων Τροφή για σκέψη (δεν απευθύνομαι σε εσάς αλλά στο παράδοξο αυτού)
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 στο μαγαζι που εχω ανοιξει με εναν φιλο και εχουμε βαλει καμερα που τραβαει τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ χωρο δεν νομιζω να ασχοληθηκαμε με αδειες και μαλακιες..και δεν νομιζω να χρειαζεται... Προσωπικα δεδομενα...στον χωρο ΜΟΥ ..καποιου ΤΡΙΤΟΥ? αυτο με τα προσωπικα δεδομενα του χουμε βγαλει τα ματια...παρτε την καπα του χαρυ ποτερ να κυκλοφορειτε αορατοι στον δρομο.... 1
N3k21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν για εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε κατάστημα, χρειάζεται εξουσιοδοτημένη εταιρία γι'αυτό; Θέλει ένας γνωστός μου να βάλει στο κατάστημά του και μου ζήτησε να του κάνω την εγκατάσταση..απλά δε θέλω να βρει/βρω κανά μπελά... Δες εδώ αδερφέ. Τροφή για σκέψη (δεν απευθύνομαι σε εσάς αλλά στο παράδοξο αυτού) Ίσως πρόκειται περί υπερβολής, παράδοξο όμως δεν το λες. Το κατάστημα είναι δημόσιος χώρος ή/και ενδεχομένως "βλέπει" σε δρόμους, γειτονικά καταστήματα κ.λ.π. Σκέψου το εξής: μέσω μιας τέτοιας κάμερας, είναι δυνατόν π.χ. να ταυτιστεί ένα πρόσωπο με κάποιο όχημα (αν φανεί η φάτσα του και οι πινακίδες κυκλοφορίας). Σε τέτοια περιστατικά "πατάει" ο νόμος.
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 το καταστημα ειναι δημοσιος χωρος? δηλαδη μπορουν να μπουν 2 περαστικοι και να κανουν πικ νικ μεσα στο καταστημα μου? να κατουρησουν στην γωνια?να πεταξουν σκουπιδια? δηλαδη πληρωνω νοικι για εναν δημοσιο χωρο? το ηθελες και το ειπες αυτο? Στο λινκ http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL δες το 6 και το 8 δεν μιλαει για καποια αδεια στο 6 , απλα μιλαει που πρεπει να μπαινουν οι καμερες εντος του καταστηματος. Στο 8 διευκρινιζει τι εναι δημοσιος χωρος..και αν διαβασεις και ερμηνευσεις αυτα που λεει , ενα μικρο μαγαζακι ΔΕΝ ειναι δημοσιος χωρος.
N3k21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Έστω, δεν είναι κυριολεκτικά δημόσιος, δεν είμαι νομικός και έτσι δεν ξέρω ποιος είναι ο ακριβής ορισμός. Ωστόσο, εφόσον εντός του κυκλοφορούν πελάτες και προσωπικό, δεν έχεις δικαίωμα να τραβάς βίντεο τις μάπες τους, τις δραστηριότητές τους κ.λ.π. Όλα στο link που παρέθεσα παραπάνω είναι, τσέκαρέ το.
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Διαβασε το 6 και το 8 , θα σε βοηθησουν.. Το 8 περιγραφει με εξαιρετικη ακριβεια τι θεωρειται δημοσιος χωρος....και σιγουρα ενα ΚΛΕΙΣΤΟ μαγαζακι ΔΕΝ ειναι δημοσιος χωρος. Στο 6 , περιγραφει που μπορει να τοποθετηθει καμερα εντος ΚΛΕΙΣΤΟΥ μαγαζιου...αν και πεφτει σε αντιφαση. Με λιγα λογια γιατι βλεπω οτι βαριεσαι να διαβαζεις , μπορει να μπει καμερα και να "τραβαει" ευαισθητα σημεια του μαγαζιου...ταμεια , χρηματοκιβωτια , ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις , αποθηκες καθως και σημεια ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ χωρις να εστιαζει σε προσωπα. Αυτο το τελευταιο για μενα ειναι λιγο αντιφαση..αν καποιος δηλ θελει να προφυλαξει το μαγαζι του απο τυχον κλεφτες και εχει μια καμερα να τραβαει την εισοδο (και εχει προσπαθησει να μην τραβαει πεζοδρομιο/δρομους/αυτοκινητα κλπ)...τι νοημα θα εχει η καμερα αυτη να ΜΗΝ εστιαζει σε προσωπα?Απο που θα αναγνωρισουμε τον κλεφτη? απο τα παπουτσια του? Εκτος και αν υπαρχει καποια διακριση..π.χ. ωρες λειτουργιας να μην τραβαει βιντεο και να τραβαει μονο οταν ειναι κλειστο το μαγαζι..αλλα και παλι...η κλοπη μπορει να γινει οποιαδηποτε ωρα.... Ιδρυθηκε η Αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων και ανακαλυψαμε τον κρυψινους μεσα μας...
N3k21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Διαβασε το 6 και το 8 , θα σε βοηθησουν.. Το 8 περιγραφει με εξαιρετικη ακριβεια τι θεωρειται δημοσιος χωρος....και σιγουρα ενα ΚΛΕΙΣΤΟ μαγαζακι ΔΕΝ ειναι δημοσιος χωρος. Στο 6 , περιγραφει που μπορει να τοποθετηθει καμερα εντος ΚΛΕΙΣΤΟΥ μαγαζιου...αν και πεφτει σε αντιφαση. Με λιγα λογια γιατι βλεπω οτι βαριεσαι να διαβαζεις , μπορει να μπει καμερα και να "τραβαει" ευαισθητα σημεια του μαγαζιου...ταμεια , χρηματοκιβωτια , ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις , αποθηκες καθως και σημεια ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ χωρις να εστιαζει σε προσωπα. Αυτο το τελευταιο για μενα ειναι λιγο αντιφαση..αν καποιος δηλ θελει να προφυλαξει το μαγαζι του απο τυχον κλεφτες και εχει μια καμερα να τραβαει την εισοδο (και εχει προσπαθησει να μην τραβαει πεζοδρομιο/δρομους/αυτοκινητα κλπ)...τι νοημα θα εχει η καμερα αυτη να ΜΗΝ εστιαζει σε προσωπα?Απο που θα αναγνωρισουμε τον κλεφτη? απο τα παπουτσια του? Εκτος και αν υπαρχει καποια διακριση..π.χ. ωρες λειτουργιας να μην τραβαει βιντεο και να τραβαει μονο οταν ειναι κλειστο το μαγαζι..αλλα και παλι...η κλοπη μπορει να γινει οποιαδηποτε ωρα.... Ιδρυθηκε η Αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων και ανακαλυψαμε τον κρυψινους μεσα μας... Ρε μαν, δε βαριέμαι να διαβάζω, εγώ ανέβασα το λινκ στην τελική. Λες να έχω κάψες μεσημεριάτικα να παίξω με το πρόβλημα του ανθρώπου; Ξαναλέω, νομικός δεν είμαι, ενώ σαφώς και διέκρινα τις αντιφάσεις στις οποίες αναφέρεσαι. Ωστόσο επειδή ακριβώς (όπως πάντα στην ελληνική νομοθεσία) υπάρχουν τέτοιες αντιφάσεις, ασάφειες κ.λ.π, προτείνω στον TS, να λειτουργήσει προβλεπόμενα, δηλώνοντας δηλαδή στην αρμόδια αρχή την πρόθεσή του να εγκαταστήσει σύστημα ασφαλείας με κάμερες. Και για να μην τα πολυλογούμε, από τα 6 και 8 προκύπτει μεν το ότι έχεις δικαίωμα να εγκαταστήσεις γενικά κάμερες στο μαγαζί σου, όχι όμως ότι δεν είσαι υποχρεωμένος, εφόσον το πράξεις, να το αναφέρεις στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για να μην μπερδεύεσαι, διάβασε πρώτα το 1, καθώς και τους νόμους στους οποίους παραπέμπει και μετά δες πάλι τα 6 και 8. Από εκεί και πέρα, klein, δεν είναι δικό μου το μαγαζί, ότι γουστάρει κάνει ο καθένας.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχει να κάνει με δημόσιο χώρο Μιλάμε για ζητήματα προσωπικών δεδομένων σε κατάστημα άλλου Δηλαδή να πάω σε μαγαζί, να ξύσω τα τέτοια μου και να τους την πω γιατί μου θίγουν το privacy μου Το αν όντως ζητάνε άδεια από την αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν με ενδιαφέρει. Ευθέως λέω πόσο λαλακία είναι η όλη ιδέα
N3k21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχει να κάνει με δημόσιο χώρο Μιλάμε για ζητήματα προσωπικών δεδομένων σε κατάστημα άλλου Δηλαδή να πάω σε μαγαζί, να ξύσω τα τέτοια μου και να τους την πω γιατί μου θίγουν το privacy μου Το αν όντως ζητάνε άδεια από την αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν με ενδιαφέρει. Ευθέως λέω πόσο λαλακία είναι η όλη ιδέα Γι' αυτό και μίλησα περί υπερβολής. Δεν διαφωνώ στη βάση του προβληματισμού σου. Απλά εκτιμώ πως ο νομοθέτης δεν κόπτεται για τον τύπο που ξύνει τα τέτοια του στο χ,ψ μαγαζί, αλλά για περιπτώσεις όπου το καταγεγραμμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες (παρακολούθηση, εκβιασμό κ.λ.π.) Άλλωστε, γι' αυτό ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να εγκατασταθεί τέτοιο σύστημα σε καταστήματα, αρκεί η αρμόδια αρχή να έχει ενημερωθεί. Όπως αντίστοιχα επιτρέπεται και η κατοχή πυροβόλων όπλων, αρκεί να είναι δηλωμένα.
igoods Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Με τους επαγγελματικους χωρους γενικα ειναι περιεργα. Δεν ειναι ουτε σπιτι του επαγγελματια αλλα ουτε και δημοσιος χωρος. Π.χ το γνωστο και απλο παραδειγμα.Τα κλαμπακια που εχουν πορτα και σε τσεκαρουν και σου λενε πχ δεν μπαινεις,αυτο απαγορευεται,απο την στιγμη που ενα καταστημα πχ. στην προκειμενη περιπτωση το κλαμπακι εχει χωρο και για αλλους πελατες δεν εχει το δικαιωμα να σου πει μην μπαινεις μεσα και ας ειναι το μαγαζι του οπως λεμε. Αντιστοιχα σε ενα ταξι,μπαινεις μεσα και ξαφνικα μπορει να σου πει για καποιο λογο να σε κατεβασει καπου αλλου,δεν εχει το δικαιωμα να σε αφησει αλλου η να σου πει κατεβα για καποιο λογο και ας μην σου παρει χρηματα,πρεπει να σε παει εκει που του λες,γιατι ΔΕΝ ειναι αυτοκινητο ιδιωτικης χρησης. Τελος στο θεμα οσον αφορα τις καμερες και εγω απο οσο γνωριζω απλα χρειαζεται μια τυπικη αδεια
allocer Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά την εγκατάσταση θα την κάνω εγώ κ ο άνθρωπος μάλλον θα επικοινωνήσει με την αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων γιατί θέλει να είναι καλυμμένος..΄Οταν μάθω περισσότερα θα σας πω, για να δούμε κ τι πραγματικά ισχύει..
Flexeril Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Αν το βίντεο καταγράφεται και αποθηκεύεται κάπου,είσαι υποχρεωμένος βάσει νόμου να το δηλώσεις στην αστυνομία,υποχρεούσαι δε στην είσοδο να βάλεις ευανάγνωστες πινακίδες που να εμφαίνουν τη δραστηριότητά σου αυτή. Σε άλλη περίπτωση,αν ο καταγραφόμενος την ανθιστεί,σε πάει μέχρι και τον άρειο πάοκ άμα γουστάρει ή σου ζητάει επί τόπου να σβήσεις ό,τι έχει καταγραφεί εν τη παραμονή του στο χώρο σου. Αν δεν υπάρχει καταγραφή κάπου,στα @@ σου και δέκα αυγά τουρκίας,μαγαζί σου είναι και κάνε ό,τι θες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα