androu Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Παρατηρώ τις τελευταίες εβδομάδες - μέρες όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές..... οτι μου έρχονται εμαιλ απο διάφορους υποψηφίους που ουδέποτε είχα σχέση μαζί τους (δεν τους γνωρίζω) και επίσης το ίδιο γίνεται και στο κινητό μου! Να αναρωτηθώ που βρίσκουν το εμαιλ μου ; και τον αριθμό του κινητού μου ;; Επίσης το περίεργο είναι απο τον ίδιο υποψήφιο μου έρχεται το ίδιο εμαιλ σε διαφορετικές διευθύνσεις μου. Αφού το έψαξα λίγο, έμαθα πως κυκλοφορεί κάποια λίστα σε excel που περιέχει κάποιες χιλιάδες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομίου... την οποία δεν γνωρίζω πως την προμηθεύονται αλλα υποψιάζομαι οτι μπορεί και να "πωλείται".. και την οποία χρησιμοποιούν οι κατα τόπους υποψήφιοι για να διαφημιστούν κτλπ κτλπ. Αυτό τώρα πόσο νόμιμο είναι να έχει ο καθένας το εμαιλ μου και να μου στέλνει χωρίς την συγκατάθεσή μου προφανώς!!! Το ίδιο και στο κινητό εννοείται !! 1
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 καποτε ειχανε πιασει εναν υπαλληλο καποιου υπουργειου..που πουλουσε λιστες με προσωπικα δεδομενων ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΩΝ πολιτων σε οποιον πληρωνε για να την παρει. Επισης δεν ειναι κρυφο οτι δημοσιοι οργανισμοι , τραπεζες , τηλεπικοινωνιακοι παροχοι αγοραζουν τετοια δεδομενα ή/και τα διακινουν μεταξυ τους με το αζημιωτο... ακρη δεν βγαινει...εκτος και αν εχεις λεφτα με ουρα και απειρο ελευθερο χρονο να βρεις ακρη και να κυνηγησεις τους υπευθυνους....που χλωμο το κοβω
androu Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 όχι προφανώς και δεν εχω χρήματα κυρίως για να το κυνηγήσω παραπάνω!! Απλά θεωρώ πως δεν ειναι νόμιμο κάτι τέτοιο.
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 εχεις παρανοησει οπως και πολλοι συμπολιτες μας , οτι ζουμε σε δημοκρατια....οτι ειναι κρατος δικαιου και ολοι ισοι στο νομο. Μολις το καταλαβουμε αυτο καλα , τιποτα απο αυτα που περιγραφεις δεν θα σου φαινεται εξοργιστικο 2
sphinxgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Υπάρχουν εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Πας και ζητάς πελατολόγιο για ένα συγκεκριμένο τομέα. Αυτές οι συγκεκριμένες εταιρίες στον πουλάνε. Στην παρούσα φάση είναι το πιο απλό. Κάνει αναζήτηση σε ένα τηλεφωνικό κατάλογο μέσω ΤΚ και βάζει όλα τα ονόματα.
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 εχω δει να σκανε τηλεφωνηματα και σε απορρητα νουμερα...δεν ειναι ΤΟΣΟ απλο..τα στοιχεια διαρρεουν απο τους νομιμους κατοχους τους...στην περιπτωση τηλεφωνικων νουμερων απο τους παροχους...αλλα αντε να το αποδειξεις και αντε να βρεις την ακρη...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Τι μου θυμίσατε τώρα...Εποχές γυμνασίου που έψαχνα στον τηλεφωνικό κατάλογο το τηλέφωνο σπιτιού της συμμαθήτριας μουΑαααχ αναμνήσεις!
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αυτό τώρα πόσο νόμιμο είναι να έχει ο καθένας το εμαιλ μου και να μου στέλνει χωρίς την συγκατάθεσή μου προφανώς!!! Το ίδιο και στο κινητό εννοείται !! Γιατι να χρειαζεται τη συγκαταθεση σου ? Θεωρησε τα απλα οτι ανηκουν στην κατηγορια spam mail/ενοχλητικα τηλεφωνηματα μηνυματα 1
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Γιατι να χρειαζεται τη συγκαταθεση σου ? Θεωρησε τα απλα οτι ανηκουν στην κατηγορια spam mail/ενοχλητικα τηλεφωνηματα μηνυματα οταν ο αλλος εχει το τηλεφωνο απορρητο ή να μην εμφανιζεται σε τηλεφωνικο καταλογο (μιλαω για εναλλακτικους παροχους) και παρολα αυτα σκανε τηλεφωνα απο ασχετους..περα απο ενοχλητικα ειναι και παρανομα...ως το πως βρεθηκαν τα νουμερα στην κατοχη τους. Στην τελικη πληρωνεις τον παροχο για αυτην την υπηρεσια..και δεν στην παρεχει. Τα "σπαμ" δεν ηρθανε απο το πουθενα...εδωσες καπου καπως καποτε το εμαιλ σου καποια στιγμη..και αυτο μετα εγινε αντικειμενο προς πωληση/μεταφορας κλπ σε λοιπα σαιτς/ολαιν υπηρεσιες.Δεν ειναι το ιδιο. Το τηλεφωνο σου δεν το εχεις δωσει ΚΑΠΟΥ και επιπλεον εχεις απαγορεψει στον παροχο να το δημοσιοποιει...αρα ...μιλαμε για παρανομια εκ μερους του...αλλα αντε βγαλεεε ακρη...
bluesattack Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Τα "σπαμ" δεν ηρθανε απο το πουθενα...εδωσες καπου καπως καποτε το εμαιλ σου καποια στιγμη..και αυτο μετα εγινε αντικειμενο προς πωληση/μεταφορας κλπ σε λοιπα σαιτς/ολαιν υπηρεσιες.Δεν ειναι το ιδιο. Το τηλεφωνο σου δεν το εχεις δωσει ΚΑΠΟΥ και επιπλεον εχεις απαγορεψει στον παροχο να το δημοσιοποιει...αρα ...μιλαμε για παρανομια εκ μερους του...αλλα αντε βγαλεεε ακρη... Κλαιν μαιν.Μπορει να ισχυριστει οτι το εμαιλ και το τηλεφωνο του το εδωσες τις προαλλες που πινατε μπυρες στο εκλογικο του κεντρο και συζηταγατε για το παγκοσμιο αεπ.Οποιος θελει να το ψαξει..καλο κουραγιο. 1
akpe Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Τα mail βρίσκουν και από chain mail που μαζεύουν. Υπ'όψιν πως αν δεν κάνω λάθος, δεν χρειάζεται να προωθήσετε εσείς ένα chain mail για να δημοσιοποιηθεί το mail σας... αρκεί κάποιος φίλος/γνωστός σας να σας βάλει ανάμεσα σε αυτούς που το προωθεί και έγινε η ζημιά.
zio10 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Όσο χρησιμοποιείς κάτι τόσο πιο εύκολο είναι να μαθευτεί...όλη μέρα χρησιμοποιούμε κινητό και υπολογιστή, δεν υπάρχουν ούτε απόρρητα mail, ούτε απόρρητοι αριθμοί τηλεφώνου. Αγνοείς ό,τι δε σε ενδιαφέρει και τέλος. (όπως λένε, μυστικό που το ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό )
michael92 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 εχω δει να σκανε τηλεφωνηματα και σε απορρητα νουμερα...δεν ειναι ΤΟΣΟ απλο..τα στοιχεια διαρρεουν απο τους νομιμους κατοχους τους...στην περιπτωση τηλεφωνικων νουμερων απο τους παροχους...αλλα αντε να το αποδειξεις και αντε να βρεις την ακρη... Δηλαδή επειδή το νούμερο είναι απόρρητο δεν μπορούν να πάρουν τηλ στην τύχη; Μιλάμε για 10ψήφιους αριθμούς τηλεφώνων, όχι για 24 χαρακτήρων hex code. 10 εκατομμύρια πιθανοί συνδυασμοί σταθερών τηλεφώνων στην Αθήνα σημαίνει ότι 1 στα 2 απαντάει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα