DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Not so much Fun With Flags Ξέρει κανείς που θα βρω ακριβείς οδηγίες/εξηγήσεις περί κανόνων για ύψωση μεσίστιας σημαίας? πχ έχουμε το εξής υποθετικό σενάριο Μια ελληνική εταιρεία έχει γραφεία σε μια ξένη χώρα. Η ελληνική εταιρεία έχει έξω από τα γραφεία της την ελληνική και την τοπική σημαία. Γίνεται στη χώρα κάτι και αποφασίζει η κυβέρνηση οι σημαίες τις χώρας να κοιματίζουν μεσίστιες πχ για 2-3 μέρες. Αντιλαμβάνομαι ότι η εταιρεία πρέπει να χαμηλώσει μεσίστια την τοπική αλλά δεν έχει το δικαίωμα να χαμηλώσει την ελληνική εκτός αν βγει κάποιου είδους οδηγία από το τοπικό προξενίο/πρεσβεία. Γενικά: 1. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποφασίζει να χαμηλώνει την σημαία ? (με 100% τυπική τήρηση πρωτοκόλλου) 2. Μπορεί να χαμηλώσει σημαία κάποιου άλλου κράτους? πχ αν στην ισπανία υπάρχει ένα κτίριο που στεγάζεται ένα ισπανο-αυστραλιανό κονσόρτσiουμ , σε ένα εθνικό για την ισπανία πένθος, οι υπάλληλοι μπορούν να χαμηλώσουν και την Αυστραλιανή σημαία ή μόνο την Ισπανική ?
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Υπάρχει σοβαρά τέτοια νομοθεσία; Αυτό που αναφέρεις "δεν έχει το δικαίωμα να χαμηλώσει την ελληνική εκτός αν βγει κάποιου είδους οδηγία από το τοπικό προξενίο/πρεσβεία" πού το είδες; Αν ισχύουν αυτά, μας έχει στήσει ο μετεωρίτης. 2
epp Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Εχει καποια σχεση με τα γεγονοτα στην τουρκια να υποθεσω ;;;;; Αν μιλαμε για κρατικα κτηρια απο πρεσβειες μεχρι οτιδηποτε αποστολες παντα αποφασιζει ο υπευθυνος (πχ πρεσβης) με βαση οτι οδηγιες εχει λαβει. Σε γενικες γραμμες ενας πρεσβης μετα απο οδηγιες απτο υπουργειο μπορει να δωσει εντολη για μεσιστια σημαια στην πρεσβεια σε περιπτωση καποιου πολυ τραγικου γεγονοτος στην χωρα που φιλοξενει την αποστολη (στο παραδειγμα αυτο την πρεσβεια). Αυτα αλλαζουν απο χωρα σε χωρα , αλλου μπορουν και οι δημαρχοι να αποφασιζουν για τετοια θεματα αλλου μονο πρωθυπουργοι κλπ Τωρα αν μιλαμε για εταιρειες ειναι λιγο σχετικο το θεμα . Σε γενικες γραμμες σαν ενδειξη συμπαθιας δεν ειναι κατι το τοσο τραγικο να κυματιζουν και οι 2 σημαιες μεσιστιες .. Παντα ως ενδειξη συμπαθιας δηλ εθελοντικα μοιραζομαι το πενθος σας κατεβαζω και τις δικες μου. Αλλα δεν θα μου εκανε εντυπωση ακομα και αυτο να αλλαζει απο χωρα σε χωρα και καποιες να απαιτουν ολες οι σημαιες να ειναι μεσιστιες. Στις περισσοτερες χωρες του κοσμου σε ιδιωτικες περιουσιες ο καθενας κρινει και κανει αρκει προφανως να μην καταστρεφει την σημαια κλπ υγ: αν ειναι τοσο σημαντικο το θεμα μπορω να ρωτησω κοντινα μου προσωπα που εχουν καποια παραπανω σχεση με τα διπλωματικα πρωτοκολλα για να παρεις και μια πιο σιγουρη αποψη
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Υπάρχει σοβαρά τέτοια νομοθεσία; Θα υπέθετα πως ναι. Όλα τα κράτη έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για αυτά τα θέματα και αν δεν έχουν την μορφή νόμου μπορεί να είναι κατι σαν κανονισμός. Αυτό που αναφέρεις "δεν έχει το δικαίωμα να χαμηλώσει την ελληνική εκτός αν βγει κάποιου είδους οδηγία από το τοπικό προξενίο/πρεσβεία" πού το είδες; Το ξέρω ότι ισχύει για τις ΗΠΑ. Για την Ελλάδα δε το ξέρω , γι' αυτό ρωτάω. Αν ισχύουν αυτά, μας έχει στήσει ο μετεωρίτης. Το ότι μπορεί να αγνοείς κάτι δε σημαίνει ότι "τυπικά" δεν ισχύει Μου έτυχε σήμερα το 2ο περιστατικό (Ισπανο-Αυστραλιανό σενάριο). Στην τουρκία βγήκε απόφαση για μεσίστιες σημαίες. Ο χώρος που δουλεύω ανήκει σε Τουρκικο-Γερμανική εταιρεία. Κατεβάσαν την Τουρκική και την Γερμανική πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Τωρα αν μιλαμε για εταιρειες ειναι λιγο σχετικο το θεμα . Σε γενικες γραμμες σαν ενδειξη συμπαθιας δεν ειναι κατι το τοσο τραγικο να κυματιζουν και οι 2 σημαιες μεσιστιες .. Παντα ως ενδειξη συμπαθιας δηλ εθελοντικα μοιραζομαι το πενθος σας κατεβαζω και τις δικες μου. Αλλα δεν θα μου εκανε εντυπωση ακομα και αυτο να αλλαζει απο χωρα σε χωρα και καποιες να απαιτουν ολες οι σημαιες να ειναι μεσιστιες. Στις περισσοτερες χωρες του κοσμου σε ιδιωτικες περιουσιες ο καθενας κρινει και κανει αρκει προφανως να μην καταστρεφει την σημαια κλπ Δε μιλάω για ένδειξη συμπάθειας. Μιλάω για το τυπικό του πράγματος. Άλλωστε την Γερμανική σημαία την κατεβάσαν οι Τουρκοι (ίσως βέβαια είχαν συνεννοηθεί). Αν το πάρουμε τυπικά, το να κατεβαίνει η ξένη σημαία μετά από απόφαση του ξένου κράτους έχει μεγαλύτερη αξία (πχ όλη η Γερμανία δείχνει την "συμπάθειά" της στη Τουρκία, από το απλά να συμπάσχουν οι 1-2 Γερμανοί στο χώρο εδώ). Στο θέμα συμπάθεια ψαχνοντας στο net βρήκα ότι παρότι γενικότερα συνθηθίζετια αυτό και διάφοι πε΄ρνουν ΄τετοιες αποφέσεις υπάρχει και ένα καθαρό τυπικό πχ http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=25256 Γενικά υπάρχουν διάφορες τυπικούρες περί αυτών των θεμάτων που πολλοί τις βρήσκουν παράλογες παρόλα αυτά σαν σπασικλο-OCD-fan-with-flags τύπος τις βρίσκω ενδιαφέρουσες. πχ διαβασα σήμερα ότι μεσίστια σημαία για να κατεβεί τελείως (να την βγάλεις από τον στύλο), υποθέτω για την περίπτωση των ΗΠΑ, το τυπικό λέει ότι πρέπει πρώτα να ανεβεί στο 100% και μετά να κατεβεί εντελώς.
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι ξέρεις και το λες, απλώς δεν είχα ιδέα πως υπάρχουν σχετικοί κανονισμοί. Νόμιζα πως ήταν απλώς εθιμικές/συμβολικές πράξεις. Το ενδεχόμενο δε να υπάρχει και σχετική ποινή/πρόστιμο μου φαίνεται πολύ αστείο.
paylidis Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι ξέρεις και το λες, απλώς δεν είχα ιδέα πως υπάρχουν σχετικοί κανονισμοί. Νόμιζα πως ήταν απλώς εθιμικές/συμβολικές πράξεις. Το ενδεχόμενο δε να υπάρχει και σχετική ποινή/πρόστιμο μου φαίνεται πολύ αστείο. Για αυτούς τι ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ρε λούσι; Απροπο, εχω δει τουλάχιστον 10 φορές στη ζωή μου αναποδη σημαία σε δημαρχεία, πανεπιστήμια, υπουργεία κλπ..
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 όποιος δηλώνει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί καταστρέφει παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή το έμβλημα της κυριαρχίας του τιμωρείται με φυλάκιση 2 ετών. για τα ξένα κράτη 6 μήνες μόνο αν αιτηθεί απο το ξένο κράτος 1
epp Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μου έτυχε σήμερα το 2ο περιστατικό (Ισπανο-Αυστραλιανό σενάριο). Στην τουρκία βγήκε απόφαση για μεσίστιες σημαίες. Ο χώρος που δουλεύω ανήκει σε Τουρκικο-Γερμανική εταιρεία. Κατεβάσαν την Τουρκική και την Γερμανική πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Γενικά υπάρχουν διάφορες τυπικούρες περί αυτών των θεμάτων που πολλοί τις βρήσκουν παράλογες παρόλα αυτά σαν σπασικλο-OCD-fan-with-flags τύπος τις βρίσκω ενδιαφέρουσες. πχ διαβασα σήμερα ότι μεσίστια σημαία για να κατεβεί τελείως (να την βγάλεις από τον στύλο), υποθέτω για την περίπτωση των ΗΠΑ, το τυπικό λέει ότι πρέπει πρώτα να ανεβεί στο 100% και μετά να κατεβεί εντελώς. Ρωτησα συγγενη μου που ειναι πολυ πιο σχετικος σε αυτα τα θεματα (και της τουρκιας αλλα και των πρωτοκόλλων) και μου ειπε οτι σε γενικες γραμμες δεν ειναι καθολου ασυνηθιστο σε εταιρεια με 2 σημαιες να μεινει η μια μεσιστια και η αλλη να ναι κανονικα. Το αν θα κατεβούν και οι 2 εξαρταται απτην πολιτικη της εταιρειας και κατα ποσο θελουν να δειξουν την εντονη συμπαθεια τους στην χωρα που τους φιλοξενει. Συχνα τυγχανει η εταιρεια να θελει να δειξει οτι ειναι κομματι της χωρας και οτι αντιλαμβανεται τον πονο(να κανει και λιγο PR + οτι ειναι και λιγο παραξενοι μερικες φορες σε καποιες χωρες απεναντι στα "κακα" ξενα συμφεροντα) και κατι τετοια και να κατεβαζει και τις 2 σημαιες. Ξεκαθαρη διαδικασια οπως πχ της αμερικανικης που ανεφερες που εχει ειδικη τελετουργια για να κατέβει δεν υπαρχει στη περιπτωση αυτη
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ρωτησα συγγενη μου που ειναι πολυ πιο σχετικος σε αυτα τα θεματα (και της τουρκιας αλλα και των πρωτοκόλλων) και μου ειπε οτι σε γενικες γραμμες δεν ειναι καθολου ασυνηθιστο σε εταιρεια με 2 σημαιες να μεινει η μια μεσιστια και η αλλη να ναι κανονικα. Το αν θα κατεβούν και οι 2 εξαρταται απτην πολιτικη της εταιρειας και κατα ποσο θελουν να δειξουν την εντονη συμπαθεια τους στην χωρα που τους φιλοξενει. Συχνα τυγχανει η εταιρεια να θελει να δειξει οτι ειναι κομματι της χωρας και οτι αντιλαμβανεται τον πονο(να κανει και λιγο PR + οτι ειναι και λιγο παραξενοι μερικες φορες σε καποιες χωρες απεναντι στα "κακα" ξενα συμφεροντα) και κατι τετοια και να κατεβαζει και τις 2 σημαιες. Ξεκαθαρη διαδικασια οπως πχ της αμερικανικης που ανεφερες που εχει ειδικη τελετουργια για να κατέβει δεν υπαρχει στη περιπτωση αυτη Ναι το καταλαβαίνω αυτό που λες απλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν χαμηλώσαν την εταιρική (που δικιά τους είναι την κάνουν ότι γουστάρουν) αλλά τη Γερμανική και γενικά είναι (και ως Γερμανοί) λίγο περισσότερο τυπικοί σε αυτά.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ναι το καταλαβαίνω αυτό που λες απλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν χαμηλώσαν την εταιρική (που δικιά τους είναι την κάνουν ότι γουστάρουν) αλλά τη Γερμανική και γενικά είναι (και ως Γερμανοί) λίγο περισσότερο τυπικοί σε αυτά. γιατί σου έκανε εντύπωση? μία μεγάλη εταιρία σε Ευρώπη και Αμερική είναι πάνω απο το κράτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα