MsMarkou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας, αν υποθέσουμε ότι ενας απλος άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει καμία επιχείρηση, δεν έχει κάνει έναρξη επιτιδεύματος και τα σχετικά και είναι άνεργος, αν αναλάβει μια δουλειά πχ. κατασκευή μιας ιστοσελίδας και πάρει ένα σχετικά χαμηλό χρηματικό ποσό χωρίς να κόψει καμία απόδειξη και τα σχετικά, ούτε έχει υπογράψει κανένα χαρτί, δηλαδή μια άτυπη προφορική συμφωνία. Τελειώνει το έργο πληρώνεται και μετά απο λίγο καιρό αυτός που πλήρωσε τον άνθρωπο για την κατασκευή της ιστοσελίδας για τον δικό του λόγο απειλεί τον web developer να του δώσει πίσω τα χρήματα που του έδωσε και ο web developer αρνείται να τα επιστρέψει. Μπορεί να βλάψει τον web developer με κάποιο τρόπο νομικά; Όλες οι απόψεις δεκτές!
MsMarkou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ναι ουσιαστικά πως θα αποδείξει οτι έδωσε χρήματα στον web developer και αν μπορεί να κινήσει διαδικασίες νομικά εναντίον του web developer.
Silverage Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Νομίζω μπορεί να καταγγείλει οτι πήρες μαύρα χρήματα απλά θα έχει πρόβλημα και αυτός μετά.
MsMarkou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αν κάνει αυτή την καταγγελία για μαύρα χρήματα έγω τι συνέπειες θα έχω μηπώς γνωρίζεις; και τις συνέπειες που θα έχει και αυτός επίσης.
torq Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 ο καθένας μπορεί να καταγγείλει ό,τι θέλει το θέμα είναι πως θα αποδειχθεί. επίσης για τι ποσό μιλάμε. αν είναι λίγα € δε πρόκειται να κάνει τίποτα
MsMarkou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ας πούμε για το ποσό των 350€... Αυτο ρωτάω και εγώ αν μπορεί να αποδειχθεί στην περίπτωση που δεν έχω υπογράψει κανένα χαρτί, ούτε αποδείξεις ούτε τίποτα τέτοιο σχετικό...μπορεί να αποδειχθεί;
torq Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 στη θέση σου δε θα ανησυχούσα καθόλου. και αν σε πρήζει και πολύ, ρίξε του και το site και άσε τον να τραγουδάει . (δε θα το συμβούλευα) (εκτός βέβαια αν υπάρχει και τίποτα άλλο)
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Το ότι δεν υπεγράφη χαρτί, δεν έχει κάνει έναρξη κλπ έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν στη διαφορά που έχουν μετξύ τους. Το αν είμαι φοροφυγάς δεν αφορά κανένα. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει τώρα με το "αν δεν λάβετε απόδειξη δεν πληρώνετε" ... που ισχύει για τα καταστήματα αλλά ίσως κάτι ισχύει αντίστοιχα και για τις πρποσωπικές εμπορικές συμφωνίες/εργολαβίες κλπ. Υποψιάζομαι ότι έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει παραστατικό αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να σου ζητήσει τα λεφτά πίσω επειδή δεν έχει παραστατικό. Στη τελική άλλαξε τακτική και πες ότι σε είχε προσλάβει σαν υπάλληλο, τα λεφτά ήταν έναντι μισθού και απείλησε τον ότι θα κάνεις καταγγελία γιατί σου χρωστά τα νόμιμα. Προσωπικά έχω κερδίσει δίκη για εργατικά για εταιρεία που δεν είχα ποτέ σύμβαση μαζί της, δεν είχα κόψει τιμολόγιο (παρότι είχα μπλοκ) προς αυτή ΚΑΙ απέδειξα ότι ήμουν υπάλληλος. Ο μοναδικός μάρτυρας στη δίκη ήταν η μητέρα μου (υπήρχαν και κάποια άλλα χαρτιά βέβαια που ενίσχυαν τη θέση μου). Αν δεν φοβάσαι μη σε πλακώσει στο ξύλο, απλά αγνοησέ τον και κάνε ότι δεν τον έχεις δει ποτέ στη ζωή σου.
MsMarkou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και θα τις ακολουθήσω αν χρειαστεί! Δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας τότε...!
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μια χαρά. Και κερατά και δαρμένο θα τον βγάλεις. Εύγε.
mindtrapper Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μια χαρά. Και κερατά και δαρμένο θα τον βγάλεις. Εύγε. Το έργο αφού έγινε, πως είναι και κερατάς και δαρμένος ο άλλος; Επειδή ζήτησε τα χρήματα πίσω αφού έκανε τη δουλεία του;
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Το έργο αφού έγινε, πως είναι και κερατάς και δαρμένος ο άλλος; Επειδή ζήτησε τα χρήματα πίσω αφού έκανε τη δουλεία του; Ο συγκεκριμένος έχει το δικαίωμα για 1002 λόγους να ζητάει τα χρήματά του πίσω. Λόγους τους οποίους ο ts προφανώς δεν αναφέρει. Ακόμα και το γεγονός πχ ότι ο ts αρνείται να εκδόσει τιμολόγιο (επειδή δουλεύει παράνομα), μπορεί να είναι ένας από τους λόγους αυτούς. Από την άλλη ο ts, που βγάζει μαύρο χρήμα, κλέβει δουλειά από έναν νόμιμο developer κτλ, σκοπεύει με τις χρήσιμες συμβουλές του forum να εξαπατήσει περαιτέρω τον "πελάτη" του, να τον απειλήσει με καταγγελία στο ΙΚΑ κτλ. Μια χαρά. Εγκρίνεις δηλαδή. Είναι μέχρι να πέσεις σε κανένα γατόνι ή σε κανένα τελείως βλάκα. Στην πρώτη περίπτωση θα σου γυρίσει μπούμερανγκ και στη δεύτερη θα φας ξύλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα