Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα είναι το ακόλουθο

μητρική: P5V-VM DH

cpu: INTEL Core2Duo [email protected]

ram: 2 x 512 MB @533MHz

video card: nVIDIA GeForce 6200

Το ερώτημα είναι, αξίζει να αλλάξω την ψύκτρα του cpu (έχει την εργοστασιακή και κάνει αρκετό θόρυβο-1500 rpm περίπου) και να βάλω 2 x 2 GB @533MHz ram (το max της μητρικής) και ίσως μια καλύτερη (PCIe x 16) κάρτα γραφικών (ποιά; ) ή να κρατήσω την καρτούλα και να ψάξω για κάποιο καλύτερο (μεταχειρισμένο; ) cpu σε socket LGA775;

Το σύστημα είναι κυρίως για δουλειές γραφείου, internet browsing και ταινίες-το κύριο μειονέκτημα είναι ότι γονατίζει όταν υπάρχει αρκετό load (Mozilla ανοιχτά αρκετά tabs + Word, Excel ανοιχτά και ίσως και κάποιο τρίτο πρόγραμμα πχ Adobe) και δεν σηκώνει το COD

---edit---

τροφοδοτικό noname (plaisio) 450W

Δημοσ.

Μαλλον για ραμ να πας αν δεν μπορεις να κανεις ολικη αναβαθμιση. Και η 6200 για δουλειες γραφειου ενταξει ειναι.

Δημοσ.

έχεις δυνατότητα για αναβάθμιση? Αν ναι Μέχρι ποσά?

υπολογίζω ότι μνήμες + ψύκτρα = ~50 ευρώ max και άλλα 70-80 max είτε για κάρτα είτε για άλλο cpu.

οπότε το budget είναι βαριά 120-130 ευρώ, αλλά πολύ βαριά :mrgreen:

Μαλλον για ραμ να πας αν δεν μπορεις να κανεις ολικη αναβαθμιση. Και η 6200 για δουλειες γραφειου ενταξει ειναι.

η 6200 είναι θεά για δουλειές γραφείου αλλά COD πχ δεν...

Δημοσ.

Πάρε RAM+Ψύκτρα+SSD με 105,31€ και μετά αν θες με τα υπόλοιπα, πάρε κάποια μεταχειρισμένη GPU (π.χ 9600GT και πάνω) με υποστήριξη Dx10 και θα είσαι μια χαρά.

Στις αγγελίες εδώ του Insomnia, υπάρχουν μερικές πολύ ωραίες κάρτες με 25-30€.

Υ.Γ: Την ίδια ψήκτρα έχω και εγώ στο παλιό μου τον υπολογιστή. Αθόρυβη τελείως και με πάρα πολύ καλή απόδοση!

MACH XTREME TECHNOLOGY MX-DS FUSION

Τον τωρινό σου HDD μπορείς να τον έχεις παράλληλα με τον SSD. SSD για το σύστημα, όλα τα υπόλοιπα στον HDD.

2qbztk0.jpg

Δημοσ.

Πάρε RAM+Ψύκτρα+SSD με 105,31€ και μετά αν θες με τα υπόλοιπα, πάρε κάποια μεταχειρισμένη GPU (π.χ 9600GT και πάνω) με υποστήριξη Dx10 και θα είσαι μια χαρά.

Στις αγγελίες εδώ του Insomnia, υπάρχουν μερικές πολύ ωραίες κάρτες με 25-30€.

Υ.Γ: Την ίδια ψήκτρα έχω και εγώ στο παλιό μου τον υπολογιστή. Αθόρυβη τελείως και με πάρα πολύ καλή απόδοση!

MACH XTREME TECHNOLOGY MX-DS FUSION

Τον τωρινό σου HDD μπορείς να τον έχεις παράλληλα με τον SSD. SSD για το σύστημα, όλα τα υπόλοιπα στον HDD.

Ο SSD μου φαίνεται ψιλό-overkill για ένα σύστημα 6+ετίας (SATAII) αλλά δεν έχω και μέτρο σύγκρισης - ο WD Caviar Blue που έχω πάνω είναι παλικάρι (παρόλες τις μ*λακίες που έχω κάνει)

Την Arctic την ζαχαρώνω μέρες τώρα (κοίταζα το αδερφάκι της ARCTIC COOLING ALPINE 11 V2.0) - με προβληματίζει μόνο το βάρος της

το manual της μητρικής λέει: "This motherboard does not support memory modules made up of 128 Mb chips or double sided x16 memory modules" ενώ μετά αναφέρει σε πίνακα DDR2 533 Qualified Vendors List single-sided και double-sided μνήμες :huh:

η 9600 καλή φαίνεται, thnx

Δημοσ.

[..]το κύριο μειονέκτημα είναι ότι γονατίζει όταν υπάρχει αρκετό load[..]

Τον SSD στον ανέφερα για όλους ταχύτητας. Τα παλιά συστήματα παίρνουν μια πολύ καλή γερή ανάσα με SSD και RAM κυρίως. Στα λεφτά που σου δείχνω, δεν είναι τρομερή η τιμή του. Η 9600GT είναι η παλιά μου κάρτα που ακόμα την έχω μετά από 7 χρόνια χρήσης και λειτουργεί άψογα. Έχω παίξει CoD MW 1 & 2 στα high γραφικά χωρίς ζόρισμα :Ρ

Τώρα, όσων αφορά τις RAM. Ρίξε ένα mail στο e-shop (τεχνικό τμήμα). Δείξε τους τη μητρική που έχεις και δείξε τους και αυτές τις μνήμες. Θα σου πουν σίγουρα ..και αν κάνουν καλός, εσύ θα είσαι καλυμμένος. Απλά όταν τις πάρεις, άνοιξε τες με προσοχή τη συσκευασία και δοκίμασε τες. Αν δεν, απλά γύρνα τες πίσω.

Δεν ξέρω για το 'αδερφάκι' της αλλά αυτήν που σου πρότεινα την έχω πάρει και μπορώ να πω από πρώτο χέρι. Δική σου απόφαση :)

Δημοσ.

Τον SSD στον ανέφερα για όλους ταχύτητας. Τα παλιά συστήματα παίρνουν μια πολύ καλή γερή ανάσα με SSD και RAM κυρίως. Στα λεφτά που σου δείχνω, δεν είναι τρομερή η τιμή του. Η 9600GT είναι η παλιά μου κάρτα που ακόμα την έχω μετά από 7 χρόνια χρήσης και λειτουργεί άψογα. Έχω παίξει CoD MW 1 & 2 στα high γραφικά χωρίς ζόρισμα :Ρ

Τώρα, όσων αφορά τις RAM. Ρίξε ένα mail στο e-shop (τεχνικό τμήμα). Δείξε τους τη μητρική που έχεις και δείξε τους και αυτές τις μνήμες. Θα σου πουν σίγουρα ..και αν κάνουν καλός, εσύ θα είσαι καλυμμένος. Απλά όταν τις πάρεις, άνοιξε τες με προσοχή τη συσκευασία και δοκίμασε τες. Αν δεν, απλά γύρνα τες πίσω.

Δεν ξέρω για το 'αδερφάκι' της αλλά αυτήν που σου πρότεινα την έχω πάρει και μπορώ να πω από πρώτο χέρι. Δική σου απόφαση :)

η ένσταση στον SSD έχει να κάνει περισσότερο με το ότι η μητρική μου έχει SATAII και όχι στο κόστος

Δημοσ.

Τότε παίρνεις έναν φθηνότερο που να έρχεται οριακά στα 300MB/s του Sata II.

Στο λέω γιατί σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από τους HDD με 10-15/20MB/s :Ρ

It's up to you έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Τότε παίρνεις έναν φθηνότερο που να έρχεται οριακά στα 300MB/s του Sata II.

Στο λέω γιατί σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από τους HDD με 10-15/20MB/s :Ρ

It's up to you έτσι και αλλιώς.

o blue που έχω επάνω είναι SATAII δηλ. το ανώτερο 375 MB/s με seek time 8.9 ms

o SSD σε SATAIII έχει ανώτερο 750 MB/s με 490/530 MB/s write/read με seek time <0,1 ms !

ok το ερώτημα είναι, ένας SATAIII θα δουλεύει σε SATAII;

Δημοσ.

Σκέψου πάντως και το να μαζέψεις χρήματα αν γίνεται να πας σε καινούριο (φτηνό) σύστημα μια και καλή να κερδίσεις σε επιδόσεις,πρότυπα,εγγυήσεις.

Δημοσ.

Σκέψου πάντως και το να μαζέψεις χρήματα αν γίνεται να πας σε καινούριο (φτηνό) σύστημα μια και καλή να κερδίσεις σε επιδόσεις,πρότυπα,εγγυήσεις.

:lol: ντουλάπα λοιπόν

Δημοσ.

ενα συστημα με apu(οι καινουριοι amd με ενσωματωμενη καρτα γραφικων στον επεξεργαστη ) θα σου ταιριαζε γαντι . αμ μπορεις μαζεψε γυρω στα 300-400 ευρω αν μπορεις φυσικα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...