Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με TELE USB-300 - δεν αναγνωρίζεται


chicken32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Παιδεύομαι από χτες με το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο Link.png Site: USB 300 και μου σπάει τα νεύρα.

 

1) Όταν το συνδέω στο pc σε θύρες USB 2.0 (front/rear) δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Μόνο την πρώτη φορά χτες και μία σήμερα το πρωί έκαναν τα windows 7 τον ήχο νέας συσκευής και μετά τίποτα. Το συνέδεσα και στις onboard usb 3.0 και το βλέπει αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει τη συσκευή

 

2) Κατέβασα το prc v3.1.2.3 όπως διάβασα σε άλλο forum ότι είναι η πιο αξιόπιστη αλλά τίποτα. Μία φορά μόνο μου ζήταγε να πατήσω αριστερό/δεξί βελάκι και ταυτόχρονα cannt be recognised. Μετά μόνιμα το κόκκινο Χ. Εννοείται και με την έκδοση που δίνουν στο επίσημο site δεν το αναγνωρίζει, είτε το βάλω ως υπόδειγμα είτε το βάλω να το αναγνωρίσει. Επίσης run as administrator. 

 

Please help!

 

edit: Μετά από τη συμβουλή ενός καλύτερου ξένου Manual, τώρα αναγνωρίζεται από τα Windows αλλά στο πρόγραμμα εναλλάσσεται μεταξύ "Πατήστε δεξί και αριστερό βελάκι" και "Cannt be identified". Καμια ιδέα?

(Με βλέπω να αξιοποιώ την "2 χρόνια εγγύηση")

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω αρκετή εμπειρία από το συγκεκριμένο remote control (rc) μια και εχουν περάσει συνολικά έξι απο τα χέρια μου, εκ των οποίων τα 2 ήρθαν με πρόβλημα από τη μάνα τους, τα οποία αλλάχτηκαν χωρίς προβλήματα. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Παρόλο το υψηλό ποσοστό προβληματικών τεμαχίων, αν λειτουργεί, παίζει καμπάνα, είναι σκυλί, πρακτικό και δεν εχω βρει τιποτα καλύτερο στην αγορά σε αυτό το κόστος και δυνατότητες. Συνεχίζω να ειμαι φανατικός χρήστης τους.

 

Μπες στο site της ελληνικής μαμας εταιρείας ( http://www.remotecontrols.gr/ ) , κατέβασε το πρόγραμμα προγρ/σμου, κάνε εγκατάσταση και επανεκκίνηση. Άνοιξε το πρόγραμμα, κάνε update, ρύθμισε το rc που εχεις και μετά σύνδεσε το. Αν και εκεί δεν το βλέπει (π.χ. δεν μπορείς να περάσεις εντολές ή να στέλνεις εντολές μέσω του προγράμματος (κουμπι transmit διπλα απο κάθε πλήκτρο) τότε 99% είναι προβληματικό και ζητάς αντικατάσταση. 

 

  • Οταν το συνδεεις με υπολογιστή να μην εχει μπαταρίες
  • Αν απο υπολογιστή δουλευει (transmit) και δεν δουλευει με μπαταρίες, πάλι ζητάς αντικατάσταση. 
  • Αν εχεις πρόσβαση και σε αλλο υπολογιστη, κάνε και εκεί μια δοκιμή προγραμμα-rc για επιβεβαίωση οτι δεν φταίει κάτι με τα usb του υπολογιστή σου. 

Εχω την εντύπωση οτι απο το εργοστάσιο φεύγουν χωρίς σοβαρό quality control οπότε γι αυτό εχουν τόσα failure αλλά αμα σου κάτσει λειτουργικό τεμάχιο θα παίζει καμπάνα. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή είναι η εικόνα που έχω, πατώντας το μπλε βελάκι κάνει τη γνωστή εναλλαγή που είπα παραπάνω, χωρίς να γεμίζει η μπάρα του progress.

 

Μπορεί να δουλεύει και χωρίς αυτό απ ότι είδα κάπου, θα δοκιμάσω να προγραμματίσω και θα σου πω.

post-280012-0-36002700-1400321978_thumb.jpg

post-280012-0-99004400-1400323063_thumb.jpg

post-280012-0-44685300-1400323070_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημαντική βελτίωση - κατάφερα και προγραμμάτισα την τηλεόραση! Χρειάστηκε να βρω στην database το μοντέλο του original τηλεχειριστηρίου (το οποίο είχε χαλάσει κι εγώ σαν καθυστερημένος έβαζα ένα κινέζικο που μας προγραμματίσανε σε μαγαζί  :devil: )

 

Τώρα αν καταφέρω να βρω και τον αποκωδικοποιητή f&u 3463h πώς να τον προγραμματίσω κι αυτόν στο USB-300 θα είμαι τζιτζι.

(Αν μπορείς arc ή οποιοσδήποτε δώστε τα φώτα σας). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μισο να καταλάβω. Σου δούλεψε; Δηλαδή αν του βάλεις μπαταρίες και το δουλέψεις σαν κανονικό τηλεχ/ριο δουλεύει η τηλεόραση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι όλα κομπλέ. Πάντως χρειάστηκαν άπειροι πειραματισμοί, οι οδηγίες ήταν ελλιπείς (ευτυχώς βρήκα κάποιες στα αγγλικά πιο λεπτομερείς από άλλους που είχαν τα ίδια θέματα) και γενικά ήταν σπαζοκεφαλιά.

 

Πρέπει, πριν συνδέσεις το τηλεκοντρόλ στον υπολογιστή (και αφού έχεις αφαιρέσει τις μπαταρίες) να πατήσεις ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Έτσι, όταν το συνδέσεις θα αναγνωριστεί κανονικά.

 

Πολύ με βοήθησε που έγραψες τη σειρά που πρέπει να γίνουν τα βήματα.

 

Τελικά, το τηλεκοντρόλ είναι μια χαρά (απ ότι φαίνεται), βέβαια δεν μπορείς να αποφύγεις την εναλλαγή μέσω των TV-DVD-AUX κλπ κάτι που μειώνει την πρακτικότητα, κυρίως για μεγαλύτερα άτομα. Δηλαδή καλό θα ήταν να μπορούσες να προγραμματίζεις 2 συσκευές στο ίδιο σετ πλήκτρων (η κατάσταση με τους αποκωδικοποιητές mpeg4 είναι κάπως  :mad: ) Παρόλαυτά είναι καλύτερα απ ότι πριν με 2 χειριστήρια.

 

Ευχαριστώ πολύ arc!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά, το τηλεκοντρόλ είναι μια χαρά (απ ότι φαίνεται), βέβαια δεν μπορείς να αποφύγεις την εναλλαγή μέσω των TV-DVD-AUX κλπ κάτι που μειώνει την πρακτικότητα, κυρίως για μεγαλύτερα άτομα. Δηλαδή καλό θα ήταν να μπορούσες να προγραμματίζεις 2 συσκευές στο ίδιο σετ πλήκτρων (η κατάσταση με τους αποκωδικοποιητές mpeg4 είναι κάπως  :mad: ) Παρόλαυτά είναι καλύτερα απ ότι πριν με 2 χειριστήρια.

Και όμως γίνεται. :)

Αυτός ακριβως ειναι ο λόγος που εχω πάρει τόσα τετοια τηλ/ρια. Ουσιαστικά μπορείς να φτιάξεις custom σετάκια και να χειρίζεσαι από το ιδιο σετ κουμπιων 2 συσκευες. Το συγκεκριμένο τηλ/το το χρησιμοποιώ για για γονεις/συγγενεις μεσαίας/μεγάλης ηλικίας. Εχω φτιάξει το εξής σετακι ανα ζευγάρι τηλεόρασης-αποκ/τη που διαθέτουν.

  • Πανω αριστερα αναβει/σβηνει αποκ/της
  • Πανω μεση αναβει σβήνει/τηλεόραση
  • 0-9 νουμερα για καναλια αποκ/τη
  • Πανω-κατω του σταυρου για να αλλαζει καναλια απο αποκ/τη
  • Δεξι-αριστερο του σταυρου αυξομειωση ήχου τηλεόρασης (ήχος αποκω/τη πάντα στο μεγιστο - ρυθμιση ήχου αποκ/τη πάντα πιο δυσχρηστο απο τηλεόραση)
  • πλήκτρο ΟΚ το ok του αποκ/τη για κάποια σπάνια σενάρια. 
  • Ολα τα αλλα πληκτρα ανενεργα - χωρις προγραμματισμό

Η μανουρα ειναι οτι πρέπει να κάνει learn mode (εχει επιλογή το πρόγραμμα) και μετά παίζει καμπανα. Ετσι για τις βασικές επιλογές τηλεόρασης ειναι υπερικανοποιημένοι (συν οτι εχει μεγάλα πλήκτρα) και αν θέλουν κάτι πιο σπάνιο (ρυθμίσεις, εγγραφή pvr, κλπ) πιάνουν τα κανονικά τηλ/ρια. Επιπλέον να ξέρεις οτι μπορείς να σώζεις το αρχείο ρυθμίσεων και να το σκαλίζεις χειροκίνητα, αλλά αν εχεις λειτουργικά τηλ/ρια το learning mode ειναι υπερ-αρκετό. 

 

Ένα σχολιο για τα έτοιμα προγραμματιζόμενα rc (αυτά που βάζεις ένα κωδικό). Είναι βολικά για αντικατασταση rc μιας συσκευής και για αυτους που δεν ξέρουν/μπορουν να μπλέξουν με υπολογιστή, προγραμματισμους, κλπ. Απο την άλλη το tele ειναι πιο φθηνό και αν το ρυθμίσεις σωστά κάνει παπαδες. Αν λύσουν και το σοβαρό πρόβλημα των πολλών προβληματικών τεμαχίων ανα παρτίδα θα του έδινα 5/5 αστέρια. 

 

Κατι ακομα. Το tele ειναι ενα πάμφθηνο κινέζικο rc που το ειχα βρει ebay ακομα φθηνότερα στο οποίο εχουν βάλει το λογοτυπο tele. Κατι σαν τα turbo-x ενα πραγμα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τώρα με πόρωσες :P

 

κι εγώ έβαλα όπως λες την ένταση του αποκωδικοποιητή στο max, αλλά νόμιζα ότι μόνο με ένα κουμπί μπορείς να ανοίγεις τις συσκευές (εκείνο του on/off- τι στενόμυαλος)

 

Ωραία βρήκα παιχνίδι, θα βάλω κλιματιστικά-γκαραζόπορτες-συσκευές γειτόνων  :devil:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα και γω το Tele usb-300 και μετά από αρκετό κόπο, κατάφερα να το στήσω σωστά αντικαθιστώντας 2 τηλεκοντρόλ, της τηλεόρασης και του αποκωδικοποιητή.

 

Μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν όσους επιλέξουν το εν λόγω κοντρόλ.

 

- Στη συσκευασία δεν υπάρχουν μπαταρίες. Χρειάζεστε 3 μπαταρίες, όχι 2! Μην αγοράσετε καινούριες, χρησιμοποιείστε τις μπαταρίες από άλλα τηλεκοντρόλ (τηλεοράσεων, κλιματιστικών κλπ) αφού στο τέλος θα σας περισσεύουν μπαταρίες από τα 2 (τουλάχιστον) τηλεκοντρόλ που το Usb-300 θα αντικαταστήσει. Για να στήσετε σωστά το usb-300 χρειάζεστε τουλάχιστον 5 μπαταρίες, 3 στο usb-300 και 2 στο άλλο τηλεκοντρόλ από το οποίο θα αντιγράψετε λειτουργίες.

 

- Για να κάνετε εκμάθηση (learning), δηλαδή αντιγραφή μιας λειτουργίας από το τηλεκοντρόλ πχ της TV σας στο usb-300, απαιτείται υπολογιστής, δεν υπάρχει ειδικό πλήκτρο πάνω στο usb-300 που το πατάς και ξεκινά το learning.

 

- Όπως αναφέρεται και σε σχετική σήμανση πάνω στο καπάκι μπαταριών, αφαιρέστε τις μπαταρίες πριν συνδέστε το Usb-300 με τον υπολογιστή σας.

 

- Η συσκευασία δεν έχει ούτε καλώδιο usb που χρειάζεστε. Πιθανότατα να έχετε ήδη κάποιο usb-σε mini-usb καλώδιο από κάποια άλλη συσκευή που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας (αναγνώστη καρτών μνήμης κλπ). Το καλώδιο του smartphone σας δεν κάνει γιατί είναι micro usb.

 

- Αν δεν αναγνωριστεί από τον υπολογιστή σας το usb-300 (θα δείτε σχετικό μήνυμα), αφαιρέστε τη συσκευή, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πατήστε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ (θα φωτιστεί το on-off πλήκτρο μια φορά) και ξανασυνδέστε. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε αυτό το πρόγραμμα από το οποίο θα ρυθμίζετε τη συσκευή.

 

- Όταν με το καλό αναγνωριστεί το usb-300 και ανοίξετε το πρόγραμμα, θα δείτε ένα παράθυρο το οποίο θα λέει "Please plug IR/USB programmer to pc" και από κάτω "synchronizing", αλλά δε θα μετακινείται η μπάρα προόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχετε επιλέξει το usb-300 στην εφαρμογή (δείτε και τη φωτογραφία του τηλεκοντρόλ αριστερά στο πρόγραμμα). Πηγαίντε configuration>Remote control mode set και επιλέξτε κάτω αριστερά το usb-300 (θα εμφανιστεί στην κεντρική οθόνη του προγράμματος η σωστή φωτογραφία)

 

- Το usb-300 έχει 4 set πλήκτρων/λειτουργιών. TV, DVD/VCR, SAT/DTT και AUX. Υποτίθεται ότι σε κάθε set αντιστοιχείς τις λειτουργίες 1 ξεχωριστού κοντρόλ, πχ στο TV της τηλεόρασης και στο DTT του αποκωδικοποιητή. Επειδή αυτό είναι κουραστικό, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα προτιμήσουν σε ένα set (του TV λογικά) να αντιστοιχήσουν τις λειτουργίες όλων των συσκευών τους (πχ τηλεόρασης και αποκωδικοποιητή που οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε τις τελευταίες μέρες με την διακοπή των αναλογικών και την αναγκαστική αγορά εξωτερικού αποκωδικοποιητή για τα κανάλια Digea), βλέπε post #08.

 

- Αν έχετε στη διάθεσή σας τα τηλεκοντρόλ που θέλετε να αντικαταστήσετε (όπως εγώ), δε χρειάζεται να βρείτε στις λίστες της εφαρμογής το μοντέλο της τηλεόρασής σας. Με τη λειτουργία learning και φέρνοντας αντικριστά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και το usb-300, μπορείτε να αντιγράψετε τις λειτουργίες που θέλετε μία-μία.

 

- Κατά τη διαδικασία του learning (ενεργοποιείται από το σχετικό εικονίδιο στο πρόγραμμα και το on-off πλήκτρο του usb-300 γίνεται κόκκινο), έχοντας αντικριστά τα δυο τηλεκοντρόλ, πρώτα πατάτε το πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης (του αποκωδικοποιητή κλπ) και όταν αρχίσει να αναβοσβήνει το on-off του usb-300, τότε πατάτε γρήγορα το αντίστοιχο πλήκτρο του usb-300 που θέλετε να γίνει το "paste". Αν δε δείτε στη στήλη "Learned status" την ένδειξη "successful" (μάλιστα θα έχει προχωρήσει ο επιλογέας στην επόμενη γραμμή-πλήκτρο), δεν έχει πετύχει η αντιγραφή. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάστε δυο και τρεις φορές.

 

- Όταν τελειώσετε με τον προγραμματισμό του usb-300, για να περαστούν όλα αυτά στο τηλεκοντρόλ, θα πρέπει να πατήσεστε το 2ο πάνω-αριστερά πλήκτρο του προγράμματος (programming / F9). Το programming μεταφέρει τα δεδομένα από το pc στο usb-300 και το 1ο πλήκτρο, το Read Information, το αντίστροφο.

 

- Φροντίστε να αποθηκεύσετε το learning σε αρχείο στο pc σας γιατί υπάρχει πιθανότητα το πρόγραμμα κάποια στιγμή να μην επαναφέρει/διαβάσει σωστά τις αποθηκευμένες στο usb-300 λειτουργίες και να πρέπει να ξανακάνετε το learning από την αρχή μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή θελήσατε να αλλάξετε ένα πλήκτρο. File>Save to IR file κλπ.

 

Καλή επιτυχία.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Μέσω του πειραματισμού έρχεται η γνώση .

Αφού βγάλεις τις μπαταρίες ( έτσι όπως εγώ το δοκίμασα ) πάτα το κουμπί Power . Περιέργως θα βγάλει κόκκινο φωτάκι απο κάτω , λογικά γιατί απο τις μπαταρίες έχει μείνει ενέργεια στους πυκνωτές .Βάλε τώρα το usb καλώδιο και θα σου αναγνωρίσει το τηλεχειρηστήριο αμέσως !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και επανήλθε το συγκεκριμένο θέμα στο προσκήνιο, ας δώσω και κάποιες πληροφορίες για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε περισσότερο εξειδικευμένο προγραμματισμό.

 

Εάν ανοίξετε τα αποθηκευμένα αρχεία με έναν text editor, θα δείτε ότι η λογική της δομής των αρχείων είναι πολύ απλή, οπότε είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιήσετε χειρωνακτικά οποιεσδήποτε αλλαγές, ιδίως εάν έχετε ως βάση σύγκρισης κάποια άλλα ήδη προγραμματισμένα και αποθηκευμένα σετ.

 

Επίσης, έχω εντοπίσει ένα "πρόβλημα" με τον προγραμματισμό του TELE USB-300 μέσω του παρεχόμενου προγράμματος από το www.remotecontrols.gr.

 

Εάν προγραμματιστεί κάποιο από τα διαθέσιμα σετ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του προγράμματος.

 

Εάν δημιουργηθεί κάποιο παραμετροποιημένο σετ, προγραμματιστεί και αποθηκευτεί, για όση ώρα το πρόγραμμα είναι ανοικτό, τα πάντα φαίνονται να λειτουργούν κανονικά, ακόμα και εάν αποσυνδεθεί και επανασυνδεθεί το τηλεχειριστήριο.

 

Εάν όμως κλείσει το πρόγραμμα και ξανανοίξει, τότε στο παραμετροποιημένο σετ εκτός από το ότι αναφέρεται στο πάνω μέρος του προγράμματος ότι είναι παραμετροποιημένο, δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες από κάτω, ενώ αντιθέτως σε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα σετ που είναι προγραμματισμένο χωρίς τροποποιήσεις εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες κανονικά, ώστε να μπορούν να τροποποιηθούν.

 

Βέβαια, το τηλεκοντρόλ παραμένει προγραμματισμένο και είναι λειτουργικό, αλλά δεν είναι πλέον δυνατόν να τροποποιηθεί το παραμετροποιημένο σετ, μιας και δεν εμφανίζονται σωστά όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

 

Η μόνη λύση είναι να αντικατασταθεί το παραμετροποιημένο σετ στο οποίο δεν φαίνονται αναλυτικές πληροφορίες με το αντίστοιχο αποθηκευμένο, οπότε σε αυτή την περίπτωση εμφανίζονται αμέσως όλες οι πληροφορίες και υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας μέχρι να ξανακλείσει το πρόγραμμα.

 

Συνεπώς η αποθήκευση κάθε παραμετροποιημένου σετ είναι ουσιαστικής σημασίας για οποιαδήποτε μελλοντική τροποποίησή του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΥΣΗ ΠΙΑΝΕΙ, ΣΕ ΕΜΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ CRYPTO REDI 211D ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΟΥΝ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ
ΙΔΕΑ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ OPTIBOX 500S

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

παιδιά όταν το έχω συνδέσει με το πσ με το usb δουλεύει μια χαρά 

έχω ένα αποκωδικοποιητη crystal audio hd όταν το βγάλω από το πσ και το βάλω με μπαταρίες αν και αναβοσβήνει το κόκκινο φωτάκι δεν κάνει τίποτα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη σου φανουν κουτές ή προσβλητικες ερώτησεις:

 

Στο προγραμμα πατησες το κουμπί να γίνει ο προγραμματισμος (αποθηκευση) των ρυθμίσεων;

Εχει διαλέξει το σωστό πακέτο εντολών;

Σε ποιο απο τα 4 σετ εχεις περασει τις εντολές (tv, radio, κλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...