DRIFT_KING Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Kαλησπέρα, Έχω τον παρακάτω υπολογιστή αγορασμένο εδώ και 4 περίπου χρόνια ίσως και παραπάνω. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/en/sm/WF06b/12454-12454-64287-3328896-3328896-3804427-3958367.html?dnr=2 Του έχω βάλει την κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX460 1GB και ένα τροφοδοτικό (αν δεν κάνω λάθος 600watt) LC Power. Eδώ είναι τα χαρακτηριστικά τώρα. Άκυρο Link/dx9rtj Η αφορμή είναι ένα παιχνίδι (gta iv) που έβαλα χθες και κόλλαγε άσχημα στα 1366χ768 ανάλυση.Εκτός αυτού,έχω εγκαταστήσει windows 8 και αρκετές φορές θα έλεγα ότι έχει κλείσει ξαφνικά ο υπολογιστής λόγω προβλήματος και ο λόγος είναι Memory Management ή γενικότερα Memory (προφανώς για τη ραμ λέει)..τι μπορεί να φταίει γιατί είναι λίγο σπαστικό.Μήπως επειδή το λειτουργικό είναι 64bit και θέλει παραπάνω ραμ? Τέλος,αν βάλω 4gb θα παίζει το παιχνίδι χωρίς να κολλάει?Κυρίως αυτό είναι το θέμα μου προς το παρόν,τη μνήμη θα την άλλαζα μόνο για κανένα παιχνίδι. Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Λογικό ειναι να σου κολλάει με επεξεργαστή Core 2 Duo που ειναι πολυ αδύναμος και φοβάμαι πως ουτε την συγκεκριμένη κάρτα μπορει να υποστηρίξει , δεν αξίζει κατ εμε η προσθήκη επιπλέον ram ή να το θέσω αλλιως δεν νομίζω οτι θα δεις καποια ιδιαίτερη αλλαγή και εκτος των αλλων οι ddr2 ειναι αρκετά ακριβές
dimitrisOP Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 με core 2 duo και 5770 πριν 3-4 χρονια επαιζα ολα τα παιχνιδια της εποχης απροβληματιστα ,δεν εχει καν ξεχωριστη vga το pc,καλητερα ολικη αναβαθμιση
X4K4 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 εφοσον μιλαμε για πισακι μια χαρα ειναι η καρτουλα αμα τα βαλεις τα σετινγκς στα λου δες πως παει η καρτουλα μια χαρα ειναι και επεξεργαστης απλα θες μνημη και οπως ειπαν και απο πανω δεν αξιζει πολλα λεφτα
DRIFT_KING Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Λογικό ειναι να σου κολλάει με επεξεργαστή Core 2 Duo που ειναι πολυ αδύναμος και φοβάμαι πως ουτε την συγκεκριμένη κάρτα μπορει να υποστηρίξει , δεν αξίζει κατ εμε η προσθήκη επιπλέον ram ή να το θέσω αλλιως δεν νομίζω οτι θα δεις καποια ιδιαίτερη αλλαγή και εκτος των αλλων οι ddr2 ειναι αρκετά ακριβές Πιστεύεις ότι αξίζει να αλλάξω μόνο επεξεργαστή και να βάλω (αναγκαστικά) έναν από αυτούς που υποστηρίζει η μητρική για να κρατήσει για παιχνίδια ή χλωμό? Αυτή είναι η μητρική. http://www.findlaptopdriver.com/pegatron-corporation-2a84h-motherboard-rev-1-03-specs/ με core 2 duo και 5770 πριν 3-4 χρονια επαιζα ολα τα παιχνιδια της εποχης απροβληματιστα ,δεν εχει καν ξεχωριστη vga το pc,καλητερα ολικη αναβαθμιση Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά παιχνίδια δεν είχα πρόβλημα όπως COD MW,Tomb raider το τελευταίο και άλλα.Έχω ακούσει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι (gta iv) είναι πολύ βαρύ και είναι αποτυχία της rockstar που κολλάει έτσι...αυτό ισχύει ή είναι δικαιολογία των άφραγκων? Σκεφτόμουν τη μνήμη σαν λύση γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για αναβάθμιση επεξεργαστή και κατ'επέκταση μητρικής. εφοσον μιλαμε για πισακι μια χαρα ειναι η καρτουλα αμα τα βαλεις τα σετινγκς στα λου δες πως παει η καρτουλα μια χαρα ειναι και επεξεργαστης απλα θες μνημη και οπως ειπαν και απο πανω δεν αξιζει πολλα λεφτα Όντως η κάρτα είναι καλή..μόνο για μνήμη σκεφτόμουν γι'αυτό το λόγο (ότι δεν αξίζει πολλά λεφτά γενικά το pc γιατί αν σκεφτώ λίγο για αναβάθμιση,θέλει κουτί με 'ανεμιστήρια',έναν ssd να ρολάρει,ψύκτρα,χώρια μητρική-επεξεργαστή και καινούργιες μνήμες μετά). Κρίμα γιατί την κάρτα την είχα πάρει περσυ 150ευρώ και όσο περνάνε τα χρόνια θα πάει άδικα αφού ο επεξεργαστής δεν παίζει τα παιχνίδια.
dimitrisOP Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 το gta iv το επαιζα με αυτα που ανεφερα μια χαρα ~30fps στα medium,ισχυει οτι ειναι πολυ βαρη για παιχνιδι του 04
SPANK Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Πιστεύεις ότι αξίζει να αλλάξω μόνο επεξεργαστή και να βάλω (αναγκαστικά) έναν από αυτούς που υποστηρίζει η μητρική για να κρατήσει για παιχνίδια ή χλωμό? Αυτή είναι η μητρική. http://www.findlaptopdriver.com/pegatron-corporation-2a84h-motherboard-rev-1-03-specs/ Απο τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η μητρική κατα την γνώμη αξίζει αν βρεις τον q6600
blitzNikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ο Ε8400 είναι καλός επεξεργαστής, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Η σειρά Ε8xxx ήταν η καλύτερη σε Core 2 Duo που κυκλοφόρησε για 775, με 6M Cache. Το αδύνατο σημείο σου είναι η μνήμη. Με W8 64bit χρειάζεσαι τουλάχιστον 4g μνήμη. Με 30-40 ευρώ μπορείς να βρείς ένα σετάκι 2x2=4g με voltage και χρονισμούς παρόμοιους με αυτές που ήδη έχεις. Η μητρική σου έχει τέσσερις θέσεις για μνήμες, οπότε αν τις προσθέσεις, θα έχεις συνολικά 6g και θα δεις σημαντική διαφορά.
DRIFT_KING Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 το gta iv το επαιζα με αυτα που ανεφερα μια χαρα ~30fps στα medium,ισχυει οτι ειναι πολυ βαρη για παιχνιδι του 04 Πόσα GB Ram είχες τότε? Άρα πιστεύεις ότι με την αλλαγή της ραμ θα το παίζει το παιχνίδι?Εννοώ με 4GB? Απο τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η μητρική κατα την γνώμη αξίζει αν βρεις τον q6600 Για να καταλάβω,με λίγα λόγια,αν μπορείς να μου εξηγήσεις,τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξει κάποιος για να επιλέξει έναν επεξεργαστή?Η συχνότητα του FSB παίζει ρόλο?Ο χρονισμός του ρολογιού?Η Cache? Το ρωτάω αυτό επειδή πρότεινες τον Q6600 που είναι 4πύρηνος χρονισμένος στα 2.40ghz με 8ΜΒ Cache memory και 1066mhz fsb και απ'ότι βλέπω έχει μόνο μεγαλύτερη cache (εκτός του ότι είναι 4πύρηνος),παίζει μεγάλο ρόλο η cache στα παιχνίδια?Ο Ε8400 που έχω είναι 2πύρηνος μεν αλλά 3,00ghz με 6ΜΒ Cache και 1333mhz fsb.Δηλαδή αυτός που έχω τώρα,θα μπορεί να τρέχει κάποια προγράμματα ή διεργασίες γρηγορότερα επειδή είναι 3,00ghz ή λέω μπαρούφες?Να το ξεκαθαρίσω λίγο στο μυαλό μου γιατί εκτός αυτών των χαρακτηριστικών,έχει τα volt,τα watt και κάποια άλλα οπότε αυτά τα 3 πρώτα χαρακτηριστικά παραπάνω δεν είναι τα κύρια κριτήρια επιλογής? Ο Ε8400 είναι καλός επεξεργαστής, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Η σειρά Ε8xxx ήταν η καλύτερη σε Core 2 Duo που κυκλοφόρησε για 775, με 6M Cache. Το αδύνατο σημείο σου είναι η μνήμη. Με W8 64bit χρειάζεσαι τουλάχιστον 4g μνήμη. Με 30-40 ευρώ μπορείς να βρείς ένα σετάκι 2x2=4g με voltage και χρονισμούς παρόμοιους με αυτές που ήδη έχεις. Η μητρική σου έχει τέσσερις θέσεις για μνήμες, οπότε αν τις προσθέσεις, θα έχεις συνολικά 6g και θα δεις σημαντική διαφορά. Μου δίνεις ελπίδα! Οι ram που έχω τώρα είναι 400mhz και η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω στην αγορά πολλές.Έλεγα να έβαζα 2Χ2GB 800ΜHZ (νομίζω μέχρι 800mhz παίρνει) ή 4Χ1GB 800MHZ και να τις έβγαζα αυτές τελείως.Ερώτηση,οι ραμ πρέπει να είναι όλες στα ίδια mhz ή μόνο αυτές που είναι σε dual channel?Δηλαδή,μπορώ να κρατήσω αυτές που έχω και να βάλω άλλες 2x2gb 800mhz?
blitzNikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μηχανήματος τώρα έχεις 2 x 1 GB PC2-6400 DDR2 800 SDRAM Αν τυχόν διαβάζεις στο cpuz ή κάπου αλλού ότι οι μνήμες σου είναι χρονισμένες στα 400MHz μην μπερδεύεσαι : αυτό σημαίνει 400x2=800MHz αφού είναι ddr2 Άρα ψάχνεις για 2 x 2=4 GB PC2-6400 DDR2 800 SDRAM και καλύτερα στα 1,8 volt.
DRIFT_KING Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μηχανήματος τώρα έχεις 2 x 1 GB PC2-6400 DDR2 800 SDRAM Αν τυχόν διαβάζεις στο cpuz ή κάπου αλλού ότι οι μνήμες σου είναι χρονισμένες στα 400MHz μην μπερδεύεσαι : αυτό σημαίνει 400x2=800MHz αφού είναι ddr2 Άρα ψάχνεις για 2 x 2=4 GB PC2-6400 DDR2 800 SDRAM και καλύτερα στα 1,8 volt. Mπερδεύτηκα,όντως εδώ στο cpuz γράφει στο frequency 399,9ΜΗz. Άκυρο Link/dx9rtj Αν πάρω 2 x 2GB στα 800ΜΗz δεν θα βγει 800x2=1600MHz?
blitzNikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Γενικά ddr σημαίνει double data rate. Άρα οτιδήποτε διαβάζεις σχετικό με συχνότητα μνήμης από τα διάφορα προγράμματα το πολλαπλασιάζεις επί δύο. Όμως οι εταιρίες όταν πουλάνε αναφέρουν το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού. Έτσι αν πάρεις 2 x 2GB στα 800ΜΗz και τις βάλεις δεν θα διαβάζεις ... 800x2=1600MHz αλλά 800:2=400Mhz! Όσον αφορά τους επεξεργαστές οι σκέψεις σου έχουν βάση. Σε γενικές γραμμές ο Ε8400 είναι καλύτερος από τον Q6600 για παιχνίδια σχεδιασμένα για 2πύρηνους επεξεργαστές. Εγώ επιμένω ότι αν προσθέσεις 4g ram θα δεις πολύ σημαντικές διαφορές.
DRIFT_KING Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Mάλλον κατάλαβα. Αν βάλω 2gb 800mhz είναι σαν τις 2 μονές=1+1gb=400+400=800mhz.Aν όμως αντι για 2x2gb,βάλω δύο ram των 1 gb η κάθε μια μαζι με αυτές που έχω,δεν πρέπει να είναι 400mhz η μια? Η motherboard φαίνεται ότι παίρνει max 4gb. http://www.findlaptopdriver.com/pegatron-corporation-2a84h-motherboard-rev-1-03-specs/ Για τον επεξεργαστή κάπου είδα ότι τα 2.40ghz είναι x4 λόγω 4 πυρήνων.Πολύ μπέρδεμα,ρίξτε λίγο φως ρε παιδιά! Επιτρέπονται τα λινκ από ebay?Βρήκα Q6600 επεξεργαστή 46 ευρώ μαζί με μεταφορικά μεταχειρισμένο αλλά δουλεύει τέλεια λέει,έχει καλές κριτικές ο πωλητής.Πρώτα βέβαια θα μπει η ραμ και βλέπουμε απλά ρωτάω να μάθω αν αξίζει τελικά με αυτά τα χαρακτηριστικά και αν είναι καλύτερος από τον Ε8400 που έχω τώρα. Επίσης βρήκα τον Q9550 102ευρώ και αυτός σε παρόμοια κατάσταση με τον παραπάνω.Αυτός είναι 2.83ghz,12MB Cache,1333mhz fsb.
blitzNikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Αφού η μητρική παίρνει μόνο μέχρι 4g συνολικά, τότε, θα προσθέσεις άλλα 2x1=2g PC2-6400 DDR2 800 SDRAM και με κόστος ένα 20άρικο, θα δεις σημαντική διαφορά. Με τέτοια μητρική, όμως, δεν θεωρώ ότι αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα, για αλλαγή επεξεργαστή. Αν με τη παραπάνω μνήμη δεν δεις αισθητή διαφορά, τότε ψάξου για νέο συστηματάκι.
SPANK Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Για να καταλάβω,με λίγα λόγια,αν μπορείς να μου εξηγήσεις,τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξει κάποιος για να επιλέξει έναν επεξεργαστή?Η συχνότητα του FSB παίζει ρόλο?Ο χρονισμός του ρολογιού?Η Cache? Το ρωτάω αυτό επειδή πρότεινες τον Q6600 που είναι 4πύρηνος χρονισμένος στα 2.40ghz με 8ΜΒ Cache memory και 1066mhz fsb και απ'ότι βλέπω έχει μόνο μεγαλύτερη cache (εκτός του ότι είναι 4πύρηνος),παίζει μεγάλο ρόλο η cache στα παιχνίδια?Ο Ε8400 που έχω είναι 2πύρηνος μεν αλλά 3,00ghz με 6ΜΒ Cache και 1333mhz fsb.Δηλαδή αυτός που έχω τώρα,θα μπορεί να τρέχει κάποια προγράμματα ή διεργασίες γρηγορότερα επειδή είναι 3,00ghz ή λέω μπαρούφες?Να το ξεκαθαρίσω λίγο στο μυαλό μου γιατί εκτός αυτών των χαρακτηριστικών,έχει τα volt,τα watt και κάποια άλλα οπότε αυτά τα 3 πρώτα χαρακτηριστικά παραπάνω δεν είναι τα κύρια κριτήρια επιλογής? Στην συγκεκριμένη περίπτωση οποιον 4πύρηνο και να βάλεις εχει πολυ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον 2πύρηνο και σου πρότεινα τον q6600 επειδη το έχω και εγω σε αλλο pc και αντέχει ακομα με μια καλή καρτούλα σε βαριά παιχνίδια και ας ειναι παλιός , δεν σου λεω οτι παίζει τα καινούργια στα high σε καμία περίπτωση αλλα ο συγκεκριμένος παντα ηταν πολυ δυνατός ακομα και τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα