Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Guys , πρόκειται να προβώ στην αγορά της ακόλουθης κάρτας για το tablet μου ( dell venue 11 pro ) http://www.amazon.com/gp/product/B00DM1BDKU/ref=s9_simh_gw_p147_s7_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0EWWMEPAG91T64Z4ZMBD&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200382&pf_rd_i=507846.( από εξωτερικό, όχι όμως από το αμερικάνικο αμαζον . Απλά το αναφέρω ως παράδειγμα) 

Λόγω των υψηλών ταχυτήτων write / read θα είναι εφικτή η εγκατάσταση / αξιόλογη εκτέλεση εφαρμογών στην συγκεκριμένη κάρτα? Επιπλέον σκέφτομαι να εγκαταστήσω και το Office σε αυτή ! 

Help please!

Υ.Γ : Επόμενη επιλογή η http://www.amazon.com/Samsung-64GB-Micro-SDXC-Adapter/dp/B00E1XI6L2/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1400339982&sr=1-1&keywords=samsung+micro+sd+card+70+mb%2Fs( την έχω βρει στα 22 ευρώ)

Η sandisk στα 39.

Δημοσ.

Μιας και οι 2 ειναι class 10 δεν νομιζω οτι υπάρχουν και πολυ μεγάλες διαφορές , δες πια ειναι πιο γρήγορη σε read / write και παρε αυτην αν και δεν νομίζω οπως σου ειπα να παρατηρήσεις και διαφορές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, είμαι στην αντίστοιχη φάση με σένα.

Εγώ ζαχαρώνω μια απ' αυτές τις κάρτες. Ακριβές, αλλά πολύ-πολύ γρήγορες. Επόμενη επιλογή αυτή. Σε micro-SD εδώ. Το ότι μια κάρτα είναι "Class 10" δε σου εξασφαλίζει minimum ταχύτητα γιατί είναι πολύ φλου τα συγκεκριμένα standards και ο κάθε κατασκευαστής αποκαλεί "Class 10" ό,τι θέλει τελικά. Τουλάχιστον αυτές που λέω παραπάνω αναγράφουν την ταχύτητα επάνω τους (άλλο φρούτο αν λένε την αλήθεια και αν θα είναι πραγματική). Οι άλλες που δεν την αναγράφουν μπορεί να είναι 10MB/s και ας στοιχίζουν περίπου τα ίδια.

Η SanDisk Extreme Plus που αναφέρεις παίζει να είναι γρήγορη αλλά όχι και στο write speed (άρα είναι όπως η Toshiba που λέω επάνω). Η micro Extreme Pro είναι και στο write, αλλά διπλάσια λεφτά (άρα είναι όπως οι Kinston που λέω επάνω). Οπότε για vfm σε micro κλίνω προς την Toshiba ή την SanDisk Plus.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα. Πες ότι πήραμε τη γρήγορη κάρτα, θα μπορεί να την αξιοποιήσει στο max ο card reader μας? Εσένα είναι SATA όπως εμένα ή συνδέεται με usb εσωτερικά στη motherboard? Το usb 2.0 δε πάει πάνω από 35MB/S θεωρητικά, δες και εδώ. Ακόμα και για το SATA κρατάω μικρό καλάθι. Τέλος έχω την εντύπωση ότι αν δεν υποστηρίζει UHS-1 ο reader θα τρέχει πολύ χαμηλά η κάρτα.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

θα την τοποθετήσω στο dell venue 11 pro . Θα μπορω να κάνω εγκατάσταση εφαρμογών στην sd ή θα έχω lag ?

Δημοσ.

Μπορείς να δεις πώς συνδέται o card reader του tablet σου με το motherboard? Ή θα είναι SATA ή με usb εσωτερικό (π.χ. αν πας στο device manager μπορεί να βρεις κάτι σχετικό, όπως "Realtek USB 2.0 Card Reader")

Αν είσαι με USB 2.0 (πιο πιθανό) δεν μπορείς να αξιοποιήσεις μεγάλες ταχύτητες. Οπότε θα σου είναι άχρηστη η SanDisk Extreme Plus. Στην περίπτωση αυτή θα σου πρότεινα την Kingston SDCA10 (90/45 MB/s) με 20€ για 32GB. Μια χαρά και Value-for-money.

Γενικά είναι επιθυμητό η κάρτα να έχει εξίσου καλό write με read rate. Τί να την κάνεις την Samsung με 70 read και μόνο 20 write?

Ένας reviewer της sandisk extreme pro (95/90 Mb/s) έγραφε ότι έχει δύο τέτοιες και έχει κάνει εγκατάσταση τα windows 7 στη μία και τα windows 8 στην άλλη και bootάρει εναλλάξ από αυτές, οπότε αλλάζει λειτουργικό με το να αλλάζει κάρτα (!). Επίσης παρομοίαζε τις ταχύτητες με SSD (αν και μάλλον υπερέβαλε). Ένας άλλος γράφει τις ταχύτητες που πιάνει με μια κάρτα 45/45 MB/s.

Εγώ όταν μεταφέρω 4-5 αρχεία ταινιών συνολικά 2.5GB μεταξύ SSD (σε SATA III) έχω 200MB/s, ενώ από SSD σε HDD 25MB/s. Ακόμη και το δεύτερο μου φαίνεται αρκετά γρήγορο. Νομίζω δε θα έχεις αισθητό lag σε καμία περίπτωση.

Αν προβείς με το καλό σε αγορά, ανέφερε τις εντυπώσεις σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...