terzo.k Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 http://forums.steves-digicams.com/attachments/general-discussion/93d1084211644-ccd-size-important-imager_sizes.gifπραγματικά δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμα θα ψαρώνει ο κοσμάκης με τα μεγαπίξελ και τις αηδίες.ειδικά σε φόρουμ τεχνολογίας να βλέπουμε συγκρίσεις μηχανής και κινητού λες και οι κατασκευαστές μηχανών είναι ηλίθιοι και τους βγαίνουν τα 20μεγαπίξελ με "τόσο όγκο".ψάξτε λιγάκι τι παίζει με τα μεγέθη των αισθητήρων πριν γράψετε το μαργαριτάρι σας εκτός αν όλη σας η φωτογραφική ανησυχία είναι το ίνσταγκραμ που λέει κι ο φίλος πιο πάνω 3
mindtrapper Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Ακόμα και η πρώτη RX100 είναι τέρας, πόσο μάλλον η ΙΙΙ.Εγώ αν αγόραζα αυτή την εποχή πάντως μάλλον θα πήγαινα στην Ι ή στη ΙΙ. Εντάξει συγκρίσεις με κινητά είναι αστείες, η Sony με την RX100 και τους διαδόχους της έκανε μαγικά και άφησε μέχρι και τους υπόλοιπους κατασκευαστές με το στόμα ανοιχτό. Πραγματικά η κάμερα ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, απλά.
vamvakoulas Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Εγω παντως εχω παροπλισει την dslr με την RX100
selianx Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Έλα ηρεμηστε, πλάκα κάνουν τα παιδιά απο μια παρωδία σε ποστ για μια dslr της sony, απλα το trolling καθιερώθηκε σε κάθε ποστ που αφορά τη φωτογραφία. 1
panther_512 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Όλα τα παιδιά που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής στο Z1, τό έκαναν για πλάκα, σαρκάζοντας γνωστή φλέγουσα συζήτηση που ανοίχτηκε σε άλλο τόπικ, με συμφορουμίτη μας που υποστήριζε ότι το Z1 πατάει κάτω φωτογραφικές μηχανές, καθαρά και μόνο λόγω της υπεροχής του σένσορα στα MPs.
nickolas Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Τηρουμένων των αναλογιών, τα περισσότερα ΜΡ είναι καλύτερα. Αυτό που λέγαν οι Ρώσσοι, "η ποσότητα έχει την δική της ποιότητα" Για περισσότερα διαβάστε από τους ειδικούς εδώ Από εκεί και πέρα εννοείται πως παίζει ρόλο το μέγεθος του αισθητήρα (αλλά και η ποιότητά του, για το οποίο πολύ σπάνια γίνεται αναφορά). Σε καλό φως*, πολλά κινητά θα δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από φωτογραφικές μηχανές. Ο λόγος είναι ότι οι φακοί τους έχουν καλύτερη γεωμετρία και απόδοση λόγω του μικρού τους μεγέθους. *αρκεί να μην υπάρχουν πολύ σκοτεινά ή φωτεινά σημεία.
Lemuria Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Ο nickolas ειναι ο συμφορουμιτης ή απλα τα χει κανει copy paste....γιατι αν πιστευει οτι σε καλο φως πολλα κινητα θα αποδωσουν καλυτερα απο φωτογραφικες μηχανες τοτε ειναι γελασμενος....εκτος αν μου συγκρινει κινητο z1 με φωτογραφικη kodak 2 mp με τεχνολογια του 2002...! Οι φακοι των κινητων δεν εχουν καλυτερη γεωμετρια απλα ειναι prime αναγκαστικα ...Παρε εναν prime φακο οποιας εταιρειας θες..της ιδιας εστιακης αποστασης και φωτεινοτητας με του z1 και βγαλε φωτογραφιες και πες μου εσυ μετα διαφορα ποιοτητας...Ειναι σαν να συγκρινεις ενα σκαραβαιο του 60 με μια μηχανη του 2014 και να λες οτι η μηχανη τρεχει πιο γρηγορα απο πολλα αυτοκινητα που υπαρχουν...!!!lol
Lemuria Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Ακόμα και η πρώτη RX100 είναι τέρας, πόσο μάλλον η ΙΙΙ. Εγώ αν αγόραζα αυτή την εποχή πάντως μάλλον θα πήγαινα στην Ι ή στη ΙΙ. Εντάξει συγκρίσεις με κινητά είναι αστείες, η Sony με την RX100 και τους διαδόχους της έκανε μαγικά και άφησε μέχρι και τους υπόλοιπους κατασκευαστές με το στόμα ανοιχτό. Πραγματικά η κάμερα ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, απλά. Να ναι καλα η konica minolta πριν κατι χρονια...
nickolas Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Όπως θα δείτε στο βίντεο το Note 3 υστερεί μόνο σε dynamic range της Canon 5dIII που θεωρείται η καλύτερη DSLR για βίντεο. Σε χαμηλό φωτισμό προφανώς η Canon θα είναι καλύτερη μόνο και μόνο γιατί έχει μεγαλύτερο αισθητήρα. Το καλό είναι ότι το dynamic range θεωρητικά δεν έχει σχέση με το μέγεθος του αισθητήρα, άρα πολύ πιθανό τα μελλοντικά μοντέλα να μας εντυπωσιάσουν σε αυτόν τον τομέα.
mariosCS Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 H RX100 είναι η καλύτερη non DSLR φωτογραφική που έχει περάσει απο τα χέρια μου (και έχουν περάσει πολλές...) Οσοι συγκρίνουν με καμεροκινητά ελπίζω να κάνουν πλάκα. Η αλήθεια είναι πως είναι από τις καλύτερες. Όχι για όλους φυσικά μιας και για κάθε στυλ φωτογραφίας κάποιες θα έχουν ένα πλεονέκτημα που δεν θα έχουν οι υπόλοιπες. Στις καλύτερες αυτής της κατηγορίας θα έβαζα την rx100,την ricoh GR (V) και ίσως και την eos M λόγω αισθητήρα, αν και έχει φάει κράξιμο για το auto focus.. Είναι και κάποιες άλλες που μου διαφεύγουν ή ξεφεύγουν λόγω τιμής (βλ. Leica). Περί κινητών, και σύγκρισης note με 5D mk3, guys... Seriously? Υπάρχουν και ζωγράφοι που μπορούν να κάνουν μια συγκεκριμένη εικόνα πιο ωραία και το ίδιο ρεαλιστική με μία φωτογραφία. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συνθήκες. Δεν σημαίνει πως θα πάμε να αγοράσουμε πινέλα και καμβά και να πετάξουμε τις φωτογραφικές.. Είναι πράγματα όπως το ρηχό depth of field που λόγω αισθητήρα και διαφράγματος, ένα κινητό δεν μπορεί να τα αναπαράγει. Φωτογραφίες της Λίζας να κάνει βουτιά στο pool party ένα φωτεινό απόγευμα, μπορεί και να τις βγάλω με το z1c μου (άσε που μπορώ και under water). Για οτιδήποτε με περισσότερη σημασία.. Όχι. Επίσης, για να είμαστε δίκαιοι, κάποιος που δεν τον ενδιαφέρει να ξέρει πώς χρησιμοποιεί ή τί είναι Au P Tv As M c1 c2, μάλλον θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό. Και ίσως να ήταν καλύτερο να μην σχολιάζει σε θέμα της rx100 3, που άμα είδε τον τίτλο μπορεί να περίμενε να δει φωτογραφική με 100ΜΡ επειδή έχει 100 στο όνομα. Rant over
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα