Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έγραψα ότι χρειάζομαι τη συμβουλή σας "επειγόντως", από τη μία γιατί δεν αντέχω άλλο κι από την άλλη γιατί έχει θολώσει το μυαλό μου, είμαι και λίγο οξύθυμος και είναι πολύ πιθανό να μας δείτε στις ειδήσεις αν δεν το χειριστώ σωστά το θέμα.

Πριν από μερικά χρόνια έφυγα από την πρωτεύουσα και μετακόμισα σε μία επαρχιακή κωμόπολη. Εδώ λοιπόν που μένω είναι επαρχία - αγροτική περιοχή αλλά δεν παύει το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι μου να θεωρείτε αστική - κατοικημένη περιοχή. Έχω λοιπόν έναν "γείτονα" , το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μένει 100+ μέτρα μακριά (μετρημένα με το Google Earth), ο οποίος είναι "κακός μπελάς", είναι από τα άτομα που αν ρωτήσεις εδώ τους ντόπιους θα σου πουν…"μη μπλέξεις μαζί του" ή "που πήγες κι έμπλεξες".

Μεταξύ των σπιτιών μας μεσολαβεί ένα πολύ μεγάλο οικόπεδο (κάτι πάνω από 3,5 στρέμματα), το οποίο δεν ανήκει σε αυτόν και πιο πάνω σε έναν λόφο υπάρχουν πάλι αρκετές κενές εκτάσεις. Ο τύπος αυτός λοιπόν έχει μερικά πρόβατα, 5-6 στον αριθμό και από όλο αυτό τον κενό χώρο, επιλέγει να τα φέρει κάτω από το σπίτι μου, ακριβώς έξω από το παράθυρο μου. Ένα από αυτά μάλιστα, μία προβατίνα που τη δένει, όταν χάνει τα υπόλοιπα - όταν δηλαδή δεν τα βλέπει γιατί πάνε λίγο πιο πέρα, δεν σταματάει λεπτό να βελάζει. Αυτή η δουλειά όλη τη μέρα, από τις 7 το πρωί που τα φέρνει, μέχρι το απόγευμα στις 7-8 που έρχεται και τα παίρνει. Το Πάσχα δε, που της έσφαξε τα μικρά της έγινε το έλα να δεις με την προβατίνα να δίνει ρεσιτάλ.

Πήγα λοιπόν κάποια στιγμή γύρο στο Πάσχα τον έπιασα και του εξήγησα το πρόβλημα. Του είπα ότι, καταλαβαίνω πως θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου αλλά προσπαθώ κι εγώ να κάνω τη δική μου και με την προβατίνα να βελάζει όλη τη μέρα μέσα στα αυτιά μου είναι αδύνατο. Τον παρακάλεσα όχι να τα πάρει τελείως αλλά να τα δένει λίγο παραπέρα – 20-30 μέτρα. Πράγματι για καμιά βδομάδα τα πρόβατα τα πήγαινε αλλού κι εγώ έκανα το σταυρό μου που ησύχασα έτσι εύκολα από δαύτα. Αυτό μέχρι ένα πρωινό - μερικές μέρες μετά, όπου έπιασα τον εαυτό μου να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτός ο γνώριμος αλλά παράλληλα ενοχλητικός ήχος που μου σπάει τα @&$#x?&!…και ανοίγοντας το παράθυρο…βλέπω πάλι τα πρόβατα.

Κατ’ αρχήν αυτό το πράγμα δεν υποφέρεται 12 ώρες μέσα στο μυαλό σου, όχι στα αυτιά σου. Δεύτερον έχω τσατιστεί, γιατί ο μάγκας αντί να κρατήσει τα ζώα κάτω από το σπίτι του που έχει χωράφι τα φέρνει κάτω από το δικό μου. Έχει αυτός την ησυχία του και όλοι οι άλλοι να πάνε να κουρεύονται. Και τρίτων, είμαι εκτός εαυτού γιατί ενώ προσπάθησα να επιλύσω το ζήτημα ερχόμενος σε συνεννόηση μαζί του, με γράφει στα @$%#^&$ του και εξ’ ακολουθεί να κάνει αυτό ακριβώς που του ζήτησα με όμορφο τρόπο να μην κάνει.

Τι να κάνω για να τα ξεφορτωθώ χωρίς να μπλέξω??? Δεν θέλω να βγάλω την οργή μου πάνω στα ζώα γιατί αυτά δεν φταίνε σε τίποτα, όπου τα πάνε πηγαίνουνε αλλά το παραδέχομαι πως πολλές φορές δεν ξέρω πως κρατιέμαι να μην τα πυροβολήσω. Τι γίνεται όμως όταν ο βοσκός είναι πιο ζώο κι από τα ζώα του??? Ο άνθρωπος είναι τελείως μουλάρι, τα ίδια ζώα και μερικές κατσίκες που κατά καιρούς φέρνει άλλες φορές πατάνε πάνω στα αυτοκίνητα για να φτάσουν τα ψηλά κλωνάρια, άλλες φορές μπαίνουν στην αυλή και τρώνε τα λουλούδια και τα κηπικά και αν του ζητήσεις τον λόγο δεν παίρνεις απάντηση.

Να σημειωθεί ότι δεν είμαι ο μοναδικός που έχει απηυδήσει, προχθές και ενώ το ημερήσιο ρεσιτάλ της προβατίνας βρισκόταν στο κρεσέντο του (3 το μεσημέρι), κατέγραφα σε βίντεο με την κάμερα μου το όλο σκηνικό. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν μπαίνει στο πλάνο ένας άλλος γείτονας, λύνει την προβατίνα και την διώχνει. Η πλάκα είναι ότι αυτό μάλλον το χρεώθηκα εγώ γιατί εγώ είχα κάνει τα παράπονα. 10 λεπτά μετά ο βοσκός την ξανά φέρνει και την δένει και πάλι στο ίδιο σημείο.

Σκέφτηκα να πάω να πάρω φάρμακο από αυτό που καίει τα φυτά και δεν ξανά φυτρώνει τίποτα αλλά από τη μία, γιατί να με αναγκάσει να ρίξω φάρμακα και να τα κάνω όλα κρανίου τόπο? Και από την άλλη, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα γιατί είναι τόσο ζώο, που πολλές φορές μαζί με την προβατίνα φέρνει και ένα σορό φλούδες και τις ρίχνει για να έχει να τρώει (μας πετάει και τα σκουπίδια του).

Ακόμα και το να "μπλέξω" με την αστυνομία φωνάζοντας τους για σύσταση δεν μου αρέσει σαν ιδέα, πρώτον γιατί μία - δύο φορές που τους χρειάστηκα δεν έσωσαν καμία λύση στο πρόβλημα μου (όχι εδώ - πριν χρόνια) και δεύτερον γιατί ο τύπος είναι πολύ εκδικητικός και ύπουλος. Φοβάμαι δηλαδή πως υπάρχει περίπτωση να το κάνω, να πάρει τα ζώα από εκεί αλλά κάποια μέρα που θα τρέχω με το αυτοκίνητο μου, θα δω κανέναν από τους τροχούς μου να με προσπερνάει ή θα διαπιστώσω ότι πχ δεν έχω φρένα.

Τι να κάνω για να τα ξεφορτωθώ ανώδυνα???

Ένας φίλος με τον οποίο συζήτησα το πρόβλημα μου είπε, γιατί δεν πας να τον πιάσεις να στην πουλήσει και μετά σφάχτη και βράσε τη. Αλλά γιατί να πληρώσω για κάτι που ούτος η άλλος δικαιούμαι, την ησυχία μου. Και πες το κάνω, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε το πιο πιθανό είναι πως την επόμενη μέρα θα υπάρχει άλλο πρόβατο έξω από το παράθυρο μου με τον πονηρό τον βλάχο να στήνει μπίζνα πάνω στα νεύρα μου.

Τα παρακάτω samples για να πάρετε μία ιδέα, αν και άμα δε το ζήσεις για 12 ώρες την ημέρα είναι δύσκολο να καταλάβεις.

Το πρώτο καταγράφηκε σήμερα το πρωί με το μικρόφωνο που έχει η κάμερα του PC (κακής ποιότητας) και στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα από το σπίτι με κλειστά τα παράθυρα. Ναι, το ξέρω η προβατίνα μας ακούγεται σαν τον  Max Cavalera frontman των Sepultura και τον Tom Araya των Slayer στα brutal του. Σκέφτομαι μήπως την ξεφορτωθώ προωθώντας την σε μία καριέρα παρόμοια με αυτή της Biquette (δες 3-4 βίντεο), της διάσημης Γαλλίδας κατσίκας που άφησε ιστορία πλάι στους Wormrot (ή το αντίθετο?) στον χώρο της ακραίας μουσικής. Φανταστείτε τι τραβάμε το καλοκαίρι με ανοιχτά τα παράθυρα. Για ευνόητους λόγους έχω αφαιρέσει την εικόνα και έχω αφήσει μόνο τον ήχο.

Concerto No 1

https://www.youtube.com/watch?v=LmjOkEjoYpU

Το δεύτερο δείγμα είναι πιο αντιπροσωπευτικό αφού έχει τραβηχτεί από το μπαλκόνι και πρόκειται για τη στιγμή που ο αγανακτισμένος γείτονας λύνει το ζώο και το διώχνει.

Concerto No 2

https://www.youtube.com/watch?v=5GlasmoeDoM

Wormrot and the PUNK GOAT!

https://www.youtube.com/watch?v=Iv-9CwIslaY

In Memoriam: Grindcore Goat

https://www.youtube.com/watch?v=lLZxspPwAs0

Αυτή τη στιγμή που γράφω, βρίσκομαι μεταξύ φόνου – αυτοκτονίας και σούβλας. Βοήθεια!!!

• Like 25
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επειδή με τέτοια άτομα δύσκολα συνεννοήσε η συμβουλή μου είναι να τον πάρεις με το καλό, να τον ρίξεις στο φιλότιμο, πες του ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας στο σπίτι, ότι είναι σοβαρά τα πράγματα και παρακάλεσέ τον να μη το ξανακάνει. Όσο πιο ευγενικά μπορείς και με στυλ σα να θες να γίνεις φίλος του.

Αν δεν πιάσει κύρηξε πόλεμο και απάντησε του με το ίδιο νόμισμα.

• Like 1
Δημοσ.

να αγορασει και ο op μια γιδα και να τη βαλει κατω απο το σπιτι του γειτονα?
  • Like 4
Δημοσ.

να αγορασει και ο op μια γιδα και να τη βαλει κατω απο το σπιτι του γειτονα?

Θα πρέπει να σκεφτεί κάτι που να του ταιριάζει και να δυσκολεύει τη ζωή του μλκ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που σκέφτηκα είναι να βγάλω όλα τα ηχεία που έχω στη βεράντα, σύνολο καμιά 500-αριά W και να τα στρέψω προς το σπίτι του. Στη συνέχεια να τα βάλω να παίζουν όλο το εικοσιτετράωρο είτε κανένα επαναλαμβανόμενο sample με ήχους από ελέφαντες να γκανίζουν είτε να βαράει σκληροπυρηνικό Black και Death μέχρι θανάτου.

• Like 11
Δημοσ.

Θα πρέπει να σκεφτεί κάτι που να του ταιριάζει και να δυσκολεύει τη ζωή του μλκ.

χμμμ...το βρηκα!να παρει ενα σκυλο που θα κυνηγάει τις γιδες!
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή με τέτοια άτομα δύσκολα συνεννοήσε η συμβουλή μου είναι να τον πάρεις με το καλό, να τον ρίξεις στο φιλότιμο, πες του ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας στο σπίτι, ότι είναι σοβαρά τα πράγματα και παρακάλεσέ τον να μη το ξανακάνει. Όσο πιο ευγενικά μπορείς και με στυλ σα να θες να γίνεις φίλος του.

Αυτό φοβάμαι κι εγώ, ότι δεν θα βγάλω άκρη και θα μπλέξω κιόλας. Ειδικά μετά από αυτό που πήγε κι έκανε κι ο άλλος και τώρα είναι πολύ πιθανό να έχει στραβώσει μαζί μου.

χμμμ...το βρηκα!να παρει ενα σκυλο που θα κυνηγάει τις γιδες!

Μου πέρασε κι αυτό από το μυαλό φίλε αλλά σκέφτηκα ότι αν είναι να πάρω σκύλο θα πρέπει να το κάνω σωστά, δηλαδή να ασχολούμαι μαζί του. Τα σκυλιά απαιτούν κάποια φροντίδα που αυτή τη στιγμή λόγο υποχρεώσεων δεν μπορώ να προσφέρω, δυστυχώς.

Δημοσ.

τους ευνοητους λογους που αφαιρεσες την εικονα απο τα βιντεο δεν καταλαβα...μην στην πει η προβατινα για προσωπικα δεδομενα? :)

• Like 12
  • Super Moderators
Δημοσ.

To πιο απλό πράγμα, προτού βάλεις ηχεία και πάρεις σκυλιά, ώστε να επιδεινώσεις το πρόβλημα με τα "αντίποινα" και να ταλαιπωρήσεις τους άλλους γείτονες ακόμη περισσότερο, είναι να δεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της ενδιάμεσης έκτασης.

Εφόσον δεν έχει δώσει άδεια στον προβληματικό γείτονα να αφήνει εκεί τα ζώα του, ενδεχομένως να αποκτήσεις εύκολα και ανέξοδα ένα χρήσιμο σύμμαχο.

Δημοσ.

έπος! Πιάσε τον ιδιοκτήτη του κενού οικοπέδου και πες του τι γίνεται ίσως;

Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, όπως και ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας στην οποία μένω διαμένει μόνιμα σχεδόν στη Γερμανία. Είχε φύγει πολύς κόσμος μαζί για Γερμανία εκείνα τα χρόνια και μ@&^%%$#*@ είναι να γυρίσουν??? Ειδικά τώρα!!! Φυσικά κινδυνεύει κι αυτός να χάσει το οικόπεδο σε βάθος χρόνου με αυτόν το τύπο αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να επικαλεστεί χρησικτησία.

παιζει να τραβηξεις και με εικονα τη γιδα οταν απαγγέλει?

Ναι, παίζει αλλά θα πρέπει να το κάνω από κοντά κάποια στιγμή ώστε να μην φαίνονται τα γύρο σπίτια στο background και είναι αναγνωρίσιμη η περιοχή, δεν ξέρεις ποτέ...και αυτή τη στιγμή που γράφω ξεσαλώνει έξω…μάλλον την έχει πιάσει η ζέστη.

τους ευνοητους λογους που αφαιρεσες την εικονα απο τα βιντεο δεν καταλαβα...μην στην πει η προβατινα για προσωπικα δεδομενα? :)

Όχι, επειδή αυτός έχει παιδιά κι εγγόνια μη το κάνει ο διάολος και πέσουν στο post και ξέρουν εκ ότι ψάχνομαι και τι λύσεις βρίσκω...μάλλον μου βρίσκετε!!!

Βαλε περιφραξη .

Η αυλή μας έχει περίφραξη, αυτός δένει την προβατίνα ακριβώς έξω από αυτήν σε ένα μια ελιά από κάτω. Όταν κανένα από τα πρόβατα τιυ έτρωγε τα λουλούδια ήταν γιατί οι νοικάρηδες που μένουν στο ισόγειο (έχει κάτι γκαρσονιέρες) ξέχναγαν την αυλόπορτα ανοιχτή και αυτά μπαίνανε μέσα. Βλέπεις το μαρουλάκι είναι πιο "γλυκό" από το αγριόχορτο...φαντάζομαι δηλαδή!

To πιο απλό πράγμα, προτού βάλεις ηχεία και πάρεις σκυλιά, ώστε να επιδεινώσεις το πρόβλημα με τα "αντίποινα" και να ταλαιπωρήσεις τους άλλους γείτονες ακόμη περισσότερο, είναι να δεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της ενδιάμεσης έκτασης.

Εφόσον δεν έχει δώσει άδεια στον προβληματικό γείτονα να αφήνει εκεί τα ζώα του, ενδεχομένως να αποκτήσεις εύκολα και ανέξοδα ένα χρήσιμο σύμμαχο.

Καλά θα 'ταν φίλε αλλά όπως έγραψα και στον tehAllantin αυτός λείπει μόνιμα Γερμανία, εκεί μένει και ακόμα κι αν ήξερα το όνομα του θα ήταν λίγο δύσκολο να τον βρω. Εγώ πάντως θα ήθελα να εμπλακούν κι άλλοι γείτονες γιατί μέχρι τώρα ενώ ενοχλούνται κι αυτοί αφήνουν εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα. Αν εξαιρέσεις εκείνον που πήγε και το έλυσε που και αυτός υπάρχει περίπτωση να το έκανε επειδή με είδε την ημέρα που τον έπιασα και του μίλαγα.

Δημοσ.

Παω στοιχημα εισαι στη Κρητη ετσι;

Ναί στην Κρήτη είμαι φίλε. Κι εσύ Κρήτη είσαι?

Δημοσ.

Ναί στην Κρήτη είμαι φίλε. Κι εσύ Κρήτη είσαι?

Eγω ειμαι απο Κρητη αλλα μενω Αθήνα.

Ειχα και γω εφάμιλλα προβληματα με προβατα του γειτονα πολλες φορες με του ιδιου μου του θείου...

Αλλα δεν τα χα στο παραθυρο μου... :-(

Απλα αμα πεσεις σε κρητικο που δεν καταλαβαινει τον χριστο του ειναι δυσκολα τα πραγματα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...