Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... θέλω να καθαρίζω κάτι μεταλλικά-αλουμινένια εξαρτήματα με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης. Μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται αυτό και αν χρειάζομαι κάποιο ειδικό μηχάνημα? 

Δημοσ.

Ναι κάτι είδα απλά θέλω να μου πεις, α) σόδα ή αλάτι; β) αν έχει παραπάνω σόδα ή αλάτι τι πρόβλημα υπάρχει;; <br><br>

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Ναι κάτι είδα απλά θέλω να μου πεις, α) σόδα ή αλάτι; β) αν έχει παραπάνω σόδα ή αλάτι τι πρόβλημα υπάρχει;; <br><br>

Sent from my iPod touch using Insomnia

ξυδι φιλε.......

Δημοσ.

Νερό με ξύδι? Άμα βάλω σόδα με ξύδι, αλλά μην κάνει κανένα μπαμ :P κάνει που κάνει από μόνο του αντίδραση που να βάλω και ρεύμα. 

Όσο για το ρεύμα, μπαταρία από μηχανάκι κάνει?

Από τι να το καθαρίσεις το αλουμίνιο;

Από βρομιά χρόνων και κάποια μέταλλα (με χρωμιωμένη επιφάνεια που με συρματόβουρτσα καθαρίζει αλλά υπάρχουν σημεία που δεν μπαίνει η συρματόβουρτσα) τα οποία έχουν σκουριά επάνω. Ένα εξάρτημα που μου το καθάρισαν που είχε και μέταλλο και αλουμίνιο καθάρισε πολύ καλά.

Δημοσ.

Δεν είναι εύκολο να εφαρμόσεις αυτήν την λύση και δεν είναι ούτε πρακτικό. Σε μερικά σημεία που θα υπάρχει πολύ βρωμιά θα πρέπει να το αφήνεις 10 χρόνια μέχρι να καθαρίσει. Ενώ με μια βούρτσα απλώς επιμένεις στα σημεία που χρειάζεται. Και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.

Επίσης, μπαταρία; Αυτό θα πρέπει να δουλεύει επί ώρες πολλές τραβώντας πολλά αμπέρ.

Και άμα βάλεις ξύδι μαζί με σόδα δεν θα γίνει τίποτα γιατί θα έχουν αλληλοεξουδετερωθεί

Δημοσ.

Έχω κάνει κάτι δοκιμές με ηλεκτρόλυση και δε μου καθόταν. Θέλει μελέτη και να βάλεις κατάλληλους ηλεκτρολύτες/ηλεκτρόδια, αλλιώς θα κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά και θα κλαις. Βασικά εγώ ασήμι προσπαθούσα να καθαρίσω και το έκλαψα.

Μπορείς να δοκιμάσεις καθαριστικό σπρέι γι αλουμινένιες ζάντες αυτοκινήτων - με έμφαση στις οδηγίες χρήσης.

Δημοσ.

Έχω κάνει κάτι δοκιμές με ηλεκτρόλυση και δε μου καθόταν. Θέλει μελέτη και να βάλεις κατάλληλους ηλεκτρολύτες/ηλεκτρόδια, αλλιώς θα κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά και θα κλαις. Βασικά εγώ ασήμι προσπαθούσα να καθαρίσω και το έκλαψα.

Μπορείς να δοκιμάσεις καθαριστικό σπρέι γι αλουμινένιες ζάντες αυτοκινήτων - με έμφαση στις οδηγίες χρήσης.

Φιλοσοφική λίθο έφτιαχνες ρε;

Πού είναι ο

zoranbα;
Δημοσ.

Φιλοσοφική λίθο έφτιαχνες ρε;

Μαλακιζόμουν απλά, το θέμα είναι πως κατάστρεψα ένα ασημένιο μεταγιόν μιας φίλης μου (ευτυχώς είναι φτηνά αυτά). Ακόμα πιο ευτυχώς, δοκίμασα πρώτα στο μεταγιόν κι ύστερα είχα σκοπό σε κάτι παλιά νομίσματα τα οποία τη γλύτωσαν. :P

Το αλουμίνιο πάντως δεν έχω βρει κάποιο φοβερό τρόπο να το καθαρίζω μέχρι στιγμής. Ειδικά αν έχει πάνω στίγματα κάτι σα διάβρωση (πχ το βλέπω στις ζάντες του αυτοκινήτου μου) δε βλέπω να φεύγουν εύκολα ό,τι και να βάζω. Το καλύτερο που έχω να προτείνω είναι καθαριστικό ζαντών κι ότι γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...