Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αλλά breakthrough σε: Ενέργεια, Νανοτεχνολογία(για τα ICs) και στη Γενετική; Εντάξει, ποτέ μη λες ποτέ, αλλά το βλέπω απίθανο να συμβούν αυτά και στους 3 τομείς στα επόμενα 5-10 χρόνια. Γι΄αυτό είπα ότι δεν μπορώ να πειστώ με τίποτα στο θέμα του timeline, αφήνωντας στην άκρη τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα.

Δημοσ.

And yet, η συζητηση συνεχιστηκε σε τελειως λανθασμενο πλαισιο.... :-(

Ασε που στο arxiv.org βγηκε η ερευνα. Καμια σχεση με επιστημονικη ερευνα δηλαδη(δεκτη απο την επισητμονικη κοινοτητα επειτα απο εξεταση της), επειδη εκει μπαινουν καθημερινα χιλιαδες ερευνες(ειτε μαθηματικες ειτε φυσικης ειτε οτιδηποτε) που τελικα καταληγουν στα "σκουπιδια", δηλαδη αποδεικνυονται λαθος. Οχι οτι ειναι και απαραιτητως η συγκεκριμενη, κακη ερευνα ή λαθος, απλως μην την παιρνουμε και ως θεωρημα πλεον των μαθηματικων.

Ναί σώπα ενώ άμα βγεί σε άλλο journal που θα έχει περάσει "και καλά" από κρίση εκεί θα ήταν όλα εντάξει. Επειδή έχω στείλει στο arxiv μια εργασία και το έχω ψάξει καλά, ξέρω οτι παιρνάνε από έναν εντελώς υποτυπώδη έλεγχο, όχι κάτι το φοβερό απλά βλέπουνε μήπως έχεις στείλει καμιά πατάτα σαν κάτι άλλους που έστελναν εργασίες π.χ και έλεγαν για την κατάριψη της θεωρίας του Αϊνστάιν. Πολλά journals λένε οτι και καλά ελέγχουν τις εργασίες αλλά δεν τις παιρνάνε από ενδελεχή εξέταση και στα περισσότερα απλά βγαίνει μια εργασία εκεί και δεν ασχολείται κανένας με αυτή. Επίσης στο arxiv βλέπω οτι οι περισσότερες δημοσιευμένες εργασίες ουσιαστικά είναι άρθρα που είτε έχουν εγκριθεί για δημοσίευση από journals είτε αυτά που πρόκειτε να εγκριθούν. Μην είσαι απόλυτος λοιπόν πως οτι βγαίνει εκεί είναι σκουπίδι, ακόμα και έτσι όμως σκουπίδια βγαίνουν και από άλλου. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να ελέγξουμε την αξιοπιστία μιας έρευνας είναι να βρούμε τον IF του περιοδικού.

Δημοσ.

Ζούμε σ' ένα κόσμο όπου υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τις προβλέψεις της Βίκυς Παγιατάκη στα σοβαρά. Να συνεχίσω;

Ε?? Δηλαδη τι υπονοεις δεν πρεπει να τις παιρνουμε στα σοβαρα?? :blink:

Ξεκαθαρισε το αυτο γιατι ειναι σημαντικο αφου....

Λοιπόν ο Ray λέει reverse engineering εγκεφάλου σε 15 χρόνια. Πράγμα που μου φαίνεται τελείως απίθανο. Αλλά.

15 χρόνια πριν την κλωνοποίηση του πρόβατου τι θα έλεγες σχετικά μ' αυτό;

Σε απειρα πραγματα, εκατομμυρια ανθρωποι ανα καιρους ηταν τελειως δυσπιστοι και καθετοι οτι αποκλειεται να πραγματοποιηθει κατι, ακομα και τεραστιοι επιστημονες εκαναν βαρυγδουπες δηλωσεις, και τελικα αυτα τα πραγματα συνεβησαν, οχι μόνο στο μακρυ μελον αλλά και λιγο μετα απο οταν εκαναν τις δηλωσεις τους αυτες διαψευδοντας τους με τον πιο εμφατικο τροπο.

Κανείς με λιγα λογια δεν μπορει να ξερει τι θα συμβει στο μελλον.

Ναί σώπα ενώ άμα βγεί σε άλλο journal που θα έχει περάσει "και καλά" από κρίση εκεί θα ήταν όλα εντάξει. Επειδή έχω στείλει στο arxiv μια εργασία και το έχω ψάξει καλά, ξέρω οτι παιρνάνε από έναν εντελώς υποτυπώδη έλεγχο, όχι κάτι το φοβερό απλά βλέπουνε μήπως έχεις στείλει καμιά πατάτα σαν κάτι άλλους που έστελναν εργασίες π.χ και έλεγαν για την κατάριψη της θεωρίας του Αϊνστάιν. Πολλά journals λένε οτι και καλά ελέγχουν τις εργασίες αλλά δεν τις παιρνάνε από ενδελεχή εξέταση και στα περισσότερα απλά βγαίνει μια εργασία εκεί και δεν ασχολείται κανένας με αυτή. Επίσης στο arxiv βλέπω οτι οι περισσότερες δημοσιευμένες εργασίες ουσιαστικά είναι άρθρα που είτε έχουν εγκριθεί για δημοσίευση από journals είτε αυτά που πρόκειτε να εγκριθούν.

Ναι αλλά που δεν εχουν ακομα εγκριθει και το ποσοστο αυτων που εγκρινονται ειναι πολυ χαμηλο τελικως.

Οχι οτι αμα εγκριθουν βεβαια ειναι παντα 100% σωστα. Γνωστη και ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΑΓΙΚΗ η ιστορια με το "μεγαλειωδες και ατιμο" Mathgen....

Αλλά αυτες ειναι τεραστιες εξαιρεσεις.

Η ουσια ειναι οτι ενα αρθρο απο το arxiv.org ή τελος παντων απο μη peer reviewed και μη δημοσιευμενο σε εγκριτο περιοδικο, εχει ΠΟΛΥ περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι λαθος απο ενα peer reviewed αρθρο σε εγκριτο επιστημονικο περιοδικο.

Μην είσαι απόλυτος λοιπόν πως οτι βγαίνει εκεί είναι σκουπίδι, ακόμα και έτσι όμως σκουπίδια βγαίνουν και από άλλου.

Ναι μόνο που δεν ημουν απολυτος και ΔΕΝ ειπα οτι ο,τι βγαινει απο εκει ειναι σκουπιδι.

Καλυτερα να μην διαστρεβλωνεις αυτα που λεω....

Αλλά στο arxiv.org βγαινουν οπως ειπα καθημερινα χιλιαδες(αντε εκατονταδες αν θες) εργασιες που ειναι πραγματικα σκουπιδια(λαθος αν θες να το πω πιο κομψα). Μόνο για το NP!=P και για την εικασια του Riemann βγαινουν καμια 10ρια καθε μερα αποδειξεις(υποτιθεμενα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...