Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και σε έναν περίπου μήνα ξεμπερδεύω με τον κυκεώνα των πανελλαδικών και θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, σκέφτηκα να ανέβω στο παλιό σπίτι και να το "συμμαζέψω". Πριν 5 χρόνια μετακομίσαμε στο καινούργιο και δυστυχώς επειδή το παλιό βρίσκεται στο χωριό δεν ασχοληθήκαμε να το νοικιάσουμε και τελικά το σπίτι κατέληξε κλειδωμένο για πολλούς μήνες. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αρκετές ζημιές αλλα κυρίως πολλές υγρασίες. 

Θα ανεβάσω λοιπόν μερικές φωτογραφίες και θέλω κάποιος έμπειρος να μου πει τι θα χρειαστώ για την καθεμία και πόσο δύσκολη δουλειά είναι για 2 άτομα! 

20140404_161115.jpg

20140404_161118.jpg

20140404_161121.jpg

20140404_161126.jpg

20140404_161141.jpg

20140404_161154.jpg

20140404_161156.jpg

20140404_161159.jpg

20140404_161231.jpg

20140404_161527.jpg

20140404_161530.jpg

20140404_161553.jpg

20140404_161654.jpg

20140404_161701.jpg

post-222162-0-21586200-1400868603_thumb.jpg

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν ειμαι ειδικος , απλα ο πατερας μου ηταν ελαιοχρωματιστης..και εχω δει πολλα..και για αυτο θα σου πω τα περι τοιχων και σοβατεπι.

στον εξωτερικο τοιχο με την μοναδα του a/c τα πραγματα ειναι απλα αν γινει σωστη δουλεια.

προσωπικα θα ξηλωνα την μοναδα (χωρις να πειραξω τα καλωδια της) και θα την εβαζα σε καποια κατασκευη μακρυα απο τον τοιχο κοντα στα παντζουρια..μετα ΞΥΣΙΜΟ ΤΡΕΛΟΟΟΟΟΟΟ στον τοιχο...σπατουλαρισμα οποιαδηποτε τρυπα κλπ εχει..και βαψιμο κανα δυο χερια με μπογια για εξωτερικους τοιχους (ξερεις να αντεχει βροχες και μαλακιες)...

δεν νομιζω να ειναι πολλη δουλεια για 2 ατομα...αν εχεις τα απαραιτητα υλικα και καποια σχετικη γνωση του τι πρεπει να γινει.

στον στρατο ειχα τριψει εξωτερικο μαντροτοιχο με σιδερενια βουρτσα μονος μου...:)

στον εσωτερικο τοιχο/σοβατεπι/ταβανι με την υγρασια και τον σοβα που εχει φυγει..μια απο τα ιδια...προφανως θα ηταν σοφο να δειτε απο τι προκαλεστηκε η υγρασια..

και μετα κλασικα τριψιμο-σπατουλαρισμα-2 χερια μπογια.δεν ξεχναμε να καλυψουμε τα πατωματα :)

σε τοιχους που εχει σκασιματα χοντρα στους σοβαδες..τι να σου πω..το ορθο θα ηταν ξηλωμα του σοβα και ξανα σοβατισμα απο καποιον που ξερει (κανα χτιστη δηλ)..και μετα η διαδικασια του βαψιματος..

οτιδηποτε αλλο κατ'εμε θα ειναι μιση δουλεια...

αυτα και καλη δουλεια :)

• Like 1
Δημοσ.

ξυσιμο καλο, και θα βαρεθεις να στοκαρεις και να ξυνεις αν εχει πολλες τρύπες ή δημιουργησεις εσυ οταν βρεις υγρασιες που δε φαινονται. μια καλη μασκα γιατι ο στοκος μπαινει παντου οταν τον ξυνεις και θα βγαζεις ασπρες μυξουλες για 2-3 μερες. και ακολουθως ερχεται η διασκεδαστικη φαση του βαψιματος για το οποιο σου μιλησε ηδη λεπτομερως ο μπιχτης.

γενικα εχοντας φτιαξει σπιτι μαζι με κολλητο που δεν υπηρχε τοιχος να μην εχει φουσκωσει απο υγρασια το δικο σου το βλεπω σε καλη κατασταση. Με λιγο μερακι θα γινει παλατακι!

Δημοσ.

απλως αν τονισω την αναγκαιοτητα του ΞΥΣΙΜΑΤΟΣ + ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.. γιατι μετα εχουμε τα κλασικα φαινομενα να ξεφλουδιζουν σοβαδες γιατι πολυ απλα δεν εκατσε καλα το χρωμα ...

αν γινει σωστη δουλεια...θα γινει οντως παλατακι...και βαψιμο ξανα σε πολλα χρονια :)

Δημοσ.

δεν εχω ιδεα :) εχουν αλλαξει πολυ τα πραματα απο την τελευταια φορα που ειδα/ασχοληθηκα με τετοια πραματα...

θες σιγουρα σπατουλες μικρες και μεγαλες και στοκο , για τα στοκαρισματα και τα ξυσιματα...

http://www.johnart.gr/Catalogue/images/201010/loutil_5451.jpg= μεγαλη (εδω ακουμπας τον στοκο)

http://www.interbrush.gr/catalog/images/8088060-b[1].jpg= μικρη (με αυτην στοκαρεις)

θες ρολλα + σκαφακια για το χρωμα ( http://www.johnart.gr/Catalogue/images/201010/01.00626.jpg )

θες 2-3 μικρα πινελα για τις γωνιες και τα γυρω απο τους διακοπτες... γιατι θελω να πιστευω οτι καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να βαψεις με ρολλο κοντα στην κασα ή γυρω απο τους διακοπτες :)

θες  κολλητικη χαρτοταινια να καλυψεις τους διακοπτες

πολλες εφημεριδες για να καλυψεις τα πατωματα

θες νεφτι που θα ξεβγαλεις τα πινελα/ρολλα απο το χρωμα..πιστεψε με δεν καθαριζουν ευκολα με αλλον τροπο :).. επισης για να μην ξεραθουν (οσο εχουν χρωμα πανω τους )τα πινελα νεφτι με λιγο νερο σε ενα μικρο δοχειο και τα ακουμπας μεσα...αλλιως οταν τα καθαρισεις τελειως απο χρωμα..τα αφηνεις να στεγνωσουν...και τα κρεμας..ποτε ακουμπισμενα κατω (για καιρο εννοω) γιατι παραμορφωνονται.

Αν αφησεις το χρωμα και δεν το καθαρισεις και πετρωσουν..χαιρετα μας τον πλατανο..πολυ απλα :)

αν πας σε ενα μαγαζι με σιδηρικα και χρωματα και πεις τι χρειαζεσαι θα ξερει αυτος τι θα σου δωσει , ειδικα για τα χρωματα ...πλεον εχουν βγει πολλα κολπα...π.χ. ρολλα που στο εσωτερικο ειναι κουφιο και μπαινει το χρωμα και κατι τετοια κουλα..ή εχουν ειδικη κατασκευη/επιφανεια και δεν σταζει ευκολα ωστε να γινουν ολα κωλος...

εχουν προοδεψει τα πραματα απο τοτε που ασχολιοταν ο πατερας μου :)

σε γενικες γραμμες για τα βαψιματα/στοκαρισματα αυτα που περιεγραψα παραπανω ειναι λιγο πολυ ο,τι χρειαζεσαι

Δημοσ.

θες  κολλητικη χαρτοταινια να καλυψεις τους διακοπτες

θες νεφτι που θα ξεβγαλεις τα πινελα/ρολλα απο το χρωμα..πιστεψε με δεν καθαριζουν ευκολα με αλλον τροπο

αν πας σε ενα μαγαζι με σιδηρικα και χρωματα και πεις τι χρειαζεσαι θα ξερει αυτος τι θα σου δωσει , ειδικα για τα χρωματα ...πλεον εχουν βγει πολλα κολπα...π.χ. ρολλα που στο εσωτερικο ειναι κουφιο και μπαινει το χρωμα και κατι τετοια κουλα..ή εχουν ειδικη κατασκευη/επιφανεια και δεν σταζει ευκολα ωστε να γινουν ολα κωλος...

Να σταθώ σε 3 σημεία,

1 τους διακόπτες τους ξεβιδώνει/βγάζει έξω και βάφει κανονικά από κάτω (όχι μέσα στο κουτί λόλ) με το πινέλο

2 νέφτι για να καθαρίσει η μπογιά πρέπει να είναι ριπολίνη/λαδομπογιά, το πλαστικό χρώμα φεύγει άνετα με καθαρό χλιαρό νερό και μόνο

3 λόλ, να πάει μετά να γράψει και στο φίτνες θρέντ πως έκανε δικέφαλα στις διακοπές. Σίριουσλι αυτή η πατέντα δεν πρόκειται να δουλέψει και είναι μόνο για τηλεμάρκετινγκ.

Ο OP, προφανώς σκέφτηκε, ότι αφού ο γέρος του δεν το μοντάρει να το νοικιάσει και να κονομίσει κανα φράγκο, θα μπει αυτός με ένα κολλητάρι και 1 καφάσι μπύρες και θα γίνει η δουλειά. Αν OP δεν έχεις σκοπό να το κρατήσεις για πάρτη σου για να φέρνεις την Ελενίτσα τα βράδυα ξερωγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να το βάψεις έτσι ώστε να μπορεί να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα και να σε πληρώνει.

Δημοσ.

Να σταθώ σε 3 σημεία,

1 τους διακόπτες τους ξεβιδώνει/βγάζει έξω και βάφει κανονικά από κάτω (όχι μέσα στο κουτί λόλ) με το πινέλο

2 νέφτι για να καθαρίσει η μπογιά πρέπει να είναι ριπολίνη/λαδομπογιά, το πλαστικό χρώμα φεύγει άνετα με καθαρό χλιαρό νερό και μόνο

3 λόλ, να πάει μετά να γράψει και στο φίτνες θρέντ πως έκανε δικέφαλα στις διακοπές. Σίριουσλι αυτή η πατέντα δεν πρόκειται να δουλέψει και είναι μόνο για τηλεμάρκετινγκ.

Ο OP, προφανώς σκέφτηκε, ότι αφού ο γέρος του δεν το μοντάρει να το νοικιάσει και να κονομίσει κανα φράγκο, θα μπει αυτός με ένα κολλητάρι και 1 καφάσι μπύρες και θα γίνει η δουλειά. Αν OP δεν έχεις σκοπό να το κρατήσεις για πάρτη σου για να φέρνεις την Ελενίτσα τα βράδυα ξερωγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να το βάψεις έτσι ώστε να μπορεί να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα και να σε πληρώνει.

Θέλω να το φτιάξω γιατί είναι το σπίτι που μεγάλωσα και δε γουστάρω να το βλέπω έτσι. Δεν είπα ότι θέλω να ρίξω κανα δυο πλάκες, ένα μάζεμα-ξύσιμο-βάψιμο θα κάνω όσο μπορώ και για τα γυψοσανίδια που φούσκωσαν θα έρθει μάστορας. Οι υγρασίες είναι από μια κ@λο τέντα που βάλαμε κάποτε και απ οτι κατάλαβα πήραν νερό μέσα οι βίδες που μπηκαν για τις βάσεις. Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι θα αποτύχει η όλη ιστορία;

Δημοσ.

Θέλω να το φτιάξω γιατί είναι το σπίτι που μεγάλωσα και δε γουστάρω να το βλέπω έτσι. Δεν είπα ότι θέλω να ρίξω κανα δυο πλάκες, ένα μάζεμα-ξύσιμο-βάψιμο θα κάνω όσο μπορώ και για τα γυψοσανίδια που φούσκωσαν θα έρθει μάστορας. Οι υγρασίες είναι από μια κ@λο τέντα που βάλαμε κάποτε και απ οτι κατάλαβα πήραν νερό μέσα οι βίδες που μπηκαν για τις βάσεις. Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι θα αποτύχει η όλη ιστορία;

Ρε φίλε δεν είπα ότι δεν θα πετύχει το εγχείρημά σου, είπα ότι θα γίνει μάπα και δεν θα μπορείς να το εκμεταλευτείς όπως θες. (άσχετα που λες ότι θες να το φτιάξεις για συναισθηματικούς λόγους - κλεμμένα όνειρα κι έτσι). Καταλαβαίνω ότι το οικονομικό είναι το μείζων θέμα αλλά γιατί δεν βρίσκεις καναν μπάρμπα/πατέρα/παππού ξερωγώ να σε βοηθήσει που θα ξέρει 2 πράγματα; Ήδη η προσέγγισή σου ότι η υγρασία δημιουργείται επειδή πήραν νερό οι μπετόβιδες δείχνει ότι δεν μπανίζεις μία, τι να πούμε παραπάνω.

Δημοσ.

Ρε φίλε δεν είπα ότι δεν θα πετύχει το εγχείρημά σου, είπα ότι θα γίνει μάπα και δεν θα μπορείς να το εκμεταλευτείς όπως θες. (άσχετα που λες ότι θες να το φτιάξεις για συναισθηματικούς λόγους - κλεμμένα όνειρα κι έτσι). Καταλαβαίνω ότι το οικονομικό είναι το μείζων θέμα αλλά γιατί δεν βρίσκεις καναν μπάρμπα/πατέρα/παππού ξερωγώ να σε βοηθήσει που θα ξέρει 2 πράγματα; Ήδη η προσέγγισή σου ότι η υγρασία δημιουργείται επειδή πήραν νερό οι μπετόβιδες δείχνει ότι δεν μπανίζεις μία, τι να πούμε παραπάνω.

Αδερφέ ούτε δικό σου να ήταν το σπίτι τόσο κόψιμο. 

Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη για δουλειά και βρεις ένα δύο φιλαράκια σου να σε βοηθήσουν δεν είναι δύσκολο να το "συμμαζέψεις" το σπίτι.

Αυτά που θα χρειαστείς στα είπαν ήδη παραπάνω. Αυτό που ίσως δεν έχεις υπολογίσει σωστά είναι το οικονομικό.

Όσο υπολογίσεις πολλάπλασίασε το επί δύο για να είσαι καλυμμένος (αφού πάρεις τιμές για υλικά και μαστόρους). Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές αυτές οι δουλειές έχουν πολλά "κρυφά" έξοδα, που θα εμφανιστούν κατα τη διάρκεια. Επίσης αν μπορείς βρες μάστορα εμπιστοσύνης (κάποιον που να ξέρεις ότι δε θα σε "δαγκώσει" χωρίς λόγο σε υλικά και επιπλέον δουλειά).

Παρόλο που δε φαίνεται όλο το σπίτι και κατ' επεκταση το πόση δουλειά θέλει, πιστεύω πως αν το πάρεις ζεστά σε καμιά 10αρια μέρες το έχεις κάνει κούκλα.

Γνώμη μου, κάν'το! Θα μάθεις πολλά πράγματα, θα το ευχαριστηθείς και θα το πονάς παραπάνω μετά.

Δημοσ.

Αδερφέ ούτε δικό σου να ήταν το σπίτι τόσο κόψιμο. 

Ναι βλέπεις ορισμένοι άνθρωποι είναι τελειομανής στην δουλειά τους (*ο κλάδος μου ενίοτε ασχολείται με παρεμφερείς εργασίες), εσυ προφανώς θες άρπα-κόλλα. Απο κεί και πέρα ήθελα να σε προετοιμάσω για το αποτέλεσμα. Αν δεν σ αρέσουν οι συμβουλές μου πάτα αναφορά gg wp.

Δημοσ.

Αν δεν σ αρέσουν οι συμβουλές μου πάτα αναφορά gg wp.

Μα δέν έδωσες και καμία.

Κάποιες αναφορές έκανες για να κουκουλώσεις τα κακοηθέστατα σχόλια που ακολούθησαν.

Δέν ξέρω ο κλάδος σου με τι καταπιάνεσαι,άλλα το τελικό αποτέλεσμα μπορεί και να μήν αντικατοπτρίζει το χαρακτηριστικό του τελειομανή που προδίδεις εαυτόν (γιατί στην Ελλάδα οτι δηλώσεις...).

Δημοσ.

Να σταθώ σε 3 σημεία,

οπως ειπα ο πατερας μου ηταν ελαιοχρωματιστης , εχοντας βαψει απο απλα δωματια , μεχρι μεγαλα κτιρια , εδρανα βουλης κλπ μεγαλες δουλειες..

ποτε δεν τον ειδα να βγαζει διακοπτες...αλλα τους καλυπτε οπως ειπα με κολλητικες χαρτοταινιες , και εβαφε με λεπτο πινελο γυρω γυρω απο αυτους προσεκτικα..

θεωρω οτι ειναι πιο γρηγορο..απο το να ξηλωσεις ενα διακοπτη..να βαψεις γυρω απο αυτον σε 1 λεπτο..και να τον ξαναβιδωσεις...

ασε που εχοντας τον καλυμενο με χαρτοταινια εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να λερωθει με τιποτα σε ολη την διαρκεια των εργασιων.

Στις κασες τι κανεις? τις ξηλωνεις και αυτες για να μην λερωθουν ? :)

τωρα βεβαια τι να ξερει ο πατερας μου τοσα χρονια στο επαγγελμα...να μου πεις ε? :)

• Like 1
Δημοσ.

@ tenshi "το ότι δηλώσεις..." είναι καραμέλα από τα παλιά, κάτσε να μπείς στην παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα του 2014+ και θα δεις αν πιάνει η ατάκα σου. Επίσης αν δεν καταλαβαίνεις ότι το πρώτο μου κατα σειρά πόστ περιέχει συμβουλές δεν ξαναμπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω.

οπως ειπα ο πατερας μου ηταν ελαιοχρωματιστης , εχοντας βαψει απο απλα δωματια , μεχρι μεγαλα κτιρια , εδρανα βουλης κλπ μεγαλες δουλειες..

ποτε δεν τον ειδα να βγαζει διακοπτες...αλλα τους καλυπτε οπως ειπα με κολλητικες χαρτοταινιες , και εβαφε με λεπτο πινελο γυρω γυρω απο αυτους προσεκτικα..

θεωρω οτι ειναι πιο γρηγορο..απο το να ξηλωσεις ενα διακοπτη..να βαψεις γυρω απο αυτον σε 1 λεπτο..και να τον ξαναβιδωσεις...

ασε που εχοντας τον καλυμενο με χαρτοταινια εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να λερωθει με τιποτα σε ολη την διαρκεια των εργασιων.

Στις κασες τι κανεις? τις ξηλωνεις και αυτες για να μην λερωθουν ? :)

τωρα βεβαια τι να ξερει ο πατερας μου τοσα χρονια στο επαγγελμα...να μου πεις ε? :)

Ε ναι ρε φίλε τι να σου πω, όταν λες ότι καθαρίζεις τα πινέλα από πλαστικό με νέφτι προφανώς και δεν έχεις ιδέα -μπορεί να σου εξηγήσει τον λόγο η Εύα- (όου γουέιτ ή μήπως του πρότεινες να βάψει με ριπολίνη όλο το ακίνητο;) , όταν μου λές ότι βάφεις το διακόπτη γύρω γύρω και είναι πιο γρήγορο να κολλήσεις την ταινία, παρά να χαλαρώσεις 2 βίδες και να τον τραβήξεις έξω τί να σου πω, δοκίμασέ το και κρίνε μετά. Όταν δεν αναφέρεις καν για primer, ε ναι ρε μάν έχεις δει 2 πράγματα από κοντά αλλά δεν την ξέρεις την δουλειά, πώς θα γίνει δλδ; Επίσης προσωπικά δεν έχω δει επαγγελματία να στρώνει εφημερίδες αντί για ρολλό (οντουλέ) στα πατώματα, εκτός αν είναι τοπικό το μερεμέτι-βάψιμο. Βέβαια το punchline ότι ο γέρος σου έβαψε τα έδρανα της βουλής ήταν κορυφαίο, δηλώνει αυθεντία στον χώρο αν μη τι άλλο (όπως άλλωστε όλες οι εργολαβίες στην Ελλάδα δίδονται αξιοκρατικά! λόλ). Πάνε ρώτα τον ξανά γιατί μπορεί να μην τα θυμάσαι και τόσο καλά και τσάμπα να τον εκθέτεις (έστω και σε ένα απρόσωπο φόρουμ). Ντάξει το παράδειγμα με την κάσα δεν το σχολιάζω καν (φαίνεται και από άλλο θρέντ ότι έχεις υπανάπτυκτη κριτική σκέψη). Επίσης άμα πας ποτέ σε οικοδομή και δεις τι κάνουν οι παλιάς σχολής μαστόροι μπορεί να αναθεωρήσεις για αρκετά πράγματα. Τα υπόλοιπα καλά του τα πες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...