archsatan Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δεν χρειάζεται να απαντήσω κάτι, ιδίως σε άτομα που έχουν μπερδέψει την ιδιότητά τους στο φόρουμ. Αν λοιπόν κύριε κάποιε αλτρουιστή και τολμηρέ, νιώθεις ότι θίγεσαι από το πόστ μου πατας το ριπόρτ μπαίνει μέσα ο λούσι κάνει τα κουμάντα του και μου ρίχνει κανα μπάν στην τελική. Παράκληση λοιπόν, επειδή το επίπεδο σου είναι εφάμιλλο του IQ σου απλά /ignore archsatan και μην ασχολείσαι περαιτέρω μαζί μου. Ευχαριστώ. @σταβμίτσος, συμβουλή : κοίταξε να κόψεις ατάκες που σου πουλάνε οι γονείς και οι δασκάλοι σου, δεν ζούμε στην Ιταλία του 1600. Τα προηγούμενα αφορούν και εσένα αν δεν ξέρεις πως δουλεύουν τα φόρα. *έντιτ : για την ιστορία και μόνο θα ξαναπώ πως δεν είναι η δουλειά μου ελαιοχρωματιστής/βαφέας/μπογιατζής/ζωγράφος/φαναρτζής.
lary7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Οποιος θελει να βγαλει διακοπτες πριν το βαψιμο φωναζει ηλεκτρολογο και τους βγαζει - βαζει μετα το περας των εργασιων. Σιγα μην κατσει ο μπογιατζης να αφαιρει διακοπτες, καζανακια, λεκανες aircondition κτλ για να βαψει ενα σπιτι. Να ξεχασει κανενα aller rerour και να αναβουν τα φωτα οπως ναναι. Εκαστος στο ειδος του για να ειναι σωστη η δουλεια.
ANHLIKOS Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Απ οτι είδα και με τη μικρή μου εμπειρία, τα πράγματα δεν ειναι τραγικά. (έτσι όπως φαίνονται στις φωτογραφίες τουλάχιστον)Προσωπικά θα στεκόμουν σε δύο πραγματάκια:Πρώτον και σημαντικότερο να ανακαλύψεις απο που έρχεται η υγρασία. Να φτιάξεις τη ζημιά που τη προκαλεί ΚΑΙ να αφήσεις τους τοίχους να την "αποβάλουν" κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού για να μην εγκλωβιστεί μέσα. Και δεύτερον όπως πολυ σωστα είπαν και τα άλλα παιδια, ξύσιμο καλό- σπατουλάρισμα/στοκάρισμα και οπωσδήποτε αστάρωμα πριν το βάψιμο.Καλή συνέχεια. Και καλά αποτελέσματα!
pournaras Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το πλαστικο χρωμα, βγαινει απο τους διακοπτες με ενα απλο σφουγγαρι με νερο, ακομη και μερες μετα... Καθιστε εσεις και βγαλτε τους...
zio10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το πλαστικο χρωμα, βγαινει απο τους διακοπτες με ενα απλο σφουγγαρι με νερο, ακομη και μερες μετα... Καθιστε εσεις και βγαλτε τους... Πάντως μετά από τόσες διαφωνίες έχει ενδιαφέρον να μας πει ο φίλος αν θα τους βγάλει τελικά!
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 αν δεν ηταν οι διακοπτες θα βρισκαμε αλλο να τσακωθουμε. -φανταστειτε να ειχε να βαλει και πλακακια DIY δηλαδη...υπολογιζω τωρα να πιαναμε 20+ σελιδες το λιγοτερο
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το πλαστικο χρωμα, βγαινει απο τους διακοπτες με ενα απλο σφουγγαρι με νερο, ακομη και μερες μετα... Καθιστε εσεις και βγαλτε τους... Δηλαδή και από τον τοίχο μπορεί να βγει το πλαστικό χρώμα με ένα απλό σφουγγάρι με νερό ακόμη και μέρες μετά? Το βρεγμένο σφουγγάρι στους διακόπτες/πρίζες δε θα το σχολιάσω καν.
pournaras Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δηλαδή και από τον τοίχο μπορεί να βγει το πλαστικό χρώμα με ένα απλό σφουγγάρι με νερό ακόμη και μέρες μετά? Το βρεγμένο σφουγγάρι στους διακόπτες/πρίζες δε θα το σχολιάσω καν. Ναι, και απο τους τοιχους αμα τους τριψεις ελαφρα μεχρι να δεσει το χρωμα (2-3 μερες), μια χαρα βγαινει. Το αλλο περι σχολιασμου, ξερεις υπαρχει και ο γενικος, οπως επισης και η κοινη λογικη, ουτε με τον τενεκε θα ριξεις χρωμα στην καθε πριζα (υπαχρει και η χαρτοταινια), οπως επισης και το βρεγμενο σφουγγαρι δε χρειαζεται να εχει 2 λιτρα νερου πανω του, απλα νοτισμενο να ειναι, κι ουτε χρειαζεται να το βαλεις μεσα στην πριζα. Το οτι καποιος θελει να βγαζει τα πλαστικα (και οχι τις πριζες οπως αναφερεται), καλο ειναι, αλλα πολλες φορες μη εφικτο, διοτι ο προηγουμενος μαστορας αν δεν τις εβγαλε, το μονο που θα δημιουργησει ειναι εξτρα μερεμετια, γιατι μαζι με το πλαστικο της πριζας θα φυγει και κομματι απο το παλιο χρωμα, και ισως κομματακια του σοβα, με αποτελεσμα να χρειαζεται εξτρα στοκαρισμα. Α, κι εκει το χρωμα προφανως ειναι υγρο, οποτε παλι την ιδια ιδιοτητα εχει σε γυμνα καλωδια και γυμνες πριζες (χωρις τα πλαστικα τους, κι εκει θα κατεβασεις γενικο. Οποτε ναι, για πραγματα που εχω κανει απειρες φορες δε χρειαζεται να σχολιασεις. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 νομίζω ο pournaras εβαλε τα πραματα στη θεση τους, αρτια απαντηση κατα τη γνωμη μου. αν υπηρχε ορισμος καλυτερης απαντησης θα την επελεγα.
archsatan Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ναι, και απο τους τοιχους αμα τους τριψεις ελαφρα μεχρι να δεσει το χρωμα (2-3 μερες), μια χαρα βγαινει. Το αλλο περι σχολιασμου, ξερεις υπαρχει και ο γενικος, οπως επισης και η κοινη λογικη, ουτε με τον τενεκε θα ριξεις χρωμα στην καθε πριζα (υπαχρει και η χαρτοταινια), οπως επισης και το βρεγμενο σφουγγαρι δε χρειαζεται να εχει 2 λιτρα νερου πανω του, απλα νοτισμενο να ειναι, κι ουτε χρειαζεται να το βαλεις μεσα στην πριζα. Το οτι καποιος θελει να βγαζει τα πλαστικα (και οχι τις πριζες οπως αναφερεται), καλο ειναι, αλλα πολλες φορες μη εφικτο, διοτι ο προηγουμενος μαστορας αν δεν τις εβγαλε, το μονο που θα δημιουργησει ειναι εξτρα μερεμετια, γιατι μαζι με το πλαστικο της πριζας θα φυγει και κομματι απο το παλιο χρωμα, και ισως κομματακια του σοβα, με αποτελεσμα να χρειαζεται εξτρα στοκαρισμα. Α, κι εκει το χρωμα προφανως ειναι υγρο, οποτε παλι την ιδια ιδιοτητα εχει σε γυμνα καλωδια και γυμνες πριζες (χωρις τα πλαστικα τους, κι εκει θα κατεβασεις γενικο. Οποτε ναι, για πραγματα που εχω κανει απειρες φορες δε χρειαζεται να σχολιασεις. Προσωπικά έχω δει (σε επαγγελματίες) είτε να έχει ένα βρεγμένο πανάκι κοντά και μόλις πέσει το χρώμα να το μαζεύει ή να τρίβει όταν πλέον στερεοποιηθεί το χρώμα με σπάτουλα. Εσυ λες κάτι ενδιάμεσο, το οποίο όμως δεν στέκει αφού με μια σπάτουλα/ξύστρα -καλύτερα πλαστικιά- ούτε ζημιά θα κάνει στον διακόπτη, θα αποφύγει και τα νερά που λέει ο τζός. Υπάρχουν πριζοδιακόπτες παλιοί που δεν έχουν το κάλυμα το πλαστικό που αναφέρεις αλλά είναι ένα σώμα, οπότε ορθώς μιλάμε. Μπορείς αν δεις ότι έχει χρώμα τριγύρω να πάρεις μια φαλτσέτα/κοπίδι και να το κάνεις γύρω γύρω οπότε δεν θα χρειαστεί μερεμέτι. Η υγρή/ρευστή κατάσταση μιας ουσίας δεν είναι αναγκαστικά μέτρο της ηλεκτρικής αγωγιμότητας. Υπάρχουν και μονωτικά έλαια. Βέβαια θα μου πεις οτι το χρώμα είναι τίγκα στο νερό (το οποίο έχει σχετικά χαμηλή τιμή αγωγιμότητας) οπότε θα έχει παρόμοια συμπεριφορά, αλλά φαντάζομαι για να λέγονται πλαστικά θα αποτελούνται από πολυμερή οπότε λογικά μειώνεται αισθητά κιάλλο η αγωγιμότητα. Τελευταίο να σημειώσω πως εφόσον είσαι επαγγελματίας αφου τα χεις κάνει άπειρες φορές θα μπορούσες να του προτείνεις να χρησιμοποιήσει την χαρτοταινία για να την κολλήσει στα σοβατεπιά ή για να καλύψει καμια θηροτηλεόραση, παρά να συνεχίζεις το τροπάριο για τους διακόπτες (που έχεις άδικο).
zio10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μου φαίνεται θα το αφήσει όπως είναι το σπίτι ο Stavmitsos....
pournaras Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Προσωπικά έχω δει (σε επαγγελματίες) είτε να έχει ένα βρεγμένο πανάκι κοντά και μόλις πέσει το χρώμα να το μαζεύει ή να τρίβει όταν πλέον στερεοποιηθεί το χρώμα με σπάτουλα. Εσυ λες κάτι ενδιάμεσο, το οποίο όμως δεν στέκει αφού με μια σπάτουλα/ξύστρα -καλύτερα πλαστικιά- ούτε ζημιά θα κάνει στον διακόπτη, θα αποφύγει και τα νερά που λέει ο τζός. Υπάρχουν πριζοδιακόπτες παλιοί που δεν έχουν το κάλυμα το πλαστικό που αναφέρεις αλλά είναι ένα σώμα, οπότε ορθώς μιλάμε. Μπορείς αν δεις ότι έχει χρώμα τριγύρω να πάρεις μια φαλτσέτα/κοπίδι και να το κάνεις γύρω γύρω οπότε δεν θα χρειαστεί μερεμέτι. Η υγρή/ρευστή κατάσταση μιας ουσίας δεν είναι αναγκαστικά μέτρο της ηλεκτρικής αγωγιμότητας. Υπάρχουν και μονωτικά έλαια. Βέβαια θα μου πεις οτι το χρώμα είναι τίγκα στο νερό (το οποίο έχει σχετικά χαμηλή τιμή αγωγιμότητας) οπότε θα έχει παρόμοια συμπεριφορά, αλλά φαντάζομαι για να λέγονται πλαστικά θα αποτελούνται από πολυμερή οπότε λογικά μειώνεται αισθητά κιάλλο η αγωγιμότητα. Τελευταίο να σημειώσω πως εφόσον είσαι επαγγελματίας αφου τα χεις κάνει άπειρες φορές θα μπορούσες να του προτείνεις να χρησιμοποιήσει την χαρτοταινία για να την κολλήσει στα σοβατεπιά ή για να καλύψει καμια θηροτηλεόραση, παρά να συνεχίζεις το τροπάριο για τους διακόπτες (που έχεις άδικο). Ειδικα αυτοι οι παλιοι διακοπτες, ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγουν, γιατι 9 στις 10, ειτε θα εχουν προβλημα στις βιδες, ειτε θα σου σπασει πλαστικο, ειτε θα κανεις μερεμετι γιατι θα εχουν γινει πανω τους αλλα 10 φρεσκαρισματα χωρις να βγουν, και θα αναγκαστεις να βαλεις και κανουρια πριζα. Αρα εσυ θα αφησεις το γενικο ανοικτο και θα παιξεις με την αγωγιμοτητα του υγρου; Οπως πχ προτεινες εσυ εδω και 3 σελιδες; Εγω δεν απαντησα σε κατι στον OP, στα μηνυματα περι βγαλσιματος διακοπτων απαντησα, λεγοντας οτι το πλαστικο χρωμα φευγει πολυ ευκολα πανω απο πλαστικη επιφανεια, οποτε ειναι πιο ευκολο με καθαρισμα να φυγει απο το διακοπτη λιγο χρωμα, απο το να κατσεις να τους βγαλεις. Δε σου αρεσει η ιδεα μου; Δεκτο. Δε μπορεις ομως να τη βγαλεις λαθος, οταν γινεται επι το πλειστον σε ολα τα φρεσκαρισματα (σε νεα οικοδομη, προφανως και θα μπουν μετα το βαψιμο, αλλα εκει δεν ειχαν μπει καν απο πριν.
archsatan Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ειδικα αυτοι οι παλιοι διακοπτες, ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγουν, γιατι 9 στις 10, ειτε θα εχουν προβλημα στις βιδες, ειτε θα σου σπασει πλαστικο, ειτε θα κανεις μερεμετι γιατι θα εχουν γινει πανω τους αλλα 10 φρεσκαρισματα χωρις να βγουν, και θα αναγκαστεις να βαλεις και κανουρια πριζα. Αρα εσυ θα αφησεις το γενικο ανοικτο και θα παιξεις με την αγωγιμοτητα του υγρου; Οπως πχ προτεινες εσυ εδω και 3 σελιδες; Εγω δεν απαντησα σε κατι στον OP, στα μηνυματα περι βγαλσιματος διακοπτων απαντησα, λεγοντας οτι το πλαστικο χρωμα φευγει πολυ ευκολα πανω απο πλαστικη επιφανεια, οποτε ειναι πιο ευκολο με καθαρισμα να φυγει απο το διακοπτη λιγο χρωμα, απο το να κατσεις να τους βγαλεις. Δε σου αρεσει η ιδεα μου; Δεκτο. Δε μπορεις ομως να τη βγαλεις λαθος, οταν γινεται επι το πλειστον σε ολα τα φρεσκαρισματα (σε νεα οικοδομη, προφανως και θα μπουν μετα το βαψιμο, αλλα εκει δεν ειχαν μπει καν απο πριν. Τι να σου πω εγω όσες φορές χρειάστηκε να βγάλω-βάλω λειτουργικό διακόπτη παλαιού τύπου ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Ίσως να πετυχαίνω συνέχεια το 10%. Θα το σκεφτώ σοβαρά να αρχίσω τα κόρνερς στην ρουλέτα μπας και γίνω εκατομμυριούχος. Ίσως να σου φανεί περίεργο αλλά δεν εχω δεί να κατεβάζει κανείς τον γενικό όταν βάφει. Άμα δεν ξέρεις τα βασικά για το ρεύμα/εγκαταστάσεις καλά κάνεις βέβαια και τον κατεβάζεις, αν και θα ήταν πιο λογικό (αφού δηλώνεις κιόλας ορθολογιστής) να ρίξεις απλά τον μικροαυτόματο για να απομονώσεις το κύκλωμα που σε ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι βάφεις πχ κάποια αποθήκη με φακό ή καμιά μπαταρία αυτοκινήτου παραμάσχαλα. Εγώ απεναντίας με σένα που δεν δουλεύω στο αντικείμενο, είπα που έχει λάθος ο μπήχτης (με μοναδικό γνώμονα την λογική και την παρατήση των μαστόρων που ενίοτε δουλεύουνε δίπλα μου), άρα τον συμβούλεψα να τα κάνει αλλιώς. Ποιό το νόημα να επαναλάβω αυτά που είπε σωστά (μπήχτης); Τί ήθελες να του πω παραπάνω; Να πάει να πάρει κόλλα να κολλήσει μόνος του την κορνίζα πχ; Ή να τρίψει με 100αρι πατόχαρτο την πέργκολα; Αυτά είναι ψιλοπράματα που χρειάζεται μάστορας για να γίνουν σωστά και ωραία, γι αυτό του είπα να βρεί κάποιον μεγαλύτερο να τον βοηθήσει/του δείξει. Είπανε και παιδιά που δουλεύουν στο αντικείμενο ότι είναι πρακτική προ 20ετίας, ίσως στην Άρτα να έχετε άλλες συνήθειες και ρυθμούς.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Ναι, και απο τους τοιχους αμα τους τριψεις ελαφρα μεχρι να δεσει το χρωμα (2-3 μερες), μια χαρα βγαινει. Το αλλο περι σχολιασμου, ξερεις υπαρχει και ο γενικος, οπως επισης και η κοινη λογικη, ουτε με τον τενεκε θα ριξεις χρωμα στην καθε πριζα (υπαχρει και η χαρτοταινια), οπως επισης και το βρεγμενο σφουγγαρι δε χρειαζεται να εχει 2 λιτρα νερου πανω του, απλα νοτισμενο να ειναι, κι ουτε χρειαζεται να το βαλεις μεσα στην πριζα. Το οτι καποιος θελει να βγαζει τα πλαστικα (και οχι τις πριζες οπως αναφερεται), καλο ειναι, αλλα πολλες φορες μη εφικτο, διοτι ο προηγουμενος μαστορας αν δεν τις εβγαλε, το μονο που θα δημιουργησει ειναι εξτρα μερεμετια, γιατι μαζι με το πλαστικο της πριζας θα φυγει και κομματι απο το παλιο χρωμα, και ισως κομματακια του σοβα, με αποτελεσμα να χρειαζεται εξτρα στοκαρισμα. Α, κι εκει το χρωμα προφανως ειναι υγρο, οποτε παλι την ιδια ιδιοτητα εχει σε γυμνα καλωδια και γυμνες πριζες (χωρις τα πλαστικα τους, κι εκει θα κατεβασεις γενικο. Οποτε ναι, για πραγματα που εχω κανει απειρες φορες δε χρειαζεται να σχολιασεις. Πριν είχες γράψει για σφουγγάρι με νερό, αυτό σχολίασα, τώρα γράφεις για τρίψιμο... Επίσης είχες γράψει "Καθιστε εσεις και βγαλτε τους...", τώρα γράφεις "Το οτι καποιος θελει να βγαζει τα πλαστικα καλο ειναι". Σαν να τα γυρίζεις λίγο... Επίσης στην περίπτωση που ο προηγούμενος "μάστορας" τα είχε κάνει σκατά με οποιοδήποτε τρόπο, σίγουρα χρειάζεται περισσότερο κόπο για να γίνει σωστή δουλειά. Αν επιλέξεις απλά να ρίξεις χρώμα πάνω στις κακοτεχνίες του προηγούμενου(όποιες και να είναι αυτές), απλά δεν κάνεις σωστή δουλειά. Επίσης οι περισσότεροι διακόπτες/πρίζες είναι διαιρούμενοι, έχουν καπάκι. Χωρίς καπάκι είναι κάπως έτσι: http://www.230vac.cz/eshop/foto/498/498423_t_0.jpg http://www.230vac.cz/eshop/foto/498/498455_o_0.jpg Όταν βγάλεις το καπάκι, μπορείς άφοβα να βάψεις χωρίς να κλείσεις τον γενικό. Μόνο όταν έχεις γυμνά καλώδια να προεξέχουν πρέπει να τον κλείσεις. Και τέλος το ότι έχεις κάνει κάποια πράγματα άπειρες φορές, δεν μου λέει κάτι. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, όποιος έχει μάθει να κάνει κάτι με λάθος τρόπο, για πάντα θα το κάνει λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα