Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φίλη θέλει να σπουδάσει ψυχολογία στην Ιταλία. Έχει επικοινωνίσει με την πρεσβεία στην Θεσσαλονίκη και της έχουν πει ότι η εγκύκλιος θα βγει τον Ιούνιο. Πέρα απ αυτό ψάχνει πληροφορίες για τις σπουδές εκεί, τον τρόπο ζωής, κόστος κτλπ. Αρχικά να ρωτήσω:

1) ποιες προϋποθέσεις υπάρχουν για την εισαγωγή σε πανεπιστήμιο εκεί; μου είπε για ένα τεστ. Τι είδους είναι; είναι στα ιταλικά;

2) τι έγγραφα χρειάζονται;

3) υπάρχουν άνθρωποι να την βοηθήσουν με τα χαρτιά ή την επικοινωνία με το πανεπιστήμιο, που να ξέρουν ιταλικά και γενικά να δώσουν ότι πληροφορία υπάρχει; έστω και επί πληρωμής.

Δημοσ.

μερικα πανεπιστημια εχουνε εξετασεις εισαγωγής άλλα όχι. τώρα κοστος και ζωή παίζει ανάλογα την πόλη που θα επιλέξει.

απότι βλέπω συνήθως το τεστ για ψυχολογια περιλαμβανει:

-ερωτήσεις λογικής και γενικές γνώσεις

-κατανοηση κειμενου

-γνώσεις ιταλικων

-μαθηματικα προβληματα

-γνώσεις αγγλικών

το τεστ ειναι στα ιταλικα αλλα δεν ξέρω αν παιζει τιποτα για ξένους φοιτητές...

Δημοσ.

οσα εχουν τεστ θα ειναι μαζι με ιταλους και οχι μεταξυ αλλοδαπων

γνωμη μου οκ απετυχε πανελληνιες αλλα πριν παει ιταλια πρεπει να βρει μονη της(https://www.google.gr/#q=%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1) ποιο ειναι καλο uni,ποιο αναγνωριζει το δοαταπ και αν θα μαθει ιταλικα μεχρι να παει.

Γνωμη μου,αν θα διαθεσει τα περιπου 30-40χιλ θα παει για ψυχολογια και οχι ψυχιατρικη?!με ψυχιατρικη θα μπορει να εχει δικαιωμα υπογραφης για φαρμακα.επιπλεον να κοιταξει τι παιζει με το θεμα ψυχολογια στην ελλαδα γιατι νομιζω ειναι στον αερα...

Δημοσ.

οσα εχουν τεστ θα ειναι μαζι με ιταλους και οχι μεταξυ αλλοδαπων

γνωμη μου οκ απετυχε πανελληνιες αλλα πριν παει ιταλια πρεπει να βρει μονη της(https://www.google.gr/#q=%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1) ποιο ειναι καλο uni,ποιο αναγνωριζει το δοαταπ και αν θα μαθει ιταλικα μεχρι να παει.

Γνωμη μου,αν θα διαθεσει τα περιπου 30-40χιλ θα παει για ψυχολογια και οχι ψυχιατρικη?!με ψυχιατρικη θα μπορει να εχει δικαιωμα υπογραφης για φαρμακα.επιπλεον να κοιταξει τι παιζει με το θεμα ψυχολογια στην ελλαδα γιατι νομιζω ειναι στον αερα...

Η ψυχολογία είναι 4 χρόνια σπουδές. Για να γίνει ψυχίατρος πρέπει να πάρει πτυχίο ιατρικής (6 χρόνια) και μετά να κάνει ειδικότητα ψυχιατρικής (άλλα 5 χρόνια).

Δημοσ.

Στην Ιταλία είναι εύκολο να μπεις αλλά δύσκολο να τελειώσεις τη σχολή.

Γνώμη μου είναι να προτιμήσει την Αγγλία που είναι πιο δοκιμασμένη λύση.

Δημοσ.

Και σε όσα δεν υπάρχει τεστ κάνεις απλά αίτηση και μπήκες;; χωρίς κριτήρια;

ναι. απλά πληρώνεις τα διδακτρα σου ανα εξάμηνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...