xarda Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Γνωριζετε καποια σοβαρη σελιδα που εχει επαγγελματικες συνταγες και βιντεο για ψωμια και διαφορα μπιχλιμπιδια που μπορει να εχει ενας θαλαμος ενος καταστηματος;;Με διαφορες ιδεες δηλαδη κτλ.Δεν μιλαω για συνταγες που κανουν οι μαμαδες στο σπιτι αλλα μονο επαγγελματικες ελληνικες και μη! !
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι διαφέρουν σημαντικά οι «σπιτικές» συνταγές από τις «επαγγελματικές»;
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 μοναδες μετρησης, υλικα που δεν βρισκει ευκολα ο σπιτομαγειρας για αρχη. Τωρα για αυτο που θελει ο op το βρισκω εντελως ακυρο. Παρε ενα καλο βιβλιο για ζυμες και θα εχεις μια καλη βαση. 1
Silverage Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 μοναδες μετρηση... what? Αααα τώρα κατάλαβα τι λες. Ε καλά, με λίγο πειραματισμό βρίσκει τη σωστη δοσολογία.
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ειδικα στην ελλαδα, που ο καθενας νομιζει οτι μια κουπα ειναι αυτη που εχει και πινει τον καφε ειναι η κουπα που λεει στην συνταγη? 2
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ειδικα στην ελλαδα, που ο καθενας νομιζει οτι μια κουπα ειναι αυτη που εχει και πινει τον καφε ειναι η κουπα που λεει στην συνταγη? Τις προάλλες μου έδωσε μια φίλη συνταγή για μωσαϊκό/κορμό, όπου έγραφε μέσα «μία κούπα του καφέ κονιάκ». Ε, υπέθεσα ο καψερός ότι εννούσε ότι αυτό που έγραφε μέσα, οπότε κάνω τη μετατροπή κούπα -> γραμμάρια και το αποτέλεσμα ήταν μια ζύμη αρκετά νερουλή ώστε να μην μπορώ να την πλάσω. Έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου ότι εννοούσε το ΦΛΥΤΖΑΝΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ καφέ. (Γιατί στο μυαλό της νοικοκυράς μπορεί να υπάρχει και τέτοια μονάδα μέτρησης) Μια χαρά μπορεί και ο επαγγελματίες να φτιάξει συνταγές με cooking measurements, αρκεί η συνταγή να είναι γραμμένη στα παγκοσμίως αποδεκτά cooking measurements. 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Toufa δεν μαγειρευω... δεν εχω σκοπο να μαγειρεψω μηδεν εμπειρια... αλλα μου δημιουργησες την περιεργεια.... οταν λενε οι συνταγες κουπα και λες δεν ενοουν του καφε τι ενοουν? σορυ για την ασχετιλα μου απλα ρωταω
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 οταν λενε οι συνταγες κουπα και λες δεν ενοουν του καφε τι ενοουν? Μία κούπα είναι ίση με 8 oz (ουγγιές) ή με 250 ml. Ενδεικτικά μία κούπα νερό είναι 236 γραμμάρια. Οι όροι «κούπα», «κουτάλι σούπας», «κουτάλι τσαγιού» κοκ δεν είναι τόσο γενικοί κι αόριστοι όσο ακούγονται. Είναι σαφώς ορισμένοι.
zio10 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Γνωριζετε καποια σοβαρη σελιδα που εχει επαγγελματικες συνταγες και βιντεο για ψωμια και διαφορα μπιχλιμπιδια που μπορει να εχει ενας θαλαμος ενος καταστηματος;;Με διαφορες ιδεες δηλαδη κτλ.Δεν μιλαω για συνταγες που κανουν οι μαμαδες στο σπιτι αλλα μονο επαγγελματικες ελληνικες και μη! ! Θέλεις να ανοίξεις μαγαζί και να πουλάς τέτοια πράγματα που θα φτιάχνεις μόνος σου ενώ δεν έχεις ανάλογη εμπειρία? Λίγο δύσκολο δεν είναι? Τα περισσότερα καφέ-τυροπιτάδικα πάντως έχουν έτοιμα κατεψυγμένα προϊόντα που απλά τα ψήνουν. Αν κατάλαβα λάθος και είναι άσχετο το ποστ σόρυ
michael92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Toufa δεν μαγειρευω... δεν εχω σκοπο να μαγειρεψω μηδεν εμπειρια... αλλα μου δημιουργησες την περιεργεια.... οταν λενε οι συνταγες κουπα και λες δεν ενοουν του καφε τι ενοουν? σορυ για την ασχετιλα μου απλα ρωταω Από όσο ξέρω είναι φλυτζάνι του τσαγιού.
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Από όσο ξέρω είναι φλυτζάνι του τσαγιού. http://en.wikipedia.org/wiki/Measuring_cup
tehAllantin Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 βρε και το φλυτζάνι να είναι στάνταρ, αν το αλεύρι το βάλεις κοσκινισμενο και "αφράτο" και το ζυγίσεις και μετά το πάρεις από το τσουβάλι "πατημένο" η διαφορά θα είναι αρκετή για να σε βγάλει off σε μία συνταγή. Κατα τ'αλλα, το 103% τα αγοράζει έτοιμα από βιοτεχνίες.
panagos Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Ειδικα στην ελλαδα, που ο καθενας νομιζει οτι μια κουπα ειναι αυτη που εχει και πινει τον καφε ειναι η κουπα που λεει στην συνταγη? Εγώ το κάνω αυτό! Αναλόγως μετά αν χρειάζεται, συμπληρώνω ο,τι λείπει. Μια χαρά βγαίνουν οι ζύμες (για το σπίτι..)
Pantelwolf Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 έχει να κάνει και το ίδιο το αλεύρι, με ίδιες μετρήσεις πχ, του Tesco θέλει να βάλεις λίγο παραπάνω πάντα για το ίδιο αποτέλεσμα.
xarda Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 αλλοι μιλανε σωστα και αλλοι οχι απ'οτι διαβαζω και δεν τρεχει τιποτα φυσικα.Που να βρω διαφορες επαγγελματικες συνταγες step by step (οσο γινεται φυσικα) ;Προτασεις σελιδες θελω να βλεπω παιδες! ΑΑΑ στανταρ εχει διαφορα η σπιτικη συνταγη με την επαγγελματικη σε δοσολογια , σε θερμοκρασιες ζυμης κ περιβαλλοντος , σε ποιοτητα υλικων (αλευρα , νερο , μαγια , φουρνοι κτλ).Δεν ειναι το ιδιο ΟΜΩΣ και φυσικα με αρκετους πειραματισμους θα πετυχεις το αποτελεσμα απο τη σπιτικη συνταγη αλλα θα πρεπει να εχεις πεταξει στα σκουπιδια αρκετα κιλα ζυμης εστω και αν τα κανεις σε μικρες δοσεις η να ειναι τοσο χαλια ωστε να μην μπορουν να πουληθουν και πολλα αλλα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα