Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω μιας και νοικιάζω ξανά σπίτι μετάα από 5 χρόνια και οι διαδικασίες έχουν αλλάξει.

Ο ιδιοκτήτης καταθέτει το μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω taxis και περιμένω ειδοποίηση ώστε να το εκτυπώσω και να πάω στη ΔΕΗ?

Αν ναι, πόσος χρόνος χρειάζεται απο την υποβολή του ιδιοκτήτη μέχρι να το επικυρώσουν ηλεκτρονικά στο taxis?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χαιρετώ και πάλι, για να απαντήσω στην ίδια μου την ερώτηση:

από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης "περάσει" το συμβόλαιο στο taxis, μετά από 1 περίπου ώρα, έρχεται ειδοποίηση από το taxis στον ενοικιαστή, κάνει αποδοχή του συμβολαίου (εφόσον είναι όλα τα στοιχεία σωστά), εκτυπώνει το συμβόλαιο και με αυτό πάει στη ΔΕΗ να πάρει το ρεύμα στο όνομά του.

Αν κάποιος έχει απορίες θα χαρώ να απαντήσω με τα όσα έμαθα!

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πω τη περίπτωση μου που νοίκιασα Γενάρη με το νέο σύστημα.

Απ’ τη στιγμή που συμφωνείτε έχει ο ιδιοκτήτης 1 μήνα να υποβάλει ηλεκτρονικά στο ΤΑΞΙΣ το συμβόλαιο. Αφού το κάνει σου έρχεται ένα μαιλ από το ΤΑΞΙΣ και απλά μπαίνεις και αποδέχεσαι ή όχι το συμβόλαιο.

Τώρα για το ρεύμα είχα πάει στη ΔΕΗ με το που συμφωνήσαμε (υπογράψαμε και ένα χειρόγραφο συμβόλαιο για το τυπικό) με ένα παλιό αντίγραφο της ΔΕΗ, την ταυτότητα μου, και το άτυπο συμβόλαιο για να κάνω την αλλαγή ονόματος στο ρολόι.

Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν η ταυτότητα έκανα την αίτηση και σε 3 εργάσιμες ήρθε το ρεύμα.

Υπόψιν πήγα στη ΔΕΗ που άνηκε το σπίτι.

Δημοσ.

Όπως είπε και ο από πάνω, ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει υποβολή μισθωτηρίου για να μπορέσει ο ενοικιαστής να πάρει ρεύμα στο όνομα του. Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να το κάνει αργότερα, δεν είναι δυνατόν στο μεταξύ να μην μπορεί να πάρει ρεύμα ο ενοικιαστής.

Επίσης η υποβολή μισθωτηρίου δεν πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα, αλλά μέχρι το τέλος του επόμενου μηνός. Πχ όταν η έναρξη μίσθωσης είναι η 1η Ιουνίου ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει έως 31 Ιουλίου.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα νοικιαζω ενα σπιτι σε μια φοιτητρια και τωρα θελει να αλλαξει ο ενοικιαστης και να μπει ο πατερας της ως ενοικιαστης..το συμβολαιο ειχε κατατεθει στην εφορια τοτε..Τωρα τι πρεπει να κανω? επισης το συμβολαιο ειχε ληξει εδω και καιρο και αυτη ειχε παραμεινει χωρις να γινει καποια ανανεωση του συμβολαιου

ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

καλησπερα νοικιαζω ενα σπιτι σε μια φοιτητρια και τωρα θελει να αλλαξει ο ενοικιαστης και να μπει ο πατερας της ως ενοικιαστης..το συμβολαιο ειχε κατατεθει στην εφορια τοτε..Τωρα τι πρεπει να κανω? επισης το συμβολαιο ειχε ληξει εδω και καιρο και αυτη ειχε παραμεινει χωρις να γινει καποια ανανεωση του συμβολαιου

ευχαριστω εκ των προτερων!

Αν συμφωνείς με το να γίνει νέα μίσθωση και νέος ενοικιαστής να είναι ο πατέρας της, τότε απλά να κάνεις με αυτόν νέο μισθωτήριο. Εσύ από την μεριά σου θα μπεις στο λογαριασμό σου στο taxis για να δηλώσεις την νέα μίσθωση, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Όσο για το παλιό μισθωτήριο δεν υπάρχει πρόβλημα, η κατάσταση αυτή ονομάζεται σιωπηρή παράταση, και αν τελικά γίνει λύση της υπάρχουσας μίσθωσης δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν συμφωνείς με το να γίνει νέα μίσθωση και νέος ενοικιαστής να είναι ο πατέρας της, τότε απλά να κάνεις με αυτόν νέο μισθωτήριο. Εσύ από την μεριά σου θα μπεις στο λογαριασμό σου στο taxis για να δηλώσεις την νέα μίσθωση, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Όσο για το παλιό μισθωτήριο δεν υπάρχει πρόβλημα, η κατάσταση αυτή ονομάζεται σιωπηρή παράταση, και αν τελικά γίνει λύση της υπάρχουσας μίσθωσης δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

Χρειαζεται βεβαιωση ηλεκτρολογου; η μονο ενεργειακο πιστοποιητικο;
Δημοσ.

Αν αλλάξει και ο λογαριασμός ΔΕΗ όνομα τότε ίσως να χρειάζεται και βεβαίωση ηλεκτρολόγου (μονο για την ΔΕΗ).

Για το taxisnet δεν απαιτείται κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Χρειαζεται βεβαιωση ηλεκτρολογου; η μονο ενεργειακο πιστοποιητικο;

Και τα δύο, εκτός αν έχουν βγει ήδη και δεν έχουν λήξει(14 χρόνια η βεβαίωση ηλεκτρολόγου και 10 χρόνια το ενεργειακό πιστοποιητικό).

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω κι εγώ άλλο thread:

Έφτασε η ώρα να γίνει το συμβόλαιο για το νέο σπίτι που νοικιάζω.

Λέω στην ιδιοκτήτρια να φτιάξει το συμβόλαιο στο taxis [π.χ. συμβόλαιο ενός χρόνου] κι εγώ απλά περιμένω κάποια ειδοποίηση για να πατήσω αποδοχή; Ή πρέπει να πάμε μαζί σε κάποιον να μας το φτιάξει; [λογιστή;]

Τί χρειάζεται να της δώσω όσον αφορά τα στοιχεία μου; ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, κάτι άλλο;

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω κι εγώ άλλο thread:

Έφτασε η ώρα να γίνει το συμβόλαιο για το νέο σπίτι που νοικιάζω.

Λέω στην ιδιοκτήτρια να φτιάξει το συμβόλαιο στο taxis [π.χ. συμβόλαιο ενός χρόνου] κι εγώ απλά περιμένω κάποια ειδοποίηση για να πατήσω αποδοχή; Ή πρέπει να πάμε μαζί σε κάποιον να μας το φτιάξει; [λογιστή;]

Τί χρειάζεται να της δώσω όσον αφορά τα στοιχεία μου; ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, κάτι άλλο;

Το συμβόλαιο δεν φτιάχνεται στο taxis, στο taxis απλά ενημερώνεται η εφορία για την μίσθωση.

Επίσης είναι υποχρέωση της ιδιοκτήτριας να το κάνει, ας το κάνει όπως θέλει αυτή. Όταν το κάνει θα σου έρθει e-mail για να κάνεις αποδοχή.

Και όχι, δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από τα στοιχεία που ανέφερες.

• Like 1
Δημοσ.

Και τα δύο, εκτός αν έχουν βγει ήδη και δεν έχουν λήξει(14 χρόνια η βεβαίωση ηλεκτρολόγου και 10 χρόνια το ενεργειακό πιστοποιητικό).

που συμπληρωνεις την βεβαιωση ηλεκτρολογου στο ταξις?

Δημοσ.

Νομίζω την δείχνεις όταν πας να πάρεις ρεύμα.

Δημοσ.

Πουθενα .Το ενεργεικο πιστοποιητικο δηλωνεις .

Νομίζω την δείχνεις όταν πας να πάρεις ρεύμα.

Ετσι αν χρειαζεται .Οχι στην ΔΕΗ αλλα στον ΔΕΔΔΗΕ ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...