Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τιμές πάνω κάτω είναι ίδιες, αλλά η AMD είναι οχταπύρηνη.

Βtw η κάρτα γραφικών μου είναι της AMD Asus R9 280x

Δημοσ.

Ναι,είναι οχταπύρηνος αλλά και οι δύο έχουν συνολικά την ίδια ταχύτητα,τι σημαίνει αυτό;;Ότι έχει την μισή ταχύτητα ανά πυρήνα ο amd,αν στήνει κάποιος server ή σε άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου θέλουμε να τρέχουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να μας ενδιαφέρει η ταχύτητα τότε αξίζουν οι περισσότεροι πυρήνες,για όλες της άλλες περιπτώσεις απλά χάνεις την μισή ταχύτητα σε σχεδόν ότι και να κάνεις,αφού τα προγράμματα που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες ανεβάζοντας τους στο 100% είναι πολύ μικρή υποκατηγορία.
  • Like 3
Δημοσ.

Αρχικά οι τιμές τους δεν είναι ίδιες. Ο intel είναι 45-50€ ακριβότερος του AMD. Για το μισή ταχύτητα αν πυρήνα θα διαφωνίσω, και θα σου πω οτι είναι γύρο στο 30-35% χαμηλότερης απόδοσης.

Στην καθημερινή σου χρήση δεν θα δείς την παραμικρή διαφορά ανάμεσα στις CPU. Στο gaming, καποιοι τίτλοι έχουν αρκετά μεγαλύτερη απόδοση με chip της Intel(παλαιότεροι τίτλοι όπως Civ V, Starcraft, Skyrim) , αλλά οι περισσότεροι θα είναι στα ίδια επίπεδα. 

Με την στροφή που γίνεται στο gaming, και την ύπαρξη 8x chip στην νέα γενιά κονσολών πιστεύω πως ο AMD πέρα απο καλύτερο vfm, αποτελεί και ποιο σίγουρη future proof λύση. Και αυτό το στηρίζω πάνω στην ιστορία, όπως έγινε με τους Core 2 duo, που ενώ ήταν κατα κόρον ισχυρότεροι per  core απο τους quad που είχε πρωτοπαρουσιάσει η intel, αποδείχθηκε στην πορεία οτι οι quad ήταν σαφέστατα η καλύτερη επιλογή.

Οπότε για να κλείσω. Ο ιντελ σήμερα, είναι καλύτερο chip απο τον AMD. Δεν σημαίνει όμως οτι θα είναι και αύριο αν δούμε περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια να χρησιμοποιούν περισσότερους πυρήνες.

Με την GPU που έχεις, bottleneck δεν θα δείς. Θα έχεις αξιόλογη απόδοση και με τα δυο CPU.

• Like 10
Δημοσ.

Αν ειναι καθαρα για παιχνιδια ο ι5 ειναι η καλυτερη επιλογη αναμεσα στους 2.   Μην φανταστεις τραγικες διαφορες αλλα καποια παραπανω FPS θα δεις σιγουρα σε cpu intensive gaming (i.e Online gaming βασικα).

Λογικα εγω ομως θα επαιρνα τον 8350 γιατι εκτως απο καποια παιχνιδια κανω και αλλες δουλειες στο πισι.

Δημοσ.

Πανω που ελεγα οτι αργησε, τσουπ! Ηρθε για να μας "ζγαρλεψει" ξανα!

Ευχαριστουμε για το εναυσμα τον TS και ευχαριστω ιδιαιτερως που θετεις ενα πληρως συγκεκριμενο ερωτημα, εχοντας καθορισει τις αναγκες σου και την χρηση για την οποια ενδιαφερεσαι, ωστε να λαβεις μια "ικανοποιητικη" απαντηση. Ευτυχως που αναφερεις την 280Χ και ψιλο-καταλαβαινει κανεις για τι χρηση προσανατολιζεσαι (αν και το gaming ειναι γενικο, θα βοηθουσε να ξεραμε οτι θελεις να παιξεις πχ οτι κυκλοφορει και θα κυκλοφορησει). 

Αλλα μαλλον δεν χρειαζεσαι πραγματικα απαντηση και βοηθεια σε τετοια μπαναλ ζητηματα, πιο πολυ θα σε βοηθουσε να μαθεις "ποιος κερδιζει" κατα πως φαινεται....

Ναι,είναι οχταπύρηνος αλλά και οι δύο έχουν συνολικά την ίδια ταχύτητα,τι σημαίνει αυτό;;Ότι έχει την μισή ταχύτητα ανά πυρήνα ο amd,αν στήνει κάποιος server ή σε άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου θέλουμε να τρέχουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να μας ενδιαφέρει η ταχύτητα τότε αξίζουν οι περισσότεροι πυρήνες,για όλες της άλλες περιπτώσεις απλά χάνεις την μισή ταχύτητα σε σχεδόν ότι και να κάνεις,αφού τα προγράμματα που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες ανεβάζοντας τους στο 100% είναι πολύ μικρή υποκατηγορία.

Το γραψε το cpuboss αυτο? Κατσε να βρω το σημειοματαριο...

Για τελευταια φορα, ΔΕΝ ισχυουν οι απλες αναλογιες σου οσον αφορα στην αποδοση των επεξεργαστων αυτων και αλλα και γενικοτερα (γιατι  ως συνηθως δεν λαμβανεις υποψιν σου διαφορους παραγοντες). Δεν θα κατσω να το αναλυσω ξανα και ξανα, εχει γινει κουραστικο.

Με την ιδια λογικη που ενα bench βγαζει τον 4670κ 1.5x (+50%) πιο γρηγορο στο single απο τον 8350 και εσυ το ονομαζεις διπλασια ταχυτητα πυρηνα, θα μπορουσα και εγω να πω οτι ο 6300 μου στα 4.5 ειναι δυο φορες πιο γρηγορος συνολικα απο εναν i3, παρολο που ειναι επισης +50% πιο γρηγορος σε πληρες multithread.

Αν κοιταζουμε αποσπασματικα αυτο που συμφερει τον εκαστοτε επεξεργαστη στο εκαστοτε σεναριο και το μεταφραζουμε και οπως μας αρεσει (και ιδιαιτερως αν το γενικευουμε), ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα σχηματισουμε μια αποψη "χρωματισμενη" (θελω να πιστευω οτι οι συμβουλες μου δεν γερνουν προς οποιαδηποτε κατευθυνση γιατι δεν απαντουν στο ερωτημα "ποιος ειναι καλυτερος?"). Και πιστεψε με, ειναι πολυ χρωματισμενο να επιμενεις να αναδειξεις τον καλυτερο, οταν γνωριζεις απο πριν εναν εξωτερικο παραγοντα (280Χ) που στο 90% των περιπτωσεων μηδενιζει το εκαστοτε προβαδισμα. 

ΥΓ: Achievement Unlocked: Talk about a bottleneck, without saying "bottleneck".

το cpuboss είναι αξιόπιστο? καμιά φορά το συμβουλεύομαι και εγώ..

Εγω παντως απο κει κραταω σημειωσεις. Αν θελεις διαβαζουμε παρεα, να περασουμε το παλιομαθημα.

Το γραψε το cpuboss αυτο? Κατσε να βρω το σημειοματαριο...
  • Like 4
Δημοσ.

Υπάρχουν άπειρα ποστς με Vs 2500k 3750k τώρα με 4670k εδώ και 4 χρόνια σχεδόν βγαίνει ο Ιντελ overall μπροστά κ με διαφορά.

Όποιος δεν το κατάλαβε όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα δεν θα το καταλάβει ούτε στα 5 επόμενα..

Η απάντηση λοιπόν είναι απόλυτα σαφής,από εκεί και πέρα έχει να κάνει μόνο με το ζητούμενο η γούστο του καθενός,τα χρήματα που έχει να διαθέσει και αν σκοπεύει να επενδύσει σε καινούριο η μεταχειρισμένο,σε νέες τεχνολογίες η σε άλλες που σε λίγο αποσύρονται.

• Like 7
Δημοσ.

Με την στροφή που γίνεται στο gaming, και την ύπαρξη 8x chip στην νέα γενιά κονσολών πιστεύω πως ο AMD πέρα απο καλύτερο vfm, αποτελεί και ποιο σίγουρη future proof λύση.

Όσες στροφές και να γίνουν,ότι ήταν να γίνει έγινε,7 μήνες έχει που βγήκαν οι next gen και πόσα παιχνίδια βγήκαν που εκμεταλλεύονται 8 πυρήνες;;;;

1! το bf4 από το οποίο είδαμε ότι δεν έχει σημασία πόσους πυρήνες έχεις αλλά τι συνολική δύναμη έχει ο επεξεργαστής σου,παίζει το ίδιο καλά σε i5-amdχ8 και ακόμα και στον i3 είναι μόνο λίγο ποιο αργό.

Άντε τώρα βγήκε και δεύτερο και βλέπουμε και εκεί τα ίδια

http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html

i3 μόλις 3fps ποιο κάτω από τον 8350 από εκεί και πέρα στα 82fps τερματίζει η vga που είχαν στο τεστ και δεν μπορεί να δώσει παραπάνω.

Οι 8 πυρήνες στα 1,5ghz που έχουν οι κονσόλες δεν μεταφράζεται ούτε καν σε δυο πυρήνες κανονικού επεξεργαστή...

«Και αυτό το στηρίζω πάνω στην ιστορία, όπως έγινε με τους Core 2 duo, που ενώ ήταν κατα κόρον ισχυρότεροι per  core απο τους quad που είχε πρωτοπαρουσιάσει η intel, αποδείχθηκε στην πορεία οτι οι quad ήταν σαφέστατα η καλύτερη επιλογή. »

Για ποιους quad μιλάς;Αυτούς που έβγαλε η intel τότε;;;

Ναι,αν είναι ίδια τεχνολογία τότε ποιο πολλοί πυρήνες είναι ποιο καλά.

Αν μιλάμε για ριζικά διαφορετικές τεχνολογίες δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα.

Με την ιδια λογικη που ενα bench βγαζει τον 4670κ 1.5x (+50%) πιο γρηγορο στο single απο τον 8350 και εσυ το ονομαζεις διπλασια ταχυτητα πυρηνα, θα μπορουσα και εγω να πω οτι ο 6300 μου στα 4.5 ειναι δυο φορες πιο γρηγορος συνολικα απο εναν i3, παρολο που ειναι επισης +50% πιο γρηγορος σε πληρες multithread.

Ναι οκ σε μετροπρογράμματα ο 6 πυρήνες 6300 έχει διπλάσια ταχύτητα από τους 2 πυρήνες του i3 και το διαφημίζεις κιόλα....
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν άπειρα ποστς με Vs 2500k 3750k τώρα με 4670k εδώ και 4 χρόνια σχεδόν βγαίνει ο Ιντελ overall μπροστά κ με διαφορά.

Όποιος δεν το κατάλαβε όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα δεν θα το καταλάβει ούτε στα 5 επόμενα..

Η απάντηση λοιπόν είναι απόλυτα σαφής,από εκεί και πέρα έχει να κάνει μόνο με το ζητούμενο η γούστο του καθενός,τα χρήματα που έχει να διαθέσει και αν σκοπεύει να επενδύσει σε καινούριο η μεταχειρισμένο,σε νέες τεχνολογίες η σε άλλες που σε λίγο αποσύρονται.

Ποτε δεν ηταν το θεμα ποιος ηταν καλυτερος,αλλα η  συγκρηση γινεται με βαση την τιμη γιατι ετσι πρεπει να γινει κιολας τι παιρνεις με τα ιδια λεφτα.

Οπως και τονισε καποιος δεν ειναι στα ιδια λεφτα ειναι λαθος το thread στην ουσια η συγκριση πρεπει να γινει η μεταξυ

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-8350

η

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670K-vs-AMD-FX-9370

αυτοι εχουν ιδια τιμη

επισης θα πρεπει να τονισω οτι δεν μας ειπες τι θες να κανεις γιατι αν μιλαμε για απλη χρηση αντε και κανα game οποιον και να παρεις διαφορα δεν προκειται να δεις και τζαμπα μας εχεις βαλει να τσακωνομαστε παλι ποιος την εχει ποιο μεγαλη

Δημοσ.

Βtw η κάρτα γραφικών μου είναι της AMD Asus R9 280x

επειδη υπαρχουν απειρα θεματα με ιδιο περιεχομενο, καλυτερα να κανεις πιο συγκεκριμενο το θεμα σου...!!! 

ουτε οι τιμες ειναι ιδιες, ουτε οι επιδοσεις, ουτε οι πλατφορμες.  γι αυτο περιμενω πιο συγκεκριμενη απαντηση. 

αν θες να φτιαξεις νεο πισι ή να αναβαθμισεις καποιο υπαρχων, συμπληρωσε την φορμα, ωστε να βγει καποια ακρη. 

αν παλι θες να ξεκινησεις μια ατερμονη συζητηση, χωρις ουσια, (το λεω εξ'αρχης) να το γνωριζω τουλαχιστον, ωστε να μην συμμετασχω..!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ σε μετροπρογράμματα ο 6 πυρήνες 6300 έχει διπλάσια ταχύτητα από τους 2 πυρήνες του i3 και το διαφημίζεις κιόλα....

Αποδειξη του ποσο ακριτα δεχεσαι αυτο που διαβαζεις.

Στην συνεχεια, κατηγορεις αυτο που κανεις ο ιδιος αμεσως πριν! Μονο που με κατηγορεις αβασιμα καθως εγω δεν εκανα καμια προταση/διαφημιση, ουτε σκοπο ειχα να προτεινω γραφοντας αυτα που εγραψα. Σε αντιθεση με σενα:

Ναι,είναι οχταπύρηνος αλλά και οι δύο έχουν συνολικά την ίδια ταχύτητα,τι σημαίνει αυτό;;Ότι έχει την μισή ταχύτητα ανά πυρήνα ο amd,αν στήνει κάποιος server ή σε άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου θέλουμε να τρέχουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να μας ενδιαφέρει η ταχύτητα τότε αξίζουν οι περισσότεροι πυρήνες,για όλες της άλλες περιπτώσεις απλά χάνεις την μισή ταχύτητα σε σχεδόν ότι και να κάνεις,αφού τα προγράμματα που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες ανεβάζοντας τους στο 100% είναι πολύ μικρή υποκατηγορία. Σορρυ, αλλα εγω τα μεγαλα γραμματα μπορω να τα εκλαβω ως διαφημιση. Να λεμε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη.

Με την ιδια λογικη που ενα bench βγαζει τον 4670κ 1.5x (+50%) πιο γρηγορο στο single απο τον 8350 και εσυ το ονομαζεις διπλασια ταχυτητα πυρηνα, θα μπορουσα και εγω να πω οτι ο 6300 μου στα 4.5 ειναι δυο φορες πιο γρηγορος συνολικα απο εναν i3, παρολο που ειναι επισης +50% πιο γρηγορος σε πληρες multithread. Χρησιμοποιω την ΔΙΚΗ ΣΟΥ λογικη για να καταλαβεις ποσο εξω πεφτεις στους υπολογισμους σου και ποσο αδικος ειναι ο τροπος σκεψης σου. Ολα αυτα για να καταληξω σε αυτα που γραφω παρακατω, οτι δηλαδη αν κοιταζεις μονοπλευρα την συγκριση θα καταληξεις σε ενα στρατοπεδο να εκθειαζεις την μια πλευρα ΓΕΝΙΚΑ και να παραβλεπεις τους παραγοντες που καθοριζουν την πραγματικοτητα.

Αν κοιταζουμε αποσπασματικα αυτο που συμφερει τον εκαστοτε επεξεργαστη στο εκαστοτε σεναριο και το μεταφραζουμε και οπως μας αρεσει (και ιδιαιτερως αν το γενικευουμε), ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα σχηματισουμε μια αποψη "χρωματισμενη" (θελω να πιστευω οτι οι συμβουλες μου δεν γερνουν προς οποιαδηποτε κατευθυνση γιατι δεν απαντουν στο ερωτημα "ποιος ειναι καλυτερος?"). Και πιστεψε με, ειναι πολυ χρωματισμενο να επιμενεις να αναδειξεις τον καλυτερο, οταν γνωριζεις απο πριν εναν εξωτερικο παραγοντα (280Χ) που στο 90% των περιπτωσεων μηδενιζει το εκαστοτε προβαδισμα. 

Οσο για το Watch Dogs που παραθετεις benchmarks, ενας ακομη τιτλος προστιθεται στο 90% των παιχνιδιων που αναφερω πιο πανω, οσον αφορα στην 280Χ και τον TS. Το να επιλεξεις να δεις οτι στην κορυφη της λιστας "cpu benchmarks" γραφει intel και οχι οτι με την 280Χ στα high/ultra settings @1200p δεν θα εχεις ουσιαστικες διαφορες μεταξυ i3-8350-i5-6300-4300 ειναι "χρωματισμενο", στα ματια μου.

ΥΓ: Τι διαολο, με βαζεις σε σκεψη, δεν μπορω να αποκλεισω το ενδεχομενο να ειμαι εγω ο αδυναμος κρικος στην επικοινωνια μας. Τι να κανω? Να γραφω σαν τον δασκαλο σε παιδια του δημοτικου και να αφησω τα εννοουμενα και τα υποννοουμενα? Να αποχωρησω αθορυβα απο την συζητηση?

Θα διαλεξω το τελευταιο, γιατι με χαλαει το "καθηγητιλικι" και δεν ειναι του γουστου μου να σε προσβαλλω με το να το παιζω "ανωτερος" (και τονιζω το "το παιζω ανωτερος" γιατι δεν σε θεωρω "κατωτερο", απλα "χρωματισμενο" με οτι αυτο συνεπαγεται για την κριτικη σου ικανοτητα και τα communication skills σου).

Επεξ/σία από Ashmadia
Δημοσ.

Αποδειξη του ποσο ακριτα δεχεσαι αυτο που διαβαζεις.

Α,οκ αν μας λες να μην πιστεύουμε αυτά που λες τότε οκ το δέχομαι.

Στην συνεχεια, κατηγορεις αυτο που κανεις ο ιδιος αμεσως πριν! Μονο που με κατηγορεις αβασιμα καθως εγω δεν εκανα καμια προταση/διαφημιση *, ουτε σκοπο ειχα να προτεινω γραφοντας αυτα που εγραψα. Σε αντιθεση με σενα:

Εγώ ξεκάθαρα,έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω,είπα στο #3 ότι με τον amd τρέχεις ποιο πολλά πράγματα ταυτόχρονα με ποιο αργή ταχύτητα στους Intel τρέχεις ποιο λίγα ποιο γρήγορα.

Και τους δύο «διαφήμισα» δηλαδή,από εκεί και πέρα(όποιος έχει την μύγα μυγάζεται) ένας απλός χρήστης δεν τρέχει συχνά προγράμματα που φτάνουν όλους τους πυρήνες στο 100% τώρα σύκα, σκάφη,δεν ξέρω.Αν φτιάξεις καμιά λίστα θα είναι καμιά δεκαριά προγράμματα που τα τρέχει ο πολύς κόσμος και αυτά αρκετά σπάνια.

*Το ότι είπες ότι έχει διπλάσια ταχύτητα,ότι είπα και εγώ,σε εσένα είναι κάτι άλλο ε;;;

Οσο για το Watch Dogs που παραθετεις benchmarks, ενας ακομη τιτλος προστιθεται στο 90% των παιχνιδιων που αναφερω πιο πανω, οσον αφορα στην 280Χ και τον TS. Το να επιλεξεις να δεις οτι στην κορυφη της λιστας "cpu benchmarks" γραφει intel και οχι οτι με την 280Χ στα high/ultra settings @1200p δεν θα εχεις ουσιαστικες διαφορες μεταξυ i3-8350-i5-6300-4300 ειναι "χρωματισμενο", στα ματια μου.

Κατά τα άλλα εγώ κατηγορώ αβάσιμα....

Να, τι είπα:

«i3 μόλις 3fps ποιο κάτω από τον 8350 από εκεί και πέρα στα 82fps τερματίζει η vga που είχαν στο τεστ και δεν μπορεί να δώσει παραπάνω.»

Και ήταν καθαρά απάντηση στην «στροφή» που και καλά έγινε με της νέες κονσόλες,i3 και πάνω(ή καλός 4core amd) και είσαι κομπλέ.

ΥΓ: Τι διαολο, με βαζεις σε σκεψη, δεν μπορω να αποκλεισω το ενδεχομενο να ειμαι εγω ο αδυναμος κρικος στην επικοινωνια μας. Τι να κανω? Να γραφω σαν τον δασκαλο σε παιδια του δημοτικου και να αφησω τα εννοουμενα και τα υποννοουμενα? Να αποχωρησω αθορυβα απο την συζητηση?

Θα διαλεξω το τελευταιο, γιατι με χαλαει το "καθηγητιλικι" και δεν ειναι του γουστου μου να σε προσβαλλω με το να το παιζω "ανωτερος" (και τονιζω το "το παιζω ανωτερος" γιατι δεν σε θεωρω "κατωτερο", απλα "χρωματισμενο" με οτι αυτο συνεπαγεται για την κριτικη σου ικανοτητα και τα communication skills σου).

Διάβαζε μια ποιο προσεκτικά αυτά που γράφονται,και άσε την παθητική επίθεση σε αυτά που γράφεις και θα είναι αρκετό.
Δημοσ.

Ελεος πια... Τοσες φορες εχουμε ταπωσει το ξωτικό με επιχειρήματα και οχι με αερολογίες, και αυτος εκεί...

Προς τον TS.

Ποσα θελεις να δωσεις? Μπορεις να κανεις την παραχωρηση να πας σε μια ελαφρως πιο αργη cpu με σκοπο να δωσεις την διαφορά σε ποιοτικότερα υποσυστηματα η θελεις απόλυτη ταχυτητα με παραχωρήσεις στην ποιότητα του συνολικού συστηματος? Αν το πρώτο, τραβα σε AMD. Αν το δευτερο, σε βλέπω καρφωτό για ιντελα, 50 ευρώ παραπάνω για 5 frames περισσότερα..

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...