john_dr Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός Sempron 3850 και μιας ASUS μητρικής (επειδή έχει μια κάποια δυνατότητα για overclocking) ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ μέσα έχει πάρει και έχει στήσει κάποιον Athlon/Sempron ΑΜ1 και πως του έχει φανεί μέχρι τώρα η πλατφόρμα.Τραβάει καθόλου σε τυπικές βόλτες στο ιντερνετ;Multimedia υποθέτω παίζει τα πάντα.Κανένα παιχνιδάκι, παλιό και ελαφρύ, δοκιμάσατε;Το ανεμιστηράκι της ψήκτρας; Ακούγεται ή είναι αθόρυβο;Σε περίπτωση που πήρατε κάποια ASUS, δοκιμάσατε καθόλου overclocking; Καταφέρατε τίποτα;Γενικά αξίζει ως επιλογή; Η χαμηλή κατανάλωση δικαιολογεί καθόλου την επιλογή της ως ένα δεύτερο/τρίτο συστηματάκι;Reviews έχω δει, απλά ενδιαφέρομαι για προσωπικές απόψεις, αν κάποιος έχει στήσει τέτοιο σύστημα και μπορεί να εκφέρει κάποια προσωπική άποψη. Αν θεωρεί σωστή την επιλογή του ή αν τελικά θα προτιμούσε να είχε κάνει κάτι το διαφορετικό από το να επιλέξει ΑΜ1. 1
vasi Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Εχω τον 5150 amd τον ανέβασα στα 2,10 , ο θόρυβος υπερβολικά ήσυχος,έχω μητρική asus , το ιντερνετ άνετα σερφαρεις, ανοίγοντας πολλές σελίδες !! το sim στα μέγιστα 1900χ1200 βγάζει 24 fps, αυτο 2
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 καλημέρα φίλε. έχω το σύστημα της υπογραφής μου ( athlon 5150 ) και πιστεύω οτι η διαφορά των 10 ευρώ απο τον sempron αξίζει. για internet και ταινίες το pc είναι μια χαρά εννοείτε, δοκιμαστικά έβαλα και το fallout new vegas και σε 1920χ1080 έπαιρνα καλούτσικα fps, μετά cod modern warfare σε 1360χ768 με x2 anti aliasing ήταν οριακά playable.. 24-30 fps περίπου. όσο για την ψήκτρα επειδή ήταν μικρή και εμένα με ανησυχούσε για θόρυβο, αλλά τελικά είναι τέρμα αθόρυβη και δεν την έχω δει να πάει πάνω απο 1900 rpm και 40 βαθμούς τον επεξεργαστή. oc δεν δοκίμασα αν και θα με ενδιέφερε λίγο. τώρα ως επιλογή για δεύτερο σύστημα, εγώ το έχω για πρώτο για τις εργασίες που προαναφέρθηκαν και είμαι πολύ ευχαριστημένος ακόμα και χωρίς την χρήση ssd ειδικά λόγο του χαμηλού κόστους της σύνθεσης. ελπίζω να σε κάλυψα 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Εχω τον 5150 amd τον ανέβασα στα 2,10 , ο θόρυβος υπερβολικά ήσυχος,έχω μητρική asus , το ιντερνετ άνετα σερφαρεις, ανοίγοντας πολλές σελίδες !! το sim στα μέγιστα 1900χ1200 βγάζει 24 fps, αυτο Ποιο ειναι το "sim"? Αυτο?
vasi Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Nαι το sims 3 Αν κάνεις την σύνθεση σε μίνι κουτί προτιμότερο είναι ο δίσκος σε μορφή ssd , διότι ο απλός ζεσταίνεται ειδικά αν δεν έχεις ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα . 1
john_dr Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Nαι το sims 3 Αν κάνεις την σύνθεση σε μίνι κουτί προτιμότερο είναι ο δίσκος σε μορφή ssd , διότι ο απλός ζεσταίνεται ειδικά αν δεν έχεις ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα . Αρχικά θα παίξει κανονικό case και psu μιας και είναι διαθέσιμα. SSD υπάρχει ένας Agility 3. Αργότερα βλέπουμε. Overclock χρειάστηκε να γυρίσεις τα SATA σε IDE? Στο boot πως τα πάει; Μπουτάρει γρήγορα;
vasi Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 πάντα τους δίσκους τους βάζω σε ide λόγο linux, στο βοοτ είναι γρήγορο,έχω το 8αρι λειτουργικό. 1
Millennium Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Να προτιμήσεις τον Athlon αν τελικά πάρεις όπως σου πε και ένα παιδί πάνω. 1
john_dr Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Το σκέφτομαι ποιο πολύ για τον Sempron 3850. Η ουσία αυτής της πλατφόρμας είναι το χαμηλό κόστος. Όσο ποιο ψηλά πας, τόσο χάνει το βασικό της προτέρημα. Επιπλέον ο Sempron πέραν των συχνοτήτων δεν διαφέρει σε κάτι άλλο (αν π.χ. δεν είχε τα 2ΜΒ cache που έχουν ο 5150 και ο 5350 πιθανόν θα πήγαινα στον 5150). Και υπάρχουν και 1-2 άλλοι λόγοι που με ωθούν προς τον μικρό quad.
Millennium Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Σωστά,εσύ θα δοκιμάσεις και oc από οτι φαίνεται οπώτε καλά σκέφτεσαι. 1
john_dr Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Λογικά στα επίπεδα του 5150 θα φτάνει. Εφόσον βέβαια το πάρω. Είμαι ανάμεσα στο να πάρω αυτή τη πλατφόρμα ή να ξανά πάρω πίσω ένα ΑΜ3 που έχω δώσει σε φίλο(ο οποίος αναβαθμίζεται) και να του ρίξω ένα underclock/undervoltage για το καλοκαίρι. Ακόμα ψάχνομαι. Στο 50-50 είμαι για το τι θα κάνω και για αυτό άνοιξα και αυτό εδώ το thread.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Το σκέφτομαι ποιο πολύ για τον Sempron 3850. Η ουσία αυτής της πλατφόρμας είναι το χαμηλό κόστος. Όσο ποιο ψηλά πας, τόσο χάνει το βασικό της προτέρημα. Επιπλέον ο Sempron πέραν των συχνοτήτων δεν διαφέρει σε κάτι άλλο (αν π.χ. δεν είχε τα 2ΜΒ cache που έχουν ο 5150 και ο 5350 πιθανόν θα πήγαινα στον 5150). Και υπάρχουν και 1-2 άλλοι λόγοι που με ωθούν προς τον μικρό quad. υπόψιν ότι ο 5150 έχει δυνατότερα γραφικά πάντως 1
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Λογικά στα επίπεδα του 5150 θα φτάνει. Εφόσον βέβαια το πάρω. Είμαι ανάμεσα στο να πάρω αυτή τη πλατφόρμα ή να ξανά πάρω πίσω ένα ΑΜ3 που έχω δώσει σε φίλο(ο οποίος αναβαθμίζεται) και να του ρίξω ένα underclock/undervoltage για το καλοκαίρι. Ακόμα ψάχνομαι. Στο 50-50 είμαι για το τι θα κάνω και για αυτό άνοιξα και αυτό εδώ το thread. ποιο ΑΜ3 εννοεις? γιατι ναι μεν, δεν θα φτασει την χαμηλη καταναλωση του AM1.., αλλα απο την αλλη θα εχεις πιο δυνατο συστημα.!! Μπορω να σου δωσω μια ιδεα..!!
john_dr Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 υπόψιν ότι ο 5150 έχει δυνατότερα γραφικά πάντως Ναι, αυτό είναι το μόνο μείον, αν και ίσως να κερδίζει κάτι και το ενσωματωμένο από το overclock του bus και να πλησιάζει τα ενσωματωμένα γραφικά του (default) Athlon 5150. ποιο ΑΜ3 εννοεις? γιατι ναι μεν, δεν θα φτασει την χαμηλη καταναλωση του AM1.., αλλα απο την αλλη θα εχεις πιο δυνατο συστημα.!! Μπορω να σου δωσω μια ιδεα..!! Έναν 720 Χ3 black edition. Έχω και μια GT620 οπότε βασικά δεν θα έλεγα ότι είχα ανάγκη για ΑΜ1. Αλλά είναι ότι τα τελευταία χρόνια παίζω μόνιμα με ΑΜ2/ΑΜ3 και ψιλό βαρεθήκαμε
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι, αυτό είναι το μόνο μείον, αν και ίσως να κερδίζει κάτι και το ενσωματωμένο από το overclock του bus και να πλησιάζει τα ενσωματωμένα γραφικά του (default) Athlon 5150. Έναν 720 Χ3 black edition. Έχω και μια GT620 οπότε βασικά δεν θα έλεγα ότι είχα ανάγκη για ΑΜ1. Αλλά είναι ότι τα τελευταία χρόνια παίζω μόνιμα με ΑΜ2/ΑΜ3 και ψιλό βαρεθήκαμε εγω παλι... δεν εχω βαρεθει καθολου, αφου μετα απο τοσα χρονια, ακομα τρεχουν μια χαρα τα συστηματα...!!!! επειδη κανω απο ολες τις δουλειες στο "μικρο" μου συστημα (HTPC υπογραφης), ειναι ενας λογος που δεν θελω να το αλλαξω...! απο μετατροπες MKV σε DVD, επεξεργασια ηχου με adobe audition, κλπ, κλπ.....!! σκεφτομαι κι εγω καποια στιγμη να το αλλαξω, με κατι πιο μαζεμενο, αλλα πιο κοντα σε αυτα που θελω εγω, ειναι η FM2+ πλατφορμα. βασικα λογω καλυτερης συνδεσιμοτητας, περισσοτερες θυρες δλδ..! η ΑΜ1 εχει ενα θεματακι σε θυρες SATA, καθως βγαζει 2 θυρες μονο το Chipset, και για να παρεις μητρικη με 4, εχει εξωτερικο controller για τις +2...! Τωρα..., για το UC/UV στην AM3. σιγουρα, οπως προανεφερα, οσο και να κατεβασεις συχνοτητα και V, δεν θα φτασεις την καταναλωση της AM1. αυτο βεβαια, ειναι λογικο καθως μιλαμε για 2 πλατφορμες εντελως διαφορετικες και σε δυνατοτητες και σε γενια. η AM1 μολις βγηκε στην αγορα, ενω η αλλη προυπαρχει καποια χρονια..!! το συστημα με την ΑΜ3 οσο και να το κατεβασεις, δεν πεφτεις κατω απο 60-70W. ειχα κανει μια δοκιμη σε ενα συστηματακι που ειχα παλιοτερα με ATHLON II Χ2 250-Asrock M3A785GHX/128M - 2x2GB DDR3, με ενα δισκο επανω και γραφικα τα onboard της μητρικης, ωστε να κατεβασω την καταναλωση οσο γινεται, δεν καταφερα να παω παρακατω, απο οσο σου ειπα...! το τωρινο συστημα με οσα βλεπεις επανω, καταναλωνει IDLE 100W. φυσικα εχω ενεργοποιημενα ολα τα συστηματα εξοικονομησης ενεργειας της μητρικης, CnQ ..κλπ..!! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2014 από cabdik 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα