Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά το ΑΜ3 είχε ήδη δρομολογηθεί για πώληση, οπότε το ΑΜ1 προχωράει με αγορά του Sempron 3850 και μιας Asus AM1M-A.

Δημοσ.

Το πήρα. Για την ώρα δεν το έχω ψάξει να δω αν θέλει κάτι το ιδιαίτερο για overclocking. Τρώω πόρτα στα 111-112MHz με IDE. Βέβαια δεν πήρα την μητρική που μάλλον προορίζεται για overclock (την AM1I-A) αλλά την AM1M-A που έχει όλες τις επιλογές για overclock, δεν διαφημίζεται όμως και για αυτή την δουλειά (δεν έχει ψηκτρούλα π.χ. στα mosfet όπως η AM1I-A). Και δεν είμαι πλέον από αυτούς που θα πλακώσουν το διάβασμα και τα πειράματα αμέσως να δουν πως θα πάνε ποιο πάνω.

Windows δεν χρειάστηκε να περάσω. Τα 7 απλά φορτώσανε και διάβασαν τις νέες συσκευές στην θέση αυτών από το ΑΜ3. Τα XP είχαν παράπονα με το AHCI. Με IDE παίξανε με την μία. Ίσως με ένα πείραγμα στην registry (αυτή την παράμετρο για το AHCI) να παίξουν και αυτά.

Σε πρώτη φάση και για τα βασικά τραβάει μια χαρά ο Sempron. Δεν νιώθεις να κολλάει κάπου ή να σούρνεις κάποιο παράθυρο και αυτό να κάνει πηδηματάκια. Για τυπικά πραγματάκια με λίγα λόγια θα πρέπει να έχεις και ένα άλλο PC δίπλα για να βλέπεις πόσο ποιο αργά πηγαίνει το ΑΜ1. Αν δεν έχεις απλά δεν το καταλαβαίνεις. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Δεν έχω τσεκάρει και τα πάντα.

Επεξεργαστής και μητρική κόστισαν πακέτο 66€. Και μπορεί σε αυτά τα λεφτά να αγοράζεις ένα αξιοπρεπές dual core FM2/Intel, επεκτάσιμο και αναβαθμίσιμο, αλλά δεν ξέρω, ήθελα 4 γραφήματα στο task manager :lol: . Έχω την εντύπωση ότι τα windows γενικά είναι ποιο smooth με περισσότερους πυρήνες από ότι με 1-2 καλούς πυρήνες. Επιπλέον η κατανάλωση είναι "Όσο καίει η λάμπα ή αλλιώς η οθόνη".

Υ.Γ. Αλουμινόχαρτο το backplate και σπάσιμο νεύρων στην εγκατάσταση. Δεν λέω εξαιρετικά χαμηλής τιμής η μητρική, αλλά από την ASUS θα περίμενα να δώσει 1 cent παραπάνω από το να χαλάσει σε έναν βαθμό την εικόνα του προϊόντος και η ίδια να μοιάζει σαν low quality κατασκευαστής. Θα μου πείτε "Καλά σοβαρά για το backplate μιλάς?". Και όμως πολύ σπάσιμο μέχρι να μπει σωστά η μητρική με αυτό.

Υ.Γ.2 Ρε AMD μαμώ την τρέλα μου. Πρέπει να αντιγράψεις κάθε ηλιθιότητα της Intel? Αντέγραψες τον Pentium 4, μου αντέγραψες και το σύστημα εγκατάστασης της ψήκτρας. Σπάσιμο και αυτό στην εγκατάσταση και δεν εμπνέει και εμπιστοσύνη. Το κοιτάς και λες "Τώρα θα ακούσουμε κανένα "κλανκ", θα φύγει κάποιο ποδαράκι από τα δύο και θα μείνει ο επεξεργαστής χωρίς ψήκτρα να ψήνεται". Τουλάχιστον το ανεμιστηράκι είναι αθόρυβο για τις στροφές του (τυπικά γυρνάει μεταξύ 1800 και 2200 στροφών), αλλά δεν παύει να είναι ανεμιστηράκι.

Δημοσ.

και μένα με δυσκόλεψε η τοποθέτηση !! αλλά ασφαλίζεται και δεν βγαίνει εύκολα, όσο για το   backplate σε λύγισε η μητρική ώσπου να το τοποθετήσεις ??

Δημοσ.

Το backplate είναι το κλασικό ψεύτικο τύπου αλουμινόχαρτο "έχω ένα κάρο εξογκώματα που πατάνε πάνω στις εξόδους για να κάθομαι σωστά, αλλά πάντα 1-2 από αυτά κάπου θα βρίσκουν".  Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Αν ο χρόνος τοποθέτησης μαζί με το βίδωμα της μητρικής ήταν π.χ. 10 λεπτά, τα 5 λεπτά μάλωνα με το backplate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...