chek2fire Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μια και χρόνια χρησιμιποιώ draytek και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και λόγο ότι πρόσφατα πήγα σε vdsl θέλω να αλλάξω τον router της otenet με το draytek 2760. Προτάσεις και απορίες. Τι λέτε σκέτη n έκδοση η vn έκδοση ώστε να έχω και τις voip δυνατότητες? Από τι καταλαβαίνω οι voip δυνατότητες είναι διαθέσιμες άμεσα αφού βαζεις έναν λογαριασμό skype πχ και παίρνεις από εκεί τηλέφωνο. Τέλος και η ποιο συμαντική ερώτηση είναι ποιά η διαφορά αυτού του router με τον ίδιο router 2760 delight http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=5434:vigor2760vn-delight&Itemid=662&lang=en από τι λέει στο site αυτές οι εκδόσεις The Vigor2760 series with bottom label "Version:D" and "Version: Delight" means that they are DrayOS platform. The said platform is with f/w 3.7.5 and later version which will support vectoring. τι είναι αυτό το vectoring και αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αν είναι σημαντικό να προτιμήσω αυτή την έκδοση.
rfc Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 ριξε και μια ματια στο adslgr για καποια θεματα που εχει το εν λογω και πως λυνοντε και μαλλον θα εισαι οκ. Με το φιρμ κατι παιζει. Αυτο με τις διαφορες δε γνωριζω.
chek2fire Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 βλέπω ότι έχουν προβλήματα με το συγκεκριμένο με reboot. Λέτε να πάω στο ποιο παλίο 2750 η να περιμένω την delight έκδοση του 2760 να έρθει απο εδώ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Τα reboots έχουν λυθεί πλήρως με το τελευταίο RC3 firmware, το οποίο λογικά θα βγει final μέσα στον Ιούνιο... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 καταρχάς η διαφορά ανάμεσα στο 2760 και το 2760 Delight είναι ότι το πρώτο έχει linux based OS ενώ το 2ο το κλασικό DrayOS... το 2750 είναι VDSL only modem ενώ το 2760 είναι και ADSL, επίσης έχει dual band WiFi (όχι simultaneous) ενώ το 2760 όχι το 2750 έχει κι αυτό DrayOS
chek2fire Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 με λίγα λόγια το 2750 είναι καλύτερο ιδίως στο wifi του η κάνω λάθος? Και αυτό το vectoring που λέει ότι έχει το 2760 τι είναι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 ναι έχει καλύτερο WiFi αλλά πρέπει να έχεις και dual band NICs στο κινητό/laptop/tablet/etc για να το αξιοποιήσεις, δεν φτάνει μόνο η μία πλευρά... το Vectoring είναι τεχνική μείωσης του crosstalk την οποία θα εφαρμόσει μελλοντικά ο ΟΤΕ για VDSL2 100mbps και πάνω μέσω FTTC (υπαίθριες καμπίνες) δεν γνωρίζω αν θα το υποστηρίζει το 2750 όμως...
chek2fire Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Εδώ καλά καλά δεν υποστηρίζει την κανονικές ταχύτητες σε vdsl και λένε για δύκτιο που θέλει αναβάθμιση και τέτοια. Μάλλον με βλέπω να πηγαίνω για το 2750vn
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 αν παίζεις από Α/Κ όπως η ADSL κι όχι μέσω FTTC (υπαίθριες καμπίνες), λογικό είναι να μην πιάνεις τις ονομαστικές ταχύτητες αν είσαι μακρυά (πάνω από 1km), αυτά που ανέφερα είναι για FTTC... από που το 2750? στο skroutz δεν το βλέπω εδώ και κάμποσο καιρό...
chek2fire Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Το 2750 γενικά δεν παίζει πουθενά από τι βλέπω. Πρέπει να το έχουν αποσύρει. Στο amazon βρήκα μόνο δύο συσκευές και πουθενά αλλου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 λογικό αφού βγήκε το 2760...
chek2fire Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Κάτι άσχετο. Στριμάρεις με το 2760 mkv? Γενικά πως συμπεριφέρετε το wifi?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 ναι δεν είχα κάποιο πρόβλημα να streamάρω 1080p με το WD TV Live που είναι στον κάτω όροφο (ακριβώς από κάτω δωμάτιο)... βέβαια εδώ και 2-3 μήνες το έχω κάνει disable επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα Cisco Meraki MR16 AP... 1
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Τι λέτε σκέτη n έκδοση η vn έκδοση ώστε να έχω και τις voip δυνατότητες? Από τι καταλαβαίνω οι voip δυνατότητες είναι διαθέσιμες άμεσα αφού βαζεις έναν λογαριασμό skype πχ και παίρνεις από εκεί τηλέφωνο. τι είναι αυτό το vectoring και αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αν είναι σημαντικό να προτιμήσω αυτή την έκδοση. απλα για το voip μπορεις να βαλεις και voip απο viva πχ ή και απο αλλες εταιρειες που δινουν νουμερα voip.απλα να το ξερεις οτι αμα εχεις πχ hol, η cyta ή forthnet και εχεις και voip νουμερο δεν προκειται να σου δωσουν τα στοιχεια για να σεταρεις το voip σε αλλο ρουτερ περα απο αυτο που σου δινουν.τωρα με skype δεν εχω δοκιμασει για να δω αν παιζει.. για το vectoring γραφεικαι η wikipedia Vectoring[edit]Vectoring is a transmission method that employs the coordination of line signals for reduction of crosstalk levels and improvement of performance. It is based on the concept of noise cancellation, much like noise-cancelling headphones. The ITU-T G.993.5 standard, "Self-FEXT cancellation (vectoring) for use with VDSL2 transceivers" (2010), also known as G.vector, describes vectoring for VDSL2. The scope of Recommendation ITU-T G.993.5 is specifically limited to the self-FEXT (far-end crosstalk) cancellation in the downstream and upstream directions. The far end crosstalk (FEXT) generated by a group of near-end transceivers and interfering with the far-end transceivers of that same group is cancelled. This cancellation takes place between VDSL2 transceivers, not necessarily of the same profile.[4][5] Although technically feasible at the moment vectoring is incompatible with local-loop unbundling but future standard amendments could bring a solution. με λίγα λόγια το 2750 είναι καλύτερο ιδίως στο wifi του η κάνω λάθος? Και αυτό το vectoring που λέει ότι έχει το 2760 τι είναι? απλα προσεχε γενικοτερα τι μοντελο θα παρεις γιατι αν δεν υποστηριζει ταυτοχρονα Dual band τοτε θα πρεπει να εχεις ολες τις συσκευες ειτε 2,4 ειτε 5 ή αλλιως θα αναγκαστεις να εχειςκαι κανα δευτερο access point.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα