efkola Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Εδώ και κάποιες μέρες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου βρίσκεται η tv,το router,ο αποκωδικοποιητής της nova κ άλλες μικρές συσκευές,το κεντρικό καλώδιο του ρεύματος που έρχεται απέξω τσιτσιρίζει(δεν ξέρω πώς αλλιώς να περιγράψω αυτόν τον ήχο που κάνει το ρεύμα όταν υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση,σαν κάτι να καίγεται από μέσα) .Μέχρι ενός σημείου δεν είχα δώσει σημασία στον ήχο αλλά τελευταία ακούγεται συνεχώς. Σήμερα δοκίμασα να κλείσω την παροχή από ένα πολύπριζο που έχουμε και σταμάτησε.Θεώρησα ότι φταίει εκείνο αλλά δεν ισχύει γιατί μόλις έβαλα την tv σε άλλο πολύπριζο συνεχίστηκε αυτός ο ήχος από το καλώδιο και τώρα πια όταν ανοίγω την τηλεόραση(που είναι και ολοκαίνουρια και φοβάμαι μην καεί),αυτή κλείνει μόνη της μετά από λίγο και αμέσως ξανανοίγει.Φοβάμαι μη γίνει κανένα βραχυκύκλωμα...μου φαίνεται παράδοξο όλο αυτό. Καμιά ιδέα κανείς ή μόνο ο ηλεκτρολόγος θα βοηθήσει;
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Για ποιο ακριβώς καλώδιο μιλάς; Το τσιρτσίρισμα σημαίνει ότι κάποια επαφή δεν είναι σωστή και μία πιάνει μια ξεπιάνει. Μου το κάνει και εμένα ένα φτηνό πολύμπριζο που έχω. Πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το ακριβές σημείο που γίνεται το συμβάν. Λογικά θα βγάζει και σπίθες. Άμα κλείσεις το φως ίσως και να φανεί ευκολότερα. Για τις συσκευές, σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, μπορεί να πάθουν τίποτα με τις αυξομειώσεις
efkola Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μόλις τώρα διαπιστώνω ότι κάνει τον ίδιο ήχο για πολυ λίγα δευτερόλεπτα και όταν ανάβω και σβήνω το φως του δωματίου... Στα υπόλοιπα δωμάτια δεν υπάρχει πρόβλημα. Σπίθα δεν είδα από κάπου, ακούγεται σαν να είναι κάπου εσωτερικά ο ήχος.
partblah1990 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Ισως να εχει λασκαρει ο ουδετερος αγωγος απο τον πινακα σου .
pournaras Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Πρωτη κινηση, κλεισιμο γενικου, ανοιγμα πριζων δωματιου και σφιξιμο ολες τις βιδες τους. Αν συνεχισει, κλεισιμο απο το ρολοι, ανοιγμα πινακα και σφιξιμο παλι οοοοολλλεεεες τις βιδες. 99,99% καποια βιδα εχει λασκαρει (οπως σε ολους μας), για αυτο ακους αυτο το θορυβο.
efkola Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις απαντήσεις.Οφείλω να απολογηθώ για την παραπληροφόρηση διότι χθες τη νύχτα είχα νεύρα μαζί με νύστα.Η TV,το router,ο αποκωδικοποιητής της nova και όλα τα υπόλοιπα(φορτιστές κυρίως)έπαιρναν ρεύμα από μια πρίζα μέσω ενός καλωδίου λεπτού(που καταλήγει σε πολύπριζο),ουσιαστικά δύο μικρά καλωδιάκια σαν κορδόνι που δεν μπορούσαν προφανώς να αντέξουν όλη αυτή τη διαρκή πίεση από την τάση και κάποια στιγμή ρέταραν.Αυτό έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού καθώς από τότε που το πρωτοχρησιμοποιήσαμε(πριν από καμιά 7ετία) ήταν λύση ανάγκης αλλά επειδή δεν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα,δεν είχα δώσει σημασία.Και πολύ κράτησε εδώ που τα λέμε..Το πρωί λοιπόν το είδαμε με καθαρό μάτι με το father,πετάξαμε το παλιό χρέπι,πήγε και αγόρασε ένα καινούριο χοντρό καλώδιο και δύο σταυρούς με διακόπτη και προς το παρόν ο ήχος/τσιτσίρισμα δεν έχει ξανακουστεί.Ίδωμεν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα