Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας στο παρακάτω εγχείρημα γιατί εγώ είμαι σε δίλημμα.

Λοιπόν είχα δώσει πανελλαδικές το 11 και είχα περάσει σε ένα ΤΕΙ της επαρχίας μέσω της τεχνολογικής κατεύθυνσης το οποίο δεν μου άρεσε και το άφησα από τον πρώτο χρόνο.Έπειτα γράφτηκα σε δημόσιο ΙΕΚ αλλά συνειδητοποίησα το κάκιστο επίπεδο και τις μηδενικές προοπτικές του.Τώρα θέλω να ξαναδώσω πανελλήνιες μέσω θεωρητικής για να περάσω στην Αθήνα.Δεν έχω ιδιαίτερα υψηλούς στόχους (Πάντειο θα ήταν ευτύχημα να μπω)αλλά το θέμα είναι πως θέλω να διαβάσω μόνη μου το καλοκαίρι/χειμώνα παρακολουθώντας απλά το ΙΕΚ μιας και αφού το άρχισα τουλάχιστον να πάρω τη βεβαίωση του.

Εσείς πάνω σε αυτά τι λέτε,είναι δυνατόν χωρίς εξωσχολική βοήθεια και ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν να πετύχω κάτι στις πανελλήνιες ή είναι όνειρο απατηλό;Επισημαίνω πως προσπαθώ για μια σχολή των 12-13 χιλιάδων μορίων και όχι κάτι υψηλόβαθμο...

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά θα σε συμβούλευα αν πραγματικά θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητές σου και όχι να χάσεις 1 χρόνο κόπου και να απογοητευθείς στο τέλος:

1. Να παρατήσεις το ΙΕΚ αν σου τρώει χρόνο (εκτός αν μπορείς να πηγαίνεις εκεί για το τυπικό του πράγματος να κάθεσαι σε μια γωνία και να διαβάζεις για τις πανελλήνεις ... δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν καθηγητή ΙΕΚ αλλά μπορεί απλά να μη μπορείς να διαβάσεις μέσα στη φασαρία).

2. Θα ήταν καλό, αν δεν είναι οικονομικά αδύνατο, να έχεις κάποιου είδους βοήθεια (πχ φροντιστήριο) όχι μόνο για να σε βοηθήσει στην ύλη αλλά και για να σε κρατήσει σε ένα πρόγραμμα.

Δημοσ.

Προσωπικά θα έλεγα,εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα,να το δεις για εξωτερικό και να μην βασανίζεσαι με το ηλίθιο κλωτσοσκούφι των πανελληνίων.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στο ΙΕΚ θα πηγαίνω όπως και να έχει γιατί σκέψου να το παρατήσω και να μην περάσω και πουθενά,τότε θα μιλάμε για πλήρης αποτυχία.Όσον αφορά τώρα φροντιστήριο/εξωτερικό δυστυχώς αποκλείονται και τα δύο λόγω οικονομικού.Το μόνο πράγμα που είναι πιθανό αν δω πως τα πάω σχετικά καλά και τα καταλαβαίνω ως ένα βαθμό,είναι να κάνω κάποιες ώρες ιδιαίτερα.

Θέλω πολύ να περάσω σε μια σχολή κοινωνιολογικού περιεχομένου και ας μην έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση.Με ενοχλεί που είμαι στο ΙΕΚ και θέλω να το αλλάξω όσο ακόμα είμαι σχετικά νέα.

Δημοσ.

Στο ΙΕΚ θα πηγαίνω όπως και να έχει γιατί σκέψου να το παρατήσω και να μην περάσω και πουθενά,τότε θα μιλάμε για πλήρης αποτυχία.

FF @ 1:59

Δημοσ.

Στο ΙΕΚ θα πηγαίνω όπως και να έχει γιατί σκέψου να το παρατήσω και να μην περάσω και πουθενά,τότε θα μιλάμε για πλήρης αποτυχία.Όσον αφορά τώρα φροντιστήριο/εξωτερικό δυστυχώς αποκλείονται και τα δύο λόγω οικονομικού.Το μόνο πράγμα που είναι πιθανό αν δω πως τα πάω σχετικά καλά και τα καταλαβαίνω ως ένα βαθμό,είναι να κάνω κάποιες ώρες ιδιαίτερα.

Θέλω πολύ να περάσω σε μια σχολή κοινωνιολογικού περιεχομένου και ας μην έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση.Με ενοχλεί που είμαι στο ΙΕΚ και θέλω να το αλλάξω όσο ακόμα είμαι σχετικά νέα.

Πολύ λάθος νοοτροπία αυτή.Να μπω κάπου και όπου είναι αυτό.

Δυστυχώς δεν βγαίνει σε καλό η νοοτροπία:"όπου με ξεβράσει το κύμα",πίστεψε με το έχω περάσει.

Δημοσ.

Πολύ λάθος νοοτροπία αυτή.Να μπω κάπου και όπου είναι αυτό.

Δυστυχώς δεν βγαίνει σε καλό η νοοτροπία:"όπου με ξεβράσει το κύμα",πίστεψε με το έχω περάσει.

Γιατί είναι λάθος αφού με ενδιαφέρουν οι κοινωνιολογικές σπουδές;Άλλωστε ούτε η βεβαίωση του ΙΕΚ δεν σε ξεβράζει πουθενά.Δεν ξέρω κιόλας πόσο με επηρεάζουν οι αλλαγές που έχουν γίνει στην παιδεία.Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθώ σε σχολικό σύμβουλο...

Δημοσ.

Θα σου πω γιατι ενω σκεφτομουν να κανω το ιδιο το απερριψα. 

Επειδη ειναι διαφορετικη κατευθυνση εχεις χασει την "προπαρασκευαστικη" χρονια της β'λυκειου που θα σε προετοιμαζε σε καποια μαθηματα οπως αρχαια κλπ. Οποτε θα μπεις κατευθειαν στα βαθυα. 

Ο ανταγωνισμος θα ειναι μεγαλυτερος σε σχεση με την τεχνολογικη κατευθυνση. 

Το φροντιστηριο ειναι must απο την στιγμη που καποιος θα πρεπει να σου διδαξει πραγματα που δεν εχεις ιδεα. Μονη σου δεν θα τα καταφερεις

Αν σου αρεσει τοσο η κοινωνιολογια οσο μας λες και εχεις την θεληση τοτε καντο. Θα πρεπει αναγκαστικα να πας φροντιστηριο, εστω σε καποια μαθηματα, συν οτι θα πρεπει να διαβασεις μονη σου πολλες ωρες. Το ιεκ θα πρεπει να ειναι τελειως παραμελλημενο, σε κατασταση αναστολης. Ο στοχος ειναι να περασεις στην σχολη που θες οποτε οτι και εχεις κανει στο ιεκ μεχρι τοτε θα ειναι αχρηστο.  

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε πολλά από όσα λες.Εσύ πάντως όταν το απέρριψες με τι ασχολήθηκες;Γιατί όπως προανέφερα εγώ και δεν έχω και πολλές επιλογές...

Πήρα κάποια τηλέφωνα σήμερα σε γνωστούς και υποστηρίζουν πως το φροντιστήριο είναι μονόδρομος.Λειτουργούν κάποια στο κέντρο που είναι και οικονομικά αλλά είναι άγνωστο τι είδους γνώσεις παρέχουν.Τα λατινικά και κυρίως τα αρχαία θα είναι το δύσκολο κομμάτι,ιστορία-κείμενα-βιολογία-έκθεση δεν με τρομάζουν τόσο..

Δημοσ.

χα, τα είχα ξεχάσει τα Λατινικά ....

πραγματικά φαντάζεσαι ότι θα μάθεις Λατινικά στο επίπεδο που απαιτούν οι πανελλήνιες μόνη σου?

Δημοσ.

Επειδη ειναι διαφορετικη κατευθυνση εχεις χασει την "προπαρασκευαστικη" χρονια της β'λυκειου που θα σε προετοιμαζε σε καποια μαθηματα οπως αρχαια κλπ. Οποτε θα μπεις κατευθειαν στα βαθυα. 

Ο ανταγωνισμος θα ειναι μεγαλυτερος σε σχεση με την τεχνολογικη κατευθυνση. 

Το φροντιστηριο ειναι must απο την στιγμη που καποιος θα πρεπει να σου διδαξει πραγματα που δεν εχεις ιδεα. Μονη σου δεν θα τα καταφερεις

Αν σου αρεσει τοσο η κοινωνιολογια οσο μας λες και εχεις την θεληση τοτε καντο. Θα πρεπει αναγκαστικα να πας φροντιστηριο, εστω σε καποια μαθηματα, συν οτι θα πρεπει να διαβασεις μονη σου πολλες ωρες. Το ιεκ θα πρεπει να ειναι τελειως παραμελλημενο, σε κατασταση αναστολης. Ο στοχος ειναι να περασεις στην σχολη που θες οποτε οτι και εχεις κανει στο ιεκ μεχρι τοτε θα ειναι αχρηστο.  

Το αυτό.

Αν όταν τέλειωσες το σχολείο είχες άλλη κατεύθυνση και τώρα θέλεις θεωρητική έχεις να ρίξεις πάρα πολύ διάβασμα, βάλε οτι επειδή έχεις τελειώσει και το σχολείο έχεις ξεφύγει από τους σχολικούς-εντατικούς ρυθμούς των τελευταίων τάξεων με τα φροντηστήρια ιδιαίτερα και τον όλο χαμό. Η θεωρωτική έχει βαρβάτα αρχαία τα οποία αν δεν σου αρέσουν θα παλέψεις το πολύ πολύ για το 10αρι με την μετάφραση, έχει μετάφραση από άγνωστο κείμενο. Για τα μεν λατινικά τι θα κάνεις? Αν θέλεις σώνει και καλά να δώσεις για σχολή άλλης κατεύθυνσης τότε φροντηστήριο οπωσδήποτε χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε πολλά από όσα λες.Εσύ πάντως όταν το απέρριψες με τι ασχολήθηκες;Γιατί όπως προανέφερα εγώ και δεν έχω και πολλές επιλογές...

Πήρα κάποια τηλέφωνα σήμερα σε γνωστούς και υποστηρίζουν πως το φροντιστήριο είναι μονόδρομος.Λειτουργούν κάποια στο κέντρο που είναι και οικονομικά αλλά είναι άγνωστο τι είδους γνώσεις παρέχουν.Τα λατινικά και κυρίως τα αρχαία θα είναι το δύσκολο κομμάτι,ιστορία-κείμενα-βιολογία-έκθεση δεν με τρομάζουν τόσο..

Δεν μπορω να σου πω με τι ασχολουμαι. Συνεχιζω παντως στο τει που περασα το οποιο δεν μου αρεσει καθολου. Αυτο που θελω απο θεωρητικη κατευθυνση και με την προυποθεση οτι περναγα σε συγκεκριμενη σχολη, θα μπορουσα να το κανω πιο ευκολα. 

Δημοσ.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Για αρχαία λατινικά δεν έχω βλέψεις για άνω του 10-11,αυτό που δεν θέλω είναι 3 και 4.Βασίζομαι στα άλλα μαθήματα να ανεβάσουν τον μ.ο για να πιάσω αν γίνεται το 13.Είναι κρίμα πάντως να θέλω να ασχοληθώ με κάτι και να μου κόβουν τα φτερά.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Για αρχαία λατινικά δεν έχω βλέψεις για άνω του 10-11,αυτό που δεν θέλω είναι 3 και 4.Βασίζομαι στα άλλα μαθήματα να ανεβάσουν τον μ.ο για να πιάσω αν γίνεται το 13.Είναι κρίμα πάντως να θέλω να ασχοληθώ με κάτι και να μου κόβουν τα φτερά.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα.... και πόσοι δεν το έχουμε πεί από μέσα μας αυτό.

Όσο για τον ΜΟ, φαντάζομαι θα έχεις σκεφτεί ήδη, πώς αν έχεις βλέψεις για 10-11 σε ορισμένα μαθήματα ενώ θές να βγάλεις περίπου 13000 μόρια, θα πρέπει στα υπόλοιπα μαθήματα να έχεις βλέψεις για 14-15.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...