Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τι θα κάνεις δλδ με ένα χαρτί κοινωνιολογικών σπουδών;

Θα επεκτείνω τους ορίζοντες μου εκεί που θέλω + πως νιώθω άσχημα να λέω πως έχω τελειώσει μόνο ΙΕΚ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να φανταστώ έχεις είδη τσεκάρει syllabus, courses και τέτοια από τα τμήματα που σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν με τους όριζοντες σου; εγώ θαρώ άκουσες κοινωνιολογία και είπες νταγρου να μπούμε μην έχουμε μόνο το γεμάτο ντροπή χαρτί του ΙΕΚ.

βρίσκω το σκεπτικό σου τελειως λάθος. αν νομίζεις ένα ΑΕΙ κάνει τον άνθρωπο ή ένα κωλοχαρτο είσαι γελασμένη.
άκου εκεί ντροή.

δλδ θα σπουδάσεις κάτι για να μην ντρέπεσαι να λες οτι τελειωσες απο ΙΕΚ?

συγνώμη αλλα είσαι άλλςο ενας φοιτητης/τρια που  υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια.
πας σε ένα τμήμα χωρίς να έχεις ορίσει τι θα πάρεις στο τέλος από ένα τέτοιο ακαδημαικό περιβάλον και τι προοπτικές μπορει να σου δώσει (μεταξύ μας μηδαμινές αν δεν σκοπευει να το δεις ακαδημαικά και μόνο αυτά για ελλάδα, στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερο φάσμα προοπτικών).

οι λάθος επιλογές του παρελθόντος δεν δείχνουν να λύνουν το πρόβλημα (δλδ εκεί που κάνεις λάθος) και συνεχίζεις με μπακαλίστικες λύσεις τυπου δίνω πανελλήνιες, να καλείψης μια φαντεζί ακαδημαική γνωστοποίηση που εκπρωσοπεί 110% βίτσιο της ελληνικης κουλτουρας (εδώ με έπιασε ένα σπασμοδικο γέλιο άκου εκει κουλτουρα).

• Like 2
Δημοσ.

βρίσκω το σκεπτικό σου τελειως λάθος. αν νομίζεις ένα ΑΕΙ κάνει τον άνθρωπο ή ένα κωλοχαρτο είσαι γελασμένη.

άκου εκεί ντροή.

Δεν νομίζω ότι είσαι σωστός εδώ.

Ναι ΟΚ δεν είναι το χαρτί το παν αλλά αν κάποιος δε νοιώθει καλά με τον εαυτό του αν δεν έχει το χαρτί, αυτό και μόνο είναι λόγος να το κυνηγήσει. Απλά σε αυτό το πλαισιο δε μπορείς να απαιτείς κάτι με το "Χαρτί" σου ... καταλαβαίνεις ότι το κάνεις για σένα οχι για να σου εξασφαλίσει κάτι.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είσαι σωστός εδώ.

Ναι ΟΚ δεν είναι το χαρτί το παν αλλά αν κάποιος δε νοιώθει καλά με τον εαυτό του αν δεν έχει το χαρτί, αυτό και μόνο είναι λόγος να το κυνηγήσει. Απλά σε αυτό το πλαισιο δε μπορείς να απαιτείς κάτι με το "Χαρτί" σου ... καταλαβαίνεις ότι το κάνεις για σένα οχι για να σου εξασφαλίσει κάτι.

Άστον ο τύπος ήθελε κάπου να ξεσπάσει και αφού στην real life είναι κότα είπε να το κάνει εδώ.

Βλέπεις θα τον βάλουμε νταβατζή στις απόψεις/επιλογές/μόρφωση μας.Ένα άτομο με πολλά κόμπλεξ που επειδή οι βολεμένοι γονείς του τον στείλανε στο York νομίζει πως έπιασε τον Παπά από αυτά που δεν έχει αυτός.

Δυστυχώς εγώ θέλω κοινωνιολογία να σπουδάσω και όχι ψυχολογία οπότε ποτέ δεν θα μπορέσω να κατανοήσω/συμπονέσω τις ψυχικές του βλάβες :)

Δημοσ.

Γεια σας,θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας στο παρακάτω εγχείρημα γιατί εγώ είμαι σε δίλημμα.

Λοιπόν είχα δώσει πανελλαδικές το 11 και είχα περάσει σε ένα ΤΕΙ της επαρχίας μέσω της τεχνολογικής κατεύθυνσης το οποίο δεν μου άρεσε και το άφησα από τον πρώτο χρόνο.Έπειτα γράφτηκα σε δημόσιο ΙΕΚ αλλά συνειδητοποίησα το κάκιστο επίπεδο και τις μηδενικές προοπτικές του.Τώρα θέλω να ξαναδώσω πανελλήνιες μέσω θεωρητικής για να περάσω στην Αθήνα.Δεν έχω ιδιαίτερα υψηλούς στόχους (Πάντειο θα ήταν ευτύχημα να μπω)αλλά το θέμα είναι πως θέλω να διαβάσω μόνη μου το καλοκαίρι/χειμώνα παρακολουθώντας απλά το ΙΕΚ μιας και αφού το άρχισα τουλάχιστον να πάρω τη βεβαίωση του.

Εσείς πάνω σε αυτά τι λέτε,είναι δυνατόν χωρίς εξωσχολική βοήθεια και ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν να πετύχω κάτι στις πανελλήνιες ή είναι όνειρο απατηλό;Επισημαίνω πως προσπαθώ για μια σχολή των 12-13 χιλιάδων μορίων και όχι κάτι υψηλόβαθμο...

Ευχαριστώ.

Παντως σε μερικες περιοχες υπαρχουν και τα κοινωνικα φροντηστηρια για οσους οντως δεν μπορουνε να πληρωσουν!

Δημοσ.

να φανταστώ έχεις είδη τσεκάρει syllabus, courses και τέτοια από τα τμήματα που σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν με τους όριζοντες σου; εγώ θαρώ άκουσες κοινωνιολογία και είπες νταγρου να μπούμε μην έχουμε μόνο το γεμάτο ντροπή χαρτί του ΙΕΚ.

άκου εκεί ντροή.

συγνώμη αλλα είσαι άλλςο ενας φοιτητης/τρια που  υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια.

πας σε ένα τμήμα χωρίς να έχεις ορίσει τι θα πάρεις στο τέλος από ένα τέτοιο ακαδημαικό περιβάλον και τι προοπτικές μπορει να σου δώσει (μεταξύ μας μηδαμινές αν δεν σκοπευει να το δεις ακαδημαικά και μόνο αυτά για ελλάδα, στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερο φάσμα προοπτικών).

οι λάθος επιλογές του παρελθόντος δεν δείχνουν να λύνουν το πρόβλημα (δλδ εκεί που κάνεις λάθος) και συνεχίζεις με μπακαλίστικες λύσεις τυπου δίνω πανελλήνιες, να καλείψης μια φαντεζί ακαδημαική γνωστοποίηση που εκπρωσοπεί 110% βίτσιο της ελληνικης κουλτουρας (εδώ με έπιασε ένα σπασμοδικο γέλιο άκου εκει κουλτουρα).

Και που το ξέρεις εσύ οτι αν επιλέξει να σπουδάσει κάτι και πάει στην σχολή θα την υποβαθμήσει? Μήπως εμείς όταν δίναμε πανελλήνιες γνωρίζαμε τι προοπτικές είχε το κάθε τμήμα ή μήπως ξέραμε τι θα ακολουθήσει στην Ελλάδα? Άσε τον καθέναν να σπουδάσει και να επιλέξει οτι σχολή θέλει, στο κάτω κάτω αν τα βρεί σκούρα δικό του πρόβλημα.

Δημοσ.

Και που το ξέρεις εσύ οτι αν επιλέξει να σπουδάσει κάτι και πάει στην σχολή θα την υποβαθμήσει? Μήπως εμείς όταν δίναμε πανελλήνιες γνωρίζαμε τι προοπτικές είχε το κάθε τμήμα ή μήπως ξέραμε τι θα ακολουθήσει στην Ελλάδα? Άσε τον καθέναν να σπουδάσει και να επιλέξει οτι σχολή θέλει, στο κάτω κάτω αν τα βρεί σκούρα δικό του πρόβλημα.

ένα φένεται καθαρά γιατί θέλει να μπει σε ένα τμήμα, δεν μου απάντησε κάτι αν έχει κοιτάξει πρόγραμμα σπουδών ούτε έχει εκφράσει οποιαδήποτε γνώμη για το οποιοδήποτε τμήμα (προτίμησε να μου πει μέσω του πάθους της στη κοινονιοογία ότι ειμαι βολεμενος και τις κλέβω το όνειρο). είναι κλασσική περίπτωση πάμε στο αγνωστο με βάση την ελπίδα. κάτι τέτοιοι υποθαθμίζουν οποιοδήποτε ακαδημαικό περιβάλον που το ενδιαφέρον τους φτάνει το πάτο και αντικατροπτίζει μόνο τον ενθουσιασμό τους σε λέξεις "κοινωνιολογία oh cool"

το ότι δεν ήξερες τι θα ακολουθήσει, δεν ειναι θέμα δικό σου αλλά παράμονο στο τρόπο εισαγωγικών εξετάσεων.

αυτός/ή ξέρει πολύ καλά το επικρατεί. παρολαυτά, θέλει να ακουλουθήσει το φετίχ της ανώτατης εκπέδευσης. είναι καθαρά λάθος δικό της. (τρόπος σκέψης/αποφάσεων)

αν θέλετε να τον/ην παροτρύνετε δικαίωμα σας. εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που δεν θέλει να κοιταχτεί στο καθρευτή και να αναγνωρίση τα λάθη των κριτηρίων του (ΤΕΙ, ΙΕΚ), προσπαθει μόνο να καλυψει με λάθος κριτήρια το μέλον του/ης.

Δεν έχω ιδιαίτερα υψηλούς στόχους (Πάντειο θα ήταν ευτύχημα να μπω)

ένα άτομο που απότι κατάλαβα είναι γύρω στα 22, που παρόλου έχει δει τι της αρέσει και τόχι, ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. δεν με παρατάτε ρε; έκανε το πάντειο ευτύχημα και ότι απέμεινε θα εξυπηρετούσε την ντεμέκ ντροπή της. sorry αλλά το μπούλο.

στον TS κράξε όσο θες. εγώ σου λέω προβάλω την αλήθεια. αλλά ξέχασα το ΙΕΚ ακόμα ντροπιάζει και θες να μου την μπεις. ελπίζω όταν πάρεις το περίφημο χαρτί κοινιολογίας να έχεις ένα πιο βατό argument για το πως θα μου τη μπεις.

my 2 cents.

• Like 1
Δημοσ.

Η θεωρητική έχει πιο πολύ "παπαγαλία" και τι εννοώ..

Λατινικά η μετάφραση παίρνει 40 στα 100 στις πανελλήνιες που μπορείς να την μάθεις "παπαγαλία" αλλά θα πρέπει να μάθεις και συντακτικό γιατί θα σου χρειαστεί για τις ασκήσεις.Το δύσκολο κομμάτι στα λατινικά δεν είναι οι μεταφράσεις αλλά η γραμματική και συντακτικό τα οποία παίρνουν το άλλο 60 στα 100.Κάποιος πρέπει να σε καθοδηγήσει για το πως θα πρέπει να κλείνεις ουσιαστικά ρήματα χρονικές αντικαταστάσεις  δευτερεύουσες  μετατροπές πλάγιου σε ευθύ αρχικούς χρόνους και άλλα πολλά...Ναι μεν υπάρχουν βοηθήματα αλλά δεν είναι αρκετά για να ξεκινήσεις μόνη σου εάν κάποιος δεν σε βάλει στο κλίμα και δεν σου υποδείξει τι να κάνεις και πως να το κάνεις...απλά για την μετάφραση στο τέλος να πω ότι βάζουν από 2 ή 3 διαφορετικά κείμενα κομμάτια ώστε να δουν ποιοι μαθητές μαθαίνουν παπαγαλία την μετάφραση άρα πρέπει να προσέχεις πολύ πως τις μαθαίνεις

Αρχαία η μετάφραση οκ πες ότι την μαθαίνεις και αυτή "παπαγαλία" όπως κάνουν αρκετοί αν και δεν είναι δύσκολη θα έχεις πρόβλημα με το νόημα..επειδή αναλύουν απόψεις Σωκράτη Πλάτωνα Αριστοτελη θα είναι δύσκολο να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί ο καθένας και τι ακριβώς είναι η αλληγορία και τι συμβολίζει το σπήλαιο του Πλάτωνα και η ηθική αρετή χωρίς να στα εξηγήσει κάποιος και στην συνεχεία με προσωπική σου δουλειά να τα διαβάσεις ώστε να τα μάθεις θα σου φανούν κινέζικα ασε που και εκεί εισαγωγή πρέπει να την μάθεις και εκεί "παπαγαλία"

Ιστορία είναι γνωστό ότι πρέπει να μάθεις απ'εξω οτι λέει και δεν λέει όμως και εκεί θα χρειαστείς βοήθεια γιατί πρέπει να κάνεις πολλές πήγες και να κάνεις συνδυασμό πηγής με γνώσεις βιβλίου οπότε και εκεί θελει κάποια εξωτερική βοήθεια

Βιολογία και αυτή την μαθαίνουν αρκετοί "παπαγαλία" όμως στις πανελλήνιες βάζουν και ασκήσεις που πρέπει να κάνεις και αν δεν σε έχει μάθει κάποιος πως πρέπει να τις κάνεις έχεις χάσει τα μισά μόρια

Λογοτεχνία θέλει πολύ προσωπικό διάβασμα και ένα πολύ καλό βοήθημα για να καταλάβεις τι συμβολίζει το ένα και το άλλο...

χωρίς να θέλω να σε κάνω να στεναχωρηθεις και χωρίς να θέλω να σε κάνω να σταματήσεις να ελπίζεις χωρίς ιδιαίτερα/φροντιστήριο και χωρίς να γίνεις παπαγάλος είναι πολύ δύσκολο να γράψεις καλά στο τέλος....

• Like 1
Δημοσ.

χωρίς να θέλω να σε κάνω να στεναχωρηθεις και χωρίς να θέλω να σε κάνω να σταματήσεις να ελπίζεις χωρίς ιδιαίτερα/φροντιστήριο και χωρίς να γίνεις παπαγάλος είναι πολύ δύσκολο να γράψεις καλά στο τέλος....

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου,μακράν η πιο βοηθητική απάντηση.Αφού συνέλεξα αρκετές γνώμες είναι όντως αδύνατον να πετύχω κάτι χωρίς φροντιστήριο αφού είχα και επιπροσθέτως  διαφορετική κατεύθυνση στο παρελθόν.Έκανα λάθος απ'ότι φαίνεται διότι πίστευα πως με βοηθήματα και αρκετό διάβασμα από μόνη μου θα έγραφα έναν αξιοπρεπές βαθμό αλλά τελικά δεν...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου,μακράν η πιο βοηθητική απάντηση.Αφού συνέλεξα αρκετές γνώμες είναι όντως αδύνατον να πετύχω κάτι χωρίς φροντιστήριο αφού είχα και επιπροσθέτως  διαφορετική κατεύθυνση στο παρελθόν.Έκανα λάθος απ'ότι φαίνεται διότι πίστευα πως με βοηθήματα και αρκετό διάβασμα από μόνη μου θα έγραφα έναν αξιοπρεπές βαθμό αλλά τελικά δεν...

μην τα παρατας...σε αρκετες πολεις υπαρχουν κοινωνικα φροντιστηρια και εκτος αυτου μπορεις να κανεις ιδιαιτερα με καποιος που θα σου παιρνει πολυ φτηνα λιγες ωρες...παντως να ξερεις βιολογια και ιστορια μπορεις και μονη σου τα υπολοιπα ειναι λιγο δυσκολα

Δημοσ.

Δεν μπορω να σου πω με τι ασχολουμαι. Συνεχιζω παντως στο τει που περασα το οποιο δεν μου αρεσει καθολου. Αυτο που θελω απο θεωρητικη κατευθυνση και με την προυποθεση οτι περναγα σε συγκεκριμενη σχολη, θα μπορουσα να το κανω πιο ευκολα. 

Ενταξει η δουλεια δεν ειναι ντροπη γαβρε.

Δεν εισαι και δημοσιο προσωπο να κρυβεσαι ετσι και να το θεωρεις κρατικο μυστικο.

Χα-λα-ρω-σε!

Και ανεργος να εισαι, δεν θα σε παρεξηγησουμε.  :mellow:

Δημοσ.

άκου εκεί ντροή.

.

.

.

OK

btw άσε τα κωλόχαρτα και μάθε καθόλου ορθογραφία γιατί μας έβαλες τα μάτια...

άκου εκεί ντροή.

Δημοσ.

OK

btw άσε τα κωλόχαρτα και μάθε καθόλου ορθογραφία γιατί μας έβαλες τα μάτια...

χωρις να θελω να γινω ο δικηγορος του τα λαθη που εχει γραψει ειναι απο βιασυνη. αντι για ντροπη εγραψε ντροη και αντι για αλλος εγραψε αλλςο. αυτο δεν δειχνει οτι ειναι ανορθογραφος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...