fhatzis Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα, Το PC μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά: CPU: Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz Socket 775 LGA Mainboard: Gigabyte G41MT-ES2L RAM: 2x2 GB DDR3 667MHz Graphics : AMD Radeon HD 5450 1 GB RAM HD : 1,5 TB (splitted partitions) Σκέφτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στην μνήμη και να βάλω 2 των 4GB στα 1066MHz. Αυτό το βρήκα από τα specs της μητρικής ότι είναι το max που υποστηρίζει και το κόστος είναι περίπου 80 ευρώ. Ο υπολογιστής όπως καταλαβαίνετε είναι αρχαίος και θα ήθελα να με συμβουλέψετε αν αξίζει να δώσω το 80αρι γιατί τελευταία ο υπολογιστής έχει αρχίσει και βουλώνει. Η χρήση που του κάνω είναι πολλά παράθυρα chrome όπου γονατίζει στα 6-7,serviio console, FM 2014 (σε αυτό βουλώνει άσχημα), fifa 14 (αυτό το παίζει πολυ καλά χωρίς να κολλάει),torrents,onedrive,google drive,office 2010,team viewer,skype,avast. Η διαφορά θα είναι αισθητή με την αναβάθμιση αυτή ή δεν αξίζει ??? Αξίζει να κάνω κάτι άλλο με μέχρι 100 ευρώ που διαθέτω ή να μην κάνω τίποτα? Έχω επισυνάψει ένα report από το CPU-Z για το pc μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων FANIS-PC.txt
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Κάνε του o/c όσο παίρνει με την ψήκτρα που έχεις, διαφορετικά με ~100€ παίρνεις σύγχρονο celleron + μητρική + 4gb ddr3 που θα έχει τεράστια διαφορά με αυτό που έχεις τώρα.
TheCaptainSS Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Και αμα θες, πουλα το υπαρχον συστημα κομματι κομματι ή ολο μαζι, και στα λεφτα που θα παρεις, χωσε αλλα 100€ και ανεβασε το budget σου
Millennium Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Στήνεις καινούριο με apu αν τα πουλήσεις και βάλεις τα χρήματα.
EddieObscurant Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καντου o/c όσο πάει (λογικα τα 3,4 θα τα πιάσει) και πάρε μια μεταχειρισμένη 5750 ή αντίστοιχη κάρτα με κάνα 40αρι max. Με τις μνήμες που λες δεν θα δεις σχεδόν πουθενά διαφορά και δεν θα ναι ευκολο για τη μητρική σου να τις τρέξει ( θα πρέπει να πειράξεις ρεύματα) Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App
fhatzis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Ποιος θα δώσει έστω και 60 ευρώ να παρει αυτη τη μητρικη με τη cpu και τη ραμ βρε παιδια??? αυτα είναι ηδη αρχαια. εγω γι αυτο ρώτησα αν θα δω κάποια αισθητη διαφορα με την αυξηση της μνημης και αν αξιζει
Millennium Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μπορούν να πουληθούν.Για την παραπάνω ram δεν αξίζει έτσι όπως είναι το σύστημα.
scha13 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ή εναλλακτικά, αφήνοντας τις μνήμες έτσι, να αναβάθμιζες τον επεξεργαστή σε έναν από Site: αυτούς . Αν έβρισκες κάτι >3GHz stock ταχύτητα θα ήταν το ιδανικό, οι Core2Duo ήταν πολύ γρηγορότεροι από τους D. Φαντάζομαι παραπάνω από τα μισά που διαθέτεις δεν θα κοστίζει και θα δεις μεγάλη διαφορά. Το θέμα είναι να βρεις...
fhatzis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 μια τελευταία ερώτηση για το θέμα. Αν βάλω 2 μνημες των 4GB οι οποίες είναι για παράδειγμα στα 1400-1600 ΜΗz,ενώ η μητρική μου σηκώνει μέχρι 1066 ΜΗz , θα έχω κάποιο θέμα αν τις βάλω πάνω ή θα συγχρονίσει αυτόματα και θα τρέχει στα 1066 ???? Ενταξει αποφάσισα ότι δεν θα αγοράσω μνημες αλλα υπάρχει περίπτωση να τις βρω τζαμπα γι αυτό ρωτάω Μπορει επίσης να μου απαντησει κάποιος αν η παρακάτω cpu είναι σσυμβατή με τη μητρική μου και αν αξίζει τα λεφτά της?? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221453955456&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en μου φάνηκε πολυ καλή ευκαιρια γι αυτα τα λεφτα!!! ΤΙ λετε??
vasi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα, Το PC μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά: CPU: Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz Socket 775 LGA Mainboard: Gigabyte G41MT-ES2L RAM: 2x2 GB DDR3 667MHz Graphics : AMD Radeon HD 5450 1 GB RAM HD : 1,5 TB (splitted partitions) Σκέφτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στην μνήμη και να βάλω 2 των 4GB στα 1066MHz. Αυτό το βρήκα από τα specs της μητρικής ότι είναι το max που υποστηρίζει και το κόστος είναι περίπου 80 ευρώ. Ο υπολογιστής όπως καταλαβαίνετε είναι αρχαίος και θα ήθελα να με συμβουλέψετε αν αξίζει να δώσω το 80αρι γιατί τελευταία ο υπολογιστής έχει αρχίσει και βουλώνει. Η χρήση που του κάνω είναι πολλά παράθυρα chrome όπου γονατίζει στα 6-7,serviio console, FM 2014 (σε αυτό βουλώνει άσχημα), fifa 14 (αυτό το παίζει πολυ καλά χωρίς να κολλάει),torrents,onedrive,google drive,office 2010,team viewer,skype,avast. Η διαφορά θα είναι αισθητή με την αναβάθμιση αυτή ή δεν αξίζει ??? Αξίζει να κάνω κάτι άλλο με μέχρι 100 ευρώ που διαθέτω ή να μην κάνω τίποτα? Έχω επισυνάψει ένα report από το CPU-Z για το pc μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Το πρόβλημα σου είναι πρώτα ο δίσκος λειτουργικού !! αγόρασε πρώτα εναν Site: ssd και μην κάνεις αναβάθμιση το σύστημα σου !! αλαζοντας τον cpu πχ!!! τζάμπα τα λεφτά !! Για μνήμη αγόρασε αυτήν Site: KINGSTON HX318C10FR/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY Μπορείς να πουλήσεις το σύστημα σου εύκολα !! και ιδίως την μητρική που είναι δυσεύρετες στην αγορά !!
Federacion Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Πάρε έναν ssd. Ρίξε αλλά 2 ή 4 γίγα μνήμες στα 667 που είσαι και τώρα. Πάρε μια 6850 ή 5850 κάρτα γραφικών. 50+30+60~140 ευρώ Θα είσαι μια χαρά. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
TheELF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μπορει επίσης να μου απαντησει κάποιος αν η παρακάτω cpu είναι σσυμβατή με τη μητρική μου και αν αξίζει τα λεφτά της?? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221453955456&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en μου φάνηκε πολυ καλή ευκαιρια γι αυτα τα λεφτα!!! ΤΙ λετε?? http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3471 Συμβατός είναι ο επεξεργαστής αλλά δεν θα δεις καμιά διαφορά και 45€ ,μαζί με τα μεταφορικά, δεν είναι ευκαιρία αλλά καταστροφή. Ναι αν βάλεις ddr3 μνήμες θα συγχρονιστούν αυτόματα,εκτός αν όταν τον πείρες κάποιος το ρύθμισε με μη αυτόματο τρόπο οπότε θα πρέπει να το ξανά γυρίσεις στο αυτόματο.
scha13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 μια τελευταία ερώτηση για το θέμα. Αν βάλω 2 μνημες των 4GB οι οποίες είναι για παράδειγμα στα 1400-1600 ΜΗz,ενώ η μητρική μου σηκώνει μέχρι 1066 ΜΗz , θα έχω κάποιο θέμα αν τις βάλω πάνω ή θα συγχρονίσει αυτόματα και θα τρέχει στα 1066 ???? Ενταξει αποφάσισα ότι δεν θα αγοράσω μνημες αλλα υπάρχει περίπτωση να τις βρω τζαμπα γι αυτό ρωτάω Μπορει επίσης να μου απαντησει κάποιος αν η παρακάτω cpu είναι σσυμβατή με τη μητρική μου και αν αξίζει τα λεφτά της?? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221453955456&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en μου φάνηκε πολυ καλή ευκαιρια γι αυτα τα λεφτα!!! ΤΙ λετε?? Και λίγο πιό φθηνά εδώ: http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Duo-E8600-SLB9L-6MB-1333MHz-3-33-GHz-FSB-775-Desktop-CPU-Processor-/281349350273?pt=CPUs&hash=item4181ba6381 Οι μνήμες θα τρέχουν όσο γρήγορα ορίζουν τα specs της μητρικής. Πάντως και με 1066 θα είναι οκ, παρόλαυτά δοκίμασε και κάποιον άλλο browser. Προσωπικά δεν θα πρότεινα κάτι παραπάνω, θα πρέπει ίσως να διαλέξεις μεταξύ ενός SSD και του επεξεργαστή.
fhatzis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3471 Συμβατός είναι ο επεξεργαστής αλλά δεν θα δεις καμιά διαφορά και 45€ ,μαζί με τα μεταφορικά, δεν είναι ευκαιρία αλλά καταστροφή. Ναι αν βάλεις ddr3 μνήμες θα συγχρονιστούν αυτόματα,εκτός αν όταν τον πείρες κάποιος το ρύθμισε με μη αυτόματο τρόπο οπότε θα πρέπει να το ξανά γυρίσεις στο αυτόματο. Αυτο αλλάζει απο το bios ??? Δεν έχω πειράξει κάτι από τότε που το πήρα αλλά ακόμα κι αν έχω πειράξει και αλλάζει στο Bios μενα return to defaults δεν θα γυρίσει στο αυτόματο ??? Επισής με τον ssd θα δω τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις αλλαγες μνημης και cpu ???? Επίσης είδα στα specs της μητρικής μου ότι είναι SATA II και όχι SATA III . Τελικά cpu και μνημες ή SATA II 256 GB ???
TheELF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Αυτο αλλάζει απο το bios ??? Δεν έχω πειράξει κάτι από τότε που το πήρα αλλά ακόμα κι αν έχω πειράξει και αλλάζει στο Bios μενα return to defaults δεν θα γυρίσει στο αυτόματο ??? Ναι λογικά έτσι με τα default θα στρώσουν. Ο ssd θα σου δώσει πολύ μεγάλη ταχύτητα στην λειτουργία τον windows,άνοιγμα φακέλων και προγραμμάτων στα παιχνίδια δεν θα σου δώσει κάτι εκτός και αν είσαι με πάρα πολύ αργό δίσκο που όμως αφού είναι 1,5tb θα είναι αρκετά γρήγορος για να μην έχει ή να έχει ελάχιστες διαφορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα