Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι το με ποιό τρόπο η ανακατανομή θα μείωνε την κατανάλωση των βιομηχανιών. Φαντάζομαι είναι προφανές ότι κι εκεί αυτό που λες λειτουργεί εναντίον σου (ένα τεράστιο εργοστάσιο είναι προφανώς πιο αποδοτικό ποσοστιαία από δέκα μικρότερα, economies of scale δεν ξέρω αν έχεις ακουστά).

Κρέμομαι απ' τα χείλη σου.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για να αντέξει ο πλανήτης πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωή όλων σε επίπεδο Κίνας ή Ινδίας.

Για να ζούμε όλοι με τον μέσο τρόπο ζωής του μέσου Έλληνα για παράδειγμα, ούτε μία μέρα δεν αντέχει.

Για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούμε τώρα σε βάθος μερικών δεκαετιών, πρέπει να πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι. Δεν βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα.

Δημοσ.

Εσυ τρολαρεις δες τι νερο ξοδευουν καποιες βιομηχανιες και μετα κανε τον εξυπνο.

Ναι αλλα η μειωση παραγωγης ή ακομη και το κλεισιμο αυτων των βιομηχανιων, σημαινει λιγοτερα υλικα αγαθα. Αρα δεν ψαχνεις ενα τροπο ωστε να φερεις τον αφρικανο στο ιδιο επιπεδοι ζωης με εσενα, αλλα ψαχνεις ενα τροπο να κατεβεις εσυ πολυ χαμηλα (εστω λιγο πιο πανω απο τον αφρικανο) και να ζησουμε ολοι μαζι με τον ιδιο τροπο.

Δημοσ.

Εγω απο τα δικα σου παντως δεν κρεμομαι.

Αν εξακολουθεις να πιστευεις οτι ειναι μονοδρομος η μειωση του ανθρωπινου πληθυσμου πες το μας καθαρα για να ξεκινησουμε την μειωση απο εσενα και τους ομοιους σου.

Καλά, πριν ξεκινήσεις τη μείωση του πληθυσμού μάθε πρώτα να διαβάζεις για να μη γίνει κανένα λάθος. Όχι απλά δεν "εξακολουθώ" να το πιστεύω, αλλά ούτε ποτέ το πίστευα και φυσικά δεν έχω πει τίποτα στο thread που να δίνει σε οποιονδήποτε σκέφτεται λίγο να καταλάβει πως μπορεί να πιστεύω κάτι τέτοιο.

Ούτε καν ο firewalker δεν το πιστεύει, στην αρχή έκανε χιούμορ και τώρα που βλέπει ότι κάποιος τον πήρε σοβαρά γιατί γκαου το γύρισε στο trolling.

Υπόψιν ότι αν ας πούμε πεις ότι χθες έβρεξε άρα υπάρχουν τα στρουμφάκια και απαντήσω ότι πρέπει να σε δει γιατρός, αυτό δε μας λέει τίποτα για το αν πιστεύω στα στρουμφάκια ή όχι. Μας λέει μόνο ότι πιστεύω πως αν κάποιος βγάλει αυτό το συμπέρασμα, πρέπει να τον δει γιατρός.

Αυτό που όντως πιστεύω είναι ότι έχεις ένα θέμα στη διατύπωση λογικά αδιάβλητων θέσεων αλλά είμαι διατεθειμένος να μείνω με την όρεξη, τι να γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα η μειωση παραγωγης ή ακομη και το κλεισιμο αυτων των βιομηχανιων, σημαινει λιγοτερα υλικα αγαθα. Αρα δεν ψαχνεις ενα τροπο ωστε να φερεις τον αφρικανο στο ιδιο επιπεδοι ζωης με εσενα, αλλα ψαχνεις ενα τροπο να κατεβεις εσυ πολυ χαμηλα (εστω λιγο πιο πανω απο τον αφρικανο) και να ζησουμε ολοι μαζι με τον ιδιο τροπο.

Καπως ετσι.

Δημοσ.

Καπως ετσι.

Λυπαμαι που στο λεω, αλλα αν πεις στον οποιονδηποτε να αφησει τη ζωη που εχει και να χασει τα οποιαδηποτε υλικα αγαθα του χαριν καποιων πεινασμενων ανθρωπων στην αλλη ακρη της γης, το πιο απλο που θα κανει ειναι να σε γραψει στα παπαργια του.

Δεν ειναι φτιαγμενος ο ανθρωπος για αλτρουισμο οσο και να το τραβολογαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, πριν ξεκινήσεις τη μείωση του πληθυσμού μάθε πρώτα να διαβάζεις για να μη γίνει κανένα λάθος. Όχι απλά δεν "εξακολουθώ" να το πιστεύω, αλλά ούτε ποτέ το πίστευα και φυσικά δεν έχω πει τίποτα στο thread που να δίνει σε οποιονδήποτε σκέφτεται λίγο να καταλάβει πως μπορεί να πιστεύω κάτι τέτοιο.

Ούτε καν ο firewalker δεν το πιστεύει, στην αρχή έκανε χιούμορ και τώρα που βλέπει ότι κάποιος τον πήρε σοβαρά γιατί γκαου το γύρισε στο trolling.

Αυτό που όντως πιστεύω είναι ότι έχεις ένα θέμα στη διατύπωση λογικά αδιάβλητων θέσεων αλλά είμαι διατεθειμένος να μείνω με την όρεξη, τι να γίνει.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού πάντως είναι εδώ, τώρα. Δεν είναι κάτι θεωρητικό. Για να έχω εγώ Internet και να γράφω αυτά που γράφω τώρα από το σπίτι μου, τον δρόμο κτλ, πρέπει να σκοτώνω ~0,75 παιδιά στην Αφρική κάθε χρόνο. Δεν έχω αυταπάτες, συνειδητά το κάνω. Κάποια στιγμή δεν θα είναι παιδιά στην Αφρική. Θα είναι του γείτονα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε θα βιαζόμουν τόσο να βάλω νούμερα και να βγάλω συμπεράσματα για θέματα τα οποία ναι μεν είναι φανερό πως προβληματίζουν αλλά αν τα βάλεις κάτω είμαι παντελώς άσχετος επι του αντικειμένου. Αν κάποιος έχει όρεξη ας ανοίξει νέο topic και ας μας ξεκινήσει παραθέτοντας αποτελέσματα μελετών για να μην κάνουμε κουβέντα καφενείου.

Δημοσ.

Υπόψιν ότι αν ας πούμε πεις ότι χθες έβρεξε άρα υπάρχουν τα στρουμφάκια και απαντήσω ότι πρέπει να σε δει γιατρός, αυτό δε μας λέει τίποτα για το αν πιστεύω στα στρουμφάκια ή όχι. Μας λέει μόνο ότι πιστεύω πως αν κάποιος βγάλει αυτό το συμπέρασμα, πρέπει να τον δει γιατρός.

Τα λογια σας ειτε τα εννοειτε ειτε οχι, ειναι βουτυρο στο ψωμι καποιων ασυνειδητων ανθρωπων που ψαχνουν να βρουν την αφορμη για να τα κανουν πραξη.Αν θελετε να κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας δικαιωμα σας,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι  αλλαζει η πραγματικοτητα.

Λυπαμαι που στο λεω, αλλα αν πεις στον οποιονδηποτε να αφησει τη ζωη που εχει και να χασει τα οποιαδηποτε υλικα αγαθα του χαριν καποιων πεινασμενων ανθρωπων στην αλλη ακρη της γης, το πιο απλο που θα κανει ειναι να σε γραψει στα παπαργια του.

Δεν ειναι φτιαγμενος ο ανθρωπος για αλτρουισμο οσο και να το τραβολογαμε.

Αρα αναφερεσαι σε μη ανθρωπους που θελουν να παραμεινουν ως μη ανθρωποι θυσιαζοντας πραγματικους ανθρωπους.Πραγματικα μη ανθρωπινη συμπεριφορα.

Δημοσ.

Αρα αναφερεσαι σε μη ανθρωπους που θελουν να παραμεινουν ως μη ανθρωποι θυσιαζοντας πραγματικους ανθρωπους.Πραγματικα μη ανθρωπινη συμπεριφορα.

Μεγαλη κουβεντα αυτο. Ποιος καθοριζει το ποιος ειναι ανθρωπος και ποιος μη ανθρωπος; Ποιος καθορισε οτι η εννοια της ανθρωπινης συμπεριφορας  ταυτιζεται με την πονοψυχια;

Αλλο ανθρωπος, αλλο πονοψυχος ανθρωπος.

Δημοσ.

Εδω ένα εξαιρετικό άρθρο με αριθμούς και έρευνα πάνω στη θεματολογία.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, το νερό κτλ κτλ πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε στον υποτιθέμενο πολιτισμένο κόσμο όπου έχουμε μια κάποια προσβαση στην υγεία και φυσικά στα αγαθά του πλανήτη λόγω της εξελιξής μας ως λαοί. Θα μπορούσαμε και εμεις να τα σκατώναμε όπως άλλες χώρες και να μην μπορουσαμε να εκμεταλλευτούμε με έργα υδροδότησης το νερό που υπάρχει κτλ κτλ.

Σίγουρα πάντως και επειδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ή αναπτυσσόμενες χωρες, έχουν συνηθίσει να ζουν έτσι, σπαταλάμε πολύ ενέργεια και νερό χωρίς λόγο. Πχ μια πισινα δεν είναι ανάγκη να γεμιζει με ποσιμο νερό. Κιομως έτσι γινεται..Αν μπορουσαμε με κάποιο τροπο να μοιραστουμε αυτά τα αγαθά με άλλες χωρες σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ίσως λιγο χειρότερα για εμάς αλλά καλυτερα για άλλους.

Στο φινάλε ποιος ειπε ότι η ευτυχία κρινετε απ την τεχνολογία (ειμαστε και 300 χρονια πισω λογω θρησκείας όπως υποστηρίζουν κάποιοι) και τα αγαθά που έχει ο καθένας. Οι έρευνες άλλα δείχνουν :-)

Δημοσ.

Απρεπης χαρακτηρισμος και παρατηρηση η μειωση του ανθρωπινου πληθυσμου και η εφαρμογη της.

Χαιρομαι που η διαχειριση συμφωνει μαζι μου εστω με τον δικο της τροπο.

Δημοσ.

Εδω ένα εξαιρετικό άρθρο με αριθμούς και έρευνα πάνω στη θεματολογία.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, το νερό κτλ κτλ πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε στον υποτιθέμενο πολιτισμένο κόσμο όπου έχουμε μια κάποια προσβαση στην υγεία και φυσικά στα αγαθά του πλανήτη λόγω της εξελιξής μας ως λαοί. Θα μπορούσαμε και εμεις να τα σκατώναμε όπως άλλες χώρες και να μην μπορουσαμε να εκμεταλλευτούμε με έργα υδροδότησης το νερό που υπάρχει κτλ κτλ.

Σίγουρα πάντως και επειδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ή αναπτυσσόμενες χωρες, έχουν συνηθίσει να ζουν έτσι, σπαταλάμε πολύ ενέργεια και νερό χωρίς λόγο. Πχ μια πισινα δεν είναι ανάγκη να γεμιζει με ποσιμο νερό. Κιομως έτσι γινεται..Αν μπορουσαμε με κάποιο τροπο να μοιραστουμε αυτά τα αγαθά με άλλες χωρες σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ίσως λιγο χειρότερα για εμάς αλλά καλυτερα για άλλους.

Στο φινάλε ποιος ειπε ότι η ευτυχία κρινετε απ την τεχνολογία (ειμαστε και 300 χρονια πισω λογω θρησκείας όπως υποστηρίζουν κάποιοι) και τα αγαθά που έχει ο καθένας. Οι έρευνες άλλα δείχνουν :-)

Το πόσιμο νερό είναι σε αφθνία σε πολλές χώρες (ανάμεσα τους και η Ελλάδα) και δεν μπορείς απλά να το μεταφέρεις γιατί δεν συμφέρει. Η λύση είναι αφαλατώσεις σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό. Με το να γεμίζεις λιγότερες πισίνες δεν αλλάζεις κάτι γιατί το νερό είναι ανανεώσιμο λόγο της βροχής.

Είναι τελείως διαφορετικό να γεμίσεις με πόσιμο νερό μια πισίνα στην Ελλάδα (δεν συμβαίνει τίποτα) από ότι στην Νιγηρία (έγκλημα)...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...