Προς το περιεχόμενο

έχει S-ATA ή όχι?


lefscott

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας. Ένας καλός φίλος έχει την παρακάτω μητρική -->Asus P4T-E και ρωτάει αν έχει S-ATA controler ή θα πρέπει να βάλει εκ των υστέρων. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώσεις σας επί του θέματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή τη στιγμή το SATA δεν σχεδόν κανένα πλεονέκτημα. Πρακτικά το ΑΤΑ 100 δεν είναι πιο γρήγορο από το ΑΤΑ 133 ή SATA(150) για ένα δίσκο. Κάνενας δίσκος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο bandwidth. Άμα έχεις περισότερους από ένα δίσκο στον ίδιο controller τότε τα πράγματα αλλάζουν αλλά όχι και πάρα πολύ.

 

Το SATA έχει μόνο ένα πλεονέκτημα, το μικρό πλάτος του καλωδίου του. Αυτό σημαίνει ότι έχεις καλύτερο airflow μέσα στο κουτί, άρα χαμηλώτερες θερμοκρασίες άρα μπορείς να κάνεις καλύτερο overclocking(θεωρητικά τουλάχιστον γιατί πρακτικά δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία). Και είναι πιο όμορφο το καλώδιό του από τα IDE.

 

Άρα το SATA δεν είναι και τίποτα σπουδαίο(προς το παρόν). Ακόμα και εάν το θέλεις τόσο πολύ, μπορείς να πάρεις SATA controller και να τον βάλεις στη PCI(με κάποιες επιπτώσεις στις επιδόσεις, ειδικά εάν έχεις καμιά καρτα ethernet).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...