Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλβανίδα συγκεκριμένα.

Ζει, κλασικά, αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ήδη πιάσει εργασία (πρόχειρη) και πάει νυχτερινό γυμνάσιο (ολιγόωρο απ' ότι μου είπε). σκοπεύοντας να βγάλει Λύκειο και μετά - πρώτα ο Όποιος τους - να βγάλει και σχολή της επιλογής της.

Οι γονείς της, σαν κλασικά απομεινάρια Νεάτερνταλ σπέρματος, σχεδιάζουν να την αποκόψουν και από εργασία και από σχολείο. Επίσης να της πλασάρουν κάνα Αλβανικό μοντέλο συμφιλιωμένου σογιού ή whatever.
Όλα δηλαδή, ένα package που αν είσαι Ελληνική ψυχή δε μπορείς να τα αφήσεις στο αβλεπιέν, και ανέλαβα να την ηρεμήσω και να βοηθήσω όπως μπορώ.

Οι απορίες μας:

1. Έχει δικαίωμα από τα 18 να κάνει ότι επιθυμεί, να υπογράψει ΔΕΗ, νοικιάσει, αγοράσει, οδηγήσει, γραφτεί σε ταμείο, φωνάξει την αστυνομία να μαζέψουν κανέναν αδερφό της αν κάνει καμιά μαλ^κία; Αν όχι, γιατί, και τι χρειάζεται για να έχει αυτό το υπερβολικό δικαίωμα.

2. Μπορούν να της διακόψουν οι γονείς της το σχολείο με το έτσι θέλω; Πέρα από βία ή/και "φεύγεις μωρή απ' το σπίτι", μπορούν να της στερήσουν τέτοιο δικαίωμα;

3. Τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξει σε 4 μήνες που ενηλικιώνεται; :)

Βοηθήστε να βοηθήσω, και το κρέντιτ (όπως πάντα) δικό σας (εν ονόματι Insomnia.gr).

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε οτι ζει νόμιμα στην Ελλάδα , πράγμα που καταλαβαίνω ότι ισχύει, εφόσον είναι ενήλικη μπορεί να κάνει αυτά που λές στο 1 ... το θέμα είναι αν έχει τη δυνατότητα να τα κάνει (= λεφτά).

Επειδή από όσο σε έχω διαβάσει στο insomnia δε σε έχω για άνθρωπο αρκετά ώριμο για να κρίνει σοβαρά ζητήματα όπως αυτά που περιγράφεις (και που στη τελική δε σου πέφτει κανένας λογος), ούτε να μπορείς να κρίνεις αν κάποιος είναι σπέρμα νεάντερταλ που καταπατά τα δικαιώματα που η ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αφήσει ... στο "αβλεπιέν" (?!?!) ... θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις να ασχολείσαι με ζητήματα σαν αυτά που ασχολείσαι συνήθως και να αφήσεις τους ανθρώπους στην υσηχία τους και στα προβλήματά τους.

• Like 13
Δημοσ.

πρεπει οπωσδηποτε να κανει παρεες με "φυσιολογικα" ατομα

δηλαδη οχι νεαντερταλ.

αν ειναι ωραια βοηθαει,γιατι μπορει να βρει και κανα γκομενο της προκοπης

αν ειναι σα,νεαντερταλ δυσκολα τα πραγματα.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα για υπηκοότητες / ιθαγένειες / παραμονές κτλ και αν όλα είναι νόμιμα για την συγκεκριμένη, αλλά αν είναι, Ι'm pretty positive ότι:

1) Ναι σε όλα. Στα νοικιάσει/αγοράσει θα έχει πιθανότατα φορολογικές εκπλήξεις αν δεν δηλώσει εισοδήματα με την πρώτη της δήλωση.

2) Όντας 18 όχι - δεν έχεις κηδεμόνα στα 18 οπότε δεν μπορεί κανείς να σε διαγράψει.

3) Αν το κλίμα είναι βλαμμένο, να έχει στην κατοχή της ταυτότητες και διαβατήρια, γιατί μπορεί να βρεθεί όμηρος των συγγενών της.

Τέλος κάτι για εσένα, δεν στο λέω ευθυνόφοβα αλλά έχε υπόψιν ότι όταν στραβώνουν σκηνικά οικογένειας και είσαι ο "ξένος" που βοηθά, είναι πάντα lose lose situation. Θα βρεθείς να απολογείσαι και πιθανότατα να σου πάρουν και τον γάιδαρο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ caution.

2. Εάν τρελαθούν και την διακόψουν πριν τα πατήσει; Εάν της μένουν 1-2 μήνες δηλαδή..;

Θα της τα μεταφέρω και για το 3 να δω τι έχει.

Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω - αν οι γονείς είναι τόσο μπαγλαμάδες ζητάς από την διεύθυνση του σχολείου να μιλήσεις με κοινωνικό λειτουργό. Εκείνος αφού του εκθέσεις την κατάσταση, μπορεί κάλλιστα να κρίνει ότι οι γονείς δεν πράττουν προς το συμφέρον του παιδιού και να "το πάρουν πάνω" τους, με συνέπειες και για την κηδεμονία της.

Δημοσ.

Μου είπε πως έχει διαβατήριο, αλλά ταυτότητα μόνο βόρια.

Θυμάμαι μου το είχε πει παλιά, πως για να βγάλει Ελληνική είναι απαραίτητο να βαπτιστεί...

Άρα;

Και επίσης λες να καβατζώσει τέλος πάντων διαβατήριο/ταυτότητα τουλάχιστον μια ημέρα πριν τα γενέθλια;

Δημοσ.

Θυμάμαι μου το είχε πει παλιά, πως για να βγάλει Ελληνική είναι απαραίτητο να βαπτιστεί...

Γουατ? Προφανως κατι λαθος καταλαβες, μηπως εννοουσε να παρει ιθαγενεια?

Απο ποτε μια θρησκευτικη τελετη ειναι απαραιτητη για να βγαλεις ταυτοτητα?

Δημοσ.

^ από ποτέ.

Σαφώς ναι, να έχει το διαβατήριο της και ότι άδειες παραμονής κτλ κτλ στην κατοχή της. Γιατί αλλιώς, αν όλα πάνε κατά διαόλου και χαθεί κάθε συνεννόηση, παίζει να βρεθεί ξεκρέμαστη για τα καλά.

• Like 3
Δημοσ.

κατι μου λεει οτι ουτε αδεια παραμονης δεν θα χει...

οποτε πρεπει να ακολουθησει τις διαδικασεις για Link.png Site: ιθαγενεια-υπηκοοτητα

οποτε κατα 99.9% εφοσον αντιδρουν οι γονεις της δεν προκειτε να υπογραψουν/βρουν χαρτια που χρειαζετε ωστε να γινει απλα η αιτηση...

τωρα για την βαπτιση ή της ειπαν μλκς ή σου ειπε μλκς.

Δημοσ.

Παιδιά, πριν αρχίσουμε να "κάνουμε κουμάντο" στο πως το koritsi_Gia_PC "θα μπει μπροστά" στο να "σώσει" ένα ανήλικο κορίτσι από την οικογένειά του θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε λίγο περισσότερο ...

Πραγματικά είναι αξιοπερίεργο να απαντάμε

"μην εμπιστεύεσαι το insomnia για τη φουσκάλα που έβγαλες στην πατούσα ... δες γιατρό"

αλλά να είμαστε έτοιμοι να συμβουλέψουμε ένα ανήλικο κορίτσι πως στην πράξη θα φύγει από το σπίτι του.

Είμαστε ένα μάτσο άγνωστοι στο net που συμβουλέυουν το Koritsi_Gia_PC πως θα "γλιτώσει" από την οικογένειά της με μόνο κριτίριο τα όσα μεταφέρει το koritsi_Gia_PC .... το οποίο ειλικρινά, από το όσο την "γνωρίζω" στο site θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελα να συμβουλέψει την ανήλικη κόρη μου.

Το μόνο σοβαρό που έχει ακουστεί είναι αυτό περί του παιδιού να μιλήσει σε μια υπέυθυνη αρχή (#6) που ξέρει να χειρίζεται τα πράγματα αυτά πιο σοβαρά από ένα μάτσο άγνωστους σε ένα forum.

Καταλάβετε ότι ότι γράφετε εδώ μπορεί να έχει συνέπειες αν το kotitsi_Gia_PC κάνει καμιά χοντράδα/μ@λ@κία.

/ontopic : Να σε διαγράψει από το σχολείο ΛΟΓΙΚΑ δε μπορεί κανένας , ακόμα και αν είσαι ανήλικη (αφού το λύκειο είναι υποχρεωτικό).

• Like 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...