Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω , θα σου πω απλά ότι η τετράγωνη λογική σου είναι ευλογία και κατάρα.

Ευλογία γιατί ζυγίζεις τα πάντα με την λογική

Κατάρα γιατί όποτε κάτι καινούριο έρχεται στον δρόμο σου , το φοβασαι και το απορίπτεις αφού τους έχεςι ρίξει πολλά "λογικά" επιχειρήματα στο κεφάλι σου.

Ξέρω πολλους τύπους σαν και σένα , πάρα πολλους....και είσαι κλασική περίπτωση.

Να φανταστώ ότι τα αδιάσειστα επιχειρήματα που παραθέσεις τα λένε στο NLP;

Επιχείρημα: Λογική => τετράγωνη λογική => Τετράγωνο κακό => Λογική κακή. 

Ερωτήσεις: Αλήθεια, πώς κανείς κατηγοριοποιεί σε σχήματα την λογική; Υπάρχει τρίγωνη λογική; Πεντάγωνη; Με ποια κριτήρια βγαίνει το σχηματικό μοντέλο και πώς πηγάσανε τα κριτήρια αυτά; 

Επιχείρημα: Λογική => Λογικά επιχειρήματα => Απορρίπτονται οι νέες γνώσεις => Αιτία ο φόβος => Λογική κακή

Ερωτήσεις: Αλήθεια, τι γίνεται με αυτά τα νέα πράματα που είναι και λογικά; Επίσης, πώς συνδέεται η λογική με τον φόβο εφόσον ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά θα προσβάλλω την νοημοσύνη από μεγάλη μερίδα αναγνωστών.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγουρα παντως δεν θα ακουσουμε πραγματα καθημερινοτητας. Με την δυναμη και την θεληση του εαυτου μας, μπορουμε να καταφερουμε πολλα πραγματα, το κανουμε ομως;

Δημοσ.

Το ίδιο θα γίνει και στο journal club του κοντινότερου πανεπιστημίου σε εσένα. Γιατί δεν πας εκεί; 

Δηλαδή, όπου δεν ακούει κανείς πράγματα καθημερινότητας σημαίνει πως πρέπει να τρέχει; Και σε ένα οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο για ψυχικές αρρώστιες δεν θα ακούσει κανείς πράγματα καθημερινότητας. Εκεί γιατί να μην πάει; 

Δημοσ.

Το ίδιο θα γίνει και στο journal club του κοντινότερου πανεπιστημίου σε εσένα. Γιατί δεν πας εκεί; 

Δηλαδή, όπου δεν ακούει κανείς πράγματα καθημερινότητας σημαίνει πως πρέπει να τρέχει; Και σε ένα οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο για ψυχικές αρρώστιες δεν θα ακούσει κανείς πράγματα καθημερινότητας. Εκεί γιατί να μην πάει; 

Η ένστασή μου είναι ότι σε κανένα βιβλίο πανεπιστημιακό δεν μας λέει ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ μικρους.

Οκ , η ψυχολογία μας λέει ότι πχ. πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Κανένα βιβλίο ψυχολογίας δεν μας λέει το ΠΩΣ.

Η τετράγωνη λογική σου πάλι έβγαλε ένα τετράγωνο συμπέρασμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα.

Αυτό που σου λέω είναι , πιστευε και μή , ερεύνα. Αν θέλεις να κάνεις θετικές αλλαγές στην ζωή σου , ξεκίνα να διαβάζεις

μερικα΄βιβλία που έχουνε κάποια "μυστικά".

Και όχι , μην δεις το "The Secret".

Ακόμα και Καζαντάκη να διαβάσεις , θα ανοίξει ( ελπίζω) το μυαλουδάκι σου , για να δεις την ζωή με διαφορετική σκοπιά.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά "λογικά" επιχειρήματα για να απορρίψεις και τον Καζαντζάκη !

ΣΕ κανένα επιστημονικό βιβλίο δεν θα βρεις "αλήθειες" , παρα μόνο γεγονότα. Αυτοί που τόλμησαν να δουνε πέρα απο τα γεγονότα ήτανε αυτοί που ανακαλύψανε τις μεγάλες αλήθειες της ζωής.

Αυτά απο μένα , ψαχτείτε φίλοι μου , διαβάστε , τολμήστε το διαφορετικό.

Να φανταστώ ότι τα αδιάσειστα επιχειρήματα που παραθέσεις τα λένε στο NLP;

Επιχείρημα: Λογική => τετράγωνη λογική => Τετράγωνο κακό => Λογική κακή. 

Ερωτήσεις: Αλήθεια, πώς κανείς κατηγοριοποιεί σε σχήματα την λογική; Υπάρχει τρίγωνη λογική; Πεντάγωνη; Με ποια κριτήρια βγαίνει το σχηματικό μοντέλο και πώς πηγάσανε τα κριτήρια αυτά; 

Επιχείρημα: Λογική => Λογικά επιχειρήματα => Απορρίπτονται οι νέες γνώσεις => Αιτία ο φόβος => Λογική κακή

Ερωτήσεις: Αλήθεια, τι γίνεται με αυτά τα νέα πράματα που είναι και λογικά; Επίσης, πώς συνδέεται η λογική με τον φόβο εφόσον ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά θα προσβάλλω την νοημοσύνη από μεγάλη μερίδα αναγνωστών.

Ρώτα οποιονδήποτε ψυχολόγο , τί θα σου πει για τους "λογικους" ανθρώπους.

Παράδειγμα. Ένας λογικός άνθρωπος , δεν θα την έπεφτε σε γκομενάρα. Σκέψου λίγο το γιατί.

Οι λίγο "τρελοί"  και οι θαραλέοι είναι αυτοί που έχουνε νικήσει την λογική. Δες απλά πόσοι άσχημοι συνοδεύουνε γκομενάρες , και όχι δεν έχουνε λεφτα!

Για τέλος , θα σου πώ μια ατάκα απο το "βιος και πολιτεία του Ζορμπα" :

"Εύρων πέτρα ωραιοτάτην , έλθε αμέσως....." ......

Ψάξε αυτή την ατάκα , και θα καταλάβεις τι προσπαθώ να σου πω.

Δημοσ.

Σε ευχαριστούμε που μας λες προβατα , φαντάζομαι εσύ ξέρεις τα πάντα για αυτή την ζωή , ξέρεις τα πάντα για τον εαυτό σου , τον ξέρεις 100% , και ζεις μια χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή , με αφθονία , με άριστες σχέσεις και με πλούτο.

Στην διαθεσή σας :) . Σωστά φαντάζεσαι

Σου προτείνω να διαβάσεις κανα βιβλίο του όπως το παρακάτω , μπας και μορφωθείς λιγάκι :

Book_H_Dunamiki_Tis_Epituxias.jpg

Αυτή την δουλειά την κάνει η Luise l.Hay , o Deepak Chopra , o Dr Wayne Dyer και πολλοι άλλοι καταξιωμένοι ανα τον κόσμος

Θεωρώ τον εαυτό μου όσο επιτυχημένο θα ήθελα να είναι, οπότε δεν χρειάζεται να διαβάσω τα έργα του σχετικά με "την δυναμική της επιτυχίας", και φυσικά δεν θεωρώ τα βιλβία για το life coaching "μόρφωση". 

Δημοσ.

Στην διαθεσή σας :) . Σωστά φαντάζεσαι

Θεωρώ τον εαυτό μου όσο επιτυχημένο θα ήθελα να είναι, οπότε δεν χρειάζεται να διαβάσω τα έργα του σχετικά με "την δυναμική της επιτυχίας", και φυσικά δεν θεωρώ τα βιλβία για το life coaching "μόρφωση". 

Αυτά είναι.....γνώρισα τον απόλυτα ευτυχισμένο και επιτυχημένο άνθρωπο στην ζωή μου .

Εισαι ο γκουρού μας , σε παρακαλώ πες μας τα μυστικά σου , διέδωσε την γνώση σου , θέλω να γίνω σαν και σένα!

Δημοσ.

για να γίνεις σαν εμένα πρέπει να σταματήσεις να ψάχνεις γκουρού και να αρχίσεις να κάνεις life coaching τον εαυτό σου μόνος. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. 

• Like 4
Δημοσ.

Ουτε εμένα μαν εγω είμαι καμμένος θέλω είτε

1)Σπίτι με κλειστά παράθυρα 24/7 pc και projectora να μην μπαίνει χαραμάδα φώς όμως

2)Παραλία με 45 βαθμούς και κάψιμο κολύμπι.

Όλοι οι άλλοι τρόποι διασκέδασης (μπουζούκι, γκομενάκια, φραπεδιά, ποτάκι, ταυλάκι, πασαρέλα - πούλημα μούρης, clubbing) δεν μου λένε τίποτα.

Η κύπρος με καλύπτει και στα 2 biggrin.gif

Να χαρώ εγώ ευτυχία ......!!!!

Μπραβο μεγάλε , όλοι εδώ μέσα θέλουνε να γίνουνε σαν και σενα.

Εάν είσαι ευτυχισμένος έτσι , ΔΕΝ τολμώ να σκεφτώ πως θα ήσουνα δυστυχισμένος !!!

Δημοσ.

Οκ , η ψυχολογία μας λέει ότι πχ. πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Κανένα βιβλίο ψυχολογίας δεν μας λέει το ΠΩΣ.

Εχμμμ ολα τα βιβλια αυτοβοηθειας δείχνουν ακριβως αυτο.

Δημοσ.

Εάν είσαι ευτυχισμένος έτσι , ΔΕΝ τολμώ να σκεφτώ πως θα ήσουνα δυστυχισμένος !!!

Τα προσωπικά μου δεν σε αφορούν ούτε έχεις την ικανότητα να τα κρίνεις καθώς έμμεσα παραδέχτηκες ότι δεν γνωρίζεις τόν ίδιο σου τον εαυτό, αγνοώντας ότι το να λές κάτι τέτοιο είναι προσβολή για το ανθρώπινο είδος. Ελπίζω να είσαι κοντά 20 και κάτω. Τουλάχιστον έτσι έχεις το ελαφρυντικό της νεότητας. 

• Like 1
Δημοσ.

Life coaching δεν έχω κάνει, ούτε είχα ποτέ την ανάγκη, business coaching έχω κάνει στη δουλειά μου (δωρεάν ήταν) και το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο, βελτίωσε αρκετά την απόδοσή μου, όχι περισσότερο, όμως, από τις δικές μου ενέργειες πολύ πριν το ίδιο το coaching.

Δημοσ.

Τα προσωπικά μου δεν σε αφορούν ούτε έχεις την ικανότητα να τα κρίνεις καθώς έμμεσα παραδέχτηκες ότι δεν γνωρίζεις τόν ίδιο σου τον εαυτό, αγνοώντας ότι το να λές κάτι τέτοιο είναι προσβολή για το ανθρώπινο είδος. Ελπίζω να είσαι κοντά 20 και κάτω. Τουλάχιστον έτσι έχεις το ελαφρυντικό της νεότητας. 

Δεν έβγαλα κάτι προσωπικό , έβγαλα κάτι που έχεις δημοσιέυσει publicly.

Αγόρι , ΔΕΝ μας φτάνει αυτή η ζωή για να μάθουμε 100% τον εαυτό μας , οπότε άστο......και όποιος λέει κάτι τέτοιο , ή είναι ηλίθιος , ή απλά ζει μια δυστυχισμένη ζωή που δεν τολμάει να γνωρίσει πτυχές του εαυτού του , είτε θετικές είτε αρνητικές , που δεν είχε ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ότι έχει.

Και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι είναι ευχαριστημένος με την ζωή του , έχοντας φτιάξει μια φυλακή για τον εαυτό του , απο ασφάλεια , βαφτίζοντάς την "μια χαρά ζωή".

Είμαι 33 , και όχι , δεν έχω κανένα ελαφρυντικο , και ότι λέω πάντα το υπογράφω.

Εσύ , που λες ότι ξέρεις 100% τον εαυτό σου , πόσο χρονών είσαι?

5?

Πότε μπόρεσες , στα 30+-  σου , να μάθεις τον εαυτό σου?

Ποιες ήτανε οι εμπειρίες που σε κάνανε να πεις : "Xmmm έχω αυτό...ή χμμμ δεν έχω αυτό..."

Για να καταλάβω και εγώ ο αφελής δηλαδή :D

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πηγες κι έψαξες τι είπε ΤΡΙΑ χρονια πριν;;;

Για πήγαινε Νέα Υόρκη ή σε άλλη μεγαλούπολη να δεις ποσες απόψεις θα αλλάζεις ανά δεκαπενθήμερο

Δημοσ.

Δεν έβγαλα κάτι προσωπικό , έβγαλα κάτι που έχεις δημοσιέυσει publicly.

Αγόρι , ΔΕΝ μας φτάνει αυτή η ζωή για να μάθουμε 100% τον εαυτό μας , οπότε άστο......και όποιος λέει κάτι τέτοιο , ή είναι ηλίθιος , ή απλά ζει μια δυστυχισμένη ζωή που δεν τολμάει να γνωρίσει πτυχές του εαυτού του , είτε θετικές είτε αρνητικές , που δεν είχε ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ότι έχει.

Είμαι 33 , και όχι , δεν έχω κανένα ελαφρυντικο , και ότι λέω πάντα το υπογράφω.

Εσύ , που λες ότι ξέρεις 100% τον εαυτό σου , πόσο χρονών είσαι?

5?

Πότε μπόρεσες , στα 30+-  σου , να μάθεις τον εαυτό σου?

Ποιες ήτανε οι εμπειρίες που σε κάνανε να πεις : "Xmmm έχω αυτό...ή χμμμ δεν έχω αυτό..."

Για να καταλάβω και εγώ ο αφελής δηλαδή :D

Δεν πειράζει μεγάλε, παραδέχεσαι ότι δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, και μετά κάνεις το απόλυτα λογικό. Πηγαίνεις σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει καθόλου (ούτε φατσικά λέμε τώρα), να σου μάθει τον εαυτό σου (που δεν σου φτάνει μια ζωη να τον μάθεις μόνος!), μάζι με άλλους 50 σε ένα σεμινάριο, 

Όχι, αν τα κάνεις στα 33 αυτά δεν έχεις ελαφρυντικά.  

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πειράζει μεγάλε, παραδέχεσαι ότι δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, και μετά κάνεις το απόλυτα λογικό. Πηγαίνεις σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει καθόλου (ούτε φατσικά λέμε τώρα), να σου μάθει τον εαυτό σου (που δεν σου φτάνει μια ζωη να τον μάθεις μόνος. (!), μάζι με άλλους 50 σε ένα σεμινάριο, 

Όχι, αν τα κάνεις στα 33 αυτά δεν έχεις ελαφρυντικά.  

Οκ , θα ακολουθήσω το δικό σου δρόμο λοιπόν. , που είναι ο ευτύχισμένος.

κλειστά παράθυρα 24/7 να μην μπαίνει χαραμάδα φως μέσα ........και ούτε γκομενάκια , ούτε ποτάκια.

Και δεν έχετε καταλάβει τί σας λέω , δυστυχώς..

Anyway , δεν σχολιάζω άλλο , καλη συνέχεια !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...