Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Συστήματος


ilya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους.

 

Σκέφτομαι για αναβάθμιση στο σύστημα μου.

Μητρική+Επεξεργαστής+Μνήμη

 

Ασχολούμαι με μουσικά προγράμματα (Cubase), Office, Internet, βλέπω DVD και σκοπεύω να πάρω και DVD Writer λίγο αργότερα. Δεν ασχολούμαι ΚΑΘΟΛΟΥ με παιχνίδια.

 

Επεξεργαστής: Συμφέρει η λύση Celeron σε σχέση με P4; Αν όχι, FSB400 ή FSB800;

 

Μητρικές: Oι ALBATRON στο Πλαίσιο λένε κάτι; Τι άλλο προτείνετε; Για κάτι οικονομικό μιλάω με τουλ. 4 USB. Overclocking γίνεται σε κάποιες;

Άσχετο: Κάποια μητρική για P4 ή/και Celeron με ενσςματωμένη κάρτα εικόνας, ήχου και modem ξέρετε;

 

Μνήμη: Θα πάρω 512ΜΒ λόγω του Cubase. Μάρκες υπάρχουν; Ασυμβατότητες; Τι σημαίνει PC2100-266, PC2700-333 και PC3200-400; Τι να προτιμήσω;

 

Λέω να τα πάρω από το Πλαίσιο. Δίνει εγγύηση για τα παραπάνω;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, αν δεν είχες αναφέρει το Cubase (και γενικά κάποια μουσική εφαρμογή) θα σου έλεγα, πάνε για Celeron. Αλλά τώρα θα σε ρωτήσω αν έχεις εξετάσει την περίπτωση ενός XP στα ίδια λεφτά με μακράν ανώτερες επιδόσεις... Το Πλαίσιο όπως και κάθε κατάστημα, δίνει ένα χρόνο εγγύηση για ό,τι κι αν αγοράσεις (το πόσα θα έπρεπε να δίνουν βάσει Ε.Ε. είναι άλλο πακέτο...).

Για τα υπόλοιπα, αν κάνεις 2-3 search στο forum θα καλυφθείς πλήρως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επεδή πολλές μ@λ@κίες ακούγονται (μέχρι και η Singular μας πρότεινε στην δουλεια, να μην εξοπλίσουμε κάποια καινούρια μας συστήματα με AthlonXP αλλά με P4 για να μας καλύπτει... :mad: ), ΔΕΝ υπάρχουν ασυμβατότητες επεξεργαστών και προγραμμάτων (μόνο σε ακρως εξαιρετικές περιπτώσις όπως P4 και Matlab 6 νομίζω). Ισχύει αυτό που είπε ο KWSN_Men...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγγνωμη να διευκρινισουμε κατι?Διαβασα στο τελευαιο ποστ του marcos_aurilius οτι υπαρχει ασυμβατοτητα p4 με matlab 6.Ισχυει αυτο ή οχι?Μηπως ισχυει και για athlon xp και matlab 6?Βασικα επειδη σκοπευω να αγορασω σε λιγο καιρο συστημα με amd επεξεργαστη και θα χρησιμοποιω matlab,πρεπει να το διευκρινισω (αν και μου φαινεται εντελως τρελο για να ειναι αληθινο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι και απολύτως σίγουρος για την έκδοση μάλλον το MAtlab 6 ήταν σε ένα φίλο μου σε athlon έτρεχε κανονικά.Όσο για τον Ilya και εγώ θα σου πρότεινα amd athlon xp πρώτη επιλογή και μετά celeron(δε βρίσκω λόγο πάντως να βάλεις celeron).Για τις μνήμες η διαφορά της PC2100 από PC3200 δεν είναι πάνω απο 3ευρώ πλέον οπότε πάρε την PC3200 και την τρέχεις σε ότι συχνότητα σε βολέψει και θα έχεις και ανοχή στο o/c.Για μητρική μην επιλέξεις με κάρτα γραφικών on board θα σου επιβραδύνει όλο το σύστημα και θα σου κοστίσει γύρω στα 30 ευρώ παραπάνω σαν μητρική ενώ μπορείς να πάρεις μια Gforce2 mx me ta ίδια λεφτά.Με άλλα 15-25 ευρώ παίρνεις μια καλύτερη radeon 9200 ή Gforce4 Mx.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε Athlon Xp το Matlab 6 τρέχει μια χαρά! Σε P4 χρειάζεται ένα patch για να τρέξει.

 

Τώρα χωρίς να ξέρω τι κάνεις στο Cubase ένα καλό configuration θα ήταν ένας P4 Northwood C, 1 GB RAM & μια καλή μητρική (πχ MSI, Asus).

 

Οι Albatron δεν είναι τίποτα σπουδαίο, κλασσικές μητρικές αντιγραφή του reference board.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...