Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ξέρεις κάνεις να μου πει στις δημόσιες υπηρεσίες αν έχουν προτεραιότητα όλα τα άτομα με αναπηρία πάνω από 67% η μόνο κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ?
fylatos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 τι εννοείς προτεραιότητα; Στη σειρά ή στο να λάβουν κάτι πιο γρήγορα ως υπηρεσία;
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ολοι αρκεί να έχουν την κάρτα αναπηρίας μαζί τους.
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 τι εννοείς προτεραιότητα; Στη σειρά ή στο να λάβουν κάτι πιο γρήγορα ως υπηρεσία; Στην σειρά που λέει ότι τα άτομα με αναπηρία προηγούνται
fylatos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 με την κάρτα αναπηρίας προφανώς όπως είπε και ο Cossutius
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ολοι αρκεί να έχουν την κάρτα αναπηρίας μαζί τους. οκ ευχαριστω ρε, ρωταω γιατι πηγε μια φιλη και ντρεποταν να πει οτι εχει αναπηρια (κοφωση) και καθοταν σαν χαζοι στο ικα στο ιλιον και στο τελος δεν την εξυπηρετησαν γιατι επρεπε να παρει χαρτακι απο τις 6 το πρωι. με την κάρτα αναπηρίας προφανώς όπως είπε και ο Cossutius οκ απλα ρωτησα μην της πουν καμια παπατσα οτι ισχυει μονο για ατομα με κινητικη αναπηρια κλπ Υπαρχει περιπτωση ο υπαλληλος να αρνηθει να την εξυπηρετηση ?
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Για ποιό λόγο να προηγείται άτομο με κώφωση στην ουρά δημόσιας υπηρεσίας; Τι θα πάθει αν περιμένει στην ουρά όπως οι υπόλοιποι; Υποτίθεται η προτεραιότητα παραχωρείται σε άτομα τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν στην ουρά για κάποιο λόγο (άτομα με κινητική αναπηρία, έγκυες, ηλικιωμένους κλπ). Ένας κωφός γιατί να μην μπορεί να περιμένει; Δεν το λέω μισάνθρωπα, πραγματική απορία είναι.
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Για ποιό λόγο να προηγείται άτομο με κώφωση στην ουρά δημόσιας υπηρεσίας; Τι θα πάθει αν περιμένει στην ουρά όπως οι υπόλοιποι; Υποτίθεται η προτεραιότητα παραχωρείται σε άτομα τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν στην ουρά για κάποιο λόγο (άτομα με κινητική αναπηρία, έγκυες, ηλικιωμένους κλπ). Ένας κωφός γιατί να μην μπορεί να περιμένει; Δεν το λέω μισάνθρωπα, πραγματική απορία είναι. Μονο και μονο που αισθανεται αβολα λογο του προβληματος της φθανει, μετα μπορει πχ να εχει προβλημα με την πολυ βαβουρα λογο των ακουστηκων κλπ.
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Οχι. Καμια δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα δεν έχει ειδική ένδειξη που να αναφέρει οτι εξυπηρετουνται κατά προταιρεότητα μόνο τα άτομα με κινητική αναπηρία. Βασικά δεν ξέρω αν έχει ψηφιστεί νόμος για αυτό αλλά ειναι διάταξη σίγουρα. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες (και όχι μονο για τα Α.με.Α. αλλά και για έγκυες, για άτομα που έχουν κάποια προσωρινή δυσκολία, πχ σπασμένο πόδι κτλ κτλ) Για ποιό λόγο να προηγείται άτομο με κώφωση στην ουρά δημόσιας υπηρεσίας; Τι θα πάθει αν περιμένει στην ουρά όπως οι υπόλοιποι; Προσπαθουμε ως "κοινωνικό" κράτος να δειχνουμε μια Α ευαισθησία στα άτομα με αναπηρία. Σε αυτά ανήκουν και οι Κωφοί και οι τυφλοί. Οχι οι 2 παραπάνω κατηγορίες δε θα πάθουν τιποτε αν περιμένουν στην ουρά οπως όλος ο κόσμος και ναι ο 80χρονος παππούς πρέπει να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα. Απ την άλλη, δεν μπορεις να διαχωρίζεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (εσυ έχεις προτεραιότητα ο άλλος όχι). Στο φινάλε μπορεί η κώφωση να μην ειναι τόσο τρομερή αναπηρία όπως η κινητική αλλά κανεις μας δε θα ήθελε να μην μπορεί να ακουσει και να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα αυτών των ανθρωπων στην επικοινωνία. Ούτως η αλλιώς η επικοινωνία τους ειναι δυσκολη (ειδικά αν ειναι προγλωσσικοί) και ταλαιπωρουνται αν δεν έχουν διερμηνές στις δημοσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Οποτε φροντιζουμε να τους βοηθάμε. Ασε δε που ο διερμηνέας πληρωνετε με την ωρα....Καταλαβαίνετε τωρα, να πάει ο άλλος στο μητρώο του ΙΚΑ και να πρέπει να περιμένει 4 ωρες ουρά και να πληρωνει 50 ευρω την ωρα τον διερμηνέα!!!!! 2
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Οχι. Καμια δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα δεν έχει ειδική ένδειξη που να αναφέρει οτι εξυπηρετουνται κατά προταιρεότητα μόνο τα άτομα με κινητική αναπηρία. Βασικά δεν ξέρω αν έχει ψηφιστεί νόμος για αυτό αλλά ειναι διάταξη σίγουρα. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες (και όχι μονο για τα Α.με.Α. αλλά και για έγκυες, για άτομα που έχουν κάποια προσωρινή δυσκολία, πχ σπασμένο πόδι κτλ κτλ) Προσπαθουμε ως "κοινωνικό" κράτος να δειχνουμε μια Α ευαισθησία στα άτομα με αναπηρία. Σε αυτά ανήκουν και οι Κωφοί και οι τυφλοί. Οχι οι 2 παραπάνω κατηγορίες δε θα πάθουν τιποτε αν περιμένουν στην ουρά οπως όλος ο κόσμος και ναι ο 80χρονος παππούς πρέπει να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα. Απ την άλλη, δεν μπορεις να διαχωρίζεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (εσυ έχεις προτεραιότητα ο άλλος όχι). Στο φινάλε μπορεί η κώφωση να μην ειναι τόσο τρομερή αναπηρία όπως η κινητική αλλά κανεις μας δε θα ήθελε να μην μπορεί να ακουσει και να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα αυτών των ανθρωπων στην επικοινωνία. Ούτως η αλλιώς η επικοινωνία τους ειναι δυσκολη (ειδικά αν ειναι προγλωσσικοί) και ταλαιπωρουνται αν δεν έχουν διερμηνές στις δημοσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Οποτε φροντιζουμε να τους βοηθάμε. Ασε δε που ο διερμηνέας πληρωνετε με την ωρα....Καταλαβαίνετε τωρα, να πάει ο άλλος στο μητρώο του ΙΚΑ και να πρέπει να περιμένει 4 ωρες ουρά και να πληρωνει 50 ευρω την ωρα τον διερμηνέα!!!!! Εκτος απο το κοινωνικο κρατος που λες οντως εχουν προβλημα με τα ακουστικα κατι με την συχνοτητα του εγκεφαλου και δεν μπορουν να κατσουν πολυ ωρα με πολυ κοσμο και βαβουρα, επισης παιζει και θεμα με τις μπαταριες των ακουστικων αν δεν εχει πολυ μπαταρια τι θα κανει θα φυγει να παει σπιτι της γιατι να κανει αλλαγη μεσα στον κοσμο αποκλιεται. Υ.γ Καρτα αναπηριας λες αυτη που ειναι για τα ΜΜΜ ε ή ειναι καποια αλλη ?
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Υπάρχει μια που δινει απ όσο θυμάμαι η συνομοσπονδία ατομων με αναπηρία αλλά δίνουν γενικά και οι Ομοσπονδίες (πχ τυφλων, Κωφών, ατομων με κινητικη αναπηρία, καρκινοπαθών κτλ κτλ) και ειναι αναγνωρισμένες. οντως εχουν προβλημα με τα ακουστικα κατι με την συχνοτητα του εγκεφαλο Κοχλιακό φοράει η φίλη σου? Δεν κάνουν σε όλους. Αν φοράει ακουστικά ομως, μπορει να τα ρυθμίσει. Οκ πάντα θα υπάρχουν συχνοτητες που δε θα ακουει αλλά αν την ενοχλουν φταίει οποιος της το ρυθμισε. Δεν αποτελει δικαιολογία για την ουρά ομως. Κατά την άποψή μου οι Κωφοι μόνο σε περίπτωση ανάγκης ή αν έχουν διερμηνέα μαζί τους θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μου την αναπηρία τους.
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Υπάρχει μια που δινει απ όσο θυμάμαι η συνομοσπονδία ατομων με αναπηρία αλλά δίνουν γενικά και οι Ομοσπονδίες (πχ τυφλων, Κωφών, ατομων με κινητικη αναπηρία, καρκινοπαθών κτλ κτλ) και ειναι αναγνωρισμένες. Κοχλιακό φοράει η φίλη σου? Δεν κάνουν σε όλους. Αν φοράει ακουστικά ομως, μπορει να τα ρυθμίσει. Οκ πάντα θα υπάρχουν συχνοτητες που δε θα ακουει αλλά αν την ενοχλουν φταίει οποιος της το ρυθμισε. Δεν αποτελει δικαιολογία για την ουρά ομως. Κατά την άποψή μου οι Κωφοι μόνο σε περίπτωση ανάγκης ή αν έχουν διερμηνέα μαζί τους θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μου την αναπηρία τους. Δεν ξερω πολλα αυτο που ξερω ειναι οτι για χρονια ειχε αναλογικο και τωρα εδω και λιγους μηνες εχει ψηφιακο κα εχει καποια μικροπροβληματα.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μονο και μονο που αισθανεται αβολα λογο του προβληματος της φθανει, μετα μπορει πχ να εχει προβλημα με την πολυ βαβουρα λογο των ακουστηκων κλπ. Οk, δεκτά και τα δύο αν και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχουν παθήσεις/καταστάσεις που να φέρνουν κάποιον σε δύσκολη θέση χωρίς να είναι αναγνωρισμένες αναπηρίες και χωρίς να τους παραχωρείται προτεραιότητα. Πάντως θεωρώ ότι η φίλη σου κακώς ντράπηκε να πάρει την προτεραιότητα -που όπως αναφέρει ο φίλος- της άνηκε. Πώς αλλιώς να καταλάβαιναν οι υπάλληλοι ότι είναι κωφή, αν δεν τους το έλεγε; Το χαρτί με το ποσοστό αναπηρίας γράφει επάνω και το είδος της; Κι επειδή ρώτησες πιο πάνω, με τον υπάλληλο δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα να την εξυπηρετήσει. Με αυτούς που θα περιμένουν στην ουρά θα έχει πρόβλημα πιθανότατα. Προσπαθουμε ως "κοινωνικό" κράτος να δειχνουμε μια Α ευαισθησία στα άτομα με αναπηρία. Σε αυτά ανήκουν και οι Κωφοί και οι τυφλοί. Οχι οι 2 παραπάνω κατηγορίες δε θα πάθουν τιποτε αν περιμένουν στην ουρά οπως όλος ο κόσμος και ναι ο 80χρονος παππούς πρέπει να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα. Απ την άλλη, δεν μπορεις να διαχωρίζεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (εσυ έχεις προτεραιότητα ο άλλος όχι). Στο φινάλε μπορεί η κώφωση να μην ειναι τόσο τρομερή αναπηρία όπως η κινητική αλλά κανεις μας δε θα ήθελε να μην μπορεί να ακουσει και να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα αυτών των ανθρωπων στην επικοινωνία. Ούτως η αλλιώς η επικοινωνία τους ειναι δυσκολη (ειδικά αν ειναι προγλωσσικοί) και ταλαιπωρουνται αν δεν έχουν διερμηνές στις δημοσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Οποτε φροντιζουμε να τους βοηθάμε. Ασε δε που ο διερμηνέας πληρωνετε με την ωρα....Καταλαβαίνετε τωρα, να πάει ο άλλος στο μητρώο του ΙΚΑ και να πρέπει να περιμένει 4 ωρες ουρά και να πληρωνει 50 ευρω την ωρα τον διερμηνέα!!!!! Το θλιβερό είναι ότι το «κοινωνικό» κράτος αναλώνεται απλά σε παραχωρήσεις προτεραιότητας. Δεν είμαι Α.μεΑ., αλλά εάν ήμουν αυτό θα ήταν το λιγότερο που θα με απασχολούσε. Τραγικό αυτό με το διερμηνέα, δεν το γνώριζα. Επειδή φαίνεσαι ενημερωμένος, λύσε μου μια απορία: Η παραχώρηση προτεραιότητας στις ευπαθείς ομαδές είναι υποχρεωτική και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις εκτός από τις δημοσίες υπηρεσίες; Μπορεί ένα άτομο ευπαθούς ομάδας να απαιτήσει να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα στην ουρά του S/M π.χ.;
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Οk, δεκτά και τα δύο αν και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχουν παθήσεις/καταστάσεις που να φέρνουν κάποιον σε δύσκολη θέση χωρίς να είναι αναγνωρισμένες αναπηρίες και χωρίς να τους παραχωρείται προτεραιότητα. Πάντως θεωρώ ότι η φίλη σου κακώς ντράπηκε να πάρει την προτεραιότητα -που όπως αναφέρει ο φίλος- της άνηκε. Πώς αλλιώς να καταλάβαιναν οι υπάλληλοι ότι είναι κωφή, αν δεν τους το έλεγε; Το χαρτί με το ποσοστό αναπηρίας γράφει επάνω και το είδος της; Κι επειδή ρώτησες πιο πάνω, με τον υπάλληλο δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα να την εξυπηρετήσει. Με αυτούς που θα περιμένουν στην ουρά θα έχει πρόβλημα πιθανότατα. Για αυτο θα παω εγω μαζι της για παρεα που δεν μασαω και αν πει κανεις τιποτα θα γινει βαβουρα, απλα θελω να ξερω αν εχω δικιο μην κανω φασαρια τσαμπα.
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Κοιτα. Η εγκύκλιος που υπάρχει από το 1997 από το τότε υπουργείο Υγείας και πρόνοιας (και ειναι φυσικά ακομα σε ισχή) αναφέρεται στις δημοσιες υπηρεσίες. Αντιλαμβάνομαι πως ειναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε ιδιωτικης επιχείρησης να εξυπηρετήσει το Α.με.Α. Δεν ξέρω κάποια περίπτωση που να μην έχει γινει. Δεν έχω ακουσει τουλάχιστον εγω κάποια διαμαρτυρία απο άτομο με αναπηρία πως δεν εξυπηρετήθηκε κατά προτεραιότητα. Οι τράπεζες παντως το κάνουν. Σε πολλές περιπτωσεις που η αναπηρία κάποιου δεν ειναι "εμφανης" εννοειται πως πρέπει να το ζητήσει. Ε εντάξει οπως και να το κάνουμε ειναι γυφτιά να του πουν να περιμένει στην ουρά και αν πει κανεις τιποτα θα γινει βαβουρα Tιπτοε δε θα κάνεις. Απλά θα ενημερωσεις τον υπάλληλο οτι υπάρχει άτομο με αναπηρία. Ο υπάλληλος δεν ρωτάει τι έχει. Το πολυ πολύ να ζητήσει την κάρτα (πρέπει να το κάνει), την δειχνεις και πας εκτος σειράς. Αν διαμαρτυρηθει άτομο στην ουρά, ο προιστάμενος της υπηρεσίας πρέπει να τον ενημερωσει για την εγκυκλιο που υπάρχει σε οτι αφορά τα Α.με.Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα