Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μεγάλωσα με Liebherr ψυγειοκαταψύκτη ντουλάπα. Τον θυμάμαι όσο με θυμάμαι. Από το 1990 υπάρχει σίγουρα.

Ε, ακόμα υπάρχει στο πατρικό. Ουδέποτε μας απασχόλησε για οποιαδήποτε βλάβη. Απόψυξη πρέπει να του έκαναν οι δικοί μου μια φορά τη 5ετία... Και η κατάψυξη, ντούρασελ: Στους -23 το είχαν ρυθμισμένο. :D (είχε αναλογικό θερμομετράκι πάνω)

Συμπέρασμα, αγαπάμε και αγοράζουμε Liebherr.

Γενικό συμπέρασμα: Με 5 γνώμες από 5 random κατόχους εδώ μέσα, σφαιρική άποψη δεν σχηματίζουμε... :-)

• Like 4
Δημοσ.

Rule of the Thumb: Όσο πιο πολύπλοκες είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούμε τόσο πιο εύκολο είναι να πάει κάτι στραβά. Επιπλέον το planned obsolescence  είναι γεγονός κι ας μη μπορούν να το καταλάβουν κάποιοι. Δε λέμε βέβαια να χαλάει στα δύο χρόνια... Αλλιώς πως θα έβγαζαν λεφτά οι εταιρίες αν ο καθένας κρατούσε το μηχανάκι του 30 έτη το αυτοκίνητο άλλα 30 και το ψυγείο 20κ.ο.κ. Όταν μένουμε σε μια περιοχή που έχει καλή ποιότητα ηλεκτρικού ρεύματος (δεν έχουμε σκαμπανεβάσματα τάσης,διακοπές, κεραυνούς) παίρνουμε με ότι παπαρίτσα θέλουμε πάνω το ψυγείο, ακόμη κι εκείνα τα  γελοία (κατ'εμε) με τις κάμερες και τις οθόνες που συνδέονται στο ΙοΤ,ασχέτως ότι θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί τους μετά τον μήνα και θα υποβαθμιστούν σε απλό ψυγείο,λεφτά υπάρχουν, ξοδέψτε τα. Όταν μένουμε στο πιο κλασικό κομμάτι του δικτύου με τις παρεμβολές από άλλα επαγωγικά φορτία κτλ. παίρνουμε το ψυγείο όσο πιο απλό γίνεται, γιατί πρόκειται για μια συσκευή που δουλεύει το κύκλωμά της 24ώρες/365 μέρες το χρόνο.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω Liebherr ψυγείο NoFroast μοντέλο CNES 4003 αγορασμένο πριν από 6 χρόνια από mediamarkt. Τελευταία έχει παρουσιάσει ενοχλητικό βουητό στο μισάωρο ψύξης.

Από άποψη απόδοσης / ψύξης, όλα είναι μια χαρά τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη.

Ξέρει κανείς τεχνικό να το αναλάβει ή να πάω από Mediamarkt που το αγόρασα να δω για τεχνικούς που στέλνουν σε εγγύηση;

Επεξ/σία από HamerZ
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας καινούργιος στο forum!

Έχει δίκιο ο φίλος πιο πάνω με τα καινούργια ηλεκτρονικά!

Η ταλαιπωρία με το τεχνικό τμήμα της Whirpool !

Ψυγειοκαταψύχτης whirpool 5 χρόνων ξαφνικά ούτε συντήρηση ούτε κατάψυξη!

Μοτερ δούλευε κανονικά και πίσω στο πλέγμα ζεστό, που δήλωνε την ύπαρξη φρέον ! Εν ολίγοις επίσκεψη τεχνικού απο την whirpool, το είδε το άκουσε έξυσε το κεφάλι και δεν ήξερε τι να πεί! Ξεκινάει παραβίαση του αυτόματου στο μοτερ με κατασαβίδι 2 φορές άναψε το μοτέρ και μου λέει φεύγω γιατί ζεματάει το μοτέρ θα έρθω το απόγευμα που θα κρυώσει, έβραζα μέσα μου , υπομονή το απόγευμα να δω που το πάει! Έρχεται το απόγευμα το βάζει στην μπρίζα, μοτερ μου λέει ασυζητί! Κάτσε ρε φίλε του λέω το μοτέρ του λέω δουλεύει πως το κατάλαβες το μέτρησες; Μου λέει δεν ζεσταίνει πίσω το πλέγμα, πρέπει να δω αν έχει φρέο, κόβει λίγο το σωληνάκι βγάζει φρέο, μου λέει το βλέπεις δεν έχει φρέο , αυτό είναι το λάδι του μοτέρ! Τι να πω κατέστρεψε το ψυγείο και πόρισμα στο μπλόκ της επίσκεψης !

Αλλαγή μοτέρ, δοκιμή στα τριχίδια μήπως πήγε πάγος και έχουν φράξει και παρατήρηση δίπλα, ενδέχεται να μην επισκευάζεται και να επιστραφή ανεπιδιόρθωτο!

Κόστος: 29ε η επίσκεψη, μεταφορά στην εταιρία 80ε, μοτέρ 230ε έλεγχος 70ε , σύνολο 410ε! Χωρίς καμία εγγύηση, καινούργιο έχει συτή την στιγμή 499ε!

Τελικά στην ανακύκλωση κατέληξε !

Συμπεράσματα δικά σας για την πολυ διαφημιζόμενη Whirppool και την πολιτική της , δεν επισκευάζεται πάρτε καινούργιο!

Επεξ/σία από ger1
ορθογραφικά
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω το νήμα από την πρώτη σελίδα και δεν έχω καταλάβει ποιά είναι τα «ηλεκτρονικά» ψυγεία.

Εδώ και πάνω από 25 (!) χρόνια έχω ψυγείο No frost που δεν έχει εξωτερικά πλέγμα από πίσω και το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα . Σημειωτέον δεν του έγινε ΠΟΤΕ απόψυξη λόγω υποτιθέμενου πάγου όλα αυτά τα χρόνια (γι' αυτό και το λένε ...«no frost») !

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.

Αν χαλάσει εκτός εγγύησης ποτέ δεν πάμε στην αντιπροσωπεία για επισκευή γιατί θα μας πάει ο κούκος αηδόνι.

Και εμένα μου χάλασε ένας ψυγειοκαταψύκτης 17 χρόνων (δεν δούλευε η συντήρηση-κατάψυξη οκ) πάω σε ένα τεχνικό μου λέει πρόβλημα με το πλέγμα φρέο κάπου έχει διαρροή ανακύκλωση.

Για πλάκα πάω σε ένα άλλο πιο παλιό μάστορα μου λέει κοίτα με 80 ευρώ σου το κάνω τούρμπο.Ύστερα από  σκέψη λέω φτιάξτο .Το έφτιαξε και πλέον η συντήρηση στο 2 παγώνει φουλ.Αν το βάλω στο 7 παγάκια φτιάχνω στη συντήρηση.Πράγματι τούρμπο όπως μου είπε:D

Τσακάλι ο γερομάστορας.

• Like 3
Δημοσ.

Οι περισσότερες καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές είναι φτιαγμένες με ορίζοντα 10ετούς λειτουργίας. Αυτά που ξέραμε για συσκευές σκυλιά που αντεξαν 20-30 χρόνια δεν υφίστανται πλέον.

Οπότε καλό είναι να προγραμματίζουμε τις αγορές μας αναλόγως. 

Στις 24/5/2018 στις 6:06 ΜΜ, HamerZ είπε

Έχω Liebherr ψυγείο NoFroast μοντέλο CNES 4003 αγορασμένο πριν από 6 χρόνια από mediamarkt. Τελευταία έχει παρουσιάσει ενοχλητικό βουητό στο μισάωρο ψύξης.

Από άποψη απόδοσης / ψύξης, όλα είναι μια χαρά τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη.

Ξέρει κανείς τεχνικό να το αναλάβει ή να πάω από Mediamarkt που το αγόρασα να δω για τεχνικούς που στέλνουν σε εγγύηση;

Το ίδιο ακριβώς made in Germany μοντέλο είχαμε αγοράσει το 2011. Εζησε μόλις 6 χρόνια , μετά φούσκωσε και έπιασε υγρασία  η πλαινή του πόρτα με αποτέλεσμα να πάει ανακύκλωση.

Δημοσ.

Το ότι τα καινούρια μηχανήματα δε φτιάχνονται όπως παλιά το ακούω δεκαετίες. Και έκτοτε, έχω στην κατοχή μου μηχανήματα σκυλιά.

Σίγουρα υπάρχει μια τάση αυξανόμενης αναλωσιμότητας των προϊόντων, αλλά αυτή υπήρχε πάντοτε.

Σημασία έχει να αγοράζει κανείς όσο μπορεί προσεκτικά πχ δε μπορεί να δίνει από πενταροδεκάρες μέχρι ένα σκασμό λεφτά στην κάθε τσαπατσουλιά και να αναμένει διάρκεια ζωής... Και δεν είναι όλες οι συσκευές ίδιες.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Απο την άλλη,μόλις σήμερα έφτασε φαίνεται στο τέλος του το δικό μου LIEBHERR,αγοράς 1992 παρακαλώ.Είναι να κάνεις το σταυρό σου με ό,τι αγοράζεις τελικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...