Προς το περιεχόμενο

Street View - Google Maps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δειχνει το σπιτι σου απο μεσα ρε συ razor  και δε δειχνει τον τοιχο η την πορτα αλλα το εσωτερικο του και οσους βρισκοντε μεσα, την γυναικα σου , την παρανομη γκομενα σου  η οποιον εσυ γουσταρεις να εχεις μεσα στο στιτι σου !

επισης την φωτο που ανεβασα εδω εγω  την σβηνω  οποτε γουσταρω και το κυριοτερο ειναι οτι την ανεβασα με την θεληση μου , εννω η φωτο που βλεπεις εκει ειναι παρα την θεληση σου , βιαζουν την ιδιωτικότητα σου ,  μπορει να την δει οποιοσδηποτε θελει στο πλανητη οποιοαδηποτε ωρα θελει !

αν τα βρισκεις το ιδιο και τα δυο τοτε οκ αλλα εχουμε τελειως διαφορετικες αποψεις !

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οφφτοπικ,αλλα η εικονα ειναι θλιβερη.

Εγω αυτο που παρατηρω ειναι τα δεκαδες μαγαζια που τωρα εχουν κλεισει,τα σκουπιδια και την κακομοιρια...

• Like 1
Δημοσ.

δειχνει το σπιτι σου απο μεσα ρε συ razor  και δε δειχνει τον τοιχο η την πορτα αλλα το εσωτερικο του και οσους βρισκοντε μεσα, την γυναικα σου , την παρανομη γκομενα σου  η οποιον εσυ γουσταρεις να εχεις μεσα στο στιτι σου !

επισης την φωτο που ανεβασα εδω εγω  την σβηνω  οποτε γουσταρω και το κυριοτερο ειναι οτι την ανεβασα με την θεληση μου , εννω η φωτο που βλεπεις εκει ειναι παρα την θεληση σου , βιαζουν την ιδιωτικότητα σου ,  μπορει να την δει οποιοσδηποτε θελει στο πλανητη οποιοαδηποτε ωρα θελει !

αν τα βρισκεις το ιδιο και τα δυο τοτε οκ αλλα εχουμε τελειως διαφορετικες αποψεις !

1. Φυσικά και η υπηρεσία είναι χρησιμότατη.
  2. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην θεωρούμε κακό να κυκλοφορεί για πάντα στο internet μια φωτογραφία που είσαι μέσα στο σπίτι σου με το βρακί. Το επιχείρημα γιατί δεν έκλεισες την κουρτίνα απαντάται με το γιατί δεν περίμενα στα 3 sec που πέρασα απ το παράθυρο να με φωτογραφίσει η google και να με βάλει για πάντα στο internet. Προφανώς και το να με έβλεπε ένας περαστικός δεν θα με ένοιαζε ούτε θα είχε συγκρινόμενο αντίκτυπο και προφανώς αν ο περαστικός με έβγαζε φωτογραφία και την ανέβαζε θα με πείραζε το ίδιο. Επίσης προφανώς και τα δύο θα έπρεπε να είναι παράνομα, το ότι ανοίγω ένα παράθυρο δεν σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να φωτογραφίζει εντός του σπιτιού.
  3. Από τα 1. και 2. συμπεραίνουμε ότι η υπηρεσία πρέπει να υπάρχει αρκεί η google να θολώνει και παράθυρα και πρόσωπα στον δρόμο και γενικά οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα πιάνουν οι φωτογραφίες της. Αν βαριέται ή της αυξάνει το κόστος είναι πρόβλημά της.
  • Like 2
Δημοσ.

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι στην έννοια "προσωπικά δεδομένα" έχει γίνει κατάχρηση και σε συνολικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο πολλών από εμάς του στυλ "ρε φίλε τι τραβάς φωτογραφία την ακρόπολη με μένα μέσα στο κάδρο; είναι προσωπικό δεδομένο το που βρίσκομαι", από την άλλη πλευρά  η βιντεοφωτογραφική ΥΠΕΡκάλυψη κάθε (και το εννοώ το "κάθε") στιγμής της ζωής μας με την επίκληση της ασφάλειας (κάμερες ασφαλείας ή κίνησης), της ευκολίας (streetview για να διευκολύνουμε την μετακίνηση) ή της διασκέδασης (youtube, κλπ) θεωρώ ότι δημιουργεί μια περίεργη (ίσως και επικίνδυνη) εξοικείωση σε όλους μας.

Δεν ξέρω αν οι δημιουργοί της 7ης τέχνης ήταν προφήτες ή απλά έδωσαν ιδέες αλλά υπάρχουν ενοχλητικά πολλές ταινίες που γυρίστηκαν ως science fiction στον καιρό τους και τείνουν να γίνουν τόσο ρεαλιστικές που θα χαρακτηρίζονταν...νοτκυμαντέρ (αν όχι σήμερα τουλάχιστον στο κοντινό αύριο)

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Για την περίεργη/ίσως επικίνδυνη εξοικείωση που λες νομίζω ότι είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο να νιώθει κανείς έτσι, επειδή μιλάμε για τεχνολογίες οι οποίες γίνονται mainstream κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας.

Αντιπαράδειγμα #1: το κινητό. Μεγαλώσαμε πάνω κάτω έχοντας όλοι κινητά, και τώρα μας φαίνεται το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο να κουβαλάς μαζί σου κάτι με το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να σε βρει οποιαδήποτε ώρα, οι εταιρείες και η αστυνομία ξέρει που ήσουν, που πας, και που περνάς συνήθως το χρόνο σου, κι αν δεν απαντήσεις όταν παίρνει κάποιος μπορεί εύκολα να βρεθείς να δίνεις εξηγήσεις γιατί δεν το σήκωσες. Σκέψου πώς θα φαινόταν αυτό σε κάποιον που όταν ήθελε να μιλήσει στο τηλέφωνο τον φώναζαν να κατέβει στο καφενείο του χωριού.

Αντιπαράδειγμα #2: κομπιουτεράκι. Περίεργη (ίσως και επικίνδυνη) εξοικείωση σε όλους μας: πλέον χρειάζεται να το παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να βγάλουμε απόφοιτους γυμνασίου που μπορούν να κάνουν καμια πράξη στο μυαλό τους με αριθμούς που δεν είναι μονοψήφιοι. Αυτό για τον πατέρα μου θα ήταν ανήκουστο, μη πω ισοδύναμο του να είσαι αγράμματος. Αλλά σήμερα μας φαίνεται ΟΚ, γιατί έτσι ήταν "από πάντα".

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε 20 χρόνια κανείς δε θα σκέφτεται ότι είναι περίεργο το google maps, σε 40 το αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του και σε 80 το να έχει εμφυτευμένες νανομηχανές στο σώμα του που κάνουν πράγματα πριν απο σας για σας.

Αντίστοιχα, ορίστε ένα preview της πέτρας του σκανδάλου σε καμια δεκαετία (source):

You can read more about Project Tango, but the main point of interest is that the devices contain hardware and software that allows them to track and map 3D environments. Google states that the sensors make over a quarter million 3D measurements every second, updating its position and orientation in real-time.

It seems like if Google gets enough of these things running around the world, they could combine all that data into an impressively detailed 3D map of the entire world (well, the populated parts at least).

Impressively detailed 3D map of the world... και γιατί όχι in real time. Think about it.

Τώρα... για τις sci fi ταινίες, έτσι που το έθεσες υποθέτω ότι λες ταινίες γιατί δεν έχεις διαβάσει σε βιβλίο τα classics (Asimov και Dick πρώτα απ' όλα). Αν τα διαβάσεις θα πάθεις πλάκα, γιατί το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο και μάλιστα σε ιστορίες που γράφτηκαν 50+ χρόνια πριν, που η κοινωνία και η τεχνολογία ήταν πολύ διαφορετικές απ' ότι σήμερα.

Απλά τα παιδιά ήταν πολύ μπροστά. ΠΟΛΥ όμως.

Από σύγχρονους, Vernor Vinge.

Το επιχείρημα γιατί δεν έκλεισες την κουρτίνα απαντάται με το γιατί δεν περίμενα στα 3 sec που πέρασα απ το παράθυρο να με φωτογραφίσει η google και να με βάλει για πάντα στο internet.

Επειδή εσύ δεν περίμενες να βρέξει και δεν πήρες ομπρέλα φταίει το σύννεφο που βράχηκες;

Δημοσ.

Επειδή εσύ δεν περίμενες να βρέξει και δεν πήρες ομπρέλα φταίει το σύννεφο που βράχηκες;

Αν επειδή ξέχασα την ομπρέλα μου και βράχηκα για 3 sec έρθει ο άλλος με μια μάνικα και με βρέχει για πάντα τότε δεν φταίω ούτε εγώ ούτε το σύννεφο αλλά αυτός με την μάνικα και περισσότερο το κράτος που δεν του απαγορεύει να με βρέχει.

Επίσης νομίζω πως καταλαβαίνεις πως να σε δει ένας περαστικός με το βρακί για 3 sec είναι ψιχάλισμα ενώ να βγεις για πάντα με το βρακί στο internet είναι συγκριτικά ο κατακλυσμός του Νώε.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν μήπως να μειώναμε λίγο το drama? Εσένα σε βρέχει για πάντα με τη μάνικα, του αλλουνού του βιάζουν την ιδιωτικότητα 24/7, ΟΚ, το καταλάβαμε ότι για σας το θέμα είναι πολύ σημαντικό αλλά με την υπερβολή κουβέντα δε γίνεται.

Λοιπόν ξαναλέω, εσύ δεν το περίμενες πως το google van θα σε φωτογραφίσει. Ούτε και το google van το περίμενε. Από τα 1000 διαμερίσματα της γειτονιάς σου, θα έχει φωτογραφηθεί το εσωτερικό των πόσων; 5? 10? Κι αυτό φυσικά όχι εσκεμμένα.

Δε μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη λύση για να διευθετηθεί το πρόβλημα που ενδεχομένως έχουν αυτοί οι 5/10 από το να βγούμε με τζουγκράνες και πυρσούς να το απαγορεύσουμε τελείως; Είναι ανάγκη να είμαστε τόσο εξτρεμιστές; Είναι εύκολο να γίνουμε εξτρεμιστές ("αν δε σου αρέσει που σε φωτογραφίζουν πιες ξυδάκι") αλλά δε νομίζω ότι βοηθάει.

PS: μπορώ να σκεφτώ και δύο άλλα ενδεχόμενα, στα οποία το αν μπορούμε να βρούμε καλύτερη λύση είναι αδιάφορο για σένα και άρα το "extreme" που λέω αιτιολογείται εύκολα:

1. Η απαγόρευση που ζητάς είναι η λύση σε άλλο θέμα που έχεις αλλά δεν διατύπωσες, κι απλά τώρα μιλάμε γι' αυτό που βρήκαμε αφορμή.
  2. Απλά δε σε ενδιαφέρει το τι θα γίνει αρκεί να μη σ' ενοχλούν μ' αυτό τον τρόπο (aka δέκα πόντους απ τον πάτο μου κι όπου θέλει ας μπει).
Δημοσ.

Όπως κάθε πράγμα, έτσι και το Google Street View έχει θετικές και αρνητικές πλευρές.

Στα + ενδεικτικά:

• Κάνεις εικονικά ταξίδια σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Μέρη που ίσως δεν τα δεις ποτέ από κοντά πλέον μπορείς να τα επισκεπτείς γρήγορα και εύκολα με μερικά κλικ.
  • Είναι δωρεάν.
  • Έχει καλή ποιότητα εικόνας και δυνατότητα zoom για πιο αναλυτική περιήγηση.
  • Είναι διαθέσιμο anytime.
  • Δίνει την δυνατότητα να ξαναδείς μέρη που είχες επισκεπτεί στο παρελθόν, να νοσταλγήσεις κλπ.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς λόγους (άνετα εμείς οι καθηγητές μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο σχετικό lesson plan).

Στα - ενδεικτικά:

• Οι εικόνες δεν τραβήχτηκαν φέτος αλλά έως και πριν 5 χρόνια οπότε αυτό που βλέπεις δεν είναι απαραίτητα και 100% κοντά στην πραγματική εικόνα του τόπου που θες να δεις.
  • Δεν μπορείς να ταξιδέψεις εικονικά παντού, σε κάθε νησί, σε κάθε χωριό. Τουλάχιστον όχι ακόμα. (Το Street View στην χώρα μας καλύπτει μέχρι 70% περίπου.)
  • Μέρος του κόσμου θεωρεί ότι το Street View καταπατά την ιδιωτική ζωή μας, ότι είναι κάτι παράνομο κλπ.

Imo, το Street View είναι κάτι χρήσιμο, προσωπικά με βοήθησε να προετοιμαστώ πριν ταξιδέψω σε διάφορες πόλεις και όταν πήγα π.χ. στο Edinburgh ένιωθα ότι ήδη ήξερα που θέλω να στρίψω κλπ. και δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή ότι θα χαθώ. Επίσης, μ'αρέσει που μπορώ να δω την γειτονιά μου, το χωριό μου, μέρη που θυμάμαι απ'την παιδική μου ηλικία και τα νοσταλγώ.

Οπότε γενικά θα σταθώ στα θετικά. Αν και γενικά υπάρχουν 'bugs' ακόμα.

Όλο και κάποια πρόσωπα έχουν ξεφύγει και χρειάζεται να γκριζαριστούν. Το θέμα είναι κι εμείς να στέλνουμε reports όμως, να το πούμε αν δούμε να φαίνεται η φάτσα κάποιου (ειδικά αν μιλάμε για παιδί).

Τώρα αυτό που λέτε μερικοί για τα σπίτια σας, big deal, ήδη τα βλέπει όποιος γουστάρει, μπορεί και ήδη να φιγουράρουν σε φωτογραφίες ή βίντεο και να μην το ξέρετε καν. Το Street View δεν δείχνει το μέσα μέσα του σπιτιού, το μπάνιο σας, το υπνοδωμάτιό σας. Δείχνει μόνο ό,τι θα δει ο κάθε περαστικός. Είναι σαν να περνάει κάποιος απ'έξω, να έχετε ανοιχτό το παράθυρο και να ρίχνει το βλέμμα του μέσα κι εσείς να πεταχτείτε κ να πείτε 'Τί κοιτάς ρε μαλάκαααα;'. Ε σε δημόσιο χώρο είναι, ρίχνει το βλέμμα του όπου θέλει. Όπως κάνετε κι εσείς όταν περπατάτε στον δρόμο.

• Like 4
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση....................

Παρόλο που ξεκίνησα την πορεία μου σε αυτό τον κόσμο προ του κομπιουτερακίου (αντιπαράδειγμα 1) και του κινητού (αντιπαράδειγμα 2) τα συνήθισα και τα χρησιμοποιώ.

Από την άλλη όμως, πέρα από τα χίλια καλά που μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι μας πρόσφεραν (αυτά τα δύο των παραδειγμάτων) δεν σε ενοχλεί η επικίνδυνη (επιμένω) εξοικείωση που σημαίνει, στη μεν πρώτη περίπτωση ανθρώπους που όπως είπες δεν μπορούν να κάνουν μια στοιχειώδη πράξη, στην δε δεύτερη δυνατότητα, ελέγχου στο που και πότε (από την γυναίκα σου μέχρι....). 

Και όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά.

Δημοσ.

Ο δρόμος που μένω είναι ένα στενάκι με 2 κάθετους δρόμους. Αν πας στη μία διασταύρωση έχει έργα (φωτογραφία 2012) οπότε δεν μπήκαν στο στενό, αλλά αν κάνεις τον κύκλο και πας στην άλλη διασταύρωση είναι 2014 και δεν έχει έργα. Χωροχρονική δίνη.

• Like 5
Δημοσ.

Καταρχήν μήπως να μειώναμε λίγο το drama? Εσένα σε βρέχει για πάντα με τη μάνικα, του αλλουνού του βιάζουν την ιδιωτικότητα 24/7, ΟΚ, το καταλάβαμε ότι για σας το θέμα είναι πολύ σημαντικό αλλά με την υπερβολή κουβέντα δε γίνεται.

Όχι.

Το παράδειγμα της βροχής είναι δικό σου. Κι εμένα την ιδιωτικότητα μου βιάζουν αν δημοσιεύσουν φωτογραφία μου μέσα στο σπίτι.

Και δεν τίθεται θέμα δράματος, πρόκεται για αντικειμενικότατη παραβίαση ιδιωτικότητας. Αν εσένα δεν σε ενοχλέι αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση.

1.Λοιπόν ξαναλέω, εσύ δεν το περίμενες πως το google van θα σε φωτογραφίσει. Ούτε και το google van το περίμενε.

2.Από τα 1000 διαμερίσματα της γειτονιάς σου, θα έχει φωτογραφηθεί το εσωτερικό των πόσων; 5? 10? Κι αυτό φυσικά όχι εσκεμμένα.

1.Ναι φυσικά και δεν έχει αυτό τον σκοπό η google αλλά οφείλει να ελέγχει το τι ανεβάζει για να προστατεύει την ιδιωτικότητα των πολιτών, ή τουλάχιστον οφείλει το κράτος να της το επιβάλει.

2.Το ότι δεν το περίμενε δεν αποτελεί λόγω για να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες χωρίς να τις διορθώσει. Το πως θα το κάνει αυτό μαζικά είναι πρόβλημά της.

Δε μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη λύση για να διευθετηθεί το πρόβλημα που ενδεχομένως έχουν αυτοί οι 5/10 από το να βγούμε με τζουγκράνες και πυρσούς να το απαγορεύσουμε τελείως; Είναι ανάγκη να είμαστε τόσο εξτρεμιστές; Είναι εύκολο να γίνουμε εξτρεμιστές ("αν δε σου αρέσει που σε φωτογραφίζουν πιες ξυδάκι") αλλά δε νομίζω ότι βοηθάει.

• Το να χαρακτηρίζεις ως extreme μια άποψη με την οποία διαφωνείς δεν ενισχύει την δική σου άποψη. Το ποιο από τα δύο είναι extreme είναι υποκειμενικό.
  • Δεν είναι 5-10. Η πλειοψηφία των ατόμων που θα έβγαιναν με το βρακί στο internet να περνάνε απ το παράθυρό τους θα είχαν πρόβλημα.
  • Μπορούμε να βρούμε λύση.
  • Δεν χρειάζεται να καταργηθεί τελείως.
  • Δεν είμαστε ούτε χρειάζεται να γίνουμε εξτρεμιστές.
  • Την λύση την ανέφερα, να θολώνει η google τα παράθυρα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

PS: μπορώ να σκεφτώ και δύο άλλα ενδεχόμενα, στα οποία το αν μπορούμε να βρούμε καλύτερη λύση είναι αδιάφορο για σένα και άρα το "extreme" που λέω αιτιολογείται εύκολα:

• Η απαγόρευση που ζητάς είναι η λύση σε άλλο θέμα που έχεις αλλά δεν διατύπωσες, κι απλά τώρα μιλάμε γι' αυτό που βρήκαμε αφορμή.
    • Απλά δε σε ενδιαφέρει το τι θα γίνει αρκεί να μη σ' ενοχλούν μ' αυτό τον τρόπο (aka δέκα πόντους απ τον πάτο μου κι όπου θέλει ας μπει).

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω καθολου τι εννοείς παραπάνω. Εξηγησε καλύτερα αν μπορεις.

Επίσης αποσαφηνίζω πως δεν μίλησα για απαγόρευση γιατί θεωρώ την υπηρεσία χρήσιμη. Μίλησα για ελεγχόμενη δημοσίευση εικόνων από την πλευρά της google.

• Like 1
Δημοσ.

Από την άλλη όμως, πέρα από τα χίλια καλά που μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι μας πρόσφεραν (αυτά τα δύο των παραδειγμάτων) δεν σε ενοχλεί η επικίνδυνη (επιμένω) εξοικείωση που σημαίνει, στη μεν πρώτη περίπτωση ανθρώπους που όπως είπες δεν μπορούν να κάνουν μια στοιχειώδη πράξη, στην δε δεύτερη δυνατότητα, ελέγχου στο που και πότε (από την γυναίκα σου μέχρι....). 

Και όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά.

Εδώ τώρα πάμε σε καθαρά υποκειμενικές περιοχές αλλά αφού ρώτησες, όχι δε με ενοχλεί. Για να είμαι πιο ακριβής και δίκαιος, η ενστικτώδης αντίδρασή μου είναι να ανησυχήσω αλλά τελικά δε με ενοχλεί επειδή καταβάλλω συνειδητή "προσπάθεια" να καταλήξω στο τελικό συμπέρασμα βάσει λογικής και όχι βάσει ενστικτώδους αντίδρασης.

Στην προκειμένη η λογική μου λέει ότι αυτό που θα έπρεπε να με ανησυχεί και να με ενοχλεί δεν είναι η ίδια η τεχνολογία αλλά η χρήση για την οποία την προορίζουν οι άνθρωποι. Για παράδειγμα με το κομπιουτεράκι έχω υπόψη ότι δεχόμενος τα πλεονεκτήματά του (η κόρη μου θα μπορεί να υπολογίσει σε dt την τετραγωνική ρίζα δεκαψήφιου αριθμού) δέχομαι μαζί και τα μειονεκτήματά του (θα πρέπει να καταβάλλω προσπάθεια για να της εξηγήσω ότι δεν πρέπει να γίνει εξαρτημένη από το κομπιουτεράκι και να της δείξω αν χρειαστεί το δρόμο για να το κάνει αυτό). Με το κινητό, έδωσα τη δυνατότητα στην υποψήφια γυναίκα μου (και όχι μόνο) να μ' ενοχλεί και να προσπαθεί να με ελέγξει ξέροντας πως αν επιλέξει να το κάνει τότε δεν τη θέλω για γυναίκα μου, κλπ.

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου (τη νιώθω και γω, ανθρώπινη φύση όταν έρχεσαι απέναντι στο καινούριο, στην αλλαγή) αλλά τελικά επιλέγω να μην χαρακτηρίσω την τεχνολογία επικίνδυνη. But that's just how I roll.

PS: Αφού ήδη αναφέραμε μελλοντολογία, Asimov και κομπιουτεράκια... διάβασε το The Feeling of Power.

• Super Moderators
Δημοσ.

...Παρακολούθηση του εσωτερικου του σπιτιου σου 24/7  η αν δε σε χαλαει και σενα καθολου  ..

Η εμφάνισή σου στο Street view προφανώς δεν είναι 24/7 αλλά είναι ένα στιγμιότυπο από το παρελθόν με την ίδια λογική που θα σταθώ απέναντι με τη φωτογραφική μου για βγάλω μια άσχετη φωτό και τυχαία θα είναι στο κάδρο μου το σπίτι σου, το αμάξι σου ή ακόμη και εσύ ο ίδιος. Δεν τους ενδιαφέρει το παράθυρό σου ή το περιεχόμενο του σπιτιού σου και επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις να αλλοιωθούν όσα στοιχεία σε ενοχλούν.

Είναι λογικό να ξεφεύγουν διάφορα μιας και η αλλοίωση γίνεται αυτόματα (εκτός αν νομίζεις πως κάθεται κάποιος και με το χεράκι αφαιρεί μία μία τις πινακίδες των αυτοκινήτων, τα πρόσωπα κλπ κλπ) μέσω λογισμικού.

Ένα μελλοντικό GPS navigator με προβολή των δρόμων μέσω του street view θα είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό!

:)

• Like 2
Δημοσ.

Το παράδειγμα της βροχής είναι δικό σου. Κι εμένα την ιδιωτικότητα μου βιάζουν αν δημοσιεύσουν φωτογραφία μου μέσα στο σπίτι.

Και δεν τίθεται θέμα δράματος, πρόκεται για αντικειμενικότατη παραβίαση ιδιωτικότητας. Αν εσένα δεν σε ενοχλέι αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση.

Η βροχή είναι δική μου αλλά η μάνικα και ο βιασμός είναι δικά σου. Και επισημαίνω ότι δεν είναι δίκαιο να μου λες τώρα για βροχή εφόσον στην πρώτη σου απάντηση το παραμέρισες τελείως και άρχισες να λες για μάνικες.

Η παραβίαση ιδιωτικότητας με ενοχλεί όταν είναι εσκεμμένη. Και όπως είπαμε πολλές φορές νωρίτερα (αλλά ας μη συνεχίσουμε το πινγκ πονγκ) δεν καταλαβαίνω γιατί επιλέγεις να ενοχληθείς όταν δει το βρακί σου το google van ενώ δεν επιλέγεις να ενοχληθείς όταν το δει ο τυχαίος περαστικός. Για να σου γυρίσω πίσω τα δικά σου λόγια, "αν εσένα δε σε ενοχλεί που ο περαστικός δε σε βγάζει στο internet, αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση". Άρα γιατί η διαφορά στην αντιμετώπιση αν αυτό που σε πειράζει είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης; Αν πάλι αυτό που σε πειράζει δεν είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης, γιατί μου τα λες όλα αυτά;

1.Ναι φυσικά και δεν έχει αυτό τον σκοπό η google αλλά οφείλει να ελέγχει το τι ανεβάζει για να προστατεύει την ιδιωτικότητα των πολιτών, ή τουλάχιστον οφείλει το κράτος να της το επιβάλει.

2.Το ότι δεν το περίμενε δεν αποτελεί λόγω για να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες χωρίς να τις διορθώσει. Το πως θα το κάνει αυτό μαζικά είναι πρόβλημά της.

Σέβομαι την άποψή σου. Καταλαβαίνεις όμως ότι το κράτος δεν οφείλει να επιβάλλει κάτι επειδή το λες εσύ. Συγκεκριμένα στην υποθετική περίπτωση που το google λέει "fuck that, αν είναι να μπλέξουμε έτσι δεν έχει street view" εγώ θα έλεγα ότι το κράτος οφείλει να επιτρέψει το street view. Η γνώμη μου μετράει ακριβώς όσο και η δική σου: μία ψήφο.

Το να χαρακτηρίζεις ως extreme μια άποψη με την οποία διαφωνείς δεν ενισχύει την δική σου άποψη. Το ποιο από τα δύο είναι extreme είναι υποκειμενικό.

Χαρακτήρισα extreme την απαγόρευση άνευ συνθηκών, όχι την άποψη με την οποία διαφωνώ (ή blur ή τίποτα). Και μάλιστα συμφώνησες έμμεσα λέγοντας ότι αν οι φωτογραφίες διορθώνονταν δε θα είχες πρόβλημα. Άρα δε νομίζω πως είναι εύστοχο αυτό που λες.

Δεν είναι 5-10. Η πλειοψηφία των ατόμων που θα έβγαιναν με το βρακί στο internet να περνάνε απ το παράθυρό τους θα είχαν πρόβλημα.

Και αυτό που είπα εγώ και αυτό που είπες εσύ είναι καθαρά εικασία άρα όχι επιχείρημα. Υπάρχει όμως και μια διαφορά: το δικό μου μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε (βόλτα όλη τη γειτονιά στο street view και μετράμε διαμερίσματα) ενώ το δικό σου είναι τελείως αυθαίρετο (δεν μιλας για λογαριασμό της πλειοψηφίας).

Μπορούμε να βρούμε λύση.

Δεν χρειάζεται να καταργηθεί τελείως.

Δεν είμαστε ούτε χρειάζεται να γίνουμε εξτρεμιστές.

Την λύση την ανέφερα, να θολώνει η google τα παράθυρα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σ' αυτά συμφωνώ, αλλά όχι με το ή θολούρα ή τίποτα απαραιτήτως. Αν η θολούρα είναι "δωρεάν" τότε τέλος της συζήτησης, αν όμως δεν είναι τότε διαφωνώ στο ζύγισμα των υπέρ και κατά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει και πολλά, άνθρωποι είμαστε διαφωνούμε, εγώ ψηφίζω ροζ εσύ ασημί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης προφανώς και τα δύο θα έπρεπε να είναι παράνομα, το ότι ανοίγω ένα παράθυρο δεν σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να φωτογραφίζει εντός του σπιτιού.

το λοιπον !  

η οικογενεια ενωμερωθηκε απο μενα χθες  και σημερα το πρωι  κινηθηκε νομικα !

μολις πριν λιγο με πηραν τηλ στην δουλεια και μου ειπαν πως ο δικηγορος  τους ενημερωσε  πως προκειται για κατάφωρη καταπάτηση των προσωπικων τους δεδομενων τους και πως η google  επρεπε να ειχε βαλει μωσαικο ωστε να μην διακρινεται το παραμικρο απ το εσωτερικο του σπιτιου!  το ιδιο υσχιει για πινακιδες αυτοκινητων κτλ .. απλα στο εσωτερικο του σπιτιου σοβαρεουν τα πραγματα ..

αυτο προς ενημερωση  !  δεν εξοργιστικα αδικα τελικα απο μια ''ελα μωρε και τι εγινε μια φωτο ειναι σιγα .. ''

Όχι.

δε θα μπορεσω να καταλαβω ποτε ατομα που δημοσιοποιείται το εσωτερικο τους σπιτι τους κ δε το θεωρουνε παραβιαση της ιδιωτικοτητας τους

μου φαινεται τοσο αδιανοητο οσο το να κλωτσισει καποιος ενα αδεσποτο το να χτυπησει μια γυναικα , εναν αναπηρο κτλ  ουτε αυτους θα μπορεσω να τους καταλαβω ποτε μου ..

Η εμφάνισή σου στο Street view προφανώς δεν είναι 24/7 αλλά είναι ένα στιγμιότυπο από το παρελθόν με την ίδια λογική που θα σταθώ απέναντι με τη φωτογραφική μου

το 24/7 σημαινει οτι αυτη η φωτο ειναι προσβασιμη στο ιντερνετ σε οποιον γουσταρει 24 ωρες την ημερα - 7 ημερες την βδομαδα ! χωρις την θεληση μου ...

καλη συνεχεια σε ολους σας ...

Επεξ/σία από Mau-Maus
Δημοσ.

Ένα μελλοντικό GPS navigator με προβολή των δρόμων μέσω του street view θα είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό!

:)

Αρκεί να κοιτάς τον δρόμο και όχι μόνο το Gps. :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...