Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι θεωρούν εύκολες τις ένστολες δουλειές το λένε προφανώς επειδή δεν έχουν ούτε έναν συγγενή με στολή να δουν πως είναι. Εάν είχαν, θα ήξεραν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. 

Και να πεις ότι ήταν και καλά τα λεφτά, να πω εντάξει, αλλά δεν είναι...... Μόνο στο Εμπορικό Ναυτικό είναι ΠΟΛΥ καλός ο μισθός, αλλά εκεί χάνεις από οικογένεια και κοινωνική ζωή (όχι δηλαδή ότι οι στρατιωτικοί με τις μεταθέσεις κάθε δύο χρόνια σε όποιο κουτσοχώρι τους στείλουν περνάνε καλύτερα, αλλά λέμε τώρα).

Επίσης, όσοι λένε για 8ωρο σε στρατιωτικούς του ΠΝ και της ΠΑ προφανώς και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εάν είσαι στο ΠΝ με τα ταξίδια κάθε τρεις και λίγο σου βγαίνει ο πάτος (και ναι, κανονικά γίνονται και ταξίδια, και ειρηνευτικές και τα πάντα), ενώ στην ΠΑ όποτε προγραμματίζεται πτήση πρέπει τουλάχιστον όλο το τεχνικό και μηχανικό προσωπικό να παρευρεθεί από πόσες ώρες πριν αλλά και μετά. Δεν πα να είχες κάνει το 8ωρό σου από τις 8 μέχρι τις 4, εάν έχει πτήση στις 10 το βράδυ πρέπει να ξαναπάς.

Φυσικά και δεν μετράω υπηρεσίες, ε;

Υ.Γ. Να τονίσω ότι δεν μιλάω για τον Στρατό Ξηράς, αλλά για το ΠΝ και την ΠΑ, αν και στον Στρατό Ξηράς υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που πραγματικά πήζουν.

• Like 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ok μας επεισες , παω στοιχημα οτι ουτε φανταρος δεν εχεις παει ακομη . Οτι εχουν καποιες δυσκολιες εχουν αλλα εχουν κι παρα πολλα πλεονεκτηματα , παρα πολλα ομως (γενικα τα σωματα ασφαλειας) . Κι εχω αρκετους συγγενεις - γνωστους μεσα... κι περνανε μια χαρα κι με το παραπανω. (Μην αναφερω για κατι συνταξιοδοτησεις στα 45 πριν καποια χρονια...)

Οταν πας φανταρος (ειμαι 90% σιγουρος απο αυτα που γραφεις οτι δεν εχεις παει) τοτε ξανα-ποσταρεις την γνωμη σου για το ποσο δουλευουν οι "μονιμαδες" (καποιοι δουλευουν αρκετα κι οι περισσοτεροι φιδιαζουν τρομερα)

Τελος το off topic κι sorry.

Δημοσ.

Αναφέρθηκα γενικά στις δουλειές με στολή , όχι ,ειδικά στα σώματα ασφαλείας αν και έχω και από εκεί παραδείγματα.

Ειναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία της εξουσίας που τους δημιουργείται ,που νομίζουν πως σε όλους τους τομείς της ζωής θα έχουν το πάνω χέρι να το πω ευγενικά.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μην έχουμε το "έλα μωρέ ας γίνω μπάτσος,σίγουρα λεφτά,σταθερό ωράριο ζωάρα" γιατί δεν είναι έτσι. Κι αν είναι έτσι γιατί πολλοί τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα; Οπότε εκεί πάμε σε μια άλλη κοινωνική συζήτηση.

Μα τα σώματα ασφαλείας είναι οι 90% δουλειές με στολή, εκτός αν εννοούσες και νοσοκόμες, καμαριέρες και καρναβαλιστές, αλλά νομίζω πως είσαι ξεκάθαρος αφού μιλάς για αστυνομικούς και ιδιοσυγκρασίες εξουσίας.

Αυτό που απάντησα εγώ είναι πως στον ιδιωτικό εργασιακό τομέα οι ιδιοσυγκρασίες εξουσίας είναι το ίδιο και ίσως και ισχυρότερες μιας και εκεί υπάρχει και η άμεση οικονομική εξάρτηση και ο φόβος της απόλυσης. Βαράς προσοχές και κάνεις ότι λέει ο προιστάμενος και ανέχεσαι τις παραξενιές του χωρίς αντίλογο.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πως τελικά έλεγες αυτό που κατάλαβα αλλά βιάστηκες να δηλώσεις απόλτη κάλυψη απ τον επόμενο που άρχισε να κράζει χωρίς λόγο.

Κακώς τον βάζετε στο λούκι του στρατού/αστυνομίας και του εμπορικού ναυτικού.

Άμα το παιδί δεν γουστάρει, δεν γουστάρει.

Θα έχει να λέει στην ζωή του "δουλεύω στον ΕΣ γιατί μου το είπαν κάτι παιδιά απ το insomnia αλλά δε γουστάρω την φάση"; Τι λέτε τώρα;

Ξεκολλάτε, κι εγώ δουλεύω, για τα χάλια της οικογένειας μου δεν σπούδασα, δεν προβλέπεται να σπουδάσω ποτέ, και δε μου μένει και φράγκο στο φινάλε. Δηλαδή θα πρέπει να γίνω κι εγώ στρατονόμος;

Φυσικά και άμα δεν το γουστάρει να μην επιλέξει κάτι τέτοιο με τίποτα.

Εγώ το μόνο που είπα είναι πως το ψυχολογικό βάρος και η καταπίεση και οι σχέσεις εξουσίας υπάρχουν και σε άλλες δουλείες και ίσως και πιο έντονα οπότε δεν πρέπει να αποτελεί αυτή η παράμετρος το κριτήριο της επιλογής.

Όσοι θεωρούν εύκολες τις ένστολες δουλειές το λένε προφανώς επειδή δεν έχουν ούτε έναν συγγενή με στολή να δουν πως είναι. Εάν είχαν, θα ήξεραν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. 

Και να πεις ότι ήταν και καλά τα λεφτά, να πω εντάξει, αλλά δεν είναι...... Μόνο στο Εμπορικό Ναυτικό είναι ΠΟΛΥ καλός ο μισθός, αλλά εκεί χάνεις από οικογένεια και κοινωνική ζωή (όχι δηλαδή ότι οι στρατιωτικοί με τις μεταθέσεις κάθε δύο χρόνια σε όποιο κουτσοχώρι τους στείλουν περνάνε καλύτερα, αλλά λέμε τώρα).

Επίσης, όσοι λένε για 8ωρο σε στρατιωτικούς του ΠΝ και της ΠΑ προφανώς και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εάν είσαι στο ΠΝ με τα ταξίδια κάθε τρεις και λίγο σου βγαίνει ο πάτος (και ναι, κανονικά γίνονται και ταξίδια, και ειρηνευτικές και τα πάντα), ενώ στην ΠΑ όποτε προγραμματίζεται πτήση πρέπει τουλάχιστον όλο το τεχνικό και μηχανικό προσωπικό να παρευρεθεί από πόσες ώρες πριν αλλά και μετά. Δεν πα να είχες κάνει το 8ωρό σου από τις 8 μέχρι τις 4, εάν έχει πτήση στις 10 το βράδυ πρέπει να ξαναπάς.

Φυσικά και δεν μετράω υπηρεσίες, ε;

Υ.Γ. Να τονίσω ότι δεν μιλάω για τον Στρατό Ξηράς, αλλά για το ΠΝ και την ΠΑ, αν και στον Στρατό Ξηράς υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που πραγματικά πήζουν.

Δεν είπε κανείς πως είναι εύκολες. Είπε πως το ψυχολογικό βάρος και η καταπίεση και οι σχέσεις εξουσίας υπάρχουν και σε άλλες δουλείες και ίσως και πιο έντονα οπότε δεν πρέπει να αποτελεί αυτή η παράμετρος το κριτήριο της επιλογής.

Ως προς τα λεφτά, και στον ιδιωτικό τομέα και δεν είναι καλά και η ψυχολογική καταπίεση είναι αντίστοιχη αλλά εκεί δεν υπάρχει η μονιμότητα κάτι που κάνει πιο έντονη την εξάρτηση και τις σχέσεις εξουσίας αλλά και το άγχος της αβεβαιότητας.

Ως προς το 8ωρο, και στον ιδιωτικό τομέα βαράς υπερωρίες και μάλιστα συχνά απλήρωτες γιατί αν μιλήσεις θα πας από κει που ήρθες.

Φυσικά και στα σώματα ασφαλείας τα ειδικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματος δημιουργούν διάφορες δυσκολίες, αλλά κάθε επάγγελμα έχει ειδικά χαρακτηριστικά με δυσκολίες και ευκολίες.

Τονίζω πως αυτό που ειπώθηκε δεν είναι πως η δουλειά ως ένστολος δεν έχει δυσκολίες, ειπωθηκε πως η ψυχολογική καταπίεση και οι σχέσεις εξουσίας δεν διαφέρουν από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

• Like 1
Δημοσ.

αλλά εκεί δεν υπάρχει η μονιμότητα

Προφανώς. Σε αυτό έχεις δίκαιο.

Ok μας επεισες , παω στοιχημα οτι ουτε φανταρος δεν εχεις παει ακομη . Οτι εχουν καποιες δυσκολιες εχουν αλλα εχουν κι παρα πολλα πλεονεκτηματα , παρα πολλα ομως (γενικα τα σωματα ασφαλειας) . Κι εχω αρκετους συγγενεις - γνωστους μεσα... κι περνανε μια χαρα κι με το παραπανω. (Μην αναφερω για κατι συνταξιοδοτησεις στα 45 πριν καποια χρονια...)

Οταν πας φανταρος (ειμαι 90% σιγουρος απο αυτα που γραφεις οτι δεν εχεις παει) τοτε ξανα-ποσταρεις την γνωμη σου για το ποσο δουλευουν οι "μονιμαδες" (καποιοι δουλευουν αρκετα κι οι περισσοτεροι φιδιαζουν τρομερα)

Τελος το off topic κι sorry.

Δεν έχω παέι φαντάρος, έχω όμως πατέρα, θείο, παππού "μονιμάδες" όπως τους αναφέρεις. Προφανώς δεν μιλάω για τον ΣΞ όπου πέφτει τρελό ξύσιμο (με κάποιες εξαιρέσεις), αλλά για την ΠΑ  και το ΠΝ που, αφού λες ότι έχεις γνωστούς και συγγενείς, οφείλεις να γνωρίζεις ότι όχι μόνο δεν τα ξύνουν, αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο (εξαιρούνται φυσικά όσοι κάθονται σε γραφεία που θεωρώ απαράδεκτο ένστολοι να έχουν δουλειές γραφείου).

Δημοσ.

ο επόμενος έγραψε αυτά ακριβώς που σκεφτόμουν πιο αναλυτικά γι αυτό και με κάλυψε.

Δεν εννοούσα τις νοσοκόμες,αλλά τους αξιωματικούς εμπορικού ναυτικού (για το ψυχολογικό).

Έτσι όπως το θέτεις υπό την γενική έννοια όλοι πιεζόμαστε από τα αφεντικά μας,σπάνιες οι περιπτώσεις που υπάρχει κλίμα παιδικής χαράς σε δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς. Σε αυτό έχεις δίκαιο.

Δεν έχω παέι φαντάρος, έχω όμως πατέρα, θείο, παππού "μονιμάδες" όπως τους αναφέρεις. Προφανώς δεν μιλάω για τον ΣΞ όπου πέφτει τρελό ξύσιμο (με κάποιες εξαιρέσεις), αλλά για την ΠΑ  και το ΠΝ που, αφού λες ότι έχεις γνωστούς και συγγενείς, οφείλεις να γνωρίζεις ότι όχι μόνο δεν τα ξύνουν, αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο (εξαιρούνται φυσικά όσοι κάθονται σε γραφεία που θεωρώ απαράδεκτο ένστολοι να έχουν δουλειές γραφείου).

Φιλε μου εχω εμπειρια απο 4 ατομα σε ΣΞ κι ΠΝ . Μια χαρα ειναι , ο ενας απο αυτους βγηκε σε συνταξη στα 45 του . Ασε τι οφειλω να γνωριζω . Εχουν καποιες δυσκολιες κι μετριους μισθους αλλα χειροτερα απο τον ιδιωτικο τομεα (στην πλειοψηφια τους ) δεν ειναι. Να μου ελεγες για ΕΣΥ κλπ που ωρες ωρες χανουν κυριολεκτικα τη μπαλα να το καταλαβω.

Δημοσ.

Φιλε μου εχω εμπειρια απο 4 ατομα σε ΣΞ κι ΠΝ . Μια χαρα ειναι , ο ενας απο αυτους βγηκε σε συνταξη στα 45 του . Ασε τι οφειλω να γνωριζω . Εχουν καποιες δυσκολιες κι μετριους μισθους αλλα χειροτερα απο τον ιδιωτικο τομεα (στην πλειοψηφια τους ) δεν ειναι. Να μου ελεγες για ΕΣΥ κλπ που ωρες ωρες χανουν κυριολεκτικα τη μπαλα να το καταλαβω.

Εξαρτάται, ο παππούς μου πήρε σύνταξη από το ΓΕΝ στα 65 του, ενώ ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή ως Σμήναρχος που είναι, το νωρίτερο που μπορεί να πάρει σύνταξη (Προσοχή, μιλάω για σύνταξη, όχι για πρόωρη αποστρατεία (εν ολίγοις παραίτηση) που κάνουν πολλοί) είναι περίπου στα ίδια.

Δημοσ.

<p>Όσοι θεωρούν εύκολες τις ένστολες δουλειές το λένε προφανώς επειδή δεν έχουν ούτε έναν συγγενή με στολή να δουν πως είναι. Εάν είχαν, θα ήξεραν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. </p>

<p> </p>

<p>Και να πεις ότι ήταν και καλά τα λεφτά, να πω εντάξει, αλλά δεν είναι...... Μόνο στο Εμπορικό Ναυτικό είναι ΠΟΛΥ καλός ο μισθός, αλλά εκεί χάνεις από οικογένεια και κοινωνική ζωή (όχι δηλαδή ότι οι στρατιωτικοί με τις μεταθέσεις κάθε δύο χρόνια σε όποιο κουτσοχώρι τους στείλουν περνάνε καλύτερα, αλλά λέμε τώρα).</p>

<p> </p>

<p>Επίσης, όσοι λένε για 8ωρο σε στρατιωτικούς του ΠΝ και της ΠΑ προφανώς και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εάν είσαι στο ΠΝ με τα ταξίδια κάθε τρεις και λίγο σου βγαίνει ο πάτος (και ναι, κανονικά γίνονται και ταξίδια, και ειρηνευτικές και τα πάντα), ενώ στην ΠΑ όποτε προγραμματίζεται πτήση πρέπει τουλάχιστον όλο το τεχνικό και μηχανικό προσωπικό να παρευρεθεί από πόσες ώρες πριν αλλά και μετά. Δεν πα να είχες κάνει το 8ωρό σου από τις 8 μέχρι τις 4, εάν έχει πτήση στις 10 το βράδυ πρέπει να ξαναπάς.</p>

<p> </p>

<p>Φυσικά και δεν μετράω υπηρεσίες, ε;</p>

<p> </p>

<p>Υ.Γ. Να τονίσω ότι δεν μιλάω για τον Στρατό Ξηράς, αλλά για το ΠΝ και την ΠΑ, αν και στον Στρατό Ξηράς υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που πραγματικά πήζουν.</p>

Ότι να ναι όμως!!! Αυτά ισχύουν για ένα μικρό ποσοστό...

Στην αεροπορία ούτε 5ημερο δεν δουλεύουν οι περισσότεροι

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε καν. Εκτός κι εάν μιλάς για τίποτα γραφεία δήθεν αεροπορικής ενημέρωσης κτλ όπου πραγματικά κάνουν διακοπές. Όλες οι μάχιμες μοίρες, όμως, κανονικότατα δουλεύουν.

Δημοσ.

Δεν πας να μαθεις κομμωτικη λεω εγω.Και μαλιστα το λεω πολυ σοβαρα

Αυτό ξαναπές το. Έχω γνωστό που από το λύκειο ήξερε ότι ήθελε να γίνει κομμωτής και αντί για φροντιστήρια κτλ πήγαινε σε κομμωτήρια και δούλευε. Μια χαρά είναι ώρα και έχει και δουλειά.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , έγραψα σε αυτό το forum του insomnia για να συζητήσουμε λιγο την κατάσταση τα τελευταία χρόνια . ΕΙμαι 17 χρονων , η μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου άνεργος ... σε ενα χρονο θα δωσω πανελληνιες και δεν εχω ιδεα αν θα εχουν λεφτα για να με ζησουν οταν θα σπουσαζω ... το φροντηστηριο κοπηκε στην μεση της χρονια γιατι απλα δεν ειχαν να το πληρωσουν και ουτε λογος για του χρονου  . Οπως καταλαβαινετε λεφτα για  χαρτζιλικη δεν υπαρχουν ... εχω σκεφτει να δουλεψω καπου αλλα ολοι θελουν 8ωρο και σχεδον ολοι ζηταν προυπηρεσια . Τα μονα που εχω ειναι ενα pc το οποιο το πηρα απο τα λεφτα που μου εδιναν για να τρωω στο σχολειο ( τις καλες εποχες ... ) μεσα σε ενα χρονο μεζεψα και το πηρα και πουλησα το account μου στο λολ .. Βλεπω τους φιλους μου να βγαινουν και να εχουν αρκετα λεφτα και να λενε οτι δεν ειναι αρκετα και περνανε ισα ισα ... θες δεν θες αμεσως νιωθεις μειονεκτηκα απεναντι τους . Το σκεφτομαι ολη μερα , δεν θελω να τους τα λεω γιατι ξερω οτι και αυτοι νιωθουν ασχημα .. πανε για καφε , σε μπαρ και σε internet cafe και απλα δεν μπορω να τους ακολουθησω . Δεν μου αρεσει να διχνω οτι δεν εχω μια ... δεν θελω να με λυπουνται .  Και στην τελικη η μανα μου μου λεει γιατι εισαι ολη μερα μεσα και δεν πας καμια βολτα με τους φιλους σου ? Αυτο που με καιει ειναι το μελλον μου , νομιζω οτι απλα θα χαραμισω την ζωη μου και δεν θα ζησω τιποτα ... :( :( :( :( :( :(α πατε 

Πολυ μαυριλα και ολα αυτα επειδη τα φιλαρακια παιζουν λολ στο νετ καφε ξερω γω.Γιατι δεν πατε να παιξετε κανα μπασκετακι που ειναι και τζαμπα ? 

Κατα τα αλλα ''παρηγορησου''..απο το γεγονος οτι τοσοι και τοσοι σπουδασαν και α) κανουν ασχετα εντελως πραγματα β)κανουν σχετικα πραγματα αλλα δεν γουσταρουν μια καθοτι επελεξαν σχολη με ''προοπτικη'' απο το μηχανογραφικο γ) η εργασιακη αβεβαιοτητα εχει γινει η καλυτερη φιλη τους αν δεν τους εχει χτυπησει η ανεργια την πορτα ηδη δ) εκαναν 1,2,3 χρονια να περασουν και με αυτα και με τουτα , ωσπου να δουν χρημα στα χερια τους εφθασαν 30 + , οχι 17 ε ) αλλοι εγιναν μαστορες και μια χαρα λεφτα βγαζουν

Και νύχια. Δεν το λέω ειρωνικά.

Σωστη.Μια χαρα και τα νυχια.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε καν. Εκτός κι εάν μιλάς για τίποτα γραφεία δήθεν αεροπορικής ενημέρωσης κτλ όπου πραγματικά κάνουν διακοπές. Όλες οι μάχιμες μοίρες, όμως, κανονικότατα δουλεύουν.
Τραγουδα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...