Luxx Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ΕΙμαστε μια παρεα 4 ατομων και θελουμε να ξεκινησουμε το ψαροντουφεκο. Ο ενας ασχολειται αρκετο καιρο, εγω ειχα ασχοληθει πριν 10 χρονια, οι αλλοι δυο δεν εχουν ιδεα. Λενε για ψαροντουφεκο. Εγω παντα χρησιμοποιουσα καμακι, γιατι ειναι πιο βολικο, ειδικα οταν μιλαμε για χταποδια.. Τι προτεινετε να παρω και γιατι; Σιγουρα θα αγορασω και ενα ψαροντουφεκο, απλα ελεγα για αρχη να ξεκινησω με καποιο καμακι. Δε θα πηγαινουμε αποκλειστικα για χταποδια, αν βρεθει και κανα ψαρι θα επιχειρησουμε να το χτυπησουμε, οποτε θα χρειαστει και το ψαροντουφεκο. Θα ηθελα καποιες προτασεις, γιατι δεν εχω ιδεα.. Λογικα θα παρω ψαροντουφεκο με λαστιχο και οχι αεροβολο. Απ'οτι βλεπω τα 75εκ. ειναι το ιδανικοτερο για αρχαριο. Demka ειναι καλη μαρκα. Και συγκερκιμενα τα velos, ami Ii φαινονται καλα εργαλεια.. Απλα επειδη θυμαμαι οτι στο ψαροντουφεκο του πατερα μου ηθελε αρκετη δυναμη για να ξαναβαλω πισω το καμακι, ετσι ειναι και τα σημερινα; Εχω δει σε κατι βιντεο που χρησιμοποιουν ψαροντουφεκο και οταν βλεπουν χταποδι βγαζουν κατι απο το ψαροντουφεκο ή απο καπου αλλο και το χτυπανε με αυτο. Τι ειναι; Τωρα για καμακι αποσπωμενο, δεν εχω βρει κατι μεχρι στιγμης.. Εχω παρει βατραχοπεδιλα, μασκα, γαντια, καλτσακια, μαχαιρι, φακο. Σκεφτομαι επισης για στολη και μαλλον θα χρειαστουμε και ψαροσακουλα. Εχετε κατι κατα νου; Επισης, θα χρειαστουμε καποια αδεια; Ποιες περιοχες να δοκιμασουμε για αρχη;
παπι Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Καμακι βεβαια. Ψαροντουφεκο για χταποδι ειναι υπερβολη, ασε που ειναι και επικινδυνο. Τωρα για στολες κλπ.... Για χταποδι πας πυροφανι/ποδαρατο & καμακι/χερι, δεν βουτας.
Luxx Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Παντα βουτουσα για χταποδι. Ειναι και χομπι η καταδυση. Δε θελω καθε φορα να πιανω και κατι. Το πυροφανι δεν επιτρεπεται εδω και καιρο.
Pantelwolf Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 demka velos εδω. το εργαλείο είναι αστέρι, αλλά για αποκλειστικά χταπόδια θα προτιμούσα ένα μικρότερο, από τα 55ρια, δε χρειάζεσαι το μεγάλο μήκος
Luxx Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μαλλον θα παρω και εναν γαντζο να τον εχω για τα χταποδια. Αλλα δε ξερω που θα τον βαζω.. Εκτος και εαν αγορασω πλωστηρα ή σημαδουρα. Αυτο με τα εκατοστα στο ψαροντουφεκο τι πλεονεκτημα εχει; Γιατι τα 75αρια ειναι καλυτερα;
leftermann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 το μήκος του ψαροντούφεκου καθορίζει την δύναμη και το βεληνεκές του. Για λαστιχοβόλα μιλάμε ε. Πιο μακρύ -> πιο μεγάλα/δυνατά λάστιχα -> ρίχνει πιο δυνατά και πιο μακρυά. Από την άλλη, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο δυσκίνητο, δύσχρηστο και δύσκολο στην στόχευση. Νομίζω 75άρι είναι μια χαρά για αρχή, αλλά στάνταρ το δεύτερο καλοκαίρι θα πας για μεγαλύτερο. Δες και τα pathos (τέτοιο έχω, ένα 75άρι και ένα 100άρι, είναι πολύ καλά) και τα cressi comanche που θεωρούνται επίσης ανάμεσα στα κορυφαία. Για χταπόδια, αν είναι στην άμμο τα σηκώνεις και με το χέρι ναούμ. Αν είναι στην πέτρα θες γάντζο. Αν πας αποκλειστικά για χταπόδια, με καμάκι. Αν πας για ότι νά'ναι, πας με το ντουφέκι και άμα βρεις κάνα χταπόδι στην άμμο μια χαρά το σηκώνεις χωρίς ούτε καν να του ρίξεις. Στην πέτρα όμως με το ντουφέκι, δεν. Γάντια να πάρεις για να μην σακατέψεις τα χέρια σου κατά το όπλισμα. Παθών και μαθών. Επίσης, μικρό όπλο μπορείς και χωρίς στολή να το οπλίσεις, μεγαλύτερο όμως θα σου φεύγει η μαγκιά, θα μελανιάσει το στέρνο σου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Γάντια να πάρεις για να μην σακατέψεις τα χέρια σου κατά το όπλισμα. Παθών και μαθών. Επίσης, μικρό όπλο μπορείς και χωρίς στολή να το οπλίσεις, μεγαλύτερο όμως θα σου φεύγει η μαγκιά, θα μελανιάσει το στέρνο σου. Σοφά λόγια.... 1
Luxx Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Πως ακριβως να σακατεψω τα χερια μου, κατα το οπλισμα; Επισης τι στολη να παρω; Τι ειναι αυτο με τα χιλιοστα; Οσα περισσοτερα, τοσο καλυτερα;
Valerie_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Πάρε μια καλοκαιρινή η ένα γιλέκο αφού το κάνετε για πλάκα, ένα 75αρι με μια τετρααινα είναι ότι πρέπει. Οπωσδήποτε σημαντηρα μεγάλο να φαίνεται και πάνω εκεί να βάζετε την ψαροσακουλα. Ε πάρτε κανένα 90αρι με ταιτης και μουλινε για το αν συναντήσετε κανένα ψάρι κι έχετε το στο σημαντηρα
Luxx Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Γιατι 15 εκατοστα σε ενα ψαροντουφεκο κανουν τοσο μεγαλη διαφορα. Δε καταλαβαινω.
Valerie_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 γιατί έχει περισσότερη ευθυβολία το ψαροντούφεκο είναι προέκταση του χεριού κι επίσης μεγαλύτερο λάστιχο άρα μεγαλύτερη δύναμη (τη δύναμη που διώχνει τη βέργα εννοώ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα