fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ωραίος kage metric equilevant ούτε ήξερα ότι υπάρχουν. Και πώς και δε τους μήνυσαν;
malvinan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά μπερδεύτηκα. Στη φίλη μου μπροστά μου με στικάκι βρήκαν παλιά εγκατάσταση. Αυτό πώς το αποφεύγω επίσης τι άδειες πρέπει να τυπώνω και πρέπει ή δεν πρέπει να αποθηκεύσω αρχεία άλλων πχ φίλων που μου στέλνουν psd. Καινούργιοι σκληροί δε παίζουν έχω 3tb αρχεία
Zein Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Εγω παντως αναρωτιεμαι κατα ποσο ειναι νομιμο να δεχτεις να σου κανει ελεγχο μια ιδιωτικη εταιρια μεσα στο σπιτι σου.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Καλά και το ρόλο του ΣΔΟΕ σύντομα ιδιωτική εταιρεία θα τον παίζει
Zein Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Αλλο να σου κανει ελεγχο στοιχειων η ελληνικη αστυνομια, και αλλο ο σεκιουριτας απο το mall. Το θεμα με ειναι πολυ σοβαρο απο νομικης αποψης. http://alexanderchalkidis.com/blog/?p=4393 “Μου έστειλε η BSA email να με ενημερώσει ότι θα λάβω μια επιστολή και μετά όταν την έλαβα μου έλεγε να γράψω τον υπεύθυνο μηχανογράφηση ή νόμιμο εκπρόσωπο μια υπεύθυνη δήλωση αδειοδότησης λογισμικού ότι υποτίθεται έχουμε νόμιμο λογισμικό. Το θέμα είναι να αγνοήσω το γράμμα ή να στείλω καλύτερα τα στοιχεία μου; Και τι μπορούμε να κάνουμε άμα δεν τους στείλω τα στοιχεία;” Το θέμα είναι σχετικά απλό αλλά πρέπει να το δούμε στα επιμέρους του. 1. Με τι δικαίωμα σου έστειλε email η BSA; Κατ’αρχάς θα πρότεινα να το καταγγείλεις σαν ανεπιθύμητο σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι εσύ ζήτησες να είσαι σε λίστα ενημέρωσης για θέματα της BSA. 2. Αυτό το email η BSA το στέλνει μαζικά σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Ένας από τους λόγους είναι γιατί παλιότερα, που έστελναν κατευθείαν τυπωμένο γράμμα (το παλιό, με το γραμματόσημο!) έγιναν ρεζίλι καθότι πήγε και σε εταιρείες χωρίς υπολογιστές καν! Αφού έχεις email έχεις υπολογιστή άρα από κάπου θα σε πιάσουν. (Νομίζουν.) 3. ΜΗΝ βιαστείς να κάνεις audit. Audit είναι η διαδικασία κατά την οποία μετράς τι ακριβώς έχεις σε ποιούς υπολογιστές. Μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί στοιχείο εναντίον σου η γνώση αυτή. Από την άλλη, ειδικά μικρές επιχειρήσεις είναι λογικό να επικαλεστούν άγνοια αφού δεν έχουν καμία υποχρέωση να έχουν υπεύθυνο μηχανογράφησης ούτε να γνωρίζουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του τι θεωρεί νόμιμο και τι όχι η BSA. 4. Μην τρέξεις να αγοράσεις λογισμικό/σβήσεις λογισμικό από υπολογιστές. Ούτε θα βγάλεις άκρη ούτε θα γίνεις νόμιμος κατά BSA. Σίγουρα εφόσον χρησιμοποιείς το λογισμικό σαν βασικό εργαλείο δουλειάς δεν είναι σωστό να έχεις πειρατική έκδοση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις και εύκολα ποια έκδοση ποιου προγράμματος είναι η σωστή για εσένα, πόσο μάλλον όταν έχεις πολλούς χρήστες στο γραφείο σου. Είναι πιθανό να ξοδέψεις πολλά λεφτά χωρίς αποτέλεσμα. Ή να χαλάσεις την ροή εργασίας σου σβήνοντας χρήσιμα προγράμματα τα οποία νομίζεις ότι είναι πειρατικά ενώ δεν είναι. (πχ Open Office.) Δεν φτάνει που θα πληρώνεις δικηγόρους και μηχανογραφικάριους, θα χάσεις και από εκεί λεφτά τώρα; 5. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα. Αν και πιέζουν το ΣΔΟΕ και την εφορία να δουλέψουν για αυτούς όπως είχαν κάνει παλιότερα, ακόμα είναι ασαφές τι θα γίνει. Το Ελληνικό δημόσιο έχει πιο μεγάλα προβλήματα από το να πληρώνει υπαλλήλους να βοηθάνε στα κέρδη ξένων εταιρειών. Εξού και προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν να το κάνεις μόνος σου. 6. Αν ανησυχείς γιατί χρησιμοποιείς πολλούς υπολογιστές ή γιατί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δουλειά σου από αυτούς θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον με γνώση πληροφορικής σε συνδυασμό με κάποιον δικηγόρο. Αλλά (πολύ σημαντικό) πρέπει να επιμείνεις και με αυτούς να σου εξηγήσουν πιο ακριβό κομμάτι, ποιόν νόμο και ποια οδηγία θεωρούν ότι έχεις παραβεί. Πολλοί δικηγόροι δεν έχουν καταλάβει το πρόβλημα καθόλου και κάνουν μια σαρωτική ερμηνεία που συμφέρει την BSA. 7. Έχει ενδιαφέρον σε νομικό επίπεδο επίσης το γεγονός ότι η BSA στήνει προκαταβολικούς συμβιβασμούς. “Αν κάνεις έτσι τότε κι εμείς θα αφήσουμε να γίνει το άλλο.” Άρα δεν βασίζονται σε νόμους αλλά στο γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία (BSA) που προσασπίζει τα συμφέροντα άλλων ιδιωτικών εταιρειών (Microsoft, Adobe, Autodesk κλπ) προσπαθεί να εξαναγκάσει μια τρίτη ιδιωτική εταιρεία (την δική σου!) να κάνει κάτι υπό το πρόσχημα της τήρησης νομιμότητας. Αν ήταν θέμα τήρησης του νόμου, αυτό θα ήταν αυτεπάγγελτα δουλειά της αστυνομίας ή κάποιας δημόσιας αρχής. Η αντιστοιχία είναι να βγω εγώ με μια καραμπίνα και να σκοτώνω λαθρομετανάστες στα σύνορα επειδή έτσι νομίζω ότι πρέπει να τηρείτε ο νόμος! 8. Προσοχή ποιόν θα εμπιστευτείς! Δυστυχώς πολλές εταιρείες που πουλάνε λογισμικό έχουν καταντήσει σπιούνοι των εταιρειών. Για να βγάλεις άκρη πόσες άδειες Microsoft Office χρειάζεσαι και ποιο πακέτο σε συμφέρει τους καλείς και σε ξετινάζουν κάνοντας ουσιαστικά την δουλειά της BSA αφού σε φακελώνουν πλήρως! Όταν σου πούνε “μην ψάχνεις τώρα έναν έναν τους υπολογιστές – θα σου εγκαταστήσουμε ένα audit software που θα σου τα πει όλα” στείλ’τε τους στον διάολο. Όλως τυχαίως πολλά από αυτά τα “χρήσιμα δωρεάν εργαλεία για να παρακολουθείς τι λογισμικά έχεις εγκατεστημένα στο δίκτυό σου” είναι και συνδεδεμένα με βάσεις δεδομένων μεγάλων εταιρειών λογισμικού! Οι δικηγόροι είναι συνήθως άσχετοι αλλά τουλάχιστον (εκτός από μεγάλα δικηγορικά γραφεία που έχω τύχη να τα κάνουν πλακάκια με τους αντιπάλους επί πληρωμής!) διατηρούν εχεμύθεια Οποιος εχει να κανει copy/paste ενα γραμμα/email που ελαβε προσφατα απο την BSA ας κανει ενα κοπο να το ριξει και εδω μια. Θελω να δω ποιους νομους του συνταγματος επικαλειται για να μας κανει ελεγχο γιατι σαν πολυ το αντιστοιχο tv-licence βρωμαει η υποθεση...
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Έχουν βάλει το ΣΔΟΕ κάνει την δουλειά τους απ'ότι έχω καταλάβει...
kage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ναι αυτό επισυνάψα και πιο πριν. Στη τελευταία παράγραφο πράγματι μιλά για δήλωση. Δλδ σου φαίνεται λογικό που θα την τρέξουν στα δικαστήρια; το θεωρω απιστευτα γελοιο+υποκριτικο το σκηνικο γενικα. αλλα και στην απαντηση καντε μια τυπικη υπευθυνη δηλωση και δειξτε την ή εκτυπωστε τις φρεε αδειες ενω ολοι ξερουν οτι ειναι φρεε... τωρα τι ειδους δικαστηριο τραβιεσαι γι αυτα δεν ξερω και αν οντως καταληγεις αυτεπαγγελτα οπως λεει.. Το χειρότερο απ ολα ειναι οτι πληρωσαμε σδοε για τσιρακια ιδιωτων(bsa+ms)για ελεγχο σε 1 ΓΑΜΗ*** PC γιατι καποιος ανταγωνιστης της εκανε καταγγελια!! Ενω ταυτοχρονα ξερουμε ποσες φορες εχουν κανει τα στραβα ματια σε μυρια+δις και οτι παρολο που δεν εχουν επαρκη προσωπικο ΒΡΗΚΑΝ ατομα να πιασουν τον τυροπιτά(δεν ειχε δ.α.-τιμολογιο για μερικες τυροπιτες) και την γραφιστρια.... να υπενθυμισω οτι η ms εχει παρει χοντρα λεφτα για τα προιοντα της στο δημοσιο! Τα προγράμματα ελέγχουν, όχι τα αρχεία. Αλλά και να τα ελέγξουν, χρησιμοποιώ thunderbird και δεν διαγράφω μηνύματα. Φαίνεται ο αποστολέας. ναι αλλα τα φοντς ειναι αρχεια και το σουπερ στικακι τους τα βρηκε.παρολο που ηταν open source
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά μπερδεύτηκα. Στη φίλη μου μπροστά μου με στικάκι βρήκαν παλιά εγκατάσταση. Αυτό πώς το αποφεύγω επίσης τι άδειες πρέπει να τυπώνω και πρέπει ή δεν πρέπει να αποθηκεύσω αρχεία άλλων πχ φίλων που μου στέλνουν psd. <br><br><br> Καινούργιοι σκληροί δε παίζουν έχω 3tb αρχεία Ε και; Κι εμένα βρήκαν στους μεταχειρισμένους από office και corel μέχρι παιχνίδια. Ασχολήθηκαν μόνο με τα εγκατεστημένα. Εγώ άλλωστε τι φταίω; Κάτι άλλο έχει συμβεί με τη φίλη σου. Έχε υπόψη σου οτι όταν άνοιξα εγώ μπήκαν πολλοί "ελεγκτές" οι οποίοι μόνο ελεγκτές δεν ήταν. Ήθελαν να δούν πόσους σπουσαστές είχα, γιατί κάποιοι είχαν πάθει σοκ με την προσέλευση κόσμου. Αν δεν υπογράψουν τα βιβλία σου, αν δεν δεις υπηρεσιακές ταυτότητες ή εντολή ελέγχου, καλείς την Αστυνομία. Έτσι απλά. Εγώ απλά τους πέταξα έξω. 1
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ρε συ δλδ αν λάβεις μνμ για έλεγχο και κάνεις σε όλα φορμάτ τη γλυτώνεις; Δεν παίζει. Μπράβο που τους έδιωξες τι ρόλο βαρούσαν;
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δεν νομίζω να είσαι εντάξει αν λάβεις μήνυμα και την επόμενη μέρα κάνεις format. Κάνει μπαμ. Εγώ είχα νόμιμα παραστατικά αγοράς από ιδιώτη (είχε κάνει αυτοπαράδοση κλείνοντας το καφέ) και το φορμάτ έγινε την επόμενη ημέρα της αγοράς. Φαίνεται και από την ημερομηνία που τα αγόρασα και τι εγκατέστησα (στην ουσία linux). Εγώ προσωπικά, και σου το λέω σαν επιχειρηματίας που έχει φάει αμέτρητα άδικα επαγγελματικά χαστούκια από παράνομο ανταγωνισμό, δεν θα απαντούσα σε κανένα τέτοιο email. Θα δεχόμουν έλεγχο μόνο από Υπηρεσίες του Δημοσίου, δηλαδή τις νόμιμες ελεγκτικές αρχές του Κράτους, με τις οποίες δεν έχω, ούτε είχα ποτέ πρόβλημα συναλλαγής, και φυσικά θα ζητούσα την παρουσία τους σε περίπτωση ελέγχου. Αυτοί που έδιωξα φίλε μου, δεν ήταν νόμιμοι ελεγκτές. Ήταν γιαλαντζί και απ' ότι έμαθα, την έχουν πατήσει κι άλλοι όπως εγώ με άλλο αντικείμενο, στην ίδια περιοχή. Φίλοι/γνωστοί παράνομων πάμπλουτων γκρουπάδων με καλές γνωριμίες που τους έστελναν για να δουν πόσο κόσμο έχω, γιατί έχασαν μεγάλο μέρος του κόσμου τους όταν άνοιξα και τους "χτύπησα" στα ίσια, χαλώντας τα μαύρα τετραχίλιαρά τους το μήνα+το μισθό τους, χωρίς να τους κουνάει κανείς. Εφάρμοσα την πιο επιθετική μορφή μάρκετινγκ και ανάπτυξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα, παρέχοντας top υπηρεσίες χωρίς να δουλεύω τον κόσμο. Δεν ήξερα ότι σε έλεγχο πρέπει να σου δείχνουν χαρτιά και να υπογράφουν τα βιβλία κι έτσι τους άφηνα. Έλεγαν ότι είναι από οπουδήποτε. Όταν έγινε κανονικός έλεγχος και κατάλαβα τι είχε συμβεί, τους έδιωξα την επόμενη φορά που δεν μου έδειξαν αυτά που χρειάζονταν, λέγοντας ότι θα καλέσω την αστυνομία. Έπεσε σύρμα και δεν ξαναμπήκε κανείς τέτοιος. Τώρα, από νόμιμους ελέγχους, άλλο τίποτα, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δεν νομίζω να είσαι εντάξει αν λάβεις μήνυμα και την επόμενη μέρα κάνεις format. Κάνει μπαμ. Εγώ είχα νόμιμα παραστατικά αγοράς από ιδιώτη (είχε κάνει αυτοπαράδοση κλείνοντας το καφέ) και το φορμάτ έγινε την επόμενη ημέρα της αγοράς. Φαίνεται και από την ημερομηνία που τα αγόρασα και τι εγκατέστησα (στην ουσία linux). Εγώ προσωπικά, και σου το λέω σαν επιχειρηματίας που έχει φάει αμέτρητα άδικα επαγγελματικά χαστούκια από παράνομο ανταγωνισμό, δεν θα απαντούσα σε κανένα τέτοιο email. Θα δεχόμουν έλεγχο μόνο από Υπηρεσίες του Δημοσίου, δηλαδή τις νόμιμες ελεγκτικές αρχές του Κράτους, με τις οποίες δεν έχω, ούτε είχα ποτέ πρόβλημα συναλλαγής, και φυσικά θα ζητούσα την παρουσία τους σε περίπτωση ελέγχου. Αυτοί που έδιωξα φίλε μου, δεν ήταν νόμιμοι ελεγκτές. Ήταν γιαλαντζί και απ' ότι έμαθα, την έχουν πατήσει κι άλλοι όπως εγώ με άλλο αντικείμενο, στην ίδια περιοχή. Φίλοι/γνωστοί παράνομων πάμπλουτων γκρουπάδων με καλές γνωριμίες που τους έστελναν για να δουν πόσο κόσμο έχω, γιατί έχασαν μεγάλο μέρος του κόσμου τους όταν άνοιξα και τους "χτύπησα" στα ίσια, χαλώντας τα μαύρα τετραχίλιαρά τους το μήνα+το μισθό τους, χωρίς να τους κουνάει κανείς. Εφάρμοσα την πιο επιθετική μορφή μάρκετινγκ και ανάπτυξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα, παρέχοντας top υπηρεσίες χωρίς να δουλεύω τον κόσμο. Δεν ήξερα ότι σε έλεγχο πρέπει να σου δείχνουν χαρτιά και να υπογράφουν τα βιβλία κι έτσι τους άφηνα. Έλεγαν ότι είναι από οπουδήποτε. Όταν έγινε κανονικός έλεγχος και κατάλαβα τι είχε συμβεί, τους έδιωξα την επόμενη φορά που δεν μου έδειξαν αυτά που χρειάζονταν, λέγοντας ότι θα καλέσω την αστυνομία. Έπεσε σύρμα και δεν ξαναμπήκε κανείς τέτοιος. Τώρα, από νόμιμους ελέγχους, άλλο τίποτα, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι. Σωστός, ουδείς φοβήθηκε τον έφορα αν ήταν σωστός. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ ούτε θα κάνω περαίωση πχ. Με κάλεσαν όπως καλούσαν τον πατέρα μου και έκανα τον έλεγχο μου. Το ίδιο δεν έχω αρνηθεί αυτοψία και έλεγχο ποτέ. Εδώ όμως πρέπει να καταλάβεις κάτι. Λες ότι εσύ τα αγόρασες τα μηχανήματα, η κοπέλα μιλάει για μηχανήματα που δεν της τα πούλησε κάποιος πχ για ένα προσωπικό pc που το κάνει εργασίας. Εκεί η λύση δεν με νοιάζει είναι παλιά δεν περνάει. Οπότε καινούριο σκληρό από εμένα ή αν δεν έχει τα λεφτά format με κάποιο πρόγραμμα. Freeware που να κάνει για επιχείρηση βέβαια ή Open source για να μην τρέχει για το πρόγραμμα που της έκανε format (φαντάζεσαι.
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Εγώ θα ρωτήσω ένα πράγμα. Έχει χαρτί με σφραγίδα του κράτους που βεβαιώνει την παράβαση; Αν ναι, να ελέγξει μέσω του λογιστή της οτι δεν είναι ψεύτικο. Η κρίση γεννά αετονύχηδες. <br><br> Μου φαίνεται πρωτοφανές να τη γράψουν για λογισμικό το οποίο δεν είναι τώρα εγκατεστημένο. Το σκληρό μπορεί να τον αγόρασε από αγγελία ή από τη χρυσή ευκαιρία. Ο υπολογιστής είναι με τιμολόγιο ή τον είχε από πριν;
malvinan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Εγώ θα ρωτήσω ένα πράγμα. Έχει χαρτί με σφραγίδα του κράτους που βεβαιώνει την παράβαση; Αν ναι, να ελέγξει μέσω του λογιστή της οτι δεν είναι ψεύτικο. Η κρίση γεννά αετονύχηδες. <br><br> Μου φαίνεται πρωτοφανές να τη γράψουν για λογισμικό το οποίο δεν είναι τώρα εγκατεστημένο. Το σκληρό μπορεί να τον αγόρασε από αγγελία ή από τη χρυσή ευκαιρία. Ο υπολογιστής είναι με τιμολόγιο ή τον είχε από πριν; Τον υπολογιστή τον είχε από πριν και δεν τον είχε δηλώσει με κάποιο τρόπο (της το είπε κι αυτό ότι έπρεπε δηλαδή να εκδώσει δελτίο αποστολής στον εαυτό της). Επίσης, ήταν μαζί τους μια υπάλληλος από την ΥπΕΕ (Υπηρεσία Ειδικού Ελέγχου). Το πρόστιμο το επαλήθευσε στην εφορία της. Δεν έχω τα έγγραφα της να το επιβεβαιώσω αλλά ήμουν μπροστά, έφαγα φρίκη αυτή έφαγε διπλή φρίκη.
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Εγώ θα ρωτήσω ένα πράγμα. Έχει χαρτί με σφραγίδα του κράτους που βεβαιώνει την παράβαση; Αν ναι, να ελέγξει μέσω του λογιστή της οτι δεν είναι ψεύτικο. Η κρίση γεννά αετονύχηδες. Μου φαίνεται πρωτοφανές να τη γράψουν για λογισμικό το οποίο δεν είναι τώρα εγκατεστημένο. Το σκληρό μπορεί να τον αγόρασε από αγγελία ή από τη χρυσή ευκαιρία. Ο υπολογιστής είναι με τιμολόγιο ή τον είχε από πριν; Τον υπολογιστή τον είχε από πριν και δεν τον είχε δηλώσει με κάποιο τρόπο (της το είπε κι αυτό ότι έπρεπε δηλαδή να εκδώσει δελτίο αποστολής στον εαυτό της). Επίσης, ήταν μαζί τους μια υπάλληλος από την ΥπΕΕ (Υπηρεσία Ειδικού Ελέγχου). Το πρόστιμο το επαλήθευσε στην εφορία της. Δεν έχω τα έγγραφα της να το επιβεβαιώσω αλλά ήμουν μπροστά, έφαγα φρίκη αυτή έφαγε διπλή φρίκη. Τώρα τα λες σωστά. Για τον υπολογιστή ήταν το μεγάλο μέρος του πρόστιμου. Έπρεπε να τον έχει αγοράσει από τον ιδιώτη εαυτό της και να έχει πληρώσει χαρτόσημο. Δεν είχε λοιπόν παραστατικό για το πάγιό της. Η κοπέλα έφαγε καταγγελία. Τα άλλα είναι πολύ θολά. Μόλις μίλησα με το λογιστή μου. Δεν παίζει πρόστιμο για μη εγκατεστημένο ή διαγραμμένο λογισμικό και σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περίπτωση πρόστιμο για open source.Το να ψάξουν να βρουν τι είχε παλιά στον υπολογιστή θα μπορούσε να παίζει μόνο ως ποινικό αδίκημα (παιδικη πορνογραφία, διαμ.αρχείων κλπ) με εντολή εισαγγελέα, κάτι που δεν παίζει στο θέμα που συζητάμε.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Τώρα τα λες σωστά. Για τον υπολογιστή ήταν το μεγάλο μέρος του πρόστιμου. Έπρεπε να τον έχει αγοράσει από τον ιδιώτη εαυτό της και να έχει πληρώσει χαρτόσημο. Δεν είχε λοιπόν παραστατικό για το πάγιό της. Η κοπέλα έφαγε καταγγελία. Τα άλλα είναι πολύ θολά. Μόλις μίλησα με το λογιστή μου. Δεν παίζει πρόστιμο για μη εγκατεστημένο ή διαγραμμένο λογισμικό και σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περίπτωση πρόστιμο για open source.Το να ψάξουν να βρουν τι είχε παλιά στον υπολογιστή θα μπορούσε να παίζει μόνο ως ποινικό αδίκημα (παιδικη πορνογραφία, διαμ.αρχείων κλπ) με εντολή εισαγγελέα, κάτι που δεν παίζει στο θέμα που συζητάμε. Δεν χρειάζεται να το αγοράσεις, απλά να κόψεις δελτίο αποστολής. Επίσης, δεν είναι κι αυτό τόσο σίγουρο, εικασίες είναι. Μιλάμε για επιχείρηση σε σπίτι μη το ξεχνάς. Βέβαια συμφωνώ ότι ο υπολογιστής έπρεπε να είναι στα πάγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα