Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δε μπήκανε διπλανό δωμάτιο και είχαν εισαγγελική εντολή Αστυνομία ήταν παρούσα μαζί με το ΣΔΟΕ; Απ' όσο ξέρω η εισαγγελική παραγγελία εκτελείται μόνο από την αστυνομία.
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Malthador έχω δει ότι το έχεις ποστάρει αυτό και σε άλλο θέμα. Δες όμως αυτό http://www.iefimerida.gr/news/134751/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF άκυρο.... http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=404942 μισή μέρα κράτησε χαχα Τώρα την έχω και εγώ την απορία.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα παλιά όταν σκεφτόμουν να κάνω έναρξη με έδρα το σπίτι. Η εφορία συνεργάζεται με την BSA και συνήθως επισκέπτονται την έδρα του επαγγελματία ένα μεικτό κλιμάκιο τόσο του ΣΔΟΕ όσο και της BSA, επιλέγουν από πρίν σε ποιούς θα κάνουν έλεγχο, κυρίως πηγαίνουν σε επαγγελματικές ομάδες οι οποίες σίγουρα θα έχουν υπολογιστή στον χώρο τους, π.χ δεν θα πάνε στο ψιλικατζίδικο ή σε φαγάδικο αλλά θα πάνε στον δικηγόρο τον μηχανικό τον λογιστή κοκ. Συνήθως επισκέπτονται τα σπίτια μετά από ειδοποίηση, αλλά δεν απαγορεύεται να σκάσουν απροειδοποίητα. Ο χώρος που ελέγχουν είναι αυτός που δήλωσες στην ΔΟΥ. Δεν ξέρω αν έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν όλα τα pc που μπορεί να είναι σε άλλα δωμάτια στο σπίτι, εγώ προσωπικά δεν θα τους άφηνα. Τα λογισμικά είτε opensource είτε μή opensource πρέπει να δηλώνονται στην εφοριά σε ειδικό έντυπο κατά την έναρξη του επαγγέλματος. Αυτό είχα διαβάσει παλιά μετά από αίτημα που υπέβαλλε προς την υπηρεσία ειδικών ελέγχων του ΥΠ.ΟΙΚ ένας σύλλογος που ασχολείται με το Linux, το ΥΠ.ΟΙΚ τους απάντησε σε έγγραφο με σφραγίδα, άρα είναι επίσημο. Κατά την δήλωση λογισμικών ανοιχτού κώδικα αναφέρεις δίπλα την συντομογραφία ΕΛ/ ΛΑΚ (ελεύθερο λογισμικό, λογισμικό ανοιχτού κώδικα). Τώρα το αν σε περίπτωση που δεν το δηλώσεις υπάρξει θέμα με πρόστιμο, δεν το γνωρίζω. Σίγουρα πάντως αν βρεθεί παράνομο λογισμικό υπάρχει 1000 ευρώ πρόστιμο ανά λογισμικό, τώρα να φάς το ίδιο πρόστιμο επειδή δεν δήλωσες το λογισμικό και έχεις στην κατοχή σου νόμιμη άδεια ή είναι Opensource, το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Επίσης κάτι άλλο που έχω ακούσει, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει όμως, είναι οτι το στικάκι που βάζουν αυτοί στον υπολογιστή, ανιχνεύει οτιδήποτε υπάρχει στον σκληρό ασχέτως αν εγκαταστάθηκε τώρα ή έγινε φορμάτ. Σε περίπτωση που κάνεις φορμάτ βρίσκουν οτιδήποτε υπήρχε παλιά. Το λογισμικό που χρησιμοποιούν αυτοί το βάζουν να ελέγξει πρωτού ο υπολογιστής συνδεθεί στα windows. Καλά ξεμπερδέματα για την φίλη σου, αν και επέτρεψέ μου να πώ οτι πιστεύω μάλλον πως είχε μέσα στον υπολογιστή της σπασμένο/παράνομο λογισμικό και λέει ψέματα στον περίγυρό της οτι και καλά δεν το είχε δηλωμένο και τέτοια και έφαγε πρόστιμο από αυτό για να μην ακούσει και άλλα "ας πρόσεχες". Βάλτε δικηγόρο και κάντε οτι μπορείτε μπάς και αποφύγετε κάτι. Edit: Επίσης αν δεν είχε δηλωμένα τα λογισμικά μάλλον πρέπει να αλλάξει και λογιστή
The_Judas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Αν θέλει η εφορία να βρει παραθυράκια του νόμου για να σου ρίξει πρόστιμο μπορεί άνετα να το κάνει. Φορολογικά κανένας δεν είναι 100% σωστός γιατί η νομοθεσία αλλάζει 2-3 φορές τον χρόνο και οι λεπτομέρειες χαώδεις. Δεν χρειάζεται να το αγοράσεις, απλά να κόψεις δελτίο αποστολής. Επίσης, δεν είναι κι αυτό τόσο σίγουρο, εικασίες είναι. Μιλάμε για επιχείρηση σε σπίτι μη το ξεχνάς. Βέβαια συμφωνώ ότι ο υπολογιστής έπρεπε να είναι στα πάγια. Μπορεί να κόψει δελτίο αποστολής αυτός που δουλεύει με έδρα το σπίτι; Δεν είναι επιχείρηση που διακινεί εμπόρευμα. Έναρξη με έδρα το σπίτι σημαίνει υπηρεσίες κατ'οίκον. Δηλαδή δεν μπορεί για παράδειγμα ένας τεχνικός να έχει στο σπίτι του υπολογιστές πελατών. Ούτε ένας ιατρός να εξετάζει στο σπίτι του ασθενείς. Επίσης κάτι άλλο που έχω ακούσει, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει όμως, είναι οτι το στικάκι που βάζουν αυτοί στον υπολογιστή, ανιχνεύει οτιδήποτε υπάρχει στον σκληρό ασχέτως αν εγκαταστάθηκε τώρα ή έγινε φορμάτ. Σε περίπτωση που κάνεις φορμάτ βρίσκουν οτιδήποτε υπήρχε παλιά. Το λογισμικό που χρησιμοποιούν αυτοί το βάζουν να ελέγξει πρωτού ο υπολογιστής συνδεθεί στα windows. Αντί για απλο φορματ μπορεί να κάνει κάποιος write zeros στον δίσκο. Εκεί μόνο με ειδικό λογισμικό ανάκτησης μπορούν να ανακαλύψουν κάτι... αλλά δεν νομίζω ότι θα κάτσει η εφορία 10 ώρες για να σκανάρει το δίσκο σου Εκτός και αν υπάρχει εντολή εισαγγελέα για κατάσχεση του υπολογιστή
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Τι εννοείς υπηρεσίες κατ οίκον; Τελικά ότι θες μπορείς να κάνεις από το σπίτι αν το δεχτεί ο έφορος. Πώς δηλώνει τα πάγια του τότε ένας μηχανικός που έχει πχ ένα γραφείο μια καρέκλα και ένα πισί αφού κάνει έναρξη με έδρα στο σπίτι;
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μια δική μου απορία παραμένει. Ας πούμε και δεν είναι πλέον απίθανο σενάριο, ότι εξυπηρετείται μια επιχείρηση από tablet (Android/ipad) για όλες τις παραγωγικές της ανάγκες. Έχει δε αυτή η συσκευή αγοραστεί με τιμολόγιο κανονικά. Τα προγράμματα μέσω Google play/itunes κατεβάζονται κι αγοράζονται με απόδειξη (δεν εμφανίζεται κάπου επιλογή για τιμολόγιο άλλωστε). Εκεί τι έλεγχος γίνεται; Πλέον πολλά πράγματα μπορούν κάλλιστα να γίνονται μέσω μιας τέτοιας συσκευής. Βασικά σχεδόν όλες οι δουλειές γραφείου. Απλά πολύ φοβάμαι ότι αν το πεις αυτό σε περίπτωση ελέγχου θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο
qsis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Η οικία δεν θεωρείτε άσυλο; Έχει δικαίωμα να κάνει έφοδο το ΣΔΟΕ;Είναι άσυλο αλλά μπορεί να σου ζητήσει η εφορία υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεσαι φορολογικό έλεγχο στην οικία σου Μου το είχε ζητήσει εμένα ένας επόπτης για πελάτη που ήθελε την έδρα σπίτι του
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Qsis γενικά κι εγώ αυτό ξέρω αλλά υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που έχουν αντίθετη άποψη. Τελικά για το θέμα του Android έχει κανείς άποψη; Επίσης για το θέμα του πως δηλώνει πχ ένας μηχανικός τα πάγια; Εγώ το θεωρώ τραβηγμένο να ρωτήσουν πχ σε σπίτι που βρήκες τη καρέκλα
cb_papi Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Αλήθεια τι γίνεται αν ο δίσκος είναι κρυπτογραφημένος (bitlocker) ή Password Protected? Εγώ για παράδειγμα στο laptop επειδή δεν θέλω αν κλαπεί να έχει κάποιος πρόσβαση στα αρχεία μου, έχω βάλει password στον SSD, το οποίο password ενεργοποιεί και την hardware-based κρυπτογράφηση του δίσκου. Φαντάζομαι το στικάκι δεν θα βρίσκει τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Σου ζητάνε να το ανοίξεις αν δεν τότε αρνείσαι τη συνεργασία με ότι συνακόλουθα έχει αυτό.
Pantelwolf Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Και φαντάσου τώρα φάση, να είναι εταιρεία σαν κι αυτή που δουλεύω που επεξεργαζόμαστε εταιρικά δεδομένα άλλων εταιριών, και δεν επιτρέπεται βάσει συμβολαίων ούτε οι admin να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά παρά μόνο με ειδικές διαδικασίες και την έγκριση του πελάτη και όλα audited κλπ κλπ. Φαντάσου λοιπόν να έρθει ο τυπάς με στικάκι σε τέτοια εταιρεία, που ένας θεός ξέρει τι έχει μέσα, που αν το βάλει και αποκτήσει πρόσβαση έχεις κάτι δις συμβόλαια σπασμένα με το καλημέρα, μην αναφέρω πιθανή διαρροή στοιχείων. Έλα άνοιξε μαγαζί στην μπανανία. Μπορείς κι εσύ.
BritGreek Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, δυο-τρεις διευκρινίσεις με επιβεβαίωση του λογιστή του δικού μου, αλλά και της λογίστριας της γυναίκας μου: Όταν κάνεις ατομική έναρξη και θέλεις να χρησιμοποιήσεις πράγματα τα οποία πριν είχες ως ιδιώτης, ή τα αγόρασες από ιδιώτες, δεν αρκεί το δελτίο αποστολής. Τα αγοράζεις από τον ιδιώτη εαυτό σου με τη διεύθυνση του σπιτιού σου, με αγοραστή πάλι εσένα και διεύθυνση την επαγγελματική σου έδρα και έχεις 30 ημέρες να τα καταθέσεις στη ΔΟΥ. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και πληρώνεις χαρτόσημο στη ΔΟΥ σου, προσκομίζοντας τα παραστατικά αυτά. Το έκανα πριν από ένα χρόνο, μου έγινε έλεγχος και όλα ΟΚ, παρουσία του λογιστή μου, επειδή ψάρωσα που μπήκαν 4 άτομα, σε ώρα full δουλειάς. Όταν έχεις έναρξη κατ' οίκον, τουλάχιστον στο δικό μου επάγγελμα, διαφέρουν τα παραστατικά, αλλά σαφώς και δικαιούσαι να έχεις αντικείμενα πελατών στο χώρο σου, έχοντας τα κατάλληλα πάλι παραστατικά. Αυτοί που δουλεύουν κατ' οίκον έχουν κανονικά βιβλία. Στην εκπαίδευση, αυτοί με άδεια κατ' οίκον, κόβουν θεωρημένες αποδείξεις, ενώ μέχρι την κατάργηση του μητρώου σπουδαστών (μαθητολόγιο) από 1/1/2014, ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν τέτοιο βιβλίο αν οι μαθητές έρχονταν στην επαγγελματική τους έδρα. Στην εκπαίδευση με τη μορφή φροντιστηρίων, οι αποδείξεις είναι αθεώρητες βάσεί της ΑΥΟ ΠΟΛ... και δεν έχουν ΦΠΑ. Η επιλογή λογιστή είναι πολύ σπουδαίο κομμάτι της δουλειάς προς αποφυγή προστίμων. Εγώ επέλεξα λογιστή που ασχολείται κυρίως με εκπαιδευτήρια για να γνωρίζει καλύτερα. Πολύ πρόσφατα, η καλύτερή μου φίλη, που είχε παραχώρηση του δωματίου της από τους γονείς της στο πατρικό, ως επαγγελματική έδρα για κατ' οίκον μαθήματα, εννοείται ότι είχε μέχρι και μαθητολόγιο, ενώ είχαν φύγει από το δωμάτιο κρεβάτια, κλπ. Είχε κάνει τη διαδικασία με το χαρτόσημο, έχοντας την αρχική απόδειξη αγοράς ως ιδιώτης και όταν σταμάτησε τη δραστηριότητα αυτή, έκανε όλα της τα πάγια αυτοπαράδωση στον εαυτό της που είχε γίνει και πάλι ιδιώτης. Είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό. Αν έρθουν στο χώρο σου, τηρείς βιβλία. Αν πας εσύ, δίνεις μόνο αποδείξεις. Η παραχώρηση χώρου σε σπίτι (πχ πατρικό) θεωρείται επαγγελματικός χώρος και ελέγχεται κανονικά, χωρίς υπεύθυνες δηλώσεις. Επίσης, επειδή κάναμε τη διαδικασία μαζί, δεν δήλωσε κάτοψη με προσδιορισμό του χώρου. Απλά τη διεύθυνση δήλωσε και το έντυπο δωρεάν παραχώρησης χώρου. Ήμουν μπροστά. Για τη δήλωση των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στους υπολογιστές, ποτέ δεν μου ζητήθηκε να κάνω κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή έχω 2 δραστηριότητες / επιχειρήσεις με πολλούς υπολογιστές στους οποίους υπάρχει ΜΟΝΟ λογισμικό Linux και εφαρμογές κατεβασμένες από το Ubuntu Software Center. Σε κανένα έλεγχο δεν ζήτησαν τέτοιο πράγμα, ακόμα και στους ελέγχους των υπολογιστών που έχουν γίνει αρκετές φορές μετά από ανυπόστατες καρφωτές. Ρωτήστε στη ΔΟΥ σας, στο τμήμα ελεγκτών εσείς οι ίδιοι. Δεν νομίζω να σας πουν κάτι διαφορετικό. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο συνέβη με την κοπέλα και τα παρουσίασε διαφορετικά στις φίλες της ή δεν κατάλαβε τι της είπαν.
fylatos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ναι αυτή είναι η δική σου εμπειρία στο δικό σου χώρο στη δική σου ΔΟΥ. Ανεβάσαμε πριν και έγγραφο από τη ΥπΕΕ που αναφέρει ρητά τη σωστή διαδικασία για τα προγράμματα αν θες διάβασε το. Ότι κι αν λένε οι λογιστές αυτό ισχύει τελεία και παύλα. Σε ότι αφορά στην κάτοψη εμένα μου τη ζήτησαν από τη ΔΟΥ Πολυγύρου Χαλκιδικής. Σε ότι αφορά στο να αγοράσεις κάτι από τον εαυτό σου αν δεν έχεις παρά μπλοκάκι ΑΠΥ τι μπορείς να πουλήσεις σε οποιονδήποτε πόσο μάλλον στον εαυτό σου και με ποια διαδικασία.Απλή παραχώρηση κάνεις με μια υπεύθυνη δήλωση. Σε ότι αφορά στο άσυλο επίσης ανέβασα άρθρα πρόσφατα για το θέμα. Καλά αυτά που λέει ο λογιστής σου αλλά αποτελούν προσωπική του άποψη Αν εννοείς να αγοράσει με χαρτοσήμο 3.6% από τον εαυτό του τότε το χαρτοσήμο πληρώνεται το μήνα μετά το τρίμηνο της πώλησης. Σε αυτή τη περίπτωση εννοείς να κόψει τιμολόγιο αγοράς για ότι χρησιμοποιεί στην εργασία του. Δες και τους λογιστές να τα λένε μεταξύ τους http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=92178&page=1 Και η αντίθετη (ίδια με τη δική σου) άποψη http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=75243
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Αντί για απλο φορματ μπορεί να κάνει κάποιος write zeros στον δίσκο. Εκεί μόνο με ειδικό λογισμικό ανάκτησης μπορούν να ανακαλύψουν κάτι... αλλά δεν νομίζω ότι θα κάτσει η εφορία 10 ώρες για να σκανάρει το δίσκο σου Εκτός και αν υπάρχει εντολή εισαγγελέα για κατάσχεση του υπολογιστή Ενδιαφέρον αυτό, δεν έχω ακούσει κάτι για write zeros, εκεί ουσιαστικά σβήνουν τα πάντα από τον σκληρό ακόμα και αν γίνει φορμάτ μετά? Και με ποιόν τρόπο μπορείς να κάνεις write zeros? Όσο για το σκανάρισμα της εφορίας, δεν ξέρω πόσο ακριβώς διαρκεί και τι λογισμικό χρησιμοποιούν αυτοί, αλλά νομίζω αυτό το εργαλείο που έχουν εντοπίζει κατευθείαν τα πάντα χωρίς αργοπορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα