fylatos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σε legacy mode δεν τρέχει στα 7; Παράξενο. Εγώ θα έλεγα να πάρεις 7. Θες τα pro όπως και να έχει.
BritGreek Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σε legacy mode δεν τρέχει στα 7; Παράξενο. Εγώ θα έλεγα να πάρεις 7. Θες τα pro όπως και να έχει. Για το legacy ναι. Όμως σίγουρα δεν χρειάζονται τα pro σύμφωνα με τη microsoft. Αυτό ισχύει μόνο για το office.
fylatos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή για να χάσει διάφορα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί.
johnbond Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Σε legacy mode δεν τρέχει στα 7; Παράξενο. Εγώ θα έλεγα να πάρεις 7. Θες τα pro όπως και να έχει. στα 7 τρέχει,αλλά όχι fullscreen απ'οτι μου είπαν. μπορείτε να μου δώσετε κάποιο συγκεκριμένο link απο σκρουτζ για τα 7; Τα πιο πολλά που βλέπω είναι dsp,και απ'οτι ξέρω μπορεί να προκύψει πρόβλημα με dsp σε έλεγχο. Υπάρχει άλλη λύση για να βάλω xp; πως ελέγχουν οτι έχεις τα γνήσια; άμα πάρω κάνα τέτοιο δε θα είμαι εντάξει; http://www.ebay.co.uk/itm/Microsoft-Windows-XP-Home-Edition-2002-Version-Genuine-Original-Sealed-Full-SP2-/291168466183?pt=UK_Computing_Software_Software_SR&hash=item43cafe3507
zevooazaz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Πρέπει να έχεις το τιμολόγιο με τον sn Συμφωνώ.... Στην δική μου περίπτωση πριν απο 3-4 χρόνια είχαν στείλει στην επιχείρηση που εργάζομαι σημείωμα ότι αν υπάρχουν προγράμματα θα πρέπει να σβηστούν (έτσι κι έγινε).... τότε είχαμε στείλει ένα απαντητικό e-mail με το τι προγράμματα έχουμε στην εταιρία αγορασμένα (s/n αριθμος τιμολογιου κλπ) ... το περίεργο είναι ότι είχαμε δηλώσει και προγράμματα όπως πχ open office, και άλλα freeware. Θελω να καταλήξω ότι εαν είναι έτσι με τα freeware δώσαμε τον εαυτό μας απο μόνοι μας και μάλιστα γραπτώς. Πάντως απο τότε δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς, ούτε μας πήραν ένα τηλ (εφόσον είχαμε απαντήσει και γραπτώς) να μας πουν οτι δεν πρέπει να υπάρχουν στον υπολογιστή.... Εγω προσωπικά αν μου κόβαν τέτοιο κουστούμι θα κινούμουνα νομικά εναντίον τους. η ενημέρωση που υπάρχει είναι μηδαμινή ως προς το τι είναι νόμιμο και τι όχι... δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να γνωρίζουν τα νομικά ... freeware λέει και το κατέβασα ... ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΕ!!!!
timonkaipumpa3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το ΣΔΟΕ (πλέον) έχει άδεια να μπαίνει σε σπίτια χωρίς ένταλμα για να κυνηγήσει οικονομικές παραβάσεις. Τα open source S/W ΕΧΟΥΝ άδεια. Μάλιστα, αναλόγως το S/W μπορεί κανείς να βρει διαφορετικές άδειες. Πρέπει μαζί με το λογισμικό να υπάρχει και άδειά του σε "εμφανές" σημείο, ας είναι και το FreeBSD ή το ViM (καλά, για το τελευταίο κανείς δεν θα ψάξει... αλλά είναι charityware λογισμικό με άδεια GPL compatible). Δεν βγάζω άκρη όμως από το αρχικό post και νομίζω πως κάτι αποκρύπτεται. Προσωπικά βρίσκω τέτοιες κινήσεις πολύ σωστές. Επιτέλους κυνηγιέται η παρανομία στα λογισμικά. Θέλεις Photoshop; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; Μάθε GIMP. Θες vector graphics λογισμικό; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; XFig και Inkscape. Θες νέο λειτουργικό; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; Linux.
zevooazaz Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Το ΣΔΟΕ (πλέον) έχει άδεια να μπαίνει σε σπίτια χωρίς ένταλμα για να κυνηγήσει οικονομικές παραβάσεις. Τα open source S/W ΕΧΟΥΝ άδεια. Μάλιστα, αναλόγως το S/W μπορεί κανείς να βρει διαφορετικές άδειες. Πρέπει μαζί με το λογισμικό να υπάρχει και άδειά του σε "εμφανές" σημείο, ας είναι και το FreeBSD ή το ViM (καλά, για το τελευταίο κανείς δεν θα ψάξει... αλλά είναι charityware λογισμικό με άδεια GPL compatible). Δεν βγάζω άκρη όμως από το αρχικό post και νομίζω πως κάτι αποκρύπτεται. Προσωπικά βρίσκω τέτοιες κινήσεις πολύ σωστές. Επιτέλους κυνηγιέται η παρανομία στα λογισμικά. Θέλεις Photoshop; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; Μάθε GIMP. Θες vector graphics λογισμικό; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; XFig και Inkscape. Θες νέο λειτουργικό; Αγόρασέ το. Δεν μπορείς; Linux. ΝΑΙ.. αλλα εφόσον υπάρχουν τόσων ειδων άδειες δε νομίζω ότι ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να τις διακρίνει... βλεπει freeware και το κατεβάζει..... πρέπει καποιος να δώσει κάποιες διευκρινήσεις, τι είναι νόμιμο και τι όχι..... κάποια βασικά έστω. Εγω νομίζω ότι σκόπιμα δεν υπάρχει ενημέρωση.....
timonkaipumpa3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μα, ένας επαγγελματίας για όσα λογιστικά δεν γνωρίζει πάει στον λογιστή και έχει τον λογιστή του. Γιατί ένας επαγγελματίας να μην έχει τον ΙΤ του;
zevooazaz Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μα, ένας επαγγελματίας για όσα λογιστικά δεν γνωρίζει πάει στον λογιστή και έχει τον λογιστή του. Γιατί ένας επαγγελματίας να μην έχει τον ΙΤ του; πρόσεξε ... είμαι μαζί σου αλλά επανέρχομαι στο θέμα της ενημέρωσης...... πιστεύεις ότι ο λογιστής ενεργεί απο μόνος του ??? ενεργεί με οδηγίες του υπουργείου οικονομικων οι οποίες είναι αναρτητέες στο internet και προσβάσιμες απο όλους... γνωρίζω ελ. επαγγελματίες (καλα μιλάμε για μικρούς τζίρους) που μπορούν και διαχειρίζονται μόνοι τους τα λογιστικά τους κυρίως για 2 λόγους... έχουν το χρόνο αλλά και την όρεξη να κάτσουν να διαβάσουν, να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν αυτες τις οδηγίες (πολλές φορές και αυτες μισες είναι), και επισκέπτονται το λογιστή μια φορά το χρόνο για την φορολ δήλωση γιατι πρέπει ο λογιστής να υπογράφει στο Ε3 για την ακρίβεια των στοιχείων, τους παρακρατούμενους φόρους και άλλα πολλά. Θελω να πω υπάρχει μια ενημέρωση. Αμφιβάλλω αν πάρω τηλέφωνο σε μια απο τις εταιρίες αυτες που λένε ότι λύνουν τεχνικά προβλήματα απο το τηλέφωνο αν θα ξέρουν να με κατευθύνουν... μην βλέπεις απο τον εαυτό σου ... εσυ φαίνεσαι γνώστης των πραγμάτων.... αλλά μάλλον το θέμα θέλει νομικές γνώσεις.... Εγω να σου πω εκει που δουλεύω ακόμα και την παραμικρή κίνηση να θέλουμε να κάνουμε στο p/c ή το mac, τον τεχνικό/ΙΤ φωνάζουμε (είμαστε με συμβόλαιο) αλλα είναι μια εταιρία με 5-10 υπαλλήλους είναι εντός του προγράμματος αυτα τα πράγματα. Όταν ο τεχνικός ζητάει 75+φπα (το λιγότερο) την ώρα για να έρθει, ποιος ελευθερος επαγγελματίας θα τον καλέσει? ?? πρέπει να έχει χοντρό πρόβλημα.... Και να σου πω και ένα περιστατικό... τότε με την BSA μιλούσα με τον τεχνικό της τότε εταιρίας που συνεργαζόμασταν και ξέρεις τι μου είπε για να μετατρέπω κάποια αρχεία σε pdf???? επι λέξη "βάλε το c@@@ pdf, είναι freeware" ... ε τελικά αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφουν παραπάνω δεν ήξερε τίποτα...
defacer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 ΝΑΙ.. αλλα εφόσον υπάρχουν τόσων ειδων άδειες δε νομίζω ότι ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να τις διακρίνει... βλεπει freeware και το κατεβάζει..... πρέπει καποιος να δώσει κάποιες διευκρινήσεις, τι είναι νόμιμο και τι όχι..... κάποια βασικά έστω. Εγω νομίζω ότι σκόπιμα δεν υπάρχει ενημέρωση..... Το δε μπορεί να τις διακρίνει με το δε μπαίνει στον κόπο να τις διακρίνει όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα. Κατά την άποψή μου οποιοσδήποτε ενήλικας, και αυτό ισχύει δέκα φορές για κάποιον επαγγελματία, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται πως οτιδήποτε σου προσφέρει κάποιος άλλος, είτε δωρεάν είτε με κόστος, συνοδεύεται πάντα από όρους χρήσης. Ακόμα και σημειώσεις για εξεταστική να σου δώσω τζάμπα, καταλαβαίνεις μόνος σου πως αν πας να τις μοιράσεις σε όλο το πανεπιστήμιο χωρίς να ρωτήσεις αν είναι ΟΚ ενδεχομένως θα έχουμε πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά τις διευκρινίσεις που λες, τι είδους διευκρινίσεις θα μπορούσαν να είναι αυτές; Οποιοσδήποτε κάτοχος των δικαιωμάτων ενός software μπορεί να το διαθέτει με όποιο license του κατέβει, ακόμα και με ένα που μόλις έβγαλε από το μυαλό του. Η οποιαδήποτε διευκρίνιση θα μπορούσε μεν να κατονομάζει συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά η ουσία της δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το "κοιτάξτε το license να δείτε συγκεκριμένα αν επιτρέπεται αυτό που σκοπεύετε να κάνετε". Πράγμα που όπως είπα θα έπρεπε να είναι προφανές. Υπό το φως των παραπάνω το σκόπιμα δεν υπάρχει ενημέρωση νομίζω πως φλερτάρει επικίνδυνα με θεωρία συνωμοσίας.
timonkaipumpa3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 πρόσεξε ... είμαι μαζί σου αλλά επανέρχομαι στο θέμα της ενημέρωσης...... πιστεύεις ότι ο λογιστής ενεργεί απο μόνος του ??? ενεργεί με οδηγίες του υπουργείου οικονομικων οι οποίες είναι αναρτητέες στο internet και προσβάσιμες απο όλους... γνωρίζω ελ. επαγγελματίες (καλα μιλάμε για μικρούς τζίρους) που μπορούν και διαχειρίζονται μόνοι τους τα λογιστικά τους κυρίως για 2 λόγους... έχουν το χρόνο αλλά και την όρεξη να κάτσουν να διαβάσουν, να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν αυτες τις οδηγίες (πολλές φορές και αυτες μισες είναι), και επισκέπτονται το λογιστή μια φορά το χρόνο για την φορολ δήλωση γιατι πρέπει ο λογιστής να υπογράφει στο Ε3 για την ακρίβεια των στοιχείων, τους παρακρατούμενους φόρους και άλλα πολλά. Θελω να πω υπάρχει μια ενημέρωση. Αμφιβάλλω αν πάρω τηλέφωνο σε μια απο τις εταιρίες αυτες που λένε ότι λύνουν τεχνικά προβλήματα απο το τηλέφωνο αν θα ξέρουν να με κατευθύνουν... μην βλέπεις απο τον εαυτό σου ... εσυ φαίνεσαι γνώστης των πραγμάτων.... αλλά μάλλον το θέμα θέλει νομικές γνώσεις.... Εγω να σου πω εκει που δουλεύω ακόμα και την παραμικρή κίνηση να θέλουμε να κάνουμε στο p/c ή το mac, τον τεχνικό/ΙΤ φωνάζουμε (είμαστε με συμβόλαιο) αλλα είναι μια εταιρία με 5-10 υπαλλήλους είναι εντός του προγράμματος αυτα τα πράγματα. Όταν ο τεχνικός ζητάει 75+φπα (το λιγότερο) την ώρα για να έρθει, ποιος ελευθερος επαγγελματίας θα τον καλέσει? ?? πρέπει να έχει χοντρό πρόβλημα.... Και να σου πω και ένα περιστατικό... τότε με την BSA μιλούσα με τον τεχνικό της τότε εταιρίας που συνεργαζόμασταν και ξέρεις τι μου είπε για να μετατρέπω κάποια αρχεία σε pdf???? επι λέξη "βάλε το c@@@ pdf, είναι freeware" ... ε τελικά αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφουν παραπάνω δεν ήξερε τίποτα... Άρα το επιχείρημά σου είναι ότι; Πως ο ΙΤ δεν γνωρίζει; Πως κοστίζει ακριβά; Γιατί και ο λογιστής κοστίζει ακριβά εάν τον έχεις καθημερινά, αλλά οι περισσότεροι ελ. επαγγελματίες δεν πάνε συνέχεια. Επίσης, και λογιστές που δεν γνωρίζουν υπάρχουν. Ακόμα, και στο Υπ. Οικ. θα πέσεις πάνω σε υπάλληλο που δεν θα ξέρει να σου πει μία σωστή απάντηση (και μάλιστα αυτό είναι πολύ πιθανό). Άρα; Θα μπορούσε ο "Χ" ελεύθερος επαγγελματίας είτε να ασχοληθεί λίγο μόνος του (όπως κάνει και για τα λογιστικά) είτε να μισθώνει (όποτε χρειάζεται, όπως ακριβώς με τον λογιστή) έναν ΙΤ που να εμπιστεύεται (όπως με τον λογιστή) για να λύνει διάφορα τέτοια θεματάκια. Το ότι πλέον υπάρχει κίνηση από αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση σε αυτό τον τομέα προσωπικά (και ως απασχολούμενος σε αυτό τον τομέα) το βλέπω άκρως θετικό. Μέχρι τώρα ο κάθε ένας που έχει έναν Η/Υ και έχει καταφέρει να βρει και να εγκαταστήσει σπασμένο παιχνίδι ή (σε μία πιο ακραία περίπτωση) έχει "λιώσει" σε ένα παιχνίδι τόσο ώστε να του λένε να παίξει τις νέες εκδόσεις για να βρει προβλήματα, θεωρεί τον εαυτό του γνώστη και ικανό να αναλάβει όλες τις ευθύνες αυτού του τομέα (μην πας μακριά, δες αυτό το θέμα plus το θέμα με τους Έλληνες developers δύο "στενά" παραδίπλα). Όπως ακριβώς κάνει κάποιος επειδή μπορεί να φτιάξει την φορολογική του δήλωση μόνος του από το TaxisNet και έχει κάρτα αποδείξεων ή κάποιος που επειδή ξέρει να αλλάζει μπουζί θαρρεί πως αντικαθιστά τον μηχανικό των αυτοκινήτων. Ελπίζω να ενταθούν αυτοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα.
zevooazaz Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Το δε μπορεί να τις διακρίνει με το δε μπαίνει στον κόπο να τις διακρίνει όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα. Κατά την άποψή μου οποιοσδήποτε ενήλικας, και αυτό ισχύει δέκα φορές για κάποιον επαγγελματία, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται πως οτιδήποτε σου προσφέρει κάποιος άλλος, είτε δωρεάν είτε με κόστος, συνοδεύεται πάντα από όρους χρήσης. Ακόμα και σημειώσεις για εξεταστική να σου δώσω τζάμπα, καταλαβαίνεις μόνος σου πως αν πας να τις μοιράσεις σε όλο το πανεπιστήμιο χωρίς να ρωτήσεις αν είναι ΟΚ ενδεχομένως θα έχουμε πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά τις διευκρινίσεις που λες, τι είδους διευκρινίσεις θα μπορούσαν να είναι αυτές; Οποιοσδήποτε κάτοχος των δικαιωμάτων ενός software μπορεί να το διαθέτει με όποιο license του κατέβει, ακόμα και με ένα που μόλις έβγαλε από το μυαλό του. Η οποιαδήποτε διευκρίνιση θα μπορούσε μεν να κατονομάζει συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά η ουσία της δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το "κοιτάξτε το license να δείτε συγκεκριμένα αν επιτρέπεται αυτό που σκοπεύετε να κάνετε". Πράγμα που όπως είπα θα έπρεπε να είναι προφανές. Υπό το φως των παραπάνω το σκόπιμα δεν υπάρχει ενημέρωση νομίζω πως φλερτάρει επικίνδυνα με θεωρία συνωμοσίας. καλά μην πας μακρια σε συνομωσίες.... μια λίστα ίσως έλυνε το πρόβλημα... πως υπάρχει το domain και βλέπεις αν κάποιο όνομα είναι διαθέσιμο... πιθανον κάτι τέτοιο με δυο τρεις στήλες (αν το licence είναι ατομικο, εταιρικο ή ξέρω γω). Ή εν τέλει ένας προληπτικός έλεγχος.... να πει η BSA στείλτε μας λίστα με το τι χρησιμοποιείτε να την ελέγξουμε, να σε ενημερώσουμε αν έχεις κάτι χωρις licence (δεν μιλώ για για προγράμματα κραχτα αλλα για τα freeware και συναφή) και αν έρθουμε και το έχεις το πρόγραμμα σου αλλάζουμε τα φώτα.... Άρα το επιχείρημά σου είναι ότι; Πως ο ΙΤ δεν γνωρίζει; Πως κοστίζει ακριβά; Γιατί και ο λογιστής κοστίζει ακριβά εάν τον έχεις καθημερινά, αλλά οι περισσότεροι ελ. επαγγελματίες δεν πάνε συνέχεια. Επίσης, και λογιστές που δεν γνωρίζουν υπάρχουν. Ακόμα, και στο Υπ. Οικ. θα πέσεις πάνω σε υπάλληλο που δεν θα ξέρει να σου πει μία σωστή απάντηση (και μάλιστα αυτό είναι πολύ πιθανό). Άρα; Θα μπορούσε ο "Χ" ελεύθερος επαγγελματίας είτε να ασχοληθεί λίγο μόνος του (όπως κάνει και για τα λογιστικά) είτε να μισθώνει (όποτε χρειάζεται, όπως ακριβώς με τον λογιστή) έναν ΙΤ που να εμπιστεύεται (όπως με τον λογιστή) για να λύνει διάφορα τέτοια θεματάκια. Το ότι πλέον υπάρχει κίνηση από αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση σε αυτό τον τομέα προσωπικά (και ως απασχολούμενος σε αυτό τον τομέα) το βλέπω άκρως θετικό. Μέχρι τώρα ο κάθε ένας που έχει έναν Η/Υ και έχει καταφέρει να βρει και να εγκαταστήσει σπασμένο παιχνίδι ή (σε μία πιο ακραία περίπτωση) έχει "λιώσει" σε ένα παιχνίδι τόσο ώστε να του λένε να παίξει τις νέες εκδόσεις για να βρει προβλήματα, θεωρεί τον εαυτό του γνώστη και ικανό να αναλάβει όλες τις ευθύνες αυτού του τομέα (μην πας μακριά, δες αυτό το θέμα plus το θέμα με τους Έλληνες developers δύο "στενά" παραδίπλα). Όπως ακριβώς κάνει κάποιος επειδή μπορεί να φτιάξει την φορολογική του δήλωση μόνος του από το TaxisNet και έχει κάρτα αποδείξεων ή κάποιος που επειδή ξέρει να αλλάζει μπουζί θαρρεί πως αντικαθιστά τον μηχανικό των αυτοκινήτων. Ελπίζω να ενταθούν αυτοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα. ναι ... να ενταθούν ... αλλά εκ προϊμοίου δεν μπορούμε να τους βγάλουμε όλους παράνομους (δεν μιλώ για αυτα που είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να τα πληρώσεις για να τα εγκαταστήσεις), συμφωνώ, είναι ο κόπος και η γνώση του άλλου που πρέπει να πληρωθεί. Δεν είμαι αντίθετος σε αυτα που λέτε.
defacer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 καλά μην πας μακρια σε συνομωσίες.... μια λίστα ίσως έλυνε το πρόβλημα... πως υπάρχει το domain και βλέπεις αν κάποιο όνομα είναι διαθέσιμο... πιθανον κάτι τέτοιο με δυο τρεις στήλες (αν το licence είναι ατομικο, εταιρικο ή ξέρω γω). Ή εν τέλει ένας προληπτικός έλεγχος.... να πει η BSA στείλτε μας λίστα με το τι χρησιμοποιείτε να την ελέγξουμε, να σε ενημερώσουμε αν έχεις κάτι χωρις licence (δεν μιλώ για για προγράμματα κραχτα αλλα για τα freeware και συναφή) και αν έρθουμε και το έχεις το πρόγραμμα σου αλλάζουμε τα φώτα.... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι αδύνατον να γίνει, και ότι στο κάτω κάτω είναι δική σου υποχρέωση να ψάξεις να βρεις αν αυτά που χρησιμοποιείς είναι νόμιμα και υπό ποιές συνθήκες.
BritGreek Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Στη δουλειά μου, έχω παντού πλέον linux, εκτός από δύο λάπτοπ, ένα LG και ένα Toshiba που έχουν και windows. Όταν ελέγχθηκα για το λογισμικό που χρησιμοποιώ, μου έγιναν παρατηρήσεις που δεν γνώριζα. Τα core fonts της microsoft που υπάρχουν διαθέσιμα για όλες τις διανομές, αυτοί επέμεναν ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον linux, και είδα κι έπαθα να βρώ την άδεια χρήσης, την οποία αμφισβήτησαν σχετικά έντονα. Όσο για το teamviewer που αναφέρει ξεκάθαρα ότι μπορείς να το έχεις free όταν δεν πληρώνεσαι για να παρέχεις remote support, η οδηγία ήταν να το αφαιρέσω, παρά το ότι η επιχειρησή μου είναι σχολή. Εκεί όμως που τρομοκρατήθηκα ήταν όταν έλεγξαν το Toshiba, το οποίο πωλείται με εγκατεστημένα τα windows 7 professional και έχει και dvd των windows 8 professional. Εγώ έχω αφήσει τα 7άρια, δηλαδή όπως το πήρα. Κάτω από το λάπτοπ, υπάρχει μόνο το αυτοκόλλητο των 8, και θεώρησα ότι ήμουν ΟΚ, με το downgrade που δικαιούμαι. Το θέμα είναι όμως, ότι όταν πήρα το λάπτοπ, χρειάστηκε να τηλεφωνήσω στη Microsoft και ενημερώθηκα ότι η ενεργοποίηση των windows 7 δεν έχει γίνει κανονικά, παρόλο που στο control panel γράφει ότι είναι activated. Αφού μπήκα στη διαδικασία να μιλήσω και με Toshiba αλλά και με τη Microsoft πολλές φορές, θέλοντας να είμαι σωστός, προέκυψε ότι από λάθος της Toshiba σε όλη τη σειρά R950-14L η ενεργοποίηση των windows από το εργοστάσιο έχει γίνει με τρόπο που δεν αναγνωρίζει η Microsoft. Τελικά δεν έβγαλα άκρη με την Toshiba (μίλησα και με Γερμανία), και έλαβα τη διαβεβαίωση από το τμήμα πειρατείας της Microsoft ότι σε περίπτωση ελέγχου θα εξηγούσαν εκείνοι τηλεφωνικά στους ελεγκτές τι συμβαίνει, όπως και έγινε. H Toshiba δεν αναγνώρισε ποτέ το "λάθος", αλλά εγώ το πρόστιμο θα το έτρωγα κανονικότατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα