zio10 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 BritGreek, παίζει και να είσαι ο μόνος που έχει τα πάντα νόμιμα σε επιχείρηση! Μου φαίνεται φοβερά δύσκολο να τα έχεις όλα αυτά σωστά ακόμα κι αν έχεις την πρόθεση!
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Στη δουλειά μου, έχω παντού πλέον linux, εκτός από δύο λάπτοπ, ένα LG και ένα Toshiba που έχουν και windows. Όταν ελέγχθηκα για το λογισμικό που χρησιμοποιώ, μου έγιναν παρατηρήσεις που δεν γνώριζα. Τα core fonts της microsoft που υπάρχουν διαθέσιμα για όλες τις διανομές, αυτοί επέμεναν ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον linux, και είδα κι έπαθα να βρώ την άδεια χρήσης, την οποία αμφισβήτησαν σχετικά έντονα. Οι παρατηρήσεις έγιναν σχετικά με το linux ή με τα laptop που είχαν windows? Όταν λες core fonts τι ακριβώς εννοείς? Είχες βάλει μέσα στο linux κανένα λογισμικό που υπάρχει και στα windows?
fylatos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Η ύπαρξη μη ενσωματωμένων (ή και ενσωματωμένων δεν το έχουμε διευκρινίσει ακόμα αυτό) γραμματοσειρών χωρίς άδεια θεωρείτε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και software και τιμωρείτε με πρόστιμο ανά αρχείο γραμματοσειράς. Οι γραμματοσειρές είναι ιδιοκτησία της microsoft και αν δεν τις έχεις αγοράσει νόμιμα ναι έχεις πρόβλημα.
zio10 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Η ύπαρξη μη ενσωματωμένων (ή και ενσωματωμένων δεν το έχουμε διευκρινίσει ακόμα αυτό) γραμματοσειρών χωρίς άδεια θεωρείτε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και software και τιμωρείτε με πρόστιμο ανά αρχείο γραμματοσειράς. Οι γραμματοσειρές είναι ιδιοκτησία της microsoft και αν δεν τις έχεις αγοράσει νόμιμα ναι έχεις πρόβλημα. Μιλάς για έξτρα γραμματοσειρές αν κατάλαβα καλά? Δηλαδή οι γραμματοσειρές που έχει το Office που έχουμε αγορασμένο υπάρχει περίπτωση να είναι παράνομο να τις χρησιμοποιήσεις?! Μάλλον όχι ε?
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Το θέμα είναι αν εγώ εγκαταστήσω ubuntu linux π.χ στον υπολογιστή μιας επιχείρησης, το linux ή το open office θα έχει μέσα γραμματοσειρές χωρίς άδεια; Ή αυτές για να υπάρξουν μέσα θα πρέπει να τις κατεβάσω και να τις βάλω εγώ;
zio10 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 τρέχα γύρευε...το θέμα είναι να μην έρθουν για έλεγχο απ'ο,τι κατάλαβα
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Τα mscorefonts έχουν λίγο περίεργη ιστορία: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Core_fonts_for_the_Web Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια, ακόμη και τώρα οι installers τους σε διανομές όπως π.χ. Debian για να παραμένουν σε συμμόρφωση με την αρχική άδεια χρήσης, πρέπει να κάνουν ματσακονιά (κατεβάζουν σε μορφή .exe τα fonts από το sourceforge και τα κάνουν extract τοπικά).
BritGreek Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 BritGreek, παίζει και να είσαι ο μόνος που έχει τα πάντα νόμιμα σε επιχείρηση! Μου φαίνεται φοβερά δύσκολο να τα έχεις όλα αυτά σωστά ακόμα κι αν έχεις την πρόθεση! Υποτιθεται οτι βαζοντας linux τα ξεχνας ολα αυτα και ησυχαζεις. Οι παρατηρήσεις έγιναν σχετικά με το linux ή με τα laptop που είχαν windows? Όταν λες core fonts τι ακριβώς εννοείς? Είχες βάλει μέσα στο linux κανένα λογισμικό που υπάρχει και στα windows? Για τα λαπτοπ το προβλημα υπηρξε με το Toshiba και το λαθος του εργοστασιου. Στο linux το προβλημα τους ηταν οτι υπηρχαν τα times new roman, arial, κλπ, τα οποια ομως υπαρχουν κανονικα στα repos της διανομης. Η ύπαρξη μη ενσωματωμένων (ή και ενσωματωμένων δεν το έχουμε διευκρινίσει ακόμα αυτό) γραμματοσειρών χωρίς άδεια θεωρείτε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και software και τιμωρείτε με πρόστιμο ανά αρχείο γραμματοσειράς. Οι γραμματοσειρές είναι ιδιοκτησία της microsoft και αν δεν τις έχεις αγοράσει νόμιμα ναι έχεις πρόβλημα. Βασικα, δεν ισχυει αυτο, νομιζω. Υπαρχουν στα επισημα αποθετηρια του ubuntu και του linux mint, και κανεις accept το eula την ωρα που τα εγκαθιστας. Τα mscorefonts έχουν λίγο περίεργη ιστορία: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Core_fonts_for_the_Web Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια, ακόμη και τώρα οι installers τους σε διανομές όπως π.χ. Debian για να παραμένουν σε συμμόρφωση με την αρχική άδεια χρήσης, πρέπει να κάνουν ματσακονιά (κατεβάζουν σε μορφή .exe τα fonts από το sourceforge και τα κάνουν extract τοπικά). Οχι. deb ειναι και τα βαζεις απο τερματικο/synaptic/software center. Βγαζει κανονικα και το eula. Αν δεν κανω λαθος, αυτα τα fonts της microsoft ειναι free. 1
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι. deb ειναι και τα βαζεις απο τερματικο/synaptic/software center. Βγαζει κανονικα και το eula. .deb είναι το πακέτο του installer. Τα fonts τα κατεβάζει ο installer σε 2ο χρόνο, ως .exe files από εκεί που ανέφερα και τα κάνει extract με τη βοήθεια του cabextract. EULA δεν εμφανίζεται για αποδοχή, αλλά όπως σε όλα σχεδόν τα πακέτα του Debian, τεκμηρίωση και license file εγκαθίσταται στο /usr/share/doc. Δες video με τη διαδικασία σε Debian Wheezy, για να καταλάβεις:
BritGreek Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ τα εγκαθιστώ μέσα από το synaptic package manager. Από τη στιγμή που είναι στο sourceforge, δεν σημαίνει ότι είναι opensource; To eula εμφανίζεται κανονικά σε mint, elementaryOS, ubuntu και πρέπει να πατήσεις accept.
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι, και ένα παραπάνω από τη στιγμή που μιλάμε για fonts, όπου ο όρος "source" δεν έχει εφαρμογή όταν τα κάνεις distribute σε τελική μορφή. Μετά το 2002 που η Microsoft απέσυρε το πακέτο με τα Core Fonts από το website της, ο Resare κράτησε και ανέβασε αντίγραφο της EULA, όπου αναφέρεται ρητά δικαίωμα για αναπαραγωγή και αναδιανομή των fonts, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: http://corefonts.sourceforge.net/eula.htm
BritGreek Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι, και ένα παραπάνω από τη στιγμή που μιλάμε για fonts, όπου ο όρος "source" δεν έχει εφαρμογή όταν τα κάνεις distribute σε τελική μορφή. Μετά το 2002 που η Microsoft απέσυρε το πακέτο με τα Core Fonts από το website της, ο Resare κράτησε και ανέβασε αντίγραφο της EULA, όπου αναφέρεται ρητά δικαίωμα για αναπαραγωγή και αναδιανομή των fonts, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: http://corefonts.sourceforge.net/eula.htm Μολις το διαβασα και σ' ευχαριστω. Εγω καταλαβαινω οτι μπορω να τα εχω κανονικα (Installation and Use. You may install and use an unlimited number of copies of the SOFTWARE PRODUCT.), άρα δεν είχαν δίκιο. Θα το τυπώσω αυτό.
fylatos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ωραίος parcifal. Πάντως χωρίς αυτό έχει κανείς θέμα. Τώρα μένει να απαντήσουν τι γίνεται σε περίπτωση που πχ κατεβάσεις νόμιμα ένα epub και το κάνεις extract σε κάποιο πρόγραμμα και αυτό έχει embedded fonts. Αυτά είναι παράνομο να τα έχεις σε υπολογιστή εργασίας ή όχι. Δε λέω να τα χρησιμοποιήσει κανείς απλά να υπάρχουν σε έναν φάκελο. Britgreek ατομική επιχείρηση έχεις;
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είμαι σίγουρος τί ακριβώς σημαίνει "κάνω extract ένα epub αρχείο". Τα κάνεις disassemble με κάποιον τρόπο και φαίνονται τα embedded fonts ως διακριτά αρχεία στο filesystem; Αν ναι, ίσως να μην καλύπτεσαι.
BritGreek Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Britgreek ατομική επιχείρηση έχεις; Και ατομικη. Γιατι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα